sex videos
site
phim sec

7 Μωβ Λαχανικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε Εύκολα στον Κήπο Σας!

7 Μωβ Λαχανικά που Μπορείτε να Καλλιεργήσετε Εύκολα στον Κήπο Σας!

Σύμφωνα με τους διαιτολόγους, τα χρωματιστά λαχανικά έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά και καλό είναι να τα εντάξουμε ση διατροφή μας. Για παράδειγμα, τα κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και β-καροτένιο, τα κόκκινα λαχανικά περιέχουν λυκοπένιο και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα μοβ λαχανικά έχουν μια χρωστική ουσία που ονομάζεται ανθοκυανίνη και το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά.

Τα πράσινα λαχανικά έχουν πλούσια ποσότητα σιδήρου, ασβεστίου και φολικού οξέος. Το καλύτερο όμως είναι ότι όλα αυτά δεν είναι προϊόντα εργαστηριού, αλλά παραδοσιακές και υβριδικές ποικιλίες που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτά τα λαχανικά πολύ εύκολα στον κήπο σας και να χαρείτε έναν πανέμορφο και πολύχρωμο κήπο.

1. Μωβ κουνουπίδι!

Μωβ κουνουπίδι

Το Μωβ Κουνουπίδι σπέρνεται κατ΄ευθείαν στο χωράφι και υπάρχουν αρκετές ποικιλίες που είναι αρκετά δημοφιλείς στην αγορά , όπως μερικές ιταλικές και κάποια υβρίδια. Οι ποικιλίες παίρνουν το μωβ χρώμα τους λόγω των αντιοξειδωτικών και της ανθοκυανίνης, όπως τα κόκκινα σταφύλια, το κόκκινο κρασί, το μωβ λάχανο κλπ. Λόγω της έκθεσης στον ήλιο, η περιεκτικότητα της ουσίας αυξάνεται. Είναι μια αβλαβής υδροδιαλυτή χρωστική ουσία που βρίσκεται σε πολύχρωμα λαχανικά και φρούτα. Δυστυχώς, τα περισσότερα μοβ φυτά χάνουν το χρώμα τους μετά το μαγείρεμα. Το κουνουπίδι είναι ένα φθινοπωρινό λαχανικό που αναπτύσσεται σε δροσερές και κρύες θερμοκρασίες και το φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης: Πώς να καλλιεργήσετε κουνουπίδι στον κήπο.

2. Μελιτζάνες!

Μωβ μελιτζάνες

Υπάρχουν πάρα πολλές παραδοσιακές ποικιλίες με μελιτζάνες σε διάφορες αποχρώσεις του μωβ εώς σκούρα φλούδα, ενώ υπάρχουν και μερικές λευκές. Η μελιτζάνα είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται γρήγορα και το σχήμα των καρπών ποικίλλει από μακρόστενα έως ωοειδές και σφαιρικά. Υπάρχουν ποικιλίες που μπορούν να καλλιεργηθούν εύκολα και σε μεγάλα δοχεία-γλάστρες, αν δεν έχετε αρκετό χώρο. Η μελιτζάνα θέλει πλούσιο έδαφος για να αναπτυχθεί, γι’ αυτό πρέπει να γίνεται καλή λίπανση. Προσελκύει πολλά έντομα-εχθρούς, όπως αφίδες και τετράνυχο, ενώ επίσης οι κάμπιες  και ο δορυφόρος κάνουν ζημιές. Για να αποφύγετε τέτοιες ζημιές, ψεκάστε με κάποιο βιολογικό σκεύασμα, εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα καλλιεργήσετε μελιτζάνες στον κήπο.

3. Μωβ γογγύλι! (ή γογγυλοκράμβη ή γουλί)

Μωβ γογγύλι

Το φυτό αυτό συνδυάζει τη γεύση του λάχανου και του μπρόκολου με το πιο υπέροχο σχήμα που μπορείτε να συναντήσετε σε λαχανικά. Αυτά τα υπέροχα φυτά μπορούν να καλλιεργηθούν δύο έως τρεις φορές κάθε σεζόν. Καλλιεργούνται σε σειρές και ομορφαίνουν τον κήπο με το χ΄ρωμα και το σχήμα τους. Επίσης, μπορείτε να φυτέψετε κοντά ή ανάμεσα σε αυτά παντζάρια, επειδή και τα δύο προτιμούν την ίδιες καλλιεργητικές πρακτικές και τα ίδια ποτίσματα.

Εάν θέλετε, μπορείτε να καλλιεργήσετε κρεμμύδια και μαρούλια μεταξύ των γραμμών τους. Ξεκινάτε τα γογγύλια πολύ εύκολα με σπόρους σε θερμοκήπιο ή σε σπορείο και μετά μεταφυτεύετε τα νεαρά φυτάρια. Αφού περάσει ο κίνδυνος παγετού και τα μεγάλα κρύα, μπορείτε να φυτέψετε τους σπόρους απευθείας στον κήπο. Ορισμένες ποικιλίες χρειάζονται περίπου 60 ημέρες για να ωριμάσουν.

4. Μωβ φασολάκια!

Μωβ φασολάκια

Τα φασόλια φυτεύονται απευθείας με σπόρους. Αν δεν έχετε σπόρους από τέτοιες ποικιλίες, μπορείτε να αναζητήσετε ποικιλίες από φυτώρια ή παραδοσιακές ποικιλίες μέσω διαδικτύου. Αναπτύσσεται σε περίπου 55 ημέρες. Τα μωβ φασολάκια είναι καλύτερα για τους αρχάριους κηπουρούς και όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά για να τα καταναλώσουν οι ίδιοι, δεν απαιτούν ιδιαίτερες φροντίδες κατά την αποθήκευση και μπαίνουν γρηγορότερα στην παραγωγή. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν απαιτούν πλούσιο έδαφος. Προς το τέλος της σεζόν, κάντε άλλη μια φύτευση στις αρχές Αυγούστου για μεγαλύτερη παραγωγή.

Διαβάστε επίσης: Πώς θα καλλιεργήσετε φασολάκια στον κήπο.

5. Μωβ ντοματάκια! (Τοματίλος)

Μωβ ντοματάκια

Στη μεξικάνικη κουζίνα χρησιμοποιούνται φρέσκες ντομάτες Tomatillo αντί για πράσινες ντομάτες για συνταγές με κόκκινη σάλτσα, διότι, ενισχύουν τη γεύση του φαγητού δίνοντάς του μια γλυκόξινη γεύση. Αυτοί είναι εγγενείς στο Μεξικό. Σήμερα, μπορούμε να καλλιεργήσουμε δύο είδη σπόρων. Ποικιλίες του είδους Physalis ixocarpa συνήθως κυκλοφορούν στις αγορές. Σχηματίζει σχετικά μεγάλους, πικάντικους και πράσινους καρπούς, που κιτρινίζουν μετά την ωρίμανση. Η ποικιλία Physalia philadelphica είναι to κοινό είδος που καλλιεργείται στο Μεξικό.

Είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται δυναμικά και πολύ καλά σε φτωχό και καλά στραγγισμένο έδαφος. Αυτά τα φυτά μεγαλώνουν σε 70-90 ημέρες. Το Tomatillo χρειάζεται έναn κλωβό για στήριξη. Μπορείτε να φυτέψετε ένα, δύο, ή περισσότερα φυτά, τα οποία θα σας δώσουν ωραίους καρπούς. Φυτέψτε το φυτό σας σε βάθος περίπου 2 εκατοστών. Επιλέξτε ένα σημείο με πλήρη ηλιοφάνεια και έδαφος που αποστραγγίζει εύκολα.

6. Μωβ πιπεριές!

Μωβ πιπεριές

Μπορείτε να παραγγείλετε σπόρους τέτοιων ποικιλιών μέσω διαδικτύου. Τα φυτά ωριμάζουν μέσα σε 65 έως 70 ημέρες και το έδαφος που φυτεύονται πρέπει να είναι καλά αποστραγγιζόμενο. Έτσι, μπορείτε αρχικά να ξεκινήσετε σε σπορείο ή σε μικρά γλαστράκια και στη συνέχεια να τα φυτέψετε έξω ή σε μια μεγαλύτερη γλάστρα με χώμα από τον κήπο. Μόλις το φυτό αναπτυχθεί, βγάζει άνθη και καρπούς, ενώ το φυτό χρειάζεται αρκετό λίπασμα.

Οι πιπεριές αρχικά δίνουν πράσινους καρπούς και στη συνέχεια καθώς ωριμάζουν γίνονται μωβ. Η μέθοδος παραγωγής, οι καλλιεργητικές πρακτικές και η συντήρησή τους δεν διαφέρουν από τις άλλες πιπεριές, αλλά πρέπει να συλλέγονται στο σωστό χρόνο ώστε να διατηρούν το μωβ χρώμα τους.

7. Μωβ καρότα!

Μωβ καρότα

Οι Ολλανδοί παραγωγοί καλλιεργούσαν πορτοκαλί καρότα τον 17ο αιώνα, αλλά αργότερα δημιουργήθηκαν ποικιλίες με διάφορα χρωματα μωβ, λευκό ή κίτρινο. Μπορείτε να φυτέψετε μωβ καρότο την άνοιξη μετά από το βαρύ κρύο. Θυμηθείτε ότι δεν του αρέσουν οι μεταφυτεύσεις (σπάει η ρίζα). Γι ‘αυτό είναι απαραίτητο το έδαφος να είναι μαλακό κι ελαφρύ, χωρίς πέτρες, επειδή οι ρίζες αναπτύσσονται κάθετα. Μπορείτε να το φυτέψετε στο έδαφος σε σημείο που βλέπει ήλιο. Το χρώμα του είναι βιολετί και η επιφάνειά του είναι λεία και είναι φυτό ελεύθερης επικονίασης.

Διαβάστε επίσης: 6 συμβουλές για να μεγαλώσετε τα καλύτερα καρότα

Μπορεί ο φλοιός στην εξωτερική του επιφάνεια να είναι μωβ, αλλά το εσωτερικό μέρος έχει χρώμα πορτοκαλί και η αντίθεση που δημιουργείται είναι καταπληκτική. Η σαρκώδης ρίζα συνήθως έχει μήκος 17-18 εκατοστά και η γεύση της είναι πικάντικα γλυκιά, γι΄αυτό είναι πολύ αγαπητό στα παιδιά. Το λυκοπένιο είναι το πιο πολύτιμο συστατικό του μωβ καρότου, καθώς η περιεκτικότητά του σε λυκοπένιο είναι σχεδόν ίση με την περιεκτικότητα λυκοπενίου στις ντομάτες.

Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.

share24.gr / Καλλιεργητικές Πρακτικές

Κάντε like στην σελίδα μας «Καλλιεργητικές Πρακτικές» για να μένετε ενήμεροι και να βρείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με τις Καλλιέργειες και τη Φύση!

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!