Τι Δείχνουν τα Λευκά Σημάδια στα Νύχια για την Υγεία Μας

Τι Δείχνουν τα Λευκά Σημάδια στα Νύχια για την Υγεία Μας;

Κοιτάμε τα νύχια μας μερικές φορές και παρατηρούμε παράξενα λευκά σημάδια και σχήματα.

Τέτοια λευκά στίγματα στα νύχια είναι πολύ συχνά και ο καθένας μας σε κάποια στιγμή της ζωής του αντιμετώπισε. Τέτοια  σημάδια μπορούν να έχουν ενδιαφέρον, επειδή μπορεί να αποκαλύπτουν διάφορα συμπτώματα και να έχουν πολλές αιτίες. Βασικά, το σώμα μας προσπαθεί να μας πει πως δεν είναι καλά. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις αιτίες και να λάβουμε τις αντίστοιχες φροντίδες για τη θεραπεία τους.

Οι λευκές κηλίδες στα νύχια είναι ένδειξη έλλειψης ασβεστίου;

Υπάρχει μια γενικά αποδεκτή άποψη πως ο κύριος λόγος της εμφάνισης αυτών των λευκών στιγμάτων στα νύχια είναι η έλλειψη ασβεστίου στο σώμα και πως το πρόβλημα μπορεί να λυθεί αν λάβουμε περισσότερο ασβέστιο μέσω της διατροφής.

Ωστόσο, έρευνα που διεξήγαγε το γερμανικό Ινστιτούτο Γενικής Ιατρικής στο Ανόβερο έδειξε ότι αυτή η άποψη είναι στην πραγματικότητα ένας μύθος. Ο ερευνητής του Ινστιτούτου Ulrike Junius Voker εξήγησε πως το νύχι αποτελείται από 100 έως 150 λεπτά στρώματα, τα οποία περιέχουν ασβέστιο μόνο κατά 0,2%.

Τραύματα στο νύχι, από μικροτραυματισμούς ή κλείσιμο σε πόρτα, προκαλούν αλλαγές σε τμήματα του νυχιού, που είναι ορατά σαν αποχρωματισμοί ή φυσαλίδες αέρα στην επιφάνειά τους.

Υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου ο λόγος της εμφάνισης λευκών κηλίδων είναι πράγματι η έλλειψη ασβεστίου, αλλά είναι πολύ σπάνιες και συνδέονται με άλλα πιο σοβαρά συμπτώματα με σοβαρή ανεπάρκεια ασβεστίου.

Άλλες φορές τέτοια λευκά στίγματα μπορούν να εμφανιστούν στα νύχια λόγω αλλεργικών αντιδράσεων στα βερνίκια νυχιών, στο σκληρυντικό νυχιών ή ακόμα και στο ασετόν. Επίσης, τα πρόσθετα νύχια μπορούν να τραυματίσουν τη βάση των νυχιών.

Ο βασικός λόγος τέτοιων στιγμάτων είναι οι τραυματισμοί

Βασικός λόγος των λευκών κηλίδων είναι οι τραυματισμοί στη βάση των νυχιών, η οποία είναι επίσης γνωστή ως η μήτρα. Συμβαίνει να ξεχνάμε τον τραυματισμό και μετά από κάποιο διάστημα να δούμε τα στίγματα στα νύχια και να απορήσουμε.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες σοβαρές ασθένειες που παρουσιάζουν παρόμοια συμπτώματα στα νύχια και είναι εξαιρετικά σημαντικό να επισκεφθείτε τον γιατρό σας αν παρατηρήσετε λευκές δυσχρωμίες στα νύχια. Όσο νωρίτερα μπορείτε να δείτε το γιατρό το πιο πιθανό είναι να αντιμετωπιστεί η κατάσταση πιο αποτελεσματικά

Οι πιο σημαντικές ασθένειες που συνδέονται με τα άσπρα στίγματα στα νύχια

Ασθένειες του ήπατος, όπως η ηπατίτιδα και κίρρωση, είναι από τις πιο σοβαρές αιτίες τέτοιων λευκών στιγμάτων.

Ασθένειες του νεφρού έχουν επίσης συμπτώματα που επηρεάζουν τον χρωματισμό των νυχιών. Τα νύχια γίνονται λευκά και ροζ. Επίσης επηρεάζονται και λόγω νεφρικής ανεπάρκειας.

Η αναιμία, η οποία είναι επίσης ένα σημάδι ανεπάρκειας σιδήρου, μπορεί να κάνει στα νύχια ωχρές ή λευκές ζώνες. Η προσθήκη του σιδήρου στη διατροφή, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά και κρέατα, και η αποφυγή των γαλακτοκομικών προϊόντων, θα βοηθήσει στο να αντιστραφεί η έλλειψη σιδήρου.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!