sex videos
site
phim sec

Πώς θα Ξέρετε αν τα Καρπούζια Σας είναι αρκετά Ώριμα για να τα Κόψετε

Πώς θα Ξέρετε αν τα Καρπούζια Σας είναι αρκετά Ώριμα για να τα Κόψετε

  Κάθε φορά που κόβουμε στη μέση ένα καρπούζι, περιμένουμε να δούμε τη σάρκα του κατακόκκινη και να γευτούμε την έντονα φρουτώδη και γλυκιά γεύση του. Στην περίπτωση που μεγαλώνουμε τα καρπούζια μας μόνοι μας στον κήπο, έχουμε το άγχος αν θα τα κόψουμε από τα φυτά την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή όχι πολύ αργά ώστε αυτά να είναι πολύ ώριμα και όχι τόσο γρήγορα ώστε να είναι ακόμα άγουρα. Πώς θα γνωρίζουμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή; Διαβάστε σε αυτό το άρθρο όσα χρειάζεται να ξέρετε.

Σε πόσες μέρες ωριμάζει το καρπούζι;

  Αν αναρωτιέστε πόσο καιρό παίρνει για να ωριμάσουν και να συγκομίσετε τα καρπούζια που καλλιεργήσατε, η απάντηση είναι αρκετά απλή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι λύσαμε το πρόβλημα. Από τη μέρα που ο σπόρος φυτρώσει, τα καρπούζια θα είναι ώριμα περίπου 80 μέρες μετά. Αυτό σημαίνει, ότι μετά από την 75η μέρα και αναλόγως τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την καλλιέργεια, μπορείτε να αρχίσετε να ψάχνετε τις καρπουζιές για φρούτα που έχουν ωριμάσει. Έτσι, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ξέρετε είναι πως θα πρέπει να κάνετε υπομονή ώστε η μητέρα φύση να φροντίσει την ωρίμανση του καρπού.

Διαβάστε επίσης: Καλλιέργεια καρπουζιού – Οδηγίες και συμβουλές

  Φροντίστε να κάνετε τις καλλιεργητικές φροντίδες που απαιτεί η καλλιέργεια και τις μέρες της συγκομιδής σίγουρα θα ανταμειφθείτε. Το να γνωρίζετε πότε είναι οι μέρες της συγκομιδής είναι το κλειδί για την επιτυχία. Υπάρχουν επίσης αρκετοί ακόμα τρόποι για να ξεχωρίσετε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για το κάθε καρπούζι ξεχωριστά. Διάφορα σημάδια πάνω στο φυτό και στα ίδια τα καρπούζια λύνουν το παζλ και κάνουν την διαδικασία πιο εύκολη.

Πώς να επιλέξετε το ώριμο καρπούζι

Η κατάσταση του έλικα

  Αρχικά, οι πράσινοι έλικες πιο πάνω από το καρπούζι, που χρησιμοποιεί το φυτό για να αναρριχάται, θα αρχίσουν να κιτρινίζουν και να γίνονται καφετί. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το φυτό δεν τροφοδοτεί πλέον τα καρπούζια με άλλα θρεπτικά συστατικά και υγρά. Όταν οι έλικες που βρίσκονται κοντά στον μίσχο που ενώνει τον καρπό με το φυτό έχουν πλέον στεγνώσει, τα καρπούζια είναι υπερώριμα και φαίνεται πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα κόψετε.

Ο ήχος του καρπουζιού

  Αν πάρετε το καρπούζι στα χέρια και το χτυπήσετε με την παλάμη σας, όταν αυτό είναι ώριμο, θα διαπιστώσετε ότι αφήνει έναν υπόκωφο ήχο. Να έχετε κατά νου πως δεν αφήνουν όλα τα ώριμα καρπούζια έναν τέτοιο ήχο, πολλές φορές εξαρτάται και από την ποικιλία. Οπότε αν δεν ακούσετε αυτόν τον υπόκωφο ήχο δεν σημαίνει ότι το καρπούζι δεν έχει ωριμάσει. Ωστόσο, αν ακούσετε τον χαρακτηριστικό ήχο, θα είστε πιο σίγουροι ότι είναι έτοιμο να το κόψετε.

Ο έλικας έχει αρχίσει να ξεραίνεται και ο ήχος είναι υπόκωφος

Το χρώμα της επιφάνειας

Το χρώμα της επιφάνειας του καρπουζιού που είναι ορατό από πάνω θα γίνει πιο έντονα σκοτεινό. Θα παρατηρήσετε πως οι λωρίδες που από την αρχή είχαν ένα ανοιχτό πράσινο χρώμα, έχουν γίνει πλέον πράσινες σκούρες, ενώ επιπλέον η υφή της επιφάνειας έχει γίνει πιο λεία, πιο σκληρή στο άγγιγμα και διατρυπάται δύσκολα λόγω του πάχους της φλούδας.

Επίσης, το κάτω μέρος του καρπουζιού που εφάπτεται στο έδαφος και δεν το βλέπει ο ήλιος θα γίνει, επίσης, από ανοιχτό κίτρινο πιο χρυσαφί κιτρινωπό όταν ωριμάσει. Οι αλλαγές αυτές στο χρώμα του καρπού ξεκινούν περίπου 2 εβδομάδες πριν την ωρίμανση, επομένως αν είστε αρκετά προσεκτικοί και τις εντοπίσετε από την αρχή, μπορείτε να υπολογίσετε το χρόνο πού απομένει μέχρι να κόψετε τα καρπούζια.

Το σημείο που εφάπτεται με το έδαφος πρέπει να είναι χρυσαφί

Η κατάσταση της ουράς του

Η ουρά του, δηλαδή ο ποδίσκος με τον οποίο ενώνεται με το φυτό, πρέπει να έχει αρχίσει να ξεραίνεται. Αν η ουρά είναι πράσινη, αυτό μάλλον σημαίνει ότι το καρπούζι κόπηκε πριν ωριμάσει και πιθανώς να είναι άγουρο.

Ψάξτε για το πλέγμα στην επιφάνειά του

pos-tha-xerete-ta-karpouzia-sas-ine-arketa-orima-gia-na-ta-kopsete-3

Όταν το καρπούζι παρουσιάζει στην επιφάνειά του ένα μεμβρανώδες καφέ πλέγμα σημαίνει ότι οι μέλισσες άγγιξαν πολλές φορές τα σημεία επικονίασης των ανθέων. Αυτό μεταφράζεται πως το συγκεκριμένο καρπούζι θα είναι πιο γλυκό και φρουτώδες στη γεύση, ειδικά στις περιπτώσεις που στο πλέγμα υπάρχουν και μαύρα στίγματα, τα οποία σε αυτές τις περιπτώσεις προκαλούνται από την υψηλή συγκέντρωση σακχάρων του καρπού.

share24.gr / Καλλιεργητικές Πρακτικές

Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook —> Καλλιεργητικές Πρακτικές

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!