sex videos
site
phim sec

Πώς θα Φυτέψουμε μια Τριανταφυλλιά σε μια Νέα Θέση στον Κήπο Ή σε Μεγαλύτερη Γλάστρα

Πώς θα Φυτέψουμε μια Τριανταφυλλιά σε μια Νέα Θέση στον Κήπο Ή σε Μεγαλύτερη Γλάστρα

Όποιος έχει στον κήπο του τριανταφυλλιές, γνωρίζει ότι είναι απαιτητικά φυτά στην φροντίδα τους. Αν και ομορφαίνουν τον χώρο μας με τα μεγάλα άνθη τους, είναι ευαίσθητα σε αρκετές ασθένειες (όπως η μαύρη κηλίδωση) και χρειάζονται συχνά κλάδεμα και πότισμα για να ανθίζουν περισσότερες φορές στο έτος. Πολλές φορές χρειάζεται να τις μεταφέρουμε σε μεγαλύτερη γλάστρα ή σε κάποιοι άλλο σημείο του κήπου.

Φυσικά, είναι αρκετά ευαίσθητες στην μεταφύτευση. Ενδεχομένως να έχετε μερικές τριανταφυλλιές και να θέλετε να της μετακινήσετε σε ένα άλλο σημείο για να διαμορφώσετε την αρχιτεκτονική του κήπου σας. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε αυτή την εργασία χωρίς να κινδυνεύσουν τα φυτά σας από το στρες της μεταφύτευσης.

Πότε πρέπει να Φυτέψω τις Τριανταφυλλιές στις Νέες τους Θέσεις;

Η τριανταφυλλιά φυτεύεται συνήθως το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Αυτό εξαρτάται από το κλίμα της περιοχής που ζείτε. Αν ζείτε σε περιοχές με ήπιο κλίμα που δεν πέφτει χιόνι το χειμώνα, μπορείτε να φυτέψετε το φθινόπωρο πριν τα μεγάλα κρύα. Αν ζείτε σε βόρειες περιοχές με παγετούς το χειμώνα, καλό είναι να κάνετε την εργασία αυτή νωρίς την άνοιξη και τους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο.

Όπως θα δούμε και παρακάτω, οι τριανταφυλλιές είναι ευαίσθητες όταν μεταφυτεύονται, γιατί χάνουν μέρος του ριζικού συστήματος και υγρασία από τα πράσινα μέρη τους κατά τη διαδικασία. Αν επιχειρήσετε να κάνετε μεταφύτευση το καλοκαίρι, το ποσοστό να ξεραθεί το φυτό από το στρες είναι μεγάλο, επειδή η υψηλή θερμοκρασία θα ‘στεγνώσει’ το φυτό και αυτό δεν θα μπορεί να απορροφήσει από το έδαφος το νερό που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει.

Όταν κάνετε την μεταφύτευση την άνοιξη, περιμένετε μέχρι να περάσει ο παγετός και τα μεγάλα κρύα. Ο παγετός υπάρχει κίνδυνος να παγώσει τις ρίζες και το χώμα του εδάφους πρέπει να έχει αρχίσει να ζεσταίνεται και να δουλεύεται εύκολα. Αν κάνετε την μεταφύτευση το φθινόπωρο, σιγουρευτείτε ότι το φυτό έχει μπει σε λήθαργο και ρίχνει τα φύλλα του. Επίσης, πρέπει να κάνετε την εργασία αυτή πριν από την έναρξη των υπερβολικά χαμηλών θερμοκρασιών του χειμώνα.

Και στις δύο περιπτώσεις τα φυτά έχουν ρίξει το φύλλωμά τους και τις μεταβολικές τους διεργασίες και έτσι η μεταφύτευση δεν θα τους δημιουργήσει στρες, με αποτέλεσμα η μετάβαση να γίνει ομαλά.

Πώς θα Ξέρω αν η Θέση που Επέλεξα για τη Μεταφύτευση είναι Ιδανική;

Πριν μετακινήσετε την τριανταφυλλιά σε μια καινούργια θέση, υπάρχουν μερικές σημαντικές λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε. Τα τριαντάφυλλα ευδοκιμούν σε περιοχές με έδαφος πλούσιο σε οργανική ύλη, μέσης σύστασης και με ουδέτερο ή ελαφρώς όξινο pH. Απαιτούν, επίσης, αρκετόν ήλιο την άνοιξη και το καλοκαίρι, και φυσικά αρκετό νερό για την ανάπτυξη και την άνθισή τους. Σιγουρευτείτε ότι οι θέσεις που επιλέξατε ταιριάζει με την παραπάνω περιγραφή.

Προετοιμάστε τις θέσεις φύτευσης εμπλουτίζοντας το χώμα τους από πριν με κομπόστ. Ο λάκκος θα πρέπει να έχει βάθος 45 εκατοστά και πλάτος λίγο μεγαλύτερο από την μπάλα χώματος των φυτών σας, δηλαδή με διάμετρο πάνω από 30 εκατοστά σίγουρα, για να υποδεχτεί το ριζικό σύστημα άνετα. Διαμορφώστε τη βάση του λάκκου με τρόπο ιδανικό για να καθίσει η τριανταφυλλιά σας.

Πώς πρέπει να ποτίζω και να ρίχνω λίπασμα στις τριανταφυλλιές πριν και μετά τη φύτευση;

Πριν σηκώσετε τις τριανταφυλλιές που θέλετε να μετακινήσετε από τις γλάστρες ή τις παλιές τους θέσεις, ποτίστε τες καλά για δύο ημέρες πριν τη μεταφύτευση. Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε μια ημέρα με μεγάλη σχετική υγρασία στην ατμόσφαιρα. Η ουσία αυτής της εργασίας, εδώ, είναι να διατηρήσει το φυτό την υγρασία του στους ιστούς του και κάθε κύτταρό του να είναι γεμάτο νερό ώστε να μην αφυδατωθεί τις ώρες που θα είναι εκτεθειμένο και οι ρίζες του επιβαρυμένες.

Είναι επίσης σημαντικό να μην ρίξετε λίπασμα πριν και μετά τη μεταφύτευση των φυτών, ιδίως αν είναι επιβεβλημένο να κάνετε αυτή την εργασία την άνοιξη ή το θέρος. Το λίπασμα προσθέτει υδατοδιαλυτές ενώσεις στο υδατικό διάλυμα και λόγο της όσμωσης οι ρίζες δυσκολεύονται να απορροφήσουν το νερό που έχουν ανάγκη και κατά συνέπεια βιώνουν πιο έντονα το στρες αφού γίνει η μεταφύτευση.

Πώς να Φυτέψω τις Τριανταφυλλιές στις Νέες τους Θέσεις

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε από πριν τα βήματα που θα ακολουθήσουμε κατά την μεταφύτευση. Αφού ανοίξουμε το λάκκο στη θέση φύτευση, όπως είπαμε πιο πάνω και αφού έχουμε ποτίσει τις τριανταφυλλιές δύο μέρες πριν, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

  1. Για να βγάλετε το φυτό από την παλιά του θέση, σκάψτε γύρω του ώστε να σχηματιστεί μια μπάλα χώματος με διάμετρο περίπου 25-30 εκατοστά και με βάθος περίπου35-40 εκατοστά.
  2. Σηκώστε με προσοχή την μπάλα χώματος, προσέχοντας όσο το δυνατόν να μην αποκολληθεί το χώμα από τις ρίζες.
  3. Τοποθετήστε την μπάλα χώματος στον λάκκο την νέας θέσης, πάνω στο ανάχωμα που έχετε φτιάξει στη βάση του λάκκου, ώστε να κάτσει η μπάλα χώματος σταθερά. Ταυτόχρονα, απλώστε τις ρίζες του φυτού προς όλες τις κατευθύνσεις. Ο λαιμός της τριανταφυλλιάς θα πρέπει να βρίσκεται λίγο πάνω από το επίπεδο του εδάφους.
  4. Συμπληρώστε το λάκκο γύρω από την μπάλα χώματος της τριανταφυλλιάς με το μισό του χώματος που σκάψατε όταν ανοίξατε την τρύπα.
  5. Ποτίστε καλά με πολύ νερό καλά και περιμένετε να γεμίσει και να στραγγίξει το νερό προς τα κάτω πριν ρίξετε και το υπόλοιπο χώμα και καλύψτε πλήρως τη θέση φύτευσης. Πιέστε το χώμα σταθερά προς τα κάτω με τα πόδια ή με ένα φτυάρι για να εξαλειφθούν τυχόν φυσαλίδες αέρα.
  6. Αφού τελειώσατε με τη φύτευση, κλαδέψτε κάθε τριανταφυλλιά όσο το δυνατόν πιο αυστηρά με τομές σε γωνία. Κλαδέψτε με προτεραιότητα τα αδύναμα κλαδάκια, αυτά που φαίνονται άρρωστα, αποδυναμωμένα ή αντιαισθητικά.
  7. Ποτίζετε τακτικά τις τριανταφυλλιές μόλις βλέπετε ότι το χώμα τους στεγνώνει.

Πώς να φυτέψω μια τριανταφυλλιά σε μια νέα γλάστρα;

Και σε αυτή την περίπτωση ακολουθούμε τα παραπάνω βήματα που περιγράψαμε με τη διαφορά πως στη νέα γλάστρα θα χρησιμοποιήσουμε μείγμα χώματος με περλίτη ή βερμικουλίτη που κρατά την υγρασία περισσότερο στο χώμα.

Του Θανάση Αργυρόπουλου (γεωπόνος ΑΠΘ)

share24.gr / Καλλιεργητικές Πρακτικές

Κάντε like στην σελίδα μας «Καλλιεργητικές Πρακτικές» για να μένετε ενήμεροι και να βρείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με τις Καλλιέργειες και τη Φύση!

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!