Ανακατέψτε Σύκα με Ελαιόλαδο και Δείτε τι θα Γίνει στο Στομάχι Σας

Ανακατέψτε Σύκα με Ελαιόλαδο και Δείτε τι θα Γίνει στο Στομάχι Σας

Η καταπολέμηση των βακτηριακών λοιμώξεων του στομάχου αποτελούν μια πρόκληση για τους γιατρούς και οδηγούν ολοένα και περισσότερους ασθενείς, που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, να στρέφονται εναντίον των συμβατικών μορφών θεραπείας και να κλίνουν προς άλλες φυσικές και εναλλακτικές προσεγγίσεις χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά, όπως ελαιόλαδο και σύκα, για να θεραπεύσουν τέτοια προβλήματα. Έρευνες έχουν δείξει πως αυτή η φυσική μέθοδος είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στη θεραπεία αυτού του τύπου λοιμώξεων.

Τα βακτήρια του στομάχου είναι κοινά αλλά ενοχλητικά παθογόνα που ενδέχεται να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες που οδηγούν σε μακροχρόνιες εξάρσεις και απαιτούν εντατικές αγωγές. Επειδή είναι δύσκολο να εξαλειφθούν, πολλές φορές συνταγογραφούνται στους ασθενείς ισχυρά αντιβιοτικά. Το πρόβλημα είναι ότι τα αντιβιοτικά δεν είναι πάντα αποτελεσματικά, μιας και τα βακτήρια αποκτούν ανθεκτικότητα σε αυτά και οι ασθενείς βρίσκονται σε σύγχυση κάνοντας επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στο γιατρό τους για να λύσουν το πρόβλημα.

Ευτυχώς, υπάρχει μια φυσική λύση που βασίζεται στο συνδυασμό ελαιολάδου με σύκα. Ουσιαστικά, αυτή η φυσική θεραπεία θεωρείται ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσει η έξαρση των πληθυσμών των βακτηρίων στο στομάχι και να σταματήσει η μόλυνση.

Πως ωφελούν την υγεία τα σύκα και το ελαιόλαδο

Η υγεία μας ωφελείτε με πολλούς τρόπους από την κατανάλωση σύκων και ελαιολάδου. Τα σύκα είναι στην ουσία η ιδανική υπερτροφή. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και συμμετέχει σε πολλές ακόμα σημαντικές σωματικές λειτουργίες. Περιέχει επίσης ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία επίσης βοηθούν στη διατήρηση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά πλαίσια και στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών. Αυτή η εξαιρετικά τροφή έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές φυτικές ίνες, βιταμίνες Β και C, μπορεί και αυξάνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών στο σώμα και αποτελεί μια αλκαλική τροφή, πράγμα το οποίο βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει τις νόσους. Από την άλλη, το ελαιόλαδο έχει και αυτό το δικό του κατάλογο με τα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου της λειτουργίας του ως «καθαριστής» του στομάχου.

Μέθοδος παρασκευής:

Βάλτε 40 ξηρά σύκα σε ένα βάζο, κομμένα στα τέσσερα και στη συνέχεια ρίξτε σπιτικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πάνω τους. Κλείστε το βάζο και αφήστε το σε έλα ντουλάπι για 40 ημέρες να απελευθερωθούν τα συστατικά.

Χρήση:

Κάθε πρωί, φάτε ένα κομμάτι από αυτά τα σύκα και πιείτε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Θυμηθείτε να τα καταναλώνετε με άδειο στομάχι.
Εάν δεν θέλετε να περιμένετε για 40 ημέρες, προετοιμάστε δύο βάζα. Αρχίστε να καταναλώνετε από το πρώτο μετά από 7 ημέρες, και αφήστε το άλλο στο ντουλάπι σε ακινησία για 40 ημέρες.

Προκειμένου η θεραπεία να γίνει γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, θα πρέπει να προσαρμόσετε την καθημερινή σας διατροφή, καταναλώνοντας παράλληλα τα σύκα. Προσπαθήστε να αποφεύγεται τα τηγανητά και τα πικάντικα και ιδιαίτερα τα ζεστά φαγητά. Μην τρώτε ξινά τρόφιμα και να αποφύγετε τα λιπαρά κρέατα και γενικά τα προϊόντα με βάση το κρέας. Προσθέστε στο φαγητό και τις σαλάτες σας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Η εμπειρία χρήσης αυτού του φυσικού γιατρικού δείχνει ότι η κατανάλωση ξερών σύκων σε συνδυασμό με ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει και στη θεραπεία άλλων διαταραχών όπως είναι η υπογονιμότητα, οι αιμορροΐδες, διάφορες εντερικές ασθένειες, η δυσκοιλιότητα, η βρογχίτιδα, το άσθμα κλπ.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ

Δείτε Επίσης

5 Λόγοι για να Τρώμε Σπανάκι Κάθε Μέρα και μάλιστα με την Έγκριση της Επιστήμης!

5 Λόγοι για να Τρώμε Σπανάκι Κάθε Μέρα και μάλιστα με την Έγκριση της Επιστήμης!

Ίσως έχετε βιώσει τη βραχυπρόθεσμη επίδραση του φαγητού στον εγκέφαλό σας: μια αύξηση του σακχάρου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *