sex videos
site
phim sec

Μάζεμα της Ελιάς - Συμβουλές για τη Συγκομιδή των Ελαιοκάρπων

Μάζεμα της Ελιάς – Συμβουλές για τη Συγκομιδή των Ελαιοκάρπων

Μήπως έχετε ελαιώνα; Έστω και μικρό! Αν ναι, είστε αξιοζήλευτοι. Αν αναρωτιέστε πότε έρχεται η ώρα να μαζέψετε αυτόν τον χρυσοπράσινο καρπό, θα το μάθετε εδώ! Η συγκομιδή των ελιών του σπιτικού ελαιώνα γίνεται σχεδόν όπως και η εμπορική διαδικασία για τη συγκομιδή της ελιάς. Διαβάστε λοιπόν προσεκτικά και θα μάθετε όλα τα μυστικά της σπιτικής συγκομιδής.

Συγκομιδή ελαιόδεντρων!

Η συγκομιδή των ελαιοδέντρων αρχίζει από τα τέλη Σεπτεμβρίου και διαρκεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου ανάλογα με την περιοχή, την ποικιλία και την επιθυμητή ωριμότητα. Δεδομένου ότι οι ελιές συλλέγονται τόσο για κατανάλωση (επιτραπέζιες) όσο και για διεργασία ελαιοπαραγωγής (ελαιοποιήσιμες), ο βαθμός ωριμότητας έχει σημασία. Το χρώμα της ελιάς αρχικά είναι πράσινο και σταδιακά αποκτά ένα αχυρένιο χρώμα, αργότερα γένεται ροζέ και τελικά μαυρίζει. Ανάλογα με τον τύπο λαδιού που παράγει ο παραγωγός, ένας συνδυασμός και των τριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έκθλιψη στο ελαιοτριβείο.

Παραδοσιακά, η συλλογή ελιών γίνεται με το χέρι, ακόμη και σε εμπορικούς ελαιώνες. Σήμερα, οι περισσότεροι παραγωγοί χρησιμοποιούν σύγχρονα μηχανήματα για τη συγκομιδή. Τα εργαλεία αυτά, μπορεί να είναι από τη χρήση μιας ράβδου με την οποία ο εργάτης τινάζει τα κλαδιά και ο καρπός πέφτει πάνω σε δίχτυα που απλώνονται κάτω από το δέντρο, μέχρι την υψηλής τεχνολογίας μέθοδο που περιλαμβάνει ειδικούς ελκυστήρες (τρακτέρ που περνούν πάνω από τα δέντρα πυκνής φύτευσης), ακόμη και άλλες μηχανές συγκομιδής που χρησιμοποιούνται σε οπωρώνες υψηλής φύτευσης.

Πως να μαζέψετε τις ελιές από το δέντρο!

Δεδομένου ότι είναι απίθανο να έχετε αυτά τα μηχανήματα, η συγκομιδή ελιών στο σπίτι θα πρέπει να γίνει με τον παλιό τρόπο.

  • Πρώτον, πρέπει να προσδιορίσετε τη γεύση που επιθυμείτε. Όσο νωρίτερα μαζέψετε, τόσο πιο πικρή είναι η γεύση. Όσο ωριμάζουν οι ελιές, η γεύση χάνει την πικρίλα της.
  • Αποφασίστε εάν θα τις κάνετε λάδι, ή θα τις βάλετε σε άλμη για να τις διατηρήσετε.

Κάπου εδώ, η φύση ενεργοποιεί το δικό της ρολόι. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις ελιές εντός τριών ημερών από τη συγκομιδή. Εάν τις αφήσετε περισσότερο, οι ελιές θα οξειδωθούν και ξινίσουν. Έτσι, αν έχετε πολλές ελιές, ίσως θελήσετε να ζητήσετε από κάποιους φίλους να σας βοηθήσουν και να μαζέψετε, ενώ εσείς θα τους αποζημιώσετε με ελίτσες σε άλμη!

Οι ελιές που έχουμ μεγαλύτερο μέγεθος βγάζουν περισσότερο λάδι, αλλά η περιεκτικότητα σε λάδι πέφτει καθώς οι ελιές γίνονται υπερώριμες. Οι πράσινες ελιές έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, αλλά είναι πιο πικρές και θα χρειαστούν μερικοί μήνες για να γλυκάνει η γεύση τους. Εάν μαζεύετε ελιές για λάδι, φροντίστε αυτές να έχουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα και να έχουν αρίσερι να μαυρίζουν.

  1. Κατ ‘αρχάς, τοποθετήστε μουσαμάδες κάτω από το δέντρο ή τα δέντρα.
  2. Με μια τσουγκράνα μςε δόντια, αποσπάστε απαλά τις ελιές από τα κλαδάκια τους.
  3. Συλλέξτε τις ελιές από τον μουσαμά. Εάν συλλέγετε για λάδι, μαζέψτε όλες τις ελιές με αυτόν τον τρόπο και φροντίστε να μαζέψετε κι όσες έχουν πέσει εκτός μουσαμά.

Οι ελιές που απομένουν στο έδαφος θα σαπίσουν και ίσως οδηγήσουν σε τυχόν μολύνσεις και ασθένειες των καρπών ελιάς. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια σκάλα και να μαζέψετε τις ελιές με το χέρι. Μπορεί να είναι μια χρονοβόρα μέθοδος, αλλά έτσι αποφεύγετε τον τραυματισμό των ελιών (κυρίως αυτό μπορείτε να το κάνετε για τις επιτραπέζιες ποικιλίες ελιάς).

Για να τη συλλογή των ελαιοκάρπων χρησιμοποιούμε ειδικά σακιά ελαιοσυλλογής (σακιά γιούτας), ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται πλαστικές σαςκούλες ή πλαστικά τσουβάλια.

Αν μαζεύετε ελιές για να τις βάλετε σε άλμη, μαζέψτε τις ελιές όταν είναι ακόμα πράσινες και έχουν ωριμάσει, αλλά πριν αρχίσουν να αλλάζουν χρώμα. Η ωριμότητα των ελιών διαφέρει από ελιά σε ελιά, οπότε καλύτερα να μαζεύετε όσο αυτές ωριμάζουν. Ανάλογα με την ωριμότητα, χρειάζονται περίπου 36-45 κιλά ελιών για να παράγουν 3,5 λίτρα ελαιόλαδο. Αυτό προϋποθέτει αρκετά δένδρα και πολλή εργασία, αλλά είναι ένα έργο αγάπης και μια όμορφη εμπειρία που ενώνει εσάς, τους φίλους σας και την οικογένεια μια όμορφη φθινοπωρινή ημέρα!

Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.

share24.gr / Καλλιεργητικές Πρακτικές

Κάντε like στην σελίδα μας «Καλλιεργητικές Πρακτικές» για να μένετε ενήμεροι και να βρείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με τις Καλλιέργειες και τη Φύση!

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!