sex videos
site
phim sec

Πώς να Φτιάξετε Οικολογικές Κολλητικές Παγίδες για τα Έντομα των Φυτών

Πώς να Φτιάξετε Οικολογικές Κολλητικές Παγίδες για τα Έντομα των Φυτών

Μια από τις λύσεις που έχουμε στη βιολογική γεωργία για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των εντόμων που παρασιτούν στα φυτά μας είναι οι κολλητικές παγίδες. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες και λιγότερο στο ύπαιθρο. Προσελκύουν τα έντομα με το έντονο χρώμα τους, που ανάλογα με το ποια έντομα στοχεύουμε, μπορούν να είναι κίτρινες, μπλε ή άσπρες.

Ποια έντομα πιάνουν οι παγίδες;

Οι παγίδες ανάλογα με το χρώμα τους πιάνουν συγκεκριμένα έντομα. Οι παγίδες που χρησιμοποιούνται περισσότερο έχουν κίτρινο χρώμα και πιάνουν φτερωτές αφίδες, αλευρώδεις, ενήλικα άτομα φυλλορυκτών (φιδάκια), μυγάκια και σκνίπες.

Οι μπλε κολλητικές παγίδες πιάνουν τους θρίπες και μερικές πεταλούδες τεφρού χρώματος, ενώ οι έντονα λευκές πιάνουν έντομα όπως μερικά σκαθάρια που τρέφονται με τα φύλλα των φυτών και άλλα μικρά σκουρόχρωμα παράσιτα.

Για να αναγνωρίσετε τα έντομα που θα παγιδευτούν θα χρειαστείτε ένα μεγεθυντικό φακό και κάποια εμπειρία ώστε να μπορείτε να διακρίνετε τα χαρακτηριστικά τους. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε σε γενικά πλαίσια τα σχήματα και τα χρώματα των διαφορών βλαβερών παρασίτων, ώστε να ξέρετε τι θα αντιμετωπίσετε.

Γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιήσω κολλητικές παγίδες;

Ο πιο σπουδαίος λόγος για τον οποίον θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κυρίως τις κίτρινες κολλητικές παγίδες είναι για να παρακολουθείτε τον πληθυσμό των εντόμων ιδίως αν καλλιεργείτε στο θερμοκήπιο. Χρησιμοποιήστε τες παράλληλα με τον έλεγχο που κάνετε στα φύλλα για εντοπισμό εχθρών και ασθενειών.

Θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε γρήγορα και έγκαιρα μία μεγάλη έξαρση του πληθυσμού ενός βλαβερού είδους και να πάρετε γρήγορα μέτρα καταπολέμησης του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι παγίδες θα πρέπει να ελέγχονται σε εβδομαδιαία βάση. Το ιδανικό είναι να καταμετρώνται τα έντομα που είναι κολλημένα σε αυτές και ο καλλιεργητής να κρατάει ένα αρχείο με τις παρατηρήσεις για να το εξετάσει και να βγάλει συμπεράσματα στο μέλλον. Υπάρχουν παγίδες μιας χρήσης αλλά μπορείτε να καθαρίσετε και να ξαναχρησιμοποιήσετε κάποιες αυτοσχέδιες.

Παραδείγματα κολλητικλων παγίδων στο θερμοκήπιο και στους αγρούς - Κίτρινες, μπλες και λευκές κολλητικές παγίδες

Σε ποια σημεία θα πρέπει να τοποθετήσω τις παγίδες;

Τοποθετήστε τις κολλητικές παγίδες στο ύψος των φυτών ή λίγο πάνω από αυτά. Αυτά είναι τα σημεία που δραστηριοποιούνται τα πτερωτά βλαβερά έντομα και έτσι είναι πιο πιθανό να πιαστούν.

Από την άλλη, στην περίπτωση των σκαθαριών, του θρίπα και των φυλλορυκτών, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παγίδες λίγο πάνω από το έδαφος, μιας και δραστηριοποιούνται περισσότερο σε αυτά τα σημεία.

Στο θερμοκήπιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγίδες και στα σημεία των αεραγωγών, της εισόδου και στα σημεία που ανοίγουν.

Πώς να φτιάξω κολλητικές παγίδες για τα βλαβερά έντομα;

Η διαδικασία είναι αρκετά απλή. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:

  • Κόψτε ένα σκληρό ανθεκτικό χαρτόνι στη διάσταση των 15×10 εκατοστών.
  • Κάντε πειραματισμούς με το σχήμα που θα έχει
  • Βάψτε τις πλευρές του με έντονο κίτρινο, έντονο μπλε ή έντονο λευκό χρώμα ανάλογα με το είδος των παρασίτων που θέλετε να ελέγξετε και να παγιδεύσετε  (διαβάστε περισσότερες πληροφορίες πιο πάνω στο κείμενο)

Για να χρησιμοποιήσετε τις κολλητικές παγίδες:

  1. Στερεώστε τες πάνω σε πασσάλους ή σε δοκάρια με καρφιά και πινέζες, ή κρεμάστε τες με σύρμα ή σπάγκο από ένα σημείο στην οροφή του θερμοκηπίου.
  2. Απλώστε στην επιφάνειά τους λάδι ή κόλλα ή ρητίνη ή κάποια άλλη κολλητική ουσία.
  3. Τοποθετήστε τις παγίδες κοντά στα φυτά σας, αλλά σε απόσταση τουλάχιστον 25 εκατοστών από αυτά, έτσι ώστε να σιγουρευτείτε πως τα φύλλα τους δεν θα κολλήσουν στην επιφάνεια της παγίδας και δεν θα κρύβουν τον ήλιο ρίχνοντάς τους σκιά κατά τη διάρκεια της μέρας.
  4. Τοποθετήστε μία παγίδα ανά 2 ή 3 φυτά.
  5. Αντικαταστήστε τις παγίδες μία φορά την εβδομάδα έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε ποια έντομα έχουν κολλήσει επάνω.

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, αυτό που κάνουμε χρησιμοποιώντας τις κολλητικές παγίδες στο θερμοκήπιο ή στον κήπο μας είναι, πρώτον, να ελέγχουμε τον πληθυσμό των βλαβερών παρασίτων, δεύτερον, να προσδιορίζουμε το είδος των εντόμων και την επικινδυνότητά τους και τρίτον για να κρατήσουμε ένα αρχείο ώστε να τσεκάρουμε την αποτελεσματικότητα των πρακτικών που χρησιμοποιήσαμε για την καταπολέμηση των εντόμων.
Του Θανάση Αργυρόπουλου (Γεωπόνος ΑΠΘ)

share24.gr / Καλλιεργητικές Πρακτικές

Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook —> Καλλιεργητικές Πρακτικές

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.

Κράτα το

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!