sex videos
site
phim sec

Γιοστέιν Γκάαρντερ - 22 Αποσπάσματα από τα Βιβλία του που θα Σας Κάνουν να Αγαπήσετε τη Φιλοσοφία

Γιοστέιν Γκάαρντερ – 22 Αποσπάσματα από τα Βιβλία του που θα Σας Κάνουν να Αγαπήσετε τη Φιλοσοφία

«Είναι λυπηρό η φύση του ανθρώπου να είναι έτσι φτιαγμένη, που να θεώρει το καταπληκτικό δώρο της ζωής μια απλή συνήθεια».
― Jostein Gaarder, Το Μυστήριο της Τράπουλας

«Δεν είναι χαζή μια ερώτηση που δεν μπορείς να απαντήσεις»
― Jostein Gaarder, Ο Κόσμος της Σοφίας

«Ο τζόκερ είναι μια μικρή παρανοϊκή φιγούρα που διαφέρει από όλες τις άλλες. Δεν είναι ούτε κούπα, ούτε σπαθί, ούτε μπαστούνι, ούτε καρό. Δεν είναι ούτε το εννέα, ούτε το δέκα, ούτε ρήγας, ούτε βαλές. Είναι ένας περιθωριακός τύπος. Βρίσκεται στο ίδιο πακέτο τράπουλας όπως τα υπόλοιπα τραπουλόχαρτα, αλλά δεν ανήκει εκεί. Έτσι, μπορούμε να τον βγάλουμε και κανένας δεν θα τον αναζητήσει ποτέ
― Jostein Gaarder, Το Μυστήριο της Τράπουλας

«H ζωή είναι θλιβερή και ιερή μαζί. Εμφανιστήκαμε σε έναν θαυμάσιο κόσμο, συναντήσαμε ο ένας τον άλλον, χαιρετίσαμε ο ένας τον άλλον – και περιπλανηθήκαμε μαζί για λίγο. Μετά χάσαμε ο ένας τον άλλον και εξαφανιστήκαμε τόσο απότομα και παράλογα, όσο απότομος και παράλογος ήταν και ο ερχομός μας σε αυτόν τον κόσμο».― Jostein Gaarder, Ο Κόσμος της Σοφίας

«Όταν συνειδητοποιείς ότι υπάρχει κάτι που δε καταλαβαίνεις, τότε βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο για να μπορέσεις να καταλάβεις τα πάντα.»

«Ένα κράτος που δεν εκπαιδεύει και δεν μορφώνει τη γυναίκα είναι σαν ένας άνδρας που απλώς εξασκεί μόνο το δεξί του χέρι».
― Jostein Gaarder, Ο Κόσμος της Σοφίας

«Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις εάν ένα πρόσωπο σε συγχωρεί πραγματικά εάν τον έχεις αδικήσει. Οπότε, αυτό είναι εξαίρετα σημαντικό για σένα, έχει σημασία για την ίδια την ύπαρξή σου. Είναι ένα ζήτημα που σε απασχολεί συνεχώς. Ούτε ξέρεις εάν κάποιος σε αγαπάει πραγματικά. Είναι κάτι που είτε το πιστεύεις, είτε το ελπίζεις. Όμως αυτά είναι και τα πιο σημαντικά για σένα, είναι πιο σημαντικά από το αξίωμα ότι το άθροισμα των γωνιών ενός τριγώνου είναι 180 μοίρες. Όταν δίνεις το πρώτο σου φιλί, στο μυαλό σου δεν υπάρχουν άλλες σκέψεις, ούτε ο νόμος της δράσης και της αντίδρασης, ούτε οι τρόποι αντίληψης μιας λογικής σκέψης».
― Jostein Gaarder, Ο Κόσμος της Σοφίας

«Όσο είμαστε παιδιά, μπορούμε και βιώνουμε τα πράγματα γύρω μας – αλλά στη συνέχεια μεγαλώνουμε, ωριμάζουμε και ο κόσμος γύρω μας μάς φαίνεται βαρετός και συνηθισμένος. Η πραγματιική ωριμότητα είναι να μεθάς από τα βιώματα που σου προσφέρουν οι αισθήσεις».
― Jostein Gaarder, Tο Μυστήριο της Τράπουλας

«Ναι, ακόμη κι εμείς είμαστε αστερόσκονη».
― Jostein Gaarder, Ο Κόσμος της Σοφίας

«Ένας φιλόσοφος ξέρει ότι στην πραγματικότητα γνωρίζει ελάχιστα. Αυτός είναι ο λόγος που παλεύει για να αποκτήσει αληθινή ενόραση. Ο Σωκράτης ήταν ένας από αυτούς τους σπάνιους ανθρώπους. Γνώριζε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη ζωή και για τον κόσμο. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο της σκέψης του: αυτό που τον ενοχλούσε ήταν ακριβώς η ελάχιστη γνώση του για τον κόσμο».
― Jostein Gaarder, Ο Κόσμος της Σοφίας

«Ήρθε η ώρα να διαλέξεις … Είσαι ένα παιδί που δεν το έχει κουράσει η ύπαρξή του μέσα σε αυτόν τον κόσμο; Ή είσαι ένας φιλόσοφος που ορκίζεται ότι δεν θα κουραστεί ποτέ να υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο; Για τα παιδιά, ο κόσμος και ό,τι υπάρχει γύρω από αυτόν, είναι μια νέα εμπειρία, ένα βίωμα που προκαλεί ενθουσιασμό. Οι μεγάλοι σκέφτονται διαφορετικά. Οι περισσότεροι ενήλικες δέχονται τον κόσμο ως ένα ζήτημα εξελικτικής πορείας. Αυτό είναι ακριβώς και το σημείο, όπου οι φιλόσοφοι αποτελούν μια αξιοσημείωτη εξαίρεση. Ένας φιλόσοφος δεν συνηθίζει ποτέ τον κόσμο. Ο κόσμος, στα μάτια ενός φιλόσοφου, εξακολουθεί να φαίνεται κενός λογικής, – περίπλοκος, ακόμη και αινιγματικός. Οι φιλόσοφοι και τα μικρά παιδιά βρίσκουν έτσι τον δικό τους κοινό τόπο. Το μόνο που χρειαζόμαστε για να γίνουμε καλοί φιλόσοφοι είναι η ικανότητα να παρατηρούμε τον κόσμο με θαυμασμό …»
― Jostein Gaarder, Ο Κόσμος της Σοφίας

«Οι πιο ανατρεπτικοί άνθρωποι είναι εκείνοι που θέτουν ερωτήματα.»
― Jostein Gaarder, Ο Κόσμος της Σοφίας

«Πιστεύω ότι υπάρχει κάτι από το μυστήριο του Θεού σε όλον τον κόσμο που μας περιβάλλει. Το βλέπουμε να λάμπει καθώς το φως του χαϊδεύει το ηλιοτρόπιο, ή τη μικρή παπαρούνα. Νιώθουμε εντονότερη την παρουσία του καταπληκτικού μυστηρίου παρατηρώντας μια πεταλούδα που πετάει από το ένα λουλούδι στο άλλο- ή σε ένα χρυσόψαρο που κολυμπάει αμέριμνα σε μια γυάλα. Ωστόσο, νιώθουμε περισσότερο το φως του Θεού μέσα στην ψυχή μας και μέσα από την ψυχή μας μπορούμε να γίνουμε ένα με το μεγαλύτερο μυστήριο της ζωής. Στην πραγματικότητα, κι οι στιγμές αυτές είναι σπάνιες, μπορούμε να βιώσουμε τη μαγεία ότι εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτό το θεϊκό μυστήριο.»
― Jostein Gaarder, Ο Κόσμος της Σοφίας

«Η ζωή μας είναι κομμάτι μιας μοναδικής περιπέτειας … Παρ ‘όλα αυτά, οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι ο κόσμος είναι «φυσιολογικός» και κυνηγάμε να βρούμε σε αυτόν συνεχώς κάτι άλλο, πιο θαυμαστό, πιο εξαίσιο – όπως η αναζήτηση αγγέλων ή εξωγήινων. Αυτό όμως συμβαίνει επειδή δεν συνειδητοποιούμε ότι ο ίδιος ο κόσμος μας είναι ένα μυστήριο. Όσο για εμένα, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είδα τον κόσμο σαν ένα υπέροχο όνειρο. Το μόνο που ήθελα ήταν να βρω μια ερμηνεία, να καταλάβω, πώς όλα τα κομμάτια του κόσμου ταιριάζουν τόσο απόλυτα και τέλεια μεταξύ τους;»
― Jostein Gaarder, Tο Μυστήριο της Τράπουλας

«Οι ανάγκες μας καθορίζουν αν κάτι είναι σωστό ή λάθος, καλό ή κακό».
― Jostein Gaarder, Ο Κόσμος της Σοφίας

«Χρειάζονται εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθεί ένας άνθρωπος. Και χρειάζονται μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να χαθεί για πάντα».
― Jostein Gaarder, Μάγια, το Θαύμα της Ζωής

«Το μόνο που χρειαζόμαστε για να γίνουμε καλοί φιλόσοφοι είναι η ικανότητα να παρατηρούμε τον κόσμο με θαυμασμό …».
― Jostein Gaarder, Ο Κόσμος της Σοφίας

«Εκεί που η λογική και η εμπειρία δεν επαρκούν για να εξηγήσουν το ανεξήγητο, δημιουργείται ένα χάσμα, ένα κενό που έρχεται να το καλύψει η πίστη.»
― Jostein Gaarder, Ο Κόσμος της Σοφίας

«Υπάρχει πάντα ο Joker που βλέπει μέσα από το πέπλο της αυταπάτης. Η μια γενιά διαδέχεται την άλλη γενιά, αλλά υπάρχει πάντα ένας ανόητος που περιπλανιέται πάνω στη γη και ο χρόνος δεν τον συντρίβει ποτέ».
― Jostein Gaarder, Tο Μυστήριο της Τράπουλας

« Υπάρχουν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι που ζουν πάνω σε αυτόν τον πλανήτη. Κι όμως, ερωτεύεσαι ένα συγκεκριμένο άτομο και δεν το αλλάζεις με κανέναν άλλο.»
― Jostein Gaarder, Tο Μυστήριο της Τράπουλας

«Αγαπητή μου Hilde, ακόμη κι αν ο εγκέφαλος ήταν τόσο απλός που να μπορούμε να τον καταλάβουμε, εμείς θα ήμασταν τόσο ανόητοι που και πάλι, δεν θα μπορούσαμε να τον καταλάβουμε, με αγάπη, ο μπαμπάς σου.»
― Jostein Gaarder, Ο Κόσμος της Σοφίας

«Σκέφτηκα πόσο λυπηρό είναι το γεγονός ότι η φύση του ανθρώπου είναι έτσι φτιαγμένη που το απίστευτο θαύμα της ζωής, μάς φαίνεται μια απλή συνήθεια. Έρχεται μία μέρα ξαφνικά που το θαύμα της ζωής θεωρείται δεδομένο – και τότε, ναι, τότε παύουμε να το σκεφτόμαστε, μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα που θα αφήσουμε πίσω μας για πάντα αυτόν τον θαυμαστό κόσμο.»
― Jostein Gaarder, Tο Μυστήριο της Τράπουλας

Μετάφραση – Απόδοση Λ.Τ.

share24.gr / Spirit Alive

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook
Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Spirit Alive στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!