sex videos
site
phim sec

Πώς θα Καλλιεργήσετε την Αγκινάρα και πώς θα την Συγκομίσετε

Πώς θα Καλλιεργήσετε την Αγκινάρα και πώς θα την Συγκομίσετε

Η αγκινάρα είναι ένα πολυετές λαχανικό που απαιτεί αρκετό χώρο για την ανάπτυξή του και ως εκ τούτου, δεν είναι απαραίτητο να τη καλλιεργήσουμε μαζί με άλλα ετήσια φυτά στο λαχανόκηπο, αλλά μπορούμε να τη φυτέψουμε στην περιφέρεια του κήπου μας. Εκτός από την όμορφη γεύση της και τη χρήση της στη μαγειρική, τα φύλλα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικό γιατρικό για το συκώτι.

Είναι ένα φυτό που απαιτεί αρκετό φως, αν και είναι ανθεκτικό στην έκθεσή του σε κάποιο ποσοστό σκιάς. Επίσης, απαιτεί πλούσιο έδαφος, γόνιμο και βαθύ με πολύ καλή αποστράγγιση. Δεν ανέχεται τα βαριά εδάφη και προτιμά τα αμμοπηλώδη. Έτσι λοιπόν, φροντίστε προσεκτικά και προετοιμάστε κατάλληλα το έδαφος πριν φυτέψετε τις αγκινάρες.

Τα φυτά φυτεύονται σε αποστάσεις μεταξύ τους περίπου 2 μέτρων εξαιτίας της ζωηρής τους ανάπτυξης πάνω από 1,8 μέτρα σε ύψος και αρκετά εκτεταμένης σε πλάτος. Είναι πολυετή φυτά βραχύβιας διάρκειας. Σχηματίζουν ανθοφόρες κεφαλές στο δεύτερο έτος και στο τρίτο, ενώ τον επόμενο χρόνο συνήθως αντικαθιστώνται από νέες αγκινάρες.

Η αναπαραγωγή τους γίνεται κυρίως αγενώς με ξηρόφυτα και παραφυάδες το καλοκαίρι προς το φθινόπωρο. Φυσικά, μπορούν να αναπαραχθούν και με σπόρους. Και τις τρεις αυτές περιπτώσεις θα τις εξετάσουμε στη συνέχεια.

Πολλαπλασιασμός αγκινάρας από σπόρο

Σπόρους μπορείτε να κρατήσετε από υπερώριμα φυτά, που έφτασαν στην ανθοφορία και καρποφόρησαν. Επίσης, στην αγορά υπάρχουν αρκετές ποικιλίες διαθέσιμες.

Επειδή χρειάζονται ζεστό χώμα για να φυτρώσουν, τους φυτεύουμε συνήθως το καλοκαίρι σε σπορείο. Αργότερα, το Σεπτέμβρη μπορούμε να κάνουμε μεταφύτευση στην τελική τους θέση στον κήπο μας και όταν οι καιρικές συνθήκες γίνουν πιο δροσερές, μιας και το φυτό το απαιτεί.

Πριν φυτέψουμε τους σπόρους στο σπορείο, τους αφήνουμε σε νερό για 24 ώρες, έτσι ώστε να μαλακώσει το εξωτερικό τους περίβλημα. Φυτέψτε τους στο ιδανικό βάθος, περίπου ένα εκατοστό από την επιφάνεια και φροντίστε να κρατάτε το χώμα υγρό κατά τη φύτρωση.

Η ρίζα της αγκινάρας είναι μακριά και σχετικά πασσαλώδης και δεν πρέπει να σπάσει ή να λυγίσει, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουμε μία πρώτη μεταφύτευση του νεαρού σπορόφυτου σε ένα δεύτερο δοχείο βάθους 15 με 20 εκατοστών πριν την τελική μεταφύτευση στον κήπο μας.

Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της περιόδου, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα υγρό λίπασμα μία φορά κάθε δύο εβδομάδες.

Πολλαπλασιασμός αγκινάρας από τα ξηρόφυτα

Επειδή η ανάπτυξη της αγκινάρας από σπόρο είναι λίγο χρονοβόρα και δύσκολη, μπορούμε να την πολλαπλασιάσουμε με ξηρόφυτα, δηλαδή μοσχεύματα από φυτά της προηγούμενης σεζόν προετοιμασμένα με τέτοιον τρόπο ώστε να δώσουν αγενώς καινούργια φυτά.

Ποτίζουμε τα φυτά της προηγούμενης σεζόν τον μήνα Αύγουστο, ώστε να σπάσει ο λήθαργος των οφθαλμών της βάσης τους και αργότερα τα ξεριζώνουμε και κόβουμε τις ρίζες τους με τέτοιον τρόπο ώστε κάθε κομμάτι της να έχει στην κορυφή έναν οφθαλμό. Στρωμματώνουμε σε άμμο τα μοσχεύματα αυτά, ώστε να εκβλαστήσουν οι οφθαλμοί και το Σεπτέμβριο τα φυτεύουμε στη μόνιμη θέση τους σε βάθος 15 εκατοστών, από τα οποία θα προκύψουν τα νέα μας φυτά.

Πολλαπλασιασμός αγκινάρας με παραφυάδες

Η διαδικασία αυτή μοιάζει με την προηγούμενη. Σε αυτή την περίπτωση, ποτίζουμε τα φυτά τον Αύγουστο για να σπάσει ο λήθαργος τον βλαστοφόρων οφθαλμών της βάσης, με τη μόνη διαφοροποίηση ότι τους αφήνουμε να εκβλαστήσουν και να δώσουν παραφυάδες.

Αργότερα, στο τέλος Οκτωβρίου, κι ενώ έχουν αποκτήσει 3 με 5 φύλλα, αποκόπτονται προσεκτικά από το μητρικό φυτό μαζί με την δικιά τους διακλαδισμένη ρίζα και με ένα τμήμα της ρίζας του μητρικού φυτού. Αυτές τις παραφυάδες τις φυτεύουμε στην τελική τους μόνιμη θέση στον κήπο μας.

Μερικές καλλιεργητικές συμβουλές για την  καλλιέργεια της αγκινάρας

  • Κάντε βαθιά ποτίσματα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν οι ανθοφόροι οφθαλμοί αρχίζουν να σχηματίζονται την άνοιξη, αυξήστε τη συχνότητα των ποτισμάτων για να σχηματίσουν μεγάλες και σαρκώδεις ανθοφόρες κεφαλές.
  • Την άνοιξη, κατά τη μεταφύτευση έξω στον κήπο, ρίξτε λίπασμα γύρω από το φυτό περίπου 15 εκατοστά γύρω από το κεντρικό στέλεχος, όμως προσέξτε μην το παρακάνετε γιατί το φυτό δεν θα σχηματίσει αρκετούς ανθοφόρους οφθαλμούς
  • Καλύψτε το χώμα γύρω από τα φυτά με ροκανίδια ή φύλλα ή άλλα μονωτικά υλικά, ώστε να κρατήσετε το χώμα υγρό και δροσερό. Επίσης, φροντίστε να απομακρύνετε τα ζιζάνια
  • Οι αγκινάρες έχουν μερικούς εχθρούς. ιδιαίτερα τις αφίδες (μελίγκρα). Φυτέψτε γύρω τους τα φυτά θηράνθεμις και χρυσάνθεμα, τα οποία απωθούν τα έντομα και ενθαρρύνουν πληθυσμός πασχαλίτσας και άλλων ωφέλιμων εντόμων να αναπτυχθούν σε αυτά.
  • Ρίξτε κομπόστ γύρω από τα φυτά μία φορά το χρόνο
  • Απομακρύνται τα νεκρά, ξερά και άρρωστα φύλλα που βλέπετε στα φυτά της αγκινάρας.

Πώς θα συγκομίσουμε τις ανθοφόρες κεφαλές της αγκινάρας

Κόψτε τις ανθοφόρες κεφαλές πριν ανοίξουν τα βράκτια φύλλα, σε μήκος περίπου 10 εκατοστών στο στέλεχος της κεφαλής. Για να τα αποθηκεύσετε, τυλίξτε τις κεφαλές με πλαστική μεμβράνη κουζίνας και φυλάξτε τες στο ψυγείο ή τοποθετήστε τα σε ένα βάζο ή κανάτα με νερό με τα κοτσάνια τους μέσα στο νερό.

Για να καταναλώσετε την αγκινάρα, βράστε την σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και αφήστε την να στεγνώσει κρεμώντας την ανάποδα από το στέλεχος. Μετά αφαιρέστε τα φύλλα της κεφαλής, και αφού τα βουτήξετε στη σάλτσα που προτιμάτε, αφαιρέστε τη σάρκα τους με τα δόντια σας.

Για να μαγειρέψετε την καρδιά της αγκινάρας, αφαιρέστε με ένα μαχαίρι το πάνω μέρος της αγκινάρας (τα χνούδια) κι όλα τα περιφερειακά φύλλα, ώστε να μείνει μόνο η καρδιά της κεφαλής.

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του share24.gr.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των άρθρων, με την προϋπόθεση να συνοδεύεται από ευδιάκριτη αναφορά στην αρχική πηγή με ενεργό σύνδεσμο (link) σε αυτή. Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση του περιεχομένου σε οποιοδήποτε έντυπο μέσο, δίχως την άδεια του συγγραφέα.

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!