sex videos
site
phim sec

Πάνω Ντομάτα, Κάτω Πατάτα Μάθε πως να Καλλιεργήσεις Ντομάτες & Πατάτες στο Ίδιο Φυτό Ταυτόχρονα

Πάνω Ντομάτα, Κάτω Πατάτα! Μάθε πως να Καλλιεργήσεις Ντομάτες & Πατάτες στο Ίδιο Φυτό Ταυτόχρονα!

Όπως συμβαίνει και με τα δέντρα, έτσι και με τα ετήσια ποώδη φυτά και κηπευτικά που καλλιεργούμε, μπορούν να εμβολιαστούν με συγγενικά τους φυτά της ίδιας οικογένειας και να δημιουργήσουν ένα νέο φυτό.

Η ντομάτα και η πατάτα ανήκουν στην ίδια οικογένεια φυτών, σολανοειδή (Solanaceae), έτσι μπορούν να εμβολιαστούν μαζί και να παράγουν ταυτόχρονα ντομάτες και πατάτες. Η μέθοδος αυτή δεν είναι καινούργια, εδώ και πολλές δεκαετίες τα κολοκυνθοειδή, (κολοκύθι, καρπούζι, αγγούρι, κλπ.) εμβολιάζονται κυρίως για λόγους ανθεκτικότητας σε ασθένειες του ριζικού συστήματος. Επίσης, πρόσφατα υπήρξαν δημοσιεύματα στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ολλανδία, με εργαστήρια που πουλούν εμβολιασμένα φυτά πατάτας και ντομάτας [1], αλλά και στην Ελλάδα, καλλιεργητής από την Κρήτη κατάφερε να φτιάξει φυτό που να παράγει όλα τα λαχανικά των φυτών της οικογένειας των σολανοειδών (πατάτα, ντομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά) [2].

Το άνω μέρος του εμβολιασμένου φυτού δίνει το βλαστό, τα φύλλα, τα άνθη και τους καρπούς και παράγει ντομάτες, ενώ το κάτω τμήμα αναπτύσσει το ριζικό σύστημα και έτσι παράγει πατάτες. Αυτή η μέθοδος εμβολιασμού μπορεί να εφαρμοστεί από έμπειρους κηπουρούς που δεν έχουν πολύ χώρο. Ωστόσο, ένα εμβολιασμένο φυτό θα αποφέρει πολύ λιγότερη παραγωγή από αυτή που θα παίρναμε αν καλλιεργούσαμε ξεχωριστά τα δύο φυτά. Τα φυτά που θα εμβολιαστούν θα πρέπει να είναι υγιή και να έχουν μίσχους παρόμοιας διαμέτρου.

Τι θα χρειαστείτε για τη διαδικασία:

  • Μια μεγάλη γλάστρα
  • 1 Σακί με μείγμα χώματος για φύτευση
  • 1 νεαρό φυτό πατάτας
  • 1 νεαρό φυτό ντομάτας
  • Κοφτερό μαχαίρι ή ξυραφάκι
  • Ταινία εμβολιασμού

Βήματα της Διαδικασίας για προετοιμασία του φυτού και φύτευση σε γλάστρα:

1. Γεμίστε μια μεγάλη γλάστρα με το μείγμα χώματος για φύτευση μέχρι 5 εκατοστά από το χείλος. Προσέξτε να μην συμπιέσετε το χώμα κατά τη διαδικασία.

2. Φυτέψτε ένα φυτάριο πατάτας ύψους 15 εκατοστών και ένα φυτάριο ντομάτας ύψους 15 εκατοστών δίπλα δίπλα με τους βλαστούς τους να έχουν απόσταση μόλις 6 χιλιοστά στο κέντρο του δοχείου. Ανοίξτε μια τρύπα αρκετά μεγάλη για να χωρέσει τις δύο μπάλες χώματος με τις ρίζες των φυτών. Ξεχωρίστε προσεκτικά τις ρίζες τους πριν τα τοποθετήσετε στην ενιαία τρύπα και ποτίστε το χώμα γύρω από τις ρίζες με νερό.

3. Κάντε μια τομή σχήματος “V” με γλωσσίδιο στο στέλεχος κάθε φυτού σε μήκος 2 εκατοστών περίπου και πλάτος το ήμισυ του κάθε βλαστού με ένα κοφτερό μαχαίρι ή με τη λάμα από ένα ξυραφάκι, εκθέτοντας έτσι τον καμβιακό ιστό του βλαστού (Δείτε τις εικόνες). Κάντε τις τομές 7 εκατοστά κάτω από την κορυφή του κάθε φυτού, έτσι ώστε η διάμετρος των βλαστών να συνδυαστούν όταν συνδεθούν μεταξύ τους. Ο καμβιακός ιστός του βλαστού, αποτελείται από μη διαφοροποιημένα κύτταρα που διαιρούνται συνεχώς με αποτέλεσμα το φυτό να αναπτύσσεται.

Εμβολιασμός Ντομάτας σε Πατάτα Σημειο Επαφης με Γλωσσίδιο

4. Συνδέστε τα δύο φυτά ταιριάζοντας τα γλωσσίδια τύπου “V” μεταξύ τους και δένοντας τα δὐο μόσχευμα με την ταινία εμβολιασμού. Τυλίξτε την ταινία γύρω από την περιοχή που τα δύο φυτά συνδέονται σφραγίζοντας εντελώς την περιοχή κοπής. Αφαιρέστε την ταινία, όταν το φυτό αρχίσει να εμφανίζει σημάδια ανάπτυξης.

5. Αφαιρέστε το επάνω τμήμα του φυτού της πατάτας και το κάτω τμήμα του φυτού της ντομάτας με ψαλίδα κλαδέματος, αφού πρώτα έχετε βεβαιωθεί πως η ένωση των δύο βλαστών έχει επιτευχθεί πλήρως και οι πληγές έχουν επουλωθεί.

Κόψτε το στέλεχος φυτού της πατάτας σε γωνία 45 μοιρών και 2 εκατοστά πάνω από το σημείο του εμβολιασμού. Επίσης, κόψτε το κάτω τμήμα του στελέχους της ντομάτας σε μια γωνία 45 μοιρών και 2 εκατοστά κάτω από τη ζώνη του εμβολιασμού. Κάντε άλλη μια τομή στο στέλεχος της ντομάτας στο επίπεδο του εδάφους. Με αυτές τις τομές στη γλάστρα θα έχετε ένα φυτό, του οποίου το πάνω μέρος θα είναι βλαστός ντομάτας και το κάτω οι ρίζες της πατάτας. Αφήστε τις ρίζες του φυτού της τομάτας στο χώμα. Καθώς αυτές αποσυντίθενται, θα εφοδιάζουν το έδαφος με θρεπτικά συστατικά.

Να ποτίζετε το φυτό τακτικά μέχρι να κορεστεί το έδαφος, επιτρέποντας στο χώμα να στεγνώνει καλά μεταξύ των ποτισμάτων. Κιτρίνισμα των φύλλων και σημάδια μαρασμού είναι μια ένδειξη ότι το μόσχευμα δεν λειτουργεί και ο εμβολιασμός απέτυχε. Γενικά, η διαδικασία αυτή είναι δύσκολη και απαιτεί εμπειρία από αυτόν που θα την επιχειρήσει.

Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ

!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!! Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο!

Ένα σχόλιο

  1. Eρωτηση τα φυτα θαειναι ετοιμα για εμβολιασμο π,χ, Απριλιο,,,, και περι Ιουλιο? συγκομιδουμε τις πατα τες και τι κανουμε ωσπου να ωριμασουν οι ντοματες / μηπως πρακτικα η εφαρμογη του πειραματος δεν ,,,,,, ευχαρισω Κος Γιαννης γεωργος και κατασκευαστης θερμοκηπιων .

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!