sex videos
site
phim sec

13 Μυστικά για ένα Αξιοζήλευτο Μποστάνι με Ντομάτες!

13 Μυστικά για ένα Αξιοζήλευτο Μποστάνι με Ντομάτες!

Εάν έχετε την τύχη για διαθέτετε λαχανόκηπο ή ελάχιστο ελεύθερο χώρο όπου μπορείτε να καλλιεργήσετε όμορφα κηπευτικά, λάβετε υπ΄όψιν ότι οι ντομάτες είναι ένα αγαθό ευεργετικό για όλη την οικογένεια. Στην ουσία, ελάχιστοι είναι εκείνοι που δεν σαγηνευονται από αυτό το φρέσκο λαχανικό, το οποίο καλλιεργήται σε πολλές ποικιλίες. Ωστόσο, αν θέλουμε να έχουμε ντομάτες για όλα τα γούστα, πρέπει κατ’ αρχάς να τις καλλιεργήσουμε σωστά, υπό τις καλύτερες συνθήκες. Εάν θέλετε να έχετε μεγάλες, τρυφερές και ζουμερές ντομάτες, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές, οι οποίες είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη καλλιέργεια και δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια.

1) Φυτέψτε τις ντομάτες βαθιά για να αποκτήσουν δυνατές ρίζες.

Όσο πιο βαθιά στο έδαφος φυτεύουμε τις ντομάτες, τόσο περισσότερες ρίζες θα φυτρώσουν, οι οποίες με τη σειρά τους θα τροφοδοτήσουν το φυτό με την απαραίτητη ποσότητα νερού. Όσο καλύτερα στερεωμένες βρίσκονται στο έδαφος οι ρίζες, θα είναι όχι μόνο πιο σταθερές αλλά και πιο ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες.

2) Κλαδέψτε τα φύλλα που βρίσκονται χαμηλά.

Η ανάπτυξη του φυτού είναι εντονότερη στα σημεία που το βλέπει ο ήλιος περισσότερο, καθώς έτσι ευνοείται η φωτοσύνθεση. Μόλις το φυτό φτάσει τα 60 cm. σε ύψος, μη διστάσετε να το κλαδέψετε στο κάτω μέρος για να αναπνεύσει. Ορισμένες ασθένειες ξεκινούν από το έδαφος και απλώνονται στα φύλλα, οπότε κόβοντας τα φύλλα διατηρούμε το φυτό υγιές.

3) Αφαιρέστε τους λαίμαργους βλαστούς

Είναι το όνομα που δίνεται στους βλαστούς που εμφανίζονται στις μασχάλες, μεταξύ του στελέχους και του μίσχου του φύλλου. Αυτοί οι ολαίμαργοι βλαστοί πρέπει να κλαδεύονται. Δεν παράγουν καρπούς, σπαταλούν την ενέργεια του φυτού και ρίχνουν σκιά στο φυτό. Δεν είστε υποχρεωμένοι να κάνετε αυτή την εργασία, αλλά είναι μια από τις μικρές λεπτομέρειες και που μας επιτρέπουν να έχουμε γευστικούς καρπούς! Εφαρμόστε αυτή τη τεχνική μ’εχρι το ύψος 80 cm τουλάχιστον και κρατήστε τα για να φτιάξετε μοσχεύματα ώστε να έχετε περισσότερες ντομάτες.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς κλαδεύουμε τις ντομάτες για να δέσουν καλύτερα οι καρποί

4) Καλύψτε το έδαφος φύρω από τη βάση του φυτού

Η εδαφοκάλυψη μας επιτρέπει να προστατεύσουμε το έδαφος, να διατηρήσουμε την υγρασία και τη θερμοκρασία και να προστατεύσουμε έτσι τα φυτά από ορισμένες ασθένειες, ενώ οι ρίζες θα παραμείνουν υγιείς.

5) Ένα πλέγμα χαλκού θα βοηθήσει στην πρόληψη προσβολών.

Οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια είναι επικίνδυνα για τις ντομάτες σας. Για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα, χρησιμοποιήστε ταινίες χαλκού για να αποφύγετε τυχόν επιθέσεις. Αυτή η τεχνική είναι πολύ καλύτερη από τα χημικά λιπάσματα και είναι εξ΄ίσου αποτελεσματική!

6) Τοποθετηστε πλέγμα υποστήριξης γύρω τους.

Αυτό το πλέγμα-κλουβί θα προστατεύσει τις ντομάτες και δεν θα τις αφήσει να πέσουν ή να γείρουν από το βάρος τους. Τις στηρίζει και τις προστατεύει από τον αέρα. Επίσης, η κατακόρυφη στήριξη βοηθάει το στέλεχος να διατηρήσει τη θέση του, στηρίζεται ακόμη καλύτερα και έτσι θα παίζει καλύτερα τον ρόλο του, τροφοδοτώντας το φυτό με τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες.

7) Κρατήστε τις σωστές αποστάσεις στη μεταφύτευση.

Το καλύτερο είναι να υπάρχει χώρος μεταξύ των φυτών, μια απόσταση περίπου 60 και 90 cm. είναι ό,τι πρέπει. Εάν τα φυτά είναι στριμωγμένα, δεν θα παίρνουν το φως που τους είναι απαραίτητο, κυρίως στα χαμηλότερα σημεία, και η φωτοσύνθεση δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

8) Ποτίστε τα φυτά όσο τους χρειάζεται.

Εάν δείτε ότι οι ντομάτες ζαρώνουν, σημαίνει ότι χρειάζονται νερό. Απ’ την άλλη, αν δείτε  τους καρπούς να παρουσιάζουν σχισμές, πρέπει να τροποποιήσετε το πρόγραμμα ποτίσματος ώστε να είναι πιο ισορροπημένο.

9) Για να προστατεύσετε το κιτρίνισμα των φύλλων και για την διατήρηση της καλή υγείας των φυτών, χρησιμοποιήστε άλατα θειικού μαγνησίου (Epsom).

Είναι μια μέθοδος όχι πολύ γνωστή στους κηπουρούς στην Ελλάδα , αλλά η μέθοδος αυτή προσφέρει σωστή ανάπτυξη, γερά στελέχη, μεγαλύτερη διάρκεια καλλιέργειας και ζωηρά πράσινα φύλλα, χωρίς κιτρίνισμα και χλωρώσεις.

  • Μπορείτε να τα εφαρμόσετε μέσα στη θέση φύτευσης τη στιγμή που φυτεύετε τις ντομάτες χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για να σκαλίζετε το χώμα. Ένα κουτάλι της σούπας είναι μια πολύ καλή ποσότητα.
  • Μπορείτε επίσης να διαλύσετε ένα κουτάλι του γλυκού σε τρία λίτρα νερό και να ποτίζετε τα φυτά κάθε 2-3 εβδομάδες. Αυτό θα τους δώσει το απαραίτητο μαγνήσιο και θείο.

10) Κάντε βαθιά ποτίσματα.

Το πότισμα στις ντομάτες δεν γίνεται με πρόχειρο τρόπο! Ξεκινάμε από χαμηλά για να αποφύγουμε τη μετάδοση τυχόν ασθενειών που ενδεχομένως να μεταφέρονται με το νερό. Το πότισμα πρέπει να γίνεται αργά, δεν πρέπει  οι ντομάτες να πάρουν μεγάλη ποσότητα νερού απότομα. Συνεχίζουμε πιο αργά και γλυκά, ούτως ώστε το νερό να ποτίζει βαθιά το έδαφος και να φτάνει στις ρίζες. Το έδαφος θα παραμείνει πιο υγρό και το φυτό μας δεν θα κινδυνεύσει να ξεραθεί. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε εάν έγινε σωστό πότισμα σκάβοντας λίγο το έδαφος. Θα πρέπει το έδαφος να έχει υγρασία σε ένα βάθος 15 cm τουλάχιστον (εάν είναι περισσότερο, ακόμη καλύτερα). Εάν το έδαφος χρειάζεται περισσότερη υγρασία, συνεχίστε το πότισμα. Μια εβδομάδα αργότερα θα είστε σε θέση να γνωρίζετε σε τι συχνότητα πρέπει να ποτίζετε και ποια ποσότητα νερού είναι απαραίτητη.

11) Φυτέψτε φυτά συντρόφους, καλέντουλες ή κατιφέδες.

Δεν είναι ότι θέλουμε να κάνουμε το μποστάνι μας πολύχρωμο! Οι νηματώδεις επιτίθενται στις ντομάτες και καταστρέφουν τα στελέχη, τις ρίζες και τους καρπούς. Σε αυτούς οφείλεται, μερικές φορές, το γεγονός ότι οι θρεπτικές ουσίες δεν κυκλοφορούν σωστά ή μεταδίδονται ασθένειες. Φυτέψτε τα λουλούδια αυτά στη βάση των φυτών της ντομάτας ούτως ώστε η μυρωδιά τους και το φύλλωμά τους να απωθούν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

12) Δοκιμάστε σκόρδο για να βελτιώσετε τη γεύση της ντομάτας σας.

Φυτέψτε βολβούς σκόρδου δίπλα στα φυτά της ντομάτας. Η γεύση τους θα μειώσει τον αριθμό των παρασιτικών μυκητολογικών ασθενειών. Εάν δε συμφωνείτε με αυτή την τεχνική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά το σκόρδο: λιώστε λίγες σκελίδες σκόρδο και αφού τις προσθέσετε σε 3 λίτρα νερό ποτίστε με το διάλυμα αυτό το έδαφος.

13) Κάντε εναλλαγή καλλιεργειών.

Καλό είναι να μη φυτεύετε τις ντομάτες σας στις ίδιες θέσεις 3 χρονιές συνεχόμενα (τρεις χρονιές στην ίδια ζώνη είναι το maximum). Εάν ο χώρος στον λαχανόκηπό σας σάς το επιτρέπει, αλλάξτε θέση στα φυτά μετά από δύο χρόνια. Θέλουμε έτσι να διατηρήσουμε τη γονιμότητα του εδάφους, οπότε να έχουμε και μεγαλύτερη παραγωγή ντομάτας.

 

Κείμενο –  Απόδοση: Λ.Τ.

share24.gr / Καλλιεργητικές Πρακτικές

Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook —> Καλλιεργητικές Πρακτικές

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!