sex videos
site
phim sec

Κανέλλα! 12 Εκπληκτικές Ιδιότητες που δεν Γνωρίζαμε, Πώς να τη Χρησιμοποιήσουμε & η Διαφορά της Κανέλλας Κεϋλάνης

Κανέλλα! 12 Εκπληκτικές Ιδιότητες που δεν Γνωρίζαμε, Πώς να τη Χρησιμοποιήσουμε & η Διαφορά της Κανέλλας Κεϋλάνης

Σχεδόν όλοι μας έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας κανέλλα∙ κανέλλα σε σκόνη, ή υπέροχα αρωματικά ξυλαράκια κανέλας. Η κανέλλα, αυτό το ευχάριστο και γευστικό βότανο έχει μακρά ιστορία, τόσο στη φυσική ιατρική όσο και στη μαγειρική. Σήμερα λοιπόν θα ανακαλύψουμε παλιές αλλά όχι και τόσο γνωστές ιδιότητες της όμορφης κανέλλας!

Κανέλλα: Ένα μπαχαρικό από την εποχή της Βίβλου!

Ήδη από την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης, πολλοί αρχαίοι πολιτισμοί χρησιμοποίησαν κανέλα για το μυστήριο του χρίσματος, τη συντήρηση των τροφών και να δώσουν γεύση στις τροφές τους. Η κανέλα ήταν το αγαπημένο μπαχαρικό του Μεσαίωνα, πολυτελές εμπόρευμα και σύμβολο αίγλης, ενώ πολλές φορές ήταν ακόμα πιο πολύτιμη κι από τον χρυσό! Η αρχαία κινεζική ιατρική χρησιμοποίησε την κανέλλα για θεραπείες της καρδιάς, του πνεύμονα και της ουροδόχου κύστης.

Μπορεί, η κανέλλα να φέρνει στο μυαλό μας γοητευτικές και ανατολίτικες μυρωδιές, ζουμερά κοκκινιστά αλλά και φρεσκοψημένα muffins και μηλόπιτες, αλλά η γλυκιά και πικάντικη ομορφιά της δεν εξαντλείται εκεί! Για να δούμε…

Τα πολλά οφέλη της κανέλλας!

Δεν είναι παράξενο που η ιστορία της χάνεται πίσω στον χρόνο. Η κανέλα καταπολεμά τυχόν πεπτικά προβλήματα, λοιμώξεις των νεφρών, κρυολογήματα γρίπη, υπέρταση, και ενδεχομένως κάποιες μορφές καρκίνου.

Ρυθμίζει το σάκχαρο!

Είναι πλέον τεκμηριωμένο ότι η κανέλα ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος αν και ακόμη διερευνάται ο ρόλος της κανέλλας στην προ-διαβητική ή διαβητική θεραπεία. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι 2 κ.γ. κανέλλας την ημέρα είναι ό,τι πρέπει για το σάκχαρό μας!

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες!

Μελέτες δείχνουν ότι ο φλοιός της ποικιλίας cassia ρυθμίζει το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τις φλεγμονές. Προσθέστε μια πρέζα σε ποτά ή άλλες συνταγές για να έχετε περισσότερα αντιφλεγμονώδη οφέλη.

Αντιμικροβιακές ιδιότητες!

Το έλαιο φλοιού κανέλας είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός αντιβακτηριδιακός παράγοντας και λέγεται ότι καταπολεμά ακόμη και το Ε. coli. Πολλές φορές χρησιμοποιούμε κανέλλα σε σκόνη για να καταπολεμήσουμε βακτήρια που είναι υπεύθυνα για την τερηδόνα.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες στη Νέα Ζηλανδία, το αιθέριο έλαιο της κανέλας είναι εξαίρετα δραστικό έναντι του Streptococcus mutans, που ευθύνεται για την τερηδόνα και του Lactobacillus plantarum, που ευθύνεται για ασθένειες των ούλων.

Αντιμυκητιακές ιδιότητες!

Ορισμένα είδη κανέλας είναι αποτελεσματικά κατά των μυκητιακών λοιμώξεων και χρησιμοποιούνται επίσης για τη θεραπεία της καντιντίασης στο στόμα (κοινό σύμπτωμα σε ασθενείς με HIV).

Και κατά των ιών!

Ο φλοιός Cinnamomum cassia φαίνεται ότι καταπολεμά ιούς του αναπνευστικού και της γρίπης.

Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες!

Κι όμως! Η κανέλλα έχει και αντιοξειδωτικές ιδιότητες πάνω στις ελεύθερες ρίζες!

Ρυθμίζει την υπέρταση!

Η κανέλλα βοηθά επίσης στη διατήρηση επιπέδων ινσουλίνης και σακχάρου στο αίμα ενώ μειώνει επίσης την αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με μια μελέτη, η τακτική χορήγηση κανέλλας σε αρουραίους με υπέρταση που είχαν υποβληθεί σε δίαιτα υψηλής σακχαρόζης, μείωσε τη συστολική αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία!

Μια συναρπαστική νέα έρευνα δείχνει ότι η κανέλα μπορεί να αναστείλει τη λειτουργία μιας πρωτεΐνης στον εγκέφαλο που ονομάζεται tau. Αυτό είναι σημαντικό επειδή η συγκέντρωση της πρωτεΐνης tau βρίσκεται στον εγκέφαλο των ανθρώπων που πάσχουν από Αλτσχάιμερ. Ο ακριβής μηχανισμός δεν είναι ακόμη σαφής, αλλά είναι μια ελπιδοφόρα προοπτική.

Διαβάστε επίσης: Χρησιμοποίησε μέλι και κανέλα και δες τι θα γίνει στο σώμα σου!

Κανέλλα Κεϋλάνης vs. Κανέλλα Κίνας (Cassia Cinnamon)

Πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλοί τύποι κανέλλας. Οι δύο βασικοί κύριοι τύποι είναι η κανέλα Κεϋλάνης και η Κινεζική Κασσία. Και οι δύο θεωρούνται υγιεινές λύσεις, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε τη διαφορά όταν χρησιμοποιούμε την κανέλα ως θεραπεία.

Η μυρωδιά και η γεύση στην κανέλα προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από μια ένωση που ονομάζεται κινναμαλδεΰδη. Η κινναμαλδεΰδη είναι υπεύθυνη για πολλά από τα οφέλη της κανέλας για την υγεία, αλλά η δόση ρυθμίζει και τη φαρμακευτική δράση στην περίπτωση αυτή. Η υπερβολική ποσότητα κινναμαλδεΰδης μπορεί να είναι επιβλαβής. Αλλά μην ανησυχείτε … υπάρχουν ασφαλείς επιλογές κανέλας που δεν περιέχουν υπερβολική ποσότητα κινναμαλδεΰδης!

Κανέλλα Κεϋλάνης.

Η κανέλα Κεϋλάνης θεωρείται «πραγματική κανέλα». Προέρχεται από το εσωτερικό φλοιό του δένδρου Cinnamomum verum και αναπτύσσεται στη Σρι Λάνκα και σε μέρη της Ινδίας.

Η γεύση της είναι πιο ήπια από την Cassia λόγω της χαμηλότερης περιεκτικότητας σε κινναμαλδεΰδη. Αυτό επίσης καθιστά την κανέλλα Κεϋλάνης ασφαλέστερη για χρήση ως φάρμακο.

Κινέζικη κασσία.

Αυτή είναι η κανέλα που θα βρείτε στα περισσότερα παντοπωλεία. Προέρχεται από το δέντρο Cassia cinnamomum της Κίνας. Η Cassia είναι μια φθηνότερη ποικιλία, αλλά πάνω από το 90% των ελαίων της προέρχεται από κινναμαλδεΰδη. Αυτό την καθιστά εξαιρετική για μαγειρική χρήση. Πολλοί εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι η χρήση αυτής της ποικιλίας δεν μπορεί να αποκατασταθεί λόγω του υψηλού περιεχομένου της κινναμαλδεΰδης.

Η Cassia περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα κουμαρίνης. Αυτή η ουσία μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ σε υψηλές ποσότητες. Η κανέλλα Κεϋλάνης δεν περιέχει υψηλά επίπεδα κουμαρίνης.

Μήπως δεν πρέπει να καταναλώνουμε πολλή κανέλλα;

Σε κάθε περίπτωση, η υπερκατανάλωση δεν είναι μια σωστή τακτική. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λογική χρήση της κανέλλας στη μαγειρική είναι ασφαλής, αλλά πρέπει να προσέχουμε εάν η χρήση είναι φαρμακευτική.

Σύμφωνα με μελέτες η χορήγηση 6 γρ. Κινέζικης κανέλλας σε διαβητικούς ρυθμίζει το σάκχαρο. Τα αποτελέσματα των τιμών γλυκόζης ήταν βελτιωμένα, χωρίς παρενέργειες.

Η κινέζικη κανέλλα χρησιμοποιείται παραδοσιακά σε μελέτες, πιθανώς επειδή είναι ευρύτερα διαθέσιμη, αλλά πολλοί ειδικοί συνιστούν την Κεϋλάνης για οφέλη χωρίς την κουμαρίνη και τα υψηλά επίπεδα κινναμαλδεΰδης.

Έτσι, σύμφωνα με τις έρευνες 1-2 κ.σ. την ημέρα από κάθε τύπο είναι πιθανότατα ασφαλείς για όσους δεν αντιμετωπίζουν θέματα υγείας. Φυσικά, όποιος βρίσκεται υπό ιατρική ή φαρμακευτική παρακολούθηση πρέπει να ελέγξει τυχόν παρενέργειες ή αντενδείξεις ή αλληλεπιδράσεις πριν του χορηγηθούν μεγάλες δόσεις.

Πόση κανέλλα πρέπει να καταναλώνουμε;

Οι γιατροί συστήνουν ότι η χορήγηση έως 6 γρ. ανά ημέρα (για ενήλικες) είναι ασφαλής. Καλύτερα να χρησιμοποιείται η κανέλλα Κεϋλάνης, λόγω καλύτερης ποιότητας.

12 Τρόποι να χρησιμοποιούμε την κανέλλα!

Ας δούμε λοιπόν, πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την κανέλλα:

 1. Πρωί –Μπορούμε να προσθέσουμε μια πρέζα κανέλλας στον ζεστό καφέ μας, ή το τσάι μας για να πάρουμε ενέργεια (και γλύκα) για να ξεκινήσουμε τη μέσα μας. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε κανέλλα στο φίλτρο μαζί με τον γαλλικό καφέ! Η κουζίνα μας θα μοσχοβολήσει.
 2. Κρυώματα και γρίπη –Προσθέστε 1/2 κ.γ. σε τσάι με λεμόνι και μέλι.
 3. Βήχας – Δοκιμάστε ένα φυσικό σιρόπι με κανέλλα για ενίσχυση του ανοσοποιητικού!
 4. Βάμμα –Προσθέστε κανέλλα σε σπιτικό βάμμα για να απορροφήσετε καλύτερα τα βότανα και να βελτιώσετε τη γεύση.
 5. Σε ιχθυέλαιο – Εννοείται ότι βελτιώνει τη γεύση του ιχθυελαίου (ιδανικό για παιδιά!).
 6. Βοηθά στην πέψη –1/2 κουταλάκι του γλυκού σε νερό, τσάι ή σε μορφή χαπιού μετά από ένα λιπαρό γεύμα βοηθά!
 7. Στοματική υγιεινή – Τα οφέλη της κανέλας για τη στοματική υγιεινή είναι αποδεδειγμένα.
 8. Σε Αλμυρά / Πικάντικα Γεύματα – Διάφορα μίγματα κάρρυ και άλλων πικάντικων τροφών συχνά περιέχουν κανέλα! Δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας.
 9. Για την απώλεια βάρους – Λέγεται ότι η κανέλα καταπραΰνει την επιθυμία για ζάχαρη και ενισχύει τον μεταβολισμό.
 10. Υγεία του γυναικείου κόλπου – Συνήθως χρησιμοποιείται εξωτερικά τσάι κανέλας, βάμμα ή σκόνη για κολπικές μολύνσεις, ή για γρήγορη επούλωση φλεγμονής.
 11. Ανακουφίζει το δέρμα – Ανακατέψτε σκόνη κανέλλας με μέλι και εφαρμόστε στα τσιμπήματα εντόμων.

Και ως μπαχαρικό…

Ας μην ξεχνάμε την απόλαυση που μας χαρίζει η κανέλλα όταν χρησιμοποιείται παραδοσιακά, σε συνταγές, όπως μηλόπιτες, κρέμα βανίλια, κέικ κανέλας, κουλουράκια κανέλλας, ή σε ροφήματα, όπως τσάι, καφές ή άλλες περίεργες συνταγές που ίσως δοκιμάσετε μόνοι σας.

Άλλες χρήσεις και προφυλάξεις

Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες (σε μαγειρική χρήση λιγότερο από 1/2 κ.γ. είναι ασφαλές) ή το αιθέριο έλαιο, καθώς μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις. Θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό πριν χρησιμοποιήσετε αυτό ή οποιοδήποτε άλλο βότανο φαρμακευτικά.
Υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις ότι η περιεκτικότητα της κανέλλας σε κουμαρίνη μπορεί να είναι επιβλαβής σε μεγάλες δόσεις. Η κανέλα Κεϋλάνης περιέχει πολύ χαμηλότερη ποσότητα κουμαρίνης, οπότε είναι ασφαλέστερη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού. Έχει επίσης πολύ πιο ήπια γεύση και είναι κατάλληλη για παιδιά.

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

share24.gr / Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή και θεραπεία ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Τα άρθρα μας συνοδεύονται από τις πηγές και τα επιστημονικά δημοσιεύματα.

Περισσότερα άρθα, σαν αυτό, για την υγεία στη σελίδα Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης. Κάντε like στο κουτί που ακολουθεί:

!!!Σημαντικό!!! Το περιεχόμενο του site προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας, στη σελίδα “Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης” στο facebook και σύνδεσμο (link) στο άρθρο
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!