Συνδυάστε Χαμομήλι με Μέλι για Αντιμετώπιση Παθογόνων, Χαλάρωση & Ανακούφιση του Πονόλαιμου

Συνδυάστε Χαμομήλι με Μέλι για Αντιμετώπιση Παθογόνων, Χαλάρωση & Ανακούφιση του Πονόλαιμου

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το αγνό, βιολογικό και ακατέργαστο μέλι. Έχει χιλιάδες χρήσεις, από τη μαγειρική έως τα γιατροσόφια, θρέφει τον οργανισμό και τον προστατεύει από πολλές ασθένειες λόγω των αντιβακτιριακών και αντιμυκητιακών ιδιοτήτων του.

Επίσης, το χαμομήλι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ παράλληλα είναι χαλαρωτικό. Ακόμα, έχει αντιπυκτικές ιδιότητες αποτρέποντας τη συγκόλληση των αιμοπεταλίων.

Μεγαλώνει μόνο του στην ύπαιθρο και μπορούμε να το συγκομίσουμε από οπουδήποτε δεν έχει γίνει εφαρμογή γεωργικών φαρμάκων ή λίπανση με βιομηχανικά λιπάσματα. Αποξηραίνουμε τα άνθη του και τα κρατάμε σε γυάλινα βάζα στο ντουλάπι με τα υπόλοιπα βότανα.

Το χαμομήλι συνδυάζεται υπέροχα και αποτελεσματικά με το μέλι. Δίνει γεύση στο μέλι και ενισχύει τις ιδιότητές του βοηθώντας μας να ηρεμήσουμε, να χαλαρώσουμε και να καταπραΰνουμε τον πόνο στο λαιμό, ενώ επίσης ανακουφίζει και από στομαχικές διαταραχές.

Είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός που μπορείτε να το τρώτε σαν πρωινό απλώνοντάς το στη φέτα ψωμιού ή σε άλλες γαστρονομικές χρήσεις και συνταγές που περιλαμβάνουν μέλι.

Πως θα εμποτίσετε το χαμομήλι με μέλι

Σε αυτή τη συνταγή θα χρησιμοποιήσουμε φρεσκοκομμένα φύλλα και άνθη χαμομηλιού. Στο τέλος αναφέρουμε και τον δεύτερο τρόπο με αποξηραμένο χαμομήλι, που έχει μια πολύ μικρή, αλλά ουσιαστική διαφοροποίηση.

Οδηγίες:

1. Γεμίστε ένα μακρόστενο γυάλινο βάζο μέχρι τη μέση με φρεσκοκομμένα άνθη χαμομηλιού, καθαρισμένα και πλυμένα καλά από χώματα ή παράσιτα.

2. Προσθέστε μέχρι πάνω μέλι και ανακατέψτε με κυκλικές κινήσεις για να μην δημιουργήσετε φυσαλίδες αέρα στο μέλι. Μόλις τελειώσετε περιμένετε λίγο να κάτσει το μέλι. Το επίπεδο του μελιού θα αρχίσει να πέφτει μετά την ανάμιξη. Προσθέστε περισσότερο μέλι για να γεμίσει το βάζο.

3. Βάλτε το σε ένα μέρος όπου θα το βλέπετε καθημερινά, θα πρέπει να αναποδογυρίζετε το βάζο τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, έτσι ώστε τα λουλούδια να κινούνται συνεχώς μέσα στο μέλι.

Περιμένετε να ωριμάσει για τουλάχιστον για δύο εβδομάδες έτσι ώστε το χαμομήλι να απελευθερώσει το άρωμά του τα έλαιά του στο μέλι. Για καλύτερο αποτέλεσμα καλό θα είναι να περιμένετε για δύο μήνες.

4. Μόλις το μέλι εμποτιστεί από το χαμομήλι, σουρώστε το σιγά σιγά με ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε και να διαχωρίσετε το μέλι από τα λουλούδια.

Αν το μέλι κρυσταλλώσει από την πολυήμερη παραμονή του στο ράφι, ζεστάνετε νερό σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε το μισό βάζο για μισό λεπτό σε αυτό για να ζεστάνει και να γίνει ξανά παχύρρευστο. Η διαδικασία αυτή θα σας επιτρέψει να στραγγίξετε εύκολα το μέλι.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να το παρασκευάσετε με αποξηραμένο χαμομήλι. Σε αυτή την περίπτωση η μόνη διαφοροποίηση στην παραπάνω συνταγή που δώσαμε είναι πως το αποξηραμένο χαμομήλι μένει στο βάζο και δεν χρειάζεται να το σουρώσετε. Έτσι, μπορείτε να το καταναλώσετε μαζί με το χαμομήλι.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ

Δείτε Επίσης

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση! Τρία βότανα που ανακουφίζουν από τις ενοχλήσεις των συμπτωμάτων.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση! Τρία βότανα που ανακουφίζουν από τις ενοχλήσεις των συμπτωμάτων.

Μήπως υποφέρετε από αίσθηση καούρας στο στήθος ή το στομάχι μετά την κατανάλωση ενός γεύματος; …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *