sex videos
site
phim sec

10 Τρόποι Για να Προσελκύσετε Ωφέλιμα Έντομα στον Κήπο Σας!

Προσπαθείτε καθημερινά να κρατήσετε μακριά και να απωθήσετε τους πληθυσμούς των βλαβερών εντόμων από τα φυτά του κήπου σας. Για το σκοπό αυτό, δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φυτοφάρμακα και άλλα παρόμοια χημικά του εμπορίου, γιατί φοβάστε τις επιπτώσεις και τις παρενέργειες που μπορεί να έχουν σε σας και στα κατοικίδιά σας.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να αφήσετε τη Φύση να κάνει τη δουλειά για σας, εισάγοντας και διευκολύνοντας τα ωφέλιμα έντομα και άλλους μικροοργανισμούς να τραφούν με όσα κακά ζωύφια σπέρνουν τον όλεθρο στα τα φυτά σας!

Αναγνωρίστε Ποια Έντομα Είναι Ωφέλιμα

Για να επωφεληθείτε από τα ωφέλιμα έντομα, θα πρέπει, αρχικά, να μπορείτε να τα αναγνωρίζετε, να τα ξεχωρίζετε από τα επιβλαβή  και να μάθετε λίγα πράγματα για τη βιολογία τους και τα θηράματα τους. Με αυτό τον τρόπο θα καταλάβετε περίπου ποια είναι η αναλογία ωφέλιμων – επιβλαβών εντόμων στον κήπο σας και θα προγραμματίσετε πιο εύκολα τις επόμενες ενέργειές σας για να διατηρήσετε ή να ενισχύσετε τους πληθυσμούς τους. Μερικοί από τους καλύτερους φίλους του κήπου σας είναι η Πασχαλίτσα, τα Σκαθάρια του εδάφους, το Αλογάκι της Παναγίας, οι Χρύσωπες, οι Αράχνες και άλλα!

Να Παρέχετε Κρησφύγετα και Προστασία στα Ωφέλιμα Έντομα

Ενώ ορισμένα από τα ωφέλιμα έντομα ‘περιπολούν’ τα φυτά σας κατά τη διάρκεια της ημέρας για να τραφούν με τα ενοχλητικά έντομα, κάποια άλλα βρίσκουν καταφύγιο ανάμεσα σε σχισμές και υπογείως και δραστηριοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σιγουρευτείτε ότι υπάρχουν σημεία στον κήπο σας αρκετά σκοτεινά ώστε να μπορούν αυτά τα έντομα να κρυφτούν από τον ήλιο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιώντας λιθόστρωτα μονοπάτια, βραχάκια ή φύλλα διάσπαρτα σε κάποια σημεία του κήπου. Έτσι, τα φιλικά μας έντομα θα βρουν ένα μέρος για να αποφύγουν τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Αφήστε σε Κάποιο Σημείο Νερό

Όπως και εμείς, έτσι και τα έντομα χρειάζονται νερό για να παραμείνουν ζωντανά. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό νερό για σε συγκεκριμένα σημεία του κήπου προσβάσιμο στα ωφέλιμα έντομα. Αν έχετε ήδη ένα σύστημα καταιονισμού, είναι αρκετό γι’ αυτά, διαφορετικά, ίσως να πρέπει να αφήνετε ένα μικρό μπολ ή πιατάκι με νερό στη γύρω περιοχή των φυτών σας ώστε να εξυπηρετούνται οι μικροί σας φίλοι. Απλά φροντίστε να αλλάζετε το νερό συχνά για να μην προσελκύσετε κουνούπια ή άλλα επιβλαβή έντομα!

Κάντε Συνδυασμούς Φυτών

Μπορείτε να δελεάσετε τα ωφέλιμα έντομα να προσεγγίσουν τον κήπο σας με τη φύτευση φυτών, που προτιμούν, ενδιάμεσα στα φυτά που καλλιεργείτε. Τα φυτά αυτά αποκαλούνται φυτά φιλοξενίας εντόμων και υπάρχουν αρκετές επιλογές για να φυτέψετε στον κήπο σας!

Μερικές καλές επιλογές είναι το Άλυσσο ή Βρομόχορτο, ο Ηλίανθος, το Μελισσόχορτο, ο Μαϊντανός, ο Κατιφές και πολλά άλλα. Φυτεύοντας αυτά τα φυτά ενδιάμεσα στα καλλιεργήσιμα, θα προσελκύσετε ωφέλιμα έντομα που θα είναι όλο το χρόνο διαθέσιμα να προστατεύσουν τον κήπο σας!

Φυτέψτε Φυτά Περιμετρικά του Κήπου

Αν φυτέψετε φυτά που προσελκύουν ωφέλιμα έντομα περιμετρικά του κήπου σας, όχι μόνο θα τα προσελκύσετε, αλλά θα τα διατηρήσετε κοντά σε αυτόν για μεγαλύτερο διάστημα.

Η περίμετρος του κήπου είναι μια περιοχή στην οποία δεν ασκείτε δραστηριότητα όταν ασχολείστε με τα φυτά σας, με αποτέλεσμα εκεί να βρίσκουν ηρεμία και τις κατάλληλες συνθήκες να εγκατασταθούν τα έντομα αυτά. Τα πιο κατάλληλα φυτά για εγκατάσταση στα σύνορα του κήπου σας είναι το Κενταύριο, η Μπουράντζα, το Σίλφιο, ο Μάραθος και πολλά άλλα.

Αγοράστε τα

Εάν έχετε πρόβλημα να προσελκύσετε ωφέλιμα έντομα στον κήπο σας, μπορείτε να τα αγοράσετε από ένα τοπικό κατάστημα με προϊόντα και εφόδια για τον κήπο. Μπορείτε να βρείτε διάφορα άγνωστα σε σας είδη που παρασιτούν και τρέφονται με τα επιβλαβή έντομα, όπως και πολλά ωφέλιμα ακάρεα. Είναι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσετε και να διατηρήσετε τους πληθυσμούς αυτούς κάνοντας τους υπόλοιπους τρόπους που σας αναφέρουμε.

Μην Απομακρύνετε Όλα τα Ζιζάνια

Μην ξεριζώνετε κάθε φυτό που βλέπετε στον κήπο σας σε όλη την έκτασή του. Μην αφήνετε εντελώς γυμνό το έδαφος. Θυμηθείτε πως πρόβλημα προκαλούν τα ζιζάνια που είναι κοντά στις ρίζες των φυτών σας μιας και τα ανταγωνίζονται για τα θρεπτικά συστατικά.

Αυτά που είναι μακριά από τα καλλιεργήσιμα μπορείτε να τα αφήνετε διάσπαρτα (σε λογικά πλαίσια) ώστε να βρίσκουν καταφύγιο εκεί και να αποτελούν ορμητήριο των ωφέλιμων εντόμων. Απ’ την άλλη πρέπει να είστε επιλεκτικοί και να προσέχετε τα φυτά αυτά να μην αποτελούν πηγή μόλυνσης για την καλλιέργειά σας.

Σταματήστε να Ψεκάζετε με Φυτοφάρμακα

Ακόμα και οργανικές ενώσεις και φυσικά εκχυλίσματα που χρησιμοποιείτε για την προστασία των φυτών μπορεί να είναι επιζήμια για τα ωφέλιμα έντομα, έτσι για να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία στον κήπο σας, θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε φυτοφάρμακα εντελώς. Τα ωφέλιμα έντομα θα έχουν τις συνθήκες να αναλάβουν καλύτερη δράση και να περιορίσουν τους πληθυσμούς των ενοχλητικών εντόμων για εσάς!

Προσελκύστε Μέλισσες

Η μέλισσα είναι το ωφέλιμο έντομο που κάθε καλλιεργητής πρέπει να έχει στον κήπο του, επειδή βοηθάει στην επικονίαση των φυτών και έμμεσα την επιτυχημένη καρποφορία. Με ένα τρυπάνι ανοίξτε τρύπες σε κομμάτια ξύλου που μπορεί να έχετε στον κήπο σας και κρεμάστε τα γύρω από τα φυτά σας. Έτσι θα προσελκύσετε και τις μέλισσες χτίστες που θα βρουν καταφύγιο στις τρύπες αυτές.

Μην Φωτίζετε τον Κήπο Κατά τη Διάρκεια της Νύχτας

Εάν το φως κάποιου προβολέα ή διακοσμητικού φωτός πέφτει πάνω στον κήπο σας θα πρέπει να σκεφτείτε να το μεταφέρετε. Έρευνες δείχνουν ότι το τεχνητό φως κατά την διάρκεια της νύχτας μπορεί να ενοχλήσει και να βλάψει πολλά από τα έντομα του κήπου. Ένα πιο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι πως πολλά ωφέλιμα έντομα θανατώνονται καθώς πλησιάζουν σε αυτά τα φώτα, ενώ τα έντομα που προκαλούν ζημιές στα φυτά παραμένουν αλώβητα.

Του Θανάση Αργυρόπουλου
Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες στείλτε email στην διεύθυνση share24gr@gmail.com

Για περισσότερα νέα και πρακτικές σχετικές με καλλιέργειες και τον κήπο σας κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook, πατήστε εδώ
Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο

 

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!