sex videos
site
phim sec

Γιατί το Κεφαλάκι των Νεογέννητων Μωρών Μοσχοβολάει τόσο Απίθανα;

Γιατί το Κεφαλάκι των Νεογέννητων Μωρών Μοσχοβολάει τόσο Απίθανα;

Τα νεογέννητα μυρίζουν υπέροχα, ειδικά το μικρό τρυφερό τους κεφαλάκι! Θα έπρεπε να το γνωρίζω άλλωστε, τρία μωρά απέκτησα και σε  κάθε γέννα μαγευόμουν από τη μυρωδιά των νεογέννητων παιδιών μου. Δεν είμαι μόνω εγώ, φαντάζομαι! Όλες οι φίλες και οι γνωστές μαμάδες έχουν αισθανθεί το ίδιο, ειδικότερα όταν αναπνέουν αυτή την τρυφερή μυρωδιά που αποπνέει το μωρουδίστικο κεφαλάκι!

Υπάρχει ένας λόγος που τα εξηγεί όλα αυτά, δεν είμαστε μόνο μερικές χαζομαμάδες που έχουμε φαντασιώσεις! Σύμφωνα με έρευνες, αυτή η αγαλλιαστική μυρωδιά των μωρών είναι πραγματική και μάλιστα είναι ένας πολύτιμος τρόπος που έχει επιλέξει η φύση για να διατηρεί τα μωρά υγιή και ασφαλή.

Η ευχάριστη μυρωδιά του μωρού σημαίνει αγάπη!

«Όπως γνωρίζουμε όσοι έχουμε αποκτήσει μωρά, τα νεογέννητα απαιτούν πολλη φροντίδα και δεν είναι μόνο διασκέδαση για το περιβάλλον τους. Πρέπει να κοιμηθούν, ενώ η μαμά πρέπει να τα ταΐσει και να τους αλλάξει πάνα. Επίσης, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι γονείς, λένε ότι το να μεγαλώνει κανείς ένα παιδί είναι μια αξεπέραστη εμπειρία» αναφέρει ο γιατρός Johannes Frasnelli, καθηγητής ανατομίας στο Πανεπιστήμιο του Quebec. «Συνεπώς υπάρχουν μηχανισμοί που επιτρέπουν τη δημιουργία ενός ισχυρού δεσμού μεταξύ γονέων και παιδιών, ειδικότερα μεταξύ παιδιού και μητέρας. Θεωρούμε ότι η μυρωδιά των βρεφών είναι ένας από αυτούς τους μηχανισμούς» — που διαθέτουν τα παιδιά για να εξασφαλίσουν την προσοχή και την φροντίδα αλλά στην ουσία την επιβίωσή τους∙ τα βρέφη πρέπει να εξασφαλίσουν ότι κάποιος θα τα ταΐσει, θα τα ζεστάνει και θα τα κρατήσει σε μια τρυφερή αγκαλιά που θα τα προστατεύει και θα τους χαρίζει ασφάλεια.

«Στην ουσία», προσθέτει, «πολλοί άνθρωποι, κυρίως γονείς, λένε ότι η μυρωδιά που αναδύει το βρέφος είναι μια από τις πιο όμορφες κι ευχάριστες μυρωδιές που έχουν  αισθανθεί».

Το 2013, ο Frasnelli συνέγραψε μια μελέτη στο περιοδικό Frontiers in Psychology που εξέταζε τον τρόπο που οι γυναίκες αντιδρούσαν στη μυρωδιά του νεογέννητου. Αυτός και οι συνάδελφοί του συνεργάστηκαν με 30 γυναίκες, 15 εκ των οποίων μόλις είχαν γεννήσει, ενώ οι υπόλοιπες 15 δεν είχαν αποκτήσει ποτέ παιδί. Οι γυναίκες κλήθηκαν να μυρίσουν το άρωμα ενός νεογέννητου 2 ημερών, το οποίο δεν γνώριζαν. Τα αποτελέσματα έδειξαν αυτό που όλες οι μητέρες, σε όλο τον κόσμο, ήδη γνωρίζουν: η μυρωδιά του νεογέννητου είναι μαγευτική. Αξονικές τομογραφίες των γυναικών που συμμετείχαν στο πείραμα έδειξαν ότι «οι μυρωδιές που αναδύονται από ένα νεογέννητο 2 ημερών ενεργοποιούν τις εγκεφαλικές περιοχές των γυναικών που σχετίζονται με την προσφορά» ανέφεραν οι ερευνητές. Στην ουσία, δεν είχε καμία σημασία εάν οι γυναίκες είχαν γεννήσει ή όχι∙ ο εγκέφαλος των γυναικών, και των δύο κατηγοριών, αντέδρασε στη μυρωδιά του νεογέννητου σα να βίωνε μια απόλαυση, ή  ακόμη και μια αίσθηση που προκαλεί η επίδραση ενός καταπραϋντικού φαρμάκου.

Παρά το γεγονός ότι η μυρωδιά λειτουργεί παράλληλα με την όραση και την αφή για να βοηθήσει τη δημιουργία του δεσμού μεταξύ μητέρας και νεογέννητου, ο Frasnelli εξηγεί: «έχουμε λιγότερη επίγνωση της μυρωδιάς» αναφέρει – «αλλά ακόμη κι έτσι, η μυρωδιά πλανάται, εισρέει στο νευρικό μας σύστημα, δημιουργώντας στενούς δεσμούς με τη μνήμη, την εκμάθηση και το συναίσθημα. Καθένας μπορεί να πει μια ιστορία για τον τρόπο που μια συγκεκριμένη μυρωδιά ενεργοποίησε αναμνήσεις και/ή συναισθήματα και το αίσθημα της προσφοράς».

Με την οσμή τα μωρά ξεχωρίζουν τη μητέρα τους από τις άλλες και οι μητέρες τα μωρά τους!

Οι ερευνητές δεν είναι απόλυτα σίγουροι τι είναι αυτό που προκαλεί αυτή τη μυρωδιά, αν και υπάρχουν ορισμένες θεωρίες: ορισμένοι αναφέρουν ότι προέρχεται από τους ιδρωτοποιούς αδένες, ή ότι είναι η μυρωδιά που έχει απομείνει από το vernix caseosa, το λεγόμενο σμήγμα, την ουσία που καλύπτει τα μωρά κατά τη γέννα και καθαρίζεται από τις μαίες μόλις γεννηθούν.

Ωστόσο, οι επιστήμονες γνωρίζουν επίσης το εξής: ο δεσμός αυτός που σχετίζεται με τη μυρωδιά είναι αμφίδρομος. Όπως αναφέρει ο Frasnelli και οι συνεργάτες του, κάθε αναπνοή  περιέχει μια σειρά σύνθετων, αόρατων οσφρητικών σημάτων που διεγείρουν τον εγκέφαλο μας και το σώμα μας διαρκώς αντλεί πληροφορίες από τον αέρα μέσω της μυρωδιάς, σχετικά με τα επίπεδα στρες, τις ασθένειες ακόμη και τις ανθρώπινες σχέσεις. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά μπορούν να ξεχωρίσουν μεταξύ του γάλακτος της δικής τους μητέρας και του γάλακτος μίας άλλης μητέρας βάσει τη μυρωδιάς, ενώ προτιμούν ρούχα που έχει φορέσει η μητέρα τους. Εν τω μεταξύ, οι μητέρες, βρίσκουν τη μυρωδιά του δικού τους μωρού πιο απολαυστική από αυτή των άλλων βρεφών. Εάν αυτό δεν λέγεται αγάπη, δεν ξέρω τι είναι!!

Στο τέλος αυτό που μένει είναι η αγάπη!

Όλα αυτά φαίνονται ενδιαφέροντα, κατά κάποιον τρόπο. Σημαίνει ότι ενώ άλλοι άνθρωποι ενδεχομένως να απολαμβάνουν τη μυρωδιά του μωρού, εγώ, ως μητέρα τους, ήμουν αυτή που την απολάμβανε στο έπακρο, κάθε φορά που τα αγκάλιαζα. Η μυρωδιά ίσως κράτησε για λίγο μετά τη γέννα, αλλά ακόμη κι όταν εξαφανίστηκε, εγώ ήμουν ήδη γαντζωμένη πάνω τους, για αυτό, μια συμβουλή έχω να σας δώσω: Μητέρες, τρέξτε να αγκαλιάσετε τα μωρά σας κι ας έχουν περάσει πολλά χρόνια από εκείνη την πρώτη μυρωδιά, η αγάπη έχει μείνει!

Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ. via nymag.com

share24.gr / Spirit Alive

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook —> Spirit Alive – Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Spirit Alive στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.

Photo: Jamie Grill/Getty Images/Tetra images RF

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!