sex videos
site
phim sec

Ποιά φυτά φυτεύουμε δίπλα σε αμπέλια

Φυτέψτε Αυτά τα Φυτά Κοντά στο Αμπέλι για να Παράγετε Περισσότερα Σταφύλια!

Η καλλιέργεια ενός αμπελώνα είναι μια εξαιρετικά απαιτητική ασχολία∙ είτε διότι είμαστε λάτρεις του κρασιού, είτε επειδή θέλουμε να φάμε τα δικά μας σταφύλια, είτε διότι θέλουμε να κάνουμε τη δική μας μουσταλευριά, ή το δικό μας γλυκό του κουταλιού, είτε για να έχουμε ένα υπέροχο, σκιερό μέρος στην αυλή μας να απολαμβάνουμε τη φύση το καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση, εάν θέλουμε το αμπέλι μας να αποδώσει όσο καλύτερα γίνεται, θα πρέπει να του βρούμε μια πολύ καλή παρέα και να κάνουμε αυτό που λέγεται συγκαλλιέργεια! Τα φυτά που κάνουν καλή παρέα με το αμπέλι είναι εκείνα που δανείζουν τις ωφέλιμες ιδιότητές τους στο αμπέλι και το προστατεύουν από εχθρούς και ασθένειες η βελτιώνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των καρπών του ή το βοηθούν να αναπτυχθεί και να μεγαλώσει. Έτσι, προκύπτει η ερώτηση, τι να φυτέψουμε γύρω από τα σταφυλάκια μας;

Συγκαλλιέργεια με το αμπέλι!

Η συγκαλλιέργεια είναι μια παλιά, παραδοσιακή τεχνική, όπου φυτεύει κανείς διαφορετικά φυτά σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους για να ωφελείται το ένα φυτό από το άλλο. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγει κανείς τα παράσιτα, τις ασθένειες, βελτιώνεται η δομή και η σύσταση του εδάφους, προστατεύονται τα ωφέλιμα έντομα και παρέχεται σκιερό μέρος για τα ευαίσθητα φυτά.

Η συγκαλλιέργεια ενδεχομένως να ενεργεί και ως φυσική πέργκολα (στήριγμα), να καθυστερεί την ανάπτυξη παρασίτων και να διατηρεί την υγρασία.

Υπάρχουν αρκετά φυτά που αναπτύσσονται πολύ καλά όταν είναι δίπλα σε αμπέλια. Φροντίστε να επιλέξτε παρέα με την οποία το αμπέλι έχει παρόμοιες καλλιεργητικές απαιτήσεις. Με άλλα λόγια, το αμπέλι χρειάζεται ηλιοφάνεια, ζεστό ήλιο που θα δώσει μια μέτρια θερμοκρασία, επαρκή υγρασία και ένα καλά αποστραγγιζόμενο έδαφος, οπότε η παρέα φυτών που θα επιλέξουμε θα πρέπει να έχει παρόμοιες απαιτήσεις.

Τι μπορούμε να φυτέψουμε γύρω από το αμπέλι μας.

Μια εξαιρετική παρέα για τα σταφυλάκια μας είναι:
Ρίγανη
Βασιλικός
Φασόλια
Μούρα
Τριφύλλι
Ύσσωπος ο φαρμακευτικός (βότανο)
Γεράνι
Μπιζέλια

Στην περίπτωση του ύσσωπου, οι μέλισσες λατρεύουν τα λουλούδια του, ενώ το υπόλοιπο φυτό διώχνει τα έντομα και βελτιώνει τη γεύση των σταφυλιών.

Τα γεράνια αποτρέπουν επίσης έντομα, όπως τα τζιτζίκια.

Φυτέψτε στις γραμμές του αμπελώνα ύσσωπους

Τα μούρα παρέχουν καταφύγιο για ωφέλιμες παρασιτικές σφήκες, οι οποίες σκοτώνουν και τα αυτά των τζιτζικιών.

Το τριφύλλι αυξάνει τη γονιμότητα του εδάφους και είναι εξαίρετο κάλυμμα για το έδαφος, ενώ δίνει πολύ καλή οργανική ύλη και ρυθμίζει και σταθεροποιεί το άζωτο.

Τα λαχανικά που αναφέρονται δρουν περίπου με τον ίδιο τρόπο και μας δίνουν και μια δεύτερη κατακόρυφη απόδοση εάν τα φυτέψουμε αφού ριζώσει το αμπέλι μας και διαμορφωθεί ο σκελετός του. Τα φασόλια και τα άλλα αναρριχώμενα τότε δημιουργούν μια υπέροχη πέργκολα μαζί με το αμπέλι.

Φυτό μπιζελιάς δίπλα σε αμπέλι - συγκαλιέργεια με αμπέλια

Υπάρχουν και φυτά που κάνουν καλή παρέα με το αμπέλι μας λόγω της ιδιότητάς  τους να απομακρύνουν τα παράσιτα έντομα. Ας δούμε μερικά αρωματικά φυτά, όπως:

Σκόρδο
Σχοινόπρασο
Δενδρολίβανο
Θηράνθεμις
Μέντα

Τα σταφύλια δεν τα πάνε καλά μόνο με τα βότανα και τα λουλούδια που αναφέρθηκαν αλλά και με ορισμένα δέντρα. Τα πάνε περίφημα όταν τα φυτεύουμε κάτω από φτελιές ή μουριές, κάτω από τις οποίες συνυπάρχουν ειρηνικά.

Παρατήρηση: όπως και εμείς οι άνθρωποι δεν ταιριάζουμε με όλους, έτσι και το αμπέλι. Δεν φυτεύουμε ποτέ αμπέλι δίπλα στο λάχανο ή ραπάνια.

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

share24.gr / Καλλιεργητικές Πρακτικές

Κάντε like στην σελίδα μας «Καλλιεργητικές Πρακτικές» για να μένετε ενήμεροι και να βρείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με τις Καλλιέργειες και τη Φύση!

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!