sex videos
site
phim sec

Αν Θες να Ζήσεις Χιλιάδες Διαφορετικές Ζωές, Διάβασε Ένα Βιβλίο

Αν Θες να Ζήσεις Χιλιάδες Διαφορετικές Ζωές, Διάβασε Ένα Βιβλίο

Θα μπορούσα να είμαι οτιδήποτε, ένας εξερευνητής, ένας γορίλας, ένας ελέφαντας, μια γαζέλα, μια μαριονέτα, ένα βουνό ή ένα αστέρι. Καθώς διαβάζω ένα βιβλίο, μπορώ να ταξιδέψω και να μετατραπώ στους ήρωές του. Τα βιβλία μου επιτρέπουν να ζήσω χιλιάδες ζωές και να μάθω κάτι νέο σε κάθε μια από αυτές.

Τη δεκαετία του 1930, δύο μετανάστες από την Αστούριας της Ισπανίας εγκαταστάθηκαν στην Κούβα και ίδρυσαν μια βιοτεχνία πούρων. Στο εργοστάσιο, οι εργάτες παρέμεναν όλη τη μέρα και για να περάσει η ώρα ένας από τους εργάτες διάβαζε μυθιστορήματα στον ελεύθερο χρόνο του.

“Αυτά που έχω διαβάσει είναι πιο σημαντικά από αυτά που έχω γράψει. Γιατί ο καθένας διαβάζει αυτό που του αρέσει, αλλά γράφει όχι αυτό που θα του άρεσε να γράφει αλλά αυτό που είναι ικανός να γράψει.”
-Jorge Luis Borges-

Το βιβλίο που αγαπούσε περισσότερο ήταν “Ο Κόμης του Monte Cristo” του Αλέξανδρου Δουμά. Αυτή η ιστορία έκανε τους εργάτες να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και να παρασκευάσουν πούρα με ακόμα καλύτερη ποιότητα. Αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίο αργότερα αυτά τα πούρα ονομάστηκαν «Monte Cristo».

Αυτή η απλή ιστορία μας διδάσκει ότι η ανάγνωση μας δίνει φτερά. Τα βιβλία διεγείρουν τη φαντασία μας και μας επιτρέπουν να βιώσουμε περισσότερες ζωές. Μπορούμε να ονειρευόμαστε μέρη που δεν έχουμε επισκεφτεί, να αισθανθούμε έντονα συναισθήματα, να αγαπήσουμε ανθρώπους που δεν έχουμε συναντήσει ποτέ, ακόμη και να βιώσουμε κάτι μεταφυσικό.

Πως μας ωφελεί το διάβασμα;

Όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο, όχι μόνο ταυτιζόμαστε με τους διάφορους χαρακτήρες, των οποίων η ζωή εξιστορείται εκεί, αλλά μεταφερόμαστε ταυτόχρονα σε μέρη που δεν γνωρίζαμε και που δεν έχουμε επισκεφτεί ποτέ πριν ή σε φανταστικούς κόσμους που δεν υπάρχουν καν στην πραγματικότητα. Αυτό μας επιτρέπει να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο, τόσο προς τους ανθρώπους γύρω μας, όσο και για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.

Στη συνέχεια, θα αναλύσουμε μερικά από τα οφέλη της ανάγνωσης. Αυτά περιλαμβάνουν την αύξηση της ενσυναίσθησης, της δημιουργικότητας και της μνήμης. Επίσης, το διάβασμα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και καταπολέμηση γνωστικών ασθενειών όπως της Νόσου του Αλτσχάιμερ ή του στρες, και να βοηθήσει στη βελτίωση της νοημοσύνης ή της ικανότητας της επικοινωνίας και της κατανόησης όταν συζητάμε με τους άλλους.

Το διάβασμα μας κάνει περισσότερο στοργικούς & συμπονετικούς

Το 2013, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Emory σύγκριναν τους εγκεφάλους εθελοντών που διάβαζαν τακτικά βιβλία με άλλους εθελοντές που δεν διάβαζαν καθόλου. Βρήκαν ότι οι πρώτοι, χρησιμοποιούσαν τη φαντασία τους για να κατανοήσουν τα συναισθήματα των χαρακτήρων στα βιβλία που διαβάζουν, αυτό σε γενικές γραμμές τους έκανε να κατανοούν περισσότερο τους ανθρώπους γύρω τους στην ζωή τους.

Η ανάγνωση αυξάνει την ικανότητά μας να κατανοούμε τα συναισθήματα των άλλων γύρω μας, κάτι το οποίο αποτελεί μια θεμελιώδη ικανότητα της ανάπτυξης της προσωπικότητάς μας. Επηρεάζει διάφορους τομείς των κοινωνικών μας συναναστροφών, όπως τις φιλίες, τις οικογενειακές σχέσεις, τις ερωτικές σχέσεις και το εργασιακό περιβάλλον.

"Αυτά που έχω διαβάσει είναι πιο σημαντικά από αυτά που έχω γράψει. Γιατί ο καθένας διαβάζει αυτό που του αρέσει, αλλά γράφει όχι αυτό που θα του άρεσε να γράφει αλλά αυτό που είναι ικανός να γράψει." -Jorge Luis Borges-

Το τακτικό διάβασμα βοηθά στη βελτίωση της μνήμης

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι όσο παραμελούμε και αχρηστεύουμε την ικανότητα να απομνημονεύουμε πράγματα, τόσο αρχίζουμε να χάνουμε τις δεξιότητες της μνήμης μας. Έτσι, οι μελέτες μας συμβουλεύουν πως καλό είναι να λύνουμε σταυρόλεξα, sudoku και να διαβάζουμε βιβλία, μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων. Αυτοί είναι οι τρόποι για να “λαδώσουμε” τα γρανάζια του μυαλού μας και να βελτιώσουμε τη λειτουργία της μνήμης.

“Το διάβασμα σε θρέφει, ο διάλογος σε προειδοποιεί, το γράψιμο σε ακονίζει.”
-SiR Φραγκίσκος Βάκων-

Το διάβασμα μας βοηθά να θυμόμαστε θετικά κι αρνητικά γεγονότα που έχουν συμβεί στο παρελθόν, καταστάσεις στις οποίες είχαμε βρεθεί, προστριβές που ξεχάσαμε για να καταλάβουμε μέσα από τα δικά μας βιώματα τις ζωές των χαρακτήρων που ο συγγραφέας σε κάθε βιβλίο μας εξιστορεί. Ο τρόπος αυτός της ενθύμησης αναμνήσεων ενισχύει τη νοημοσύνη μας.

Η ανάγνωση συμβάλλει στη μείωση του άγχους

Σύμφωνα με τις έρευνες του γιατρού Davis Lewis, η ανάγνωση μειώνει τα επίπεδα του άγχους κατά 68%. Μας χαλαρώνει και ταυτόχρονα επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό. Έξι μόνο λεπτά διαβάσματος την ημέρα είναι αρκετά για να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα του άγχους.

Όταν διαβάζουμε, το μυαλό μας ταξιδεύει κάπου αλλού. Έτσι, αν είχαμε μια κακή μέρα στη δουλειά, για παράδειγμα, η ανάγνωση μερικών σελίδων ενός βιβλίου θα μας βοηθήσει να απομονώσουμε και να αποσπάσουμε την προσοχή μας σε κάτι διαφορετικό και πιο ευχάριστο. Θα μας προσφέρει τη χαλάρωση που χρειαζόμαστε για να απολαύσουμε τη στιγμή και να ξεκουράσουμε τον εαυτό μας, χωρίς να σκεφτόμαστε τίποτα άλλο.

Ο κίνδυνος της Νόσου του Alzheimer μπορεί να προληφθεί με το διάβασμα

Πολλές διαφορετικές μελέτες έχουν δείξει ότι για την πρόληψη του κινδύνου της Νόσου του Alzheimer, η ανάγνωση μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά. Διεγείρει τα εγκεφαλικά κύτταρα και επιτρέπει τη δημιουργία νευρωνικών συνάψεων.

Το 2001, διάφοροι ερευνητές απέδειξαν ότι οι ηλικιωμένοι που διαβάζουν τακτικά ή εκτελούν νοητικές ασκήσεις είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν την ασθένεια αυτή. Ως εκ τούτου, η πρακτική του διαβάσματος βιβλίων σε καθημερινή βάση επιδρά ευεργετικά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Θα βελτιωθείτε στις διαλέξεις και στις δημόσιες ομιλίες και θα γίνετε καλύτεροι συγγραφείς

Το διάβασμα μας επιτρέπει να μιλάμε καλύτερα όταν απευθυνόμαστε σε κοινό, γιατί βελτιώνουμε το λεξιλόγιό μας και μαθαίνουμε νέες ορολογίες. Αυτή η γνώση μας επιτρέπει να γράφουμε και να συνομιλούμε καλύτερα και με μεγαλύτερη ευκολία. Γινόμαστε καλύτεροι ρήτορες και χρησιμοποιούμε τη γλώσσα πιο στοχευμένα σε αυτά που θέλουμε να εκφράσουμε.

Κάποιος που διαβάζει, όχι μόνο βιώνει διαφορετικές ζωές μέσα από τους χαρακτήρες των βιβλίων, αλλά επίσης βρίσκει πολλά θέματα για συζήτηση με τους άλλους και βελτιώνει την ικανότητά του να ακούει τους άλλους και να τους παρατηρεί.

Το διάβασμα μας επιτρέπει να βιώσουμε και να απολαύσουμε πολλαπλές ζωές

Με το διάβασμα, είστε στην ευχάριστη θέση να απολαύσετε την εμπειρία της περιπέτειας ενός τυχοδιώκτη στον Αμαζόνιο, του βασιλιά μιας φανταστικής χώρας ή τη ζωή ενός ουρακοτάγκου στη ζούγκλα. Κάθε σελίδα κατακλύζει τη ψυχή σας, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε περισσότερα βιώματα ενώ διαβάζετε. Η ανάγνωση είναι, πάνω απ ‘όλα, μια μεγάλη ευχαρίστηση. Δεν κοστίζει καθόλου και η πρόσβαση σε αυτή είναι εύκολη για όλους.

Επίσης, μπορείτε όχι μόνο να ζήσετε διαφορετικές ζωές στο παρόν, αλλά και στο παρελθόν ή στο μέλλον. Τα βιβλία μας επιτρέπουν να ταξιδεύουμε στο χρόνο και να γνωρίζουμε τα πάντα για τη ζωή και τα ήθη των προγόνων μας. Επίσης, μπορούν να προβλέψουν πράγματα που θα γίνουν στο μέλλον. Η ανάγνωση ενός βιβλίου μοιάζει σαν να ονειρεύεστε ενώ είστε ξύπνιοι και να ανοίγετε τα μάτια σε χιλιάδες διαφορετικές πραγματικότητες.

“Το διάβασμα ενός καλού βιβλίου είναι σαν ένας διαρκής διάλογος κατά τον οποίο το βιβλίο ρωτά και η ψυχή απαντά.”
-Αντρέ Μωρουά-

share24.gr

Εικόνα άρθρου: Dah Ah Kim/ A Resting Place

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook —> Spirit Alive – Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!