sex videos
site
phim sec

10 Πράγματα που Χρησιμοποιούμε Καθημερινά Χάρη στους Αρχαίους Έλληνες

10 Πράγματα που Χρησιμοποιούμε Καθημερινά Χάρη στους Αρχαίους Έλληνες!

Θα νόμιζε κανείς ότι όλες οι τεχνολογικές ανακαλύψεις και σημαντικές εφευρέσεις έγιναν κατά τη σύγχρονη κοινωνία. Και όμως όχι. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός αντικειμένων, που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή, για τα οποία θα έπρεπε να ευχαριστούμε τους αρχαίους Έλληνες. Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν εκείνη την εποχή να έχουν τελειοποιήσει τις αυτοσχέδιες και πρωτόγονες εφευρέσεις τους, αλλά χάρη σε αυτούς άνοιξε ο δρόμος για πολλές από τις σύγχρονες ανέσεις μας.
(Από τις πάρα πολλές πρωτιές, εδώ σας έχουμε μερικές που ίσως είναι άγνωστες στους πολλούς)

(Σχετικό Άρθρο: Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), Βιονικοί Άνθρωποι, Έξυπνα Drones – Οι Αρχαίοι Έλληνες τα Σκέφτηκαν Πρώτοι. Τι Μπορούμε να Μάθουμε από Αυτούς για το Μέλλον!)

1. Χάρτες‬

Μία από τις σημαντικότερες εφευρέσεις όλων των εποχών είναι ο χάρτης. Σήμερα, τα αυτοκίνητα έρχονται με ενσωματωμένο GPS, έχουμε χάρτες ακόμα και στα κινητά μας τηλέφωνα. Έτσι μπορούμε να φανταστούμε πόσο δύσκολο θα ήταν να κινηθούμε χωρίς χάρτες. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο Αναξίμανδρος (610-546 π.Χ.), ένας προσωκρατικός φιλόσοφος, δημιούργησε χάρτες όπου ενσωματώνεται η έννοια του γεωγραφικού πλάτους και μήκους. Αργότερα, ο Ερατοσθένης και ο Στράβων δημιούργησαν χάρτες ολόκληρου του γνωστού κόσμου εκείνης της εποχής και γύρω στο 200 π.Χ. υπήρχαν οι χάρτες, αρχικά στο δυτικό κόσμο. Έτσι, την επόμενη φορά που η Google ή το GPS σας λέει να ορίσετε τις συντεταγμένες, δώστε ένα μικρό μπράβο στον Αναξίμανδρο!

2.‎ Κέρματα‬

Μπορεί να μην μας αρέσει η αίσθηση όταν το πορτοφόλι μας είναι φουσκωμένο και βαρύ από τα νομίσματα, αλλά δεν είναι καλύτερα από το να κουβαλάμε ένα κατσίκι για να το ανταλλάξουμε με κάτι άλλο; Το νομισματικό σύστημα, τέθηκε σε ισχύ από τους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι εισήγαγαν διάφορα μεγέθη κερμάτων που γίνονταν με διαφορετικά υλικά και ως εκ τούτου είχαν διαφορετική αξία.Τα αρχαιότερα ευρήματα κερμάτων βρέθηκαν στην Αίγινα (περίπου το 700 π.Χ.) και στην Έφεσο (650 π.Χ.). Αργότερα το νομισματικό σύστημα υιοθετήθηκε από τους Ρωμαίους και εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη.

3. Κεντρική ‪‎Θέρμανση‬

Στην αρχαιότητα οι Έλληνες είχαν ένα είδος κεντρικής θέρμανσης που αργότερα τελειοποιήθηκε από τους Ρωμαίους. Βασικά, οι σκλάβοι άναβαν μια φωτιά που διατηρούσαν σε συνεχή καύση και η οποία δημιούργησε αέρα, ο οποίος διέσχιζε ένα σύστημα οριζόντιων σωληνώσεων που βρισκόταν κάτω από τα πατώματα.

4. Αυτόματες ‪Πόρτες‬

Μια άλλη εφεύρεση που χρησιμοποιούμε και δεν έχουμε ιδέα για την ελληνική καταγωγή της είναι η αυτόματη πόρτα. Φυσικά, η πρώτη αυτόματη πόρτα λειτουργούσε με ατμό. Ο Ήρων ο Αλεξανδρινός είχε δημιουργήσει ένα υδραυλικό σύστημα σε ένα Αλεξανδρινό ναό. Η φωτιά, το νερό και ο ατμός, ενεργοποιούσαν τα σχοινιά, τα οποία τραβούσαν και άνοιγαν τις πόρτες.

5. Το ‪‎Ξυπνητήρι‬

Χρονολογείται από το 428-348 π.Χ. Ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Πλάτων ήταν ο πρώτος που είχε ξυπνητήρι. Δεν ήταν ένα σύγχρονο ψηφιακό ξυπνητήρι, αλλά ένα «ρολόι του νερού». Ο σχεδιασμός ήταν τέτοιος, ώστε υπολογιζόταν ο επιθυμητός χρόνος που θα ακουστούν κάποιες νότες από ένα μουσικό όργανο που λειτουργούσε με νερό.

6. ‪‎Τσιμέντο‬

Ας σκεφτούμε πού θα ήμασταν χωρίς το τσιμέντο! Παρά το γεγονός ότι έχει τις ρίζες τους στη Ρωμαϊκή εποχή στο 100 π.Χ., οι Έλληνες είχαν εφεύρει την πρώτη του έκδοση σαν οικοδομικό υλικό, όπου πρόσθεταν ασβεστόλιθο σε ένα μείγμα από πηλό, νερό και άμμο. Τα ερείπια των περισσοτέρων από αυτές τις πρώιμες κατασκευές μπορούν να βρεθούν στις ακτές της σύγχρονης Τουρκίας.

7. Ο Γερανός‬

Μαζί με άλλες εφευρέσεις που διευκόλυναν τις εργασίες των δομικών κατασκευών, οι αρχαίοι Έλληνες επινόησαν τον γερανό τον 6ο π.Χ. αιώνα. Αυτό συνέβαλε στην άρση των λίθων που χρησιμοποιούν για την κατασκευή των ναών τους. Οι τρύπες είναι ακόμα και σήμερα εμφανείς σε αυτούς τους τεράστιους ογκόλιθους και πιστεύεται ότι σε αυτές έδεναν σχοινιά για να τους τραβήξουν στη θέση τους.

8. Νεροχύτες με τρεχούμενο νερό και ‪‎ντους‬

Σωστά μαντέψατε. Οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που είχαν ένα σύστημα όπου το νερό έρεε ελεύθερα ώστε να μπορούν να πλένουν το πρόσωπό τους και με τα δύο χέρια την ίδια στιγμή. Οι αρχαίοι Έλληνες έδιναν μεγάλη σημασία στην καθαριότητα και την προσωπική υγιεινή και πλένονταν με πηλό. Επίσης άλειφαν το δέρμα τους με έλαια και έκαναν ατμόλουτρα. Έτσι ήταν φυσικό να εφεύρουν τον πρώτο αυτοματοποιημένο νεροχύτη με τρεχούμενο νερό. Ήταν επίσης οι πρώτοι άνθρωποι που είχαν ντους και ένα επαρκές σύστημα αποχέτευσης, καθώς και ένα σύνθετο σύστημα σωληνώσεων που το νερό έρεε από υδραγωγεία και τα συστήματα αποχέτευσης. Στην Πέργαμο βρέθηκαν αγωγοί κατασκευασμένοι από μόλυβδο δια μέσου των οποίων το νερό έρεε προς τα κοινόχρηστα ντους.

9. ‪Ομπρέλα‬

Ήταν λίγο πρωτόγονες αλλά λειτουργούσαν! Υπάρχουν λεπτομερείς απεικονίσεις ομπρελών της αρχαίας ελληνικής εποχής. Φτιάχνονταν από μεγάλα οστά, ξύλο και φύλλα φυτών ήδη από τον 4ο αιώνα π.Χ.. Χρησιμοποιήθηκαν για να εμποδίζουν τη βροχή και τον ήλιο και στη αρχαιότητα θεωρήθηκε «άνανδρο» για ένα αρσενικό να φέρει ομπρέλα και παραδόξως οι Αθηναίες έφεραν ομπρέλες ως σύμβολο υποταγής. Τελικά αυτά τα στερεότυπα υποχώρησαν και σήμερα κάποιος που χρησιμοποιεί ομπρέλα στη βροχή είναι απλά καλά οργανωμένος.

10. Αυτόματοι Πωλητές

Την επόμενη φορά που κλωτσήσετε το μηχάνημα αυτόματης πώλησης που έχει μαγκώσει το σνακ σας στις λαβές των μηχανικών γάντζων, σκεφτείτε από πόσο μακριά έχει έρθει η μηχανή πώλησης κατά τη διάρκεια των ετών. Το πρώτο μηχάνημα αυτόματης πώλησης εφευρέθηκε από τον Ήρωνα της Αλεξάνδρειας το 10-70 μ.Χ.. Τον θυμάστε; Είναι αυτός με τις αυτόματες πόρτες! Ο αρχαίος Έλληνας μαθηματικός και μηχανικός κατοικούσε στη γενέτειρά του, πόλη της Αλεξάνδρειας. Κατά την Ρωμαϊκή Αίγυπτο, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους πειραματιστές της εποχής του. Εκείνες τις ημέρες, λογικά θα έβαζες ένα νόμισμα σε μια σχισμή στο πάνω μέρος της μηχανής για μία δόση αγιασμού και όχι για αναψυκτικά.

10+1. Ο Υπολογιστής

Αν και δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι οι υπολογιστές που χρησιμοποιούμε σήμερα έχουν εξελιχθεί άμεσα από κάποια πρωτόγονη κατασκευή των αρχαίων Ελλήνων, εντούτοις εκείνοι κατάφεραν να κατασκευάσουν τον πρόγονο των σημερινών υπολογιστών. Φυσικά μιλάμε για τον υπολογιστή των Αντικυθήρων, ένας μηχανισμός αποτελούμενος από μηχανικά γρανάζια, χρονολογημένος το 60π.χ., που χρησιμοποιούταν για την εύρεση των σεληνιακών και ηλιακών εκλείψεων καθώς και τον προσδιορισμό των ημερομηνιών τέλεσης αρχαίων αγώνων. Ο άνθρωπος χρησιμοποίησε ξανά τα γρανάζια στη Μηχανολογία μόνο στη σύγχρονη εποχή μετά από πολλούς αιώνες.

Όλες αυτές οι εφευρέσεις δείχνουν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες δεν ήταν πρωτοπόροι μόνο στα γράμματα και στις τέχνες, αλλά και στην επιστημονική γνώση και την τεχνολογία. Δεν έθεσαν μόνο τις βάσεις του φιλοσοφικού προβληματισμού και της πνευματικής μας εξέλιξης, αλλά και ενέπνευσαν τις ανέσεις που απολαμβάνουμε στην καθημερινότητά μας.

share24.gr

Κάντε like στην νέα μας σελίδα «Άνθρωπος & Πολιτισμός – Μουσική – Βιβλία – Ταινίες» για να μένετε ενήμεροι και να βρείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με θέματα Πολιτισμού & Τεχνών!

Άνθρωπος & Πολιτισμός Μουσική Βιβλία Ταινίες

!!!Σημαντικό!!! Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!