sex videos
site
phim sec

Ποια είναι η Καλύτερη Θέση Ύπνου Ανάλογα με το Πρόβλημα Υγείας που έχετε

Ποια είναι η Καλύτερη Θέση Ύπνου Ανάλογα με το Πρόβλημα Υγείας που έχετε

Ο ύπνος είναι μια λειτουργία του οργανισμού που σηματοδοτεί τη μοναδική στιγμή της ημέρας, κατά την οποία το σώμα μας μπορεί να αποκαταστήσει και να συντηρήσει τα κύτταρα και τα οργανικά του συστήματα.

Ο ύπνος επίσης σημαντικός για την αποβολή των τοξινών και των νεκρών κυττάρων. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι η διάρκεια του ύπνου θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 7-9 ωρών κάθε νύχτα.

Επειδή ο ύπνος είναι μία πολύ σημαντική λειτουργία, εάν δεν υπάρχει κάτι που σας εμποδίζει να αισθανθείτε άνετα και να κοιμηθείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ίσως σας φανούν χρήσιμες ορισμένες αλλαγές που μπορείτε στις στάσεις του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου, έτσι ώστε να κερδίσετε την απαραίτητη ποιότητα ύπνου.

Ακολουθούν ορισμένες προτάσεις, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να βρείτε την καλύτερη θέση ύπνου και να αντιμετωπίσετε κάποιους συνήθεις πόνους κι ενοχλήσεις.

Βρίσκοντας Την Καλύτερη Θέση Ύπνου

Οι παρακάτω θέσεις ύπνου θα σας κάνουν να αισθάνεστε κάθε πρωί άλλος άνθρωπος!

1. Καλύτερη Θέση Ύπνου για Πόνους στη Χαμηλή Περιοχή της Πλάτης.

Καλύτερη θέση ύπνου για τον πόνο στην πλάτη

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από πόνους στην πλάτη. Συχνά είναι δύσκολο να βολευτείτε σε μία άνετη στάση ύπνου όταν πονάει η πλάτη σας. Ενδεχομένως, αυτό που σας είναι απαραίτητο είναι μια μικρή στήριξη. Η καλύτερη στάση ύπνου για τον πόνο της πλάτης είναι να ξαπλώνετε σε ύπτια θέση, ανάσκελα. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας και μία τυλιγμένη πετσέτα σε ρολό στη βάση της πλάτης, εκεί όπου υπάρχει η καμπύλη. Αυτό θα ανακουφίσει την πίεση στη μέση και παράλληλα θα σας προσφέρει στήριξη (1).

Όσοι υποφέρετε από πόνους στην πλάτη, ενδεχομένως να σας βοηθήσει η στάση ύπνου κατά την οποία ευθυγραμμίζεται η περιοχή που ξεκινά από τα αυτιά, συνεχίζει στους ώμους και τελειώνει στους γοφούς, οπότε, έτσι, εξασφαλίζετε την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής σας στήλης.

Το Πανεπιστήμιο του Ιατρικού Κέντρου του Rochester προτείνει τις ακόλουθες θέσεις για να έχετε έναν ύονο χωρίς διακοπές, χωρίς πόνους στην πλάτη, οποιαδήποτε θέση κι αν επιλέξει κανείς (2):

  1. Όταν κοιμάται κανείς σε πρηνή θέση, (μπρούμητα) ενδεχομένως να δεχτεί πίεση στην πλάτη, καθώς η σπονδυλική στήλη δεν βρίσκεται στη σωστή της θέση. Η τοποθέτηση ενός επίπεδου μαξιλαριού κάτω από την κοιλιακή χώρα, στην περιοχή του στομάχου και της λεκάνης ενδεχομένως να βοηθήσει στην καλύτερη ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Εάν κοιμάστε μπρούμυτα, το μαξιλάρι όπου τοποθετείτε το κεφάλι σας θα πρέπει να είναι επίπεδο, ή να κοιμάστε χωρίς μαξιλάρι.
  2. Εάν προτιμάτε την πλάγια θέση, ενδεχομένως να σας βοηθήσει η τοποθέτηση ενός σταθερού μαξιλαριού ανάμεσα στα γόνατά σας, γεγονός που δεν θα επιτρέψει στο πόδι που βρίσκεται στο επάνω μέρος να τραβήξει και να απομακρύνει την σπονδυλική σας στήλη από την ευθύγραμμη θέση της και να νιώσει τάση στους γοφούς και τη μέση. Τραβήξτε τα γόνατά σας ελαφρά προς το στήθος σας. Το μαξιλάρι στο προσκέφαλο σας θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε σταθερή την σπονδυλική στήλη. Μία πετσέτα τυλιγμένη σε ρολό, ή ένα μικρό μαξιλάρι κάτω από τη μέση σας ενδεχομένως να βοηθήσουν στη στήριξη της σπονδυλικής στήλης.
  3. Τοποθετήστε μαξιλάρια στα κενά μεταξύ του σώματος και του στρώματος.
  4. Καθώς αλλάζετε θέσεις στο κρεββάτι, μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να στρέφετε ή να λυγίζετε τη μέση, αλλά να μετακινείτε ολόκληρο το σώμα σας, ως μία μονάδα. Διατηρήστε την κοιλιακή χώρα σφικτή και λυγίστε τα γόνατά σας προς το στήθος όταν αλλάζετε πλευρό.

2. Πόνοι στους Ώμους.

Καλύτερη θέση ύπνου για πόνους στους ώμους

Ενδεχομένως να είναι προφανές, αλλά εάν πονάει ο ώμος σας, δεν θα πρέπει να του προσθέσετε κι άλλη πίεση, ξαπλώνοντας πάνω του. Ξαπλώστε στο άλλο πλευρό με τα γόνατα και τους βραχίονες λυγισμένους. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας κι άλλο ένα ανάμεσα στους αγκώνες σας, έτσι ώστε να φτάνει μέχρι το στήθος.

Εάν υποφέρετε από όνους και στους δύο ώμους, ξαπλώστε ανάσκελα με τους βραχίονες τοποθετημένους στην κάθε πλευρά.

3. Θέματα Ρινικής Κοιλότητας

Καλύτερη θέση ύπνου για κάποιον που έχει πρόβλημα στη ρινική κοιλότητα

Η ρινική συμφόρηση λόγω κάποιας ίωσης ή αλλεργίας ενδεχομένως να επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια του ύπνου, καθώς η βαρύτητα λειτουργεί εις βάρος σας όταν βρίσκετε ξαπλωμένοι.

Στηρίξτε και ανασηκώστε το κεφάλι και τους ώμους με μαξιλάρια όταν ξαπλώνετε, έτσι ώστε το υγρό που βρίσκεται στη ρινική κοιλότητα να διοχετεύεται με ευκολία στο πίσω μέρος του φάρυγγα (3).

4. Ενοχλήσεις Λόγω Πονοκεφάλων

Καλύτερη θέση ύπνου για την περίπτωση που έχετε πονοκέφαλο

Μερικές φορές μια κακή θέση ύπνου μπορεί στην πραγματικότητα να προκαλέσει πονοκέφαλο πιέζοντας ασφυκτικά τους μύες και τα νεύρα την ώρα του ύπνου.

Για να διατηρήσετε το κεφάλι σας σε ουδέτερη στάση, ξαπλώστε ανάσκελα και τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ή μια πετσέτα τυλιγμένη ρολό και στις δύο πλευρές του κεφαλιού, έτσι ώστε το κεφάλι σας να μην έχει δυνατότητα συστροφής κατά τη διάρκεια της νύχτας (4).

5. Ενοχλήσεις Εμμήνου Ρήσεως

Καλύτερη θέση ύπνου για την περίπτωση που έχετε ενοχλήσεις εμμήνου ρήσεως

Οι κράμπες και το πρήξιμο ενδεχομένως να δυσκολέψουν τη διαδικασία του ύπνου πριν και κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρήσεως. Η καλύτερη θέση ύπνου για τις κράμπες είναι να ξαπλώσετε ανάσκελα και να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας για να πάρει την πίεση από την περιοχή της κοιλίας και την πλάτη.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την τοποθέτηση μίας θερμοφόρας στην περιοχή της κοιλίας και/ή της πλάτης όταν πηγαίνετε για ύπνο για να ανακουφιστείτε από τις κράμπες και να χαλαρώσετε για να κοιμηθείτε εύκολα (5)

6. Θέματα Υψηλής Πίεσης

Καλύτερη θέση ύπνου για την περίπτωση που έχετε υψηλή πίεση

Υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ ύπνου και υπέρτασης: η έλλειψη ύπνου και ο διακεκομμένος ύπνος επιδεινώνει το πρόβλημα. Το αυτόνομο νευρικό σύστημα  μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια του ύπνου κι αυτό ενδεχομένως να επηρεάσει την πίεση του αίματος. (6) Η χειρότερη θέση ύπνου σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε θέματα υπέρτασης είναι να κοιμάστε σε ύπτια στάση. (7)

Μία μελέτη Ιαπώνων ερευνητών σχετικά με την επίδραση της θέσης ύπνου κατέδειξε ότι η πίεση του αίματος μειώθηκε σημαντικά όταν βρίσκεται κανείς σε πρηνή θέση (μπρούμυτα) σε σχέση με την θέση ανάσκελα. (8) Ωστόσο, η θέση ανάσκελα ενδεχομένως να οδηγήσει σε πόνους στην πλάτη, τον λαιμό και τις αρθρώσεις, δυσκολία στην αναπνοή, οπότε θα πρέπει να εναλλάσσετε θέσεις μετά από κάποιες νύχτες. (9) Η θέση ύπνου στο δεξί πλευρό ενδεχομένως να ανακουφίσει την πίεση που ασκείται στην καρδιά (που βρίσκεται στο αριστερό πλευρό), βοηθώντας στην πτώση της πίεσης του αίματος. (10)

7. Ενοχλήσεις από Καούρες

Καλύτερη θέση ύπνου όταν έχετε καούρα στο στομάχι

Εάν υποφέρετε από Γ.Ο.Π. (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση), δυσπεψία και καούρα, ο ύπνος στην αριστερή πλευρά ενδεχομένως να σας βοηθήσει.

Αυτή είναι η καλύτερη θέση ύπνου που ανακουφίζει από την πίεση στην περιοχή του στομάχου και του οισοφάγου (12).

8. Ενοχλήσεις λόγω Δυσπεψίας

Καλύτερη θέση ύπνου όταν έχετε ενοχλήσεις λόγω δυσπεψίας

Εάν υποφέρετε από δυσπεψία, η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού ανάμεσα στα πόδια και η θέση στο αριστερό πλευρό θα αποσυμφορήσει την περαιτέρω τάση που ασκείται στο πεπτικό σας σύστημα και θα επιτρέψει την ελεύθερη ροή της χώνεψης την ώρα του ύπνου.

Είναι επίσης σημαντικό να μεσολαβούν λίγες ώρες μεταξύ τελευταίου γεύματος και της ώρας του ύπνου για να έχει γίνει η πέψη.

9. Πόνοι στον Λαιμό

Καλύτερη θέση ύπνου όταν έχετε πόνους στο λαιμό

Η στήριξη του λαιμού είναι το κλειδί, οποιαδήποτε θέση ύπνου κι αν επιλέξετε. Η ανακούφιση του λαιμού επέρχεται όταν κοιμάστε ανάσκελα ή στο πλάι. (11) Εάν κοιμάστε ανάσκελα, τοποθετήστε μία μικρή τυλιγμένη πετσέτα (ή ένα ειδικό ρολό λαιμού) και στερεώστε τη μέσα στην μαξιλαροθήκη σας με το μαξιλάρι σας, προσαρμόζοντας την πετσέτα ώστε να βρίσκεται κάτω από την καμπύλη του λαιμού. Το κεφάλι σας θα πρέπει να ακουμπάει άνετα στο μαξιλάρι σας. Υπάρχουν στο εμπόριο πολύ χαριτωμένα μαξιλάρια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη στήριξη του λαιμού.

Η ιατρική Σχολή του Harvard διατυπώνει κάποιες πρόσθετες προτάσεις που θα σας ανακουφίσουν από τον πόνο στον λαιμό (12):

  1. Δοκιμάστε τη χρήση ενός μαξιλαριού από πούπουλα, το οποίο προσαρμόζεται στο σχήμα του λαιμού. Τα πουπουλένια μαξιλάρια χάνουν το σχήμα τους με τον χρόνο, οπότε, θα πρέπει να το αντικαθιστάτε κάθε χρόνο περίπου.
  2. Μια περαιτέρω επιλογή είναι το παραδοσιακό μαξιλάρι με «αφρό μνήμης» που προσαρμόζεται στο περίγραμμα του κεφαλιού και του λαιμού. Ορισμένα μαξιλάρια για τον αυχένα είναι επίσης κατασκευασμένα από αφρό μνήμης. Οι κατασκευαστές μαξιλαριών από αφρό μνήμης ισχυρίζονται ότι τα μαξιλάρια αυτά βοηθούν στην ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης.
  3. Αποφύγετε τη χρήση ενός ψηλού ή σκληρού μαξιλαριού, το οποίο διατηρεί τον λαιμό σταθερό κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς μπορεί το πρωί να ξυπνήσετε με πόνο και δυσκαμψία.
  4. Εάν κοιμάστε στο πλάι, διατηρήστε τη σπονδυλική στήλη ευθύγραμμη με τη χρήση ενός μαξιλαριού, το οποίο είναι ψηλότερο κάτω από τον λαιμό σας και χαμηλότερο στην περιοχή του κεφαλιού.
  5. Όταν βρίσκεστε σε αεροπλάνο, τραίνο ή αυτοκίνητο, ή απλώς έχετε γείρει και παρακολουθείτε τηλεόραση ένα μαξιλάρι σε σχήμα πετάλου ενδεχομένως να σας βοηθήσει, να στηρίξει τον λαιμό σας και να μην επιτρέψει στο κεφάλι σας να γείρει στο πλάι εάν αποκοιμηθείτε. Εάν το μαξιλάρι είναι πολύ μεγάλο πίσω από τον λαιμό, ωστόσο, θα πιέζει το κεφάλι σας μπροστά.
  6. Για τον εγκέφαλό σας

Όταν Αποχωριζόμαστε τις Σκέψεις Μας

Την ώρα που κοιμόμαστε, ο εγκέφαλός μας είναι ενεργός, λειτουργεί όπως όταν είμαστε ξύπνιοι  – και δεν λειτουργεί μόνο για να παράγει όνειρα, λειτουργεί ως μηχανισμός εκκαθάρισης. Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τα απόβλητά του και τα αποβάλλει κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Τα περισσότερα έμβια όντα (συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων) κοιμούνται στο πλάι. Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Περιοδικό της Νευροεπιστήμης εξέτασε τους λόγους ύπαρξης αυτού του μηχανισμού. Οι ερευνητές παρατήρησαν δραστηριότητες του εγκεφάλου που σχετίζονταν με την πρηνή (ανάσκελα), ύπτια (ανάσκελα), και πλευρική (στο πλάι) θέση ύπνου. Ανακάλυψαν ότι το εγκεφαλονωτιαίο υγρό που κυκλοφορεί γύρω από τον εγκέφαλο για να καθαρίσει τις τοξίνες λειτουργεί πιο αποτελεσματικά όταν βρισκόμαστε σε πλευρική θέση ύπνου. (13) Ως εκ τούτου, ο εγκέφαλος έχει τη δυνατότητα να αποβάλλει τα απόβλητα και να αποτρέψει τη συσσώρευση πλάκας που ενδεχομένως να οδηγήσει σε νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως η νόσος Alzheimer.

Ωστόσο, η καλύτερη συμβουλή είναι να κοιμάστε όπως ακριβώς σας βολεύει και αισθάνεστε άνετα. Ένας ύπνος κανονικού ρυθμού και επαρκούς διάρκειας είναι εξαίρετα σημαντικός για κάθε λειτουργία του οργανισμού μας. Τα όνειρα είναι το δώρο μας.

Μετάφραση – Απόδοση, Λ.Τ.

share24.gr / Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook —> Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!