sex videos
site
phim sec

11 Λάθη που Προκαλούν Πόνο στις Αρθρώσεις και Πρέπει να τα Αποφύγουμε!

11 Λάθη που Προκαλούν Πόνο στις Αρθρώσεις και Πρέπει να τα Αποφύγουμε!

Ο πόνος της αρθρίτιδας είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που μπορεί να βιώσει κάποιος κατά τη διάρκεια της ζωής του και μέχρι σήμερα είναι παραμένει ένα από τα λιγότερο κατανοητά. Ένας ευρύς όρος που καλύπτει πραγματικά πάνω από 100 διαφορετικές περιπτώσεις πόνων στις αρθρώσεις, η αρθρίτιδα μπορεί να αναφέρεται σε ρευματοειδή ή φλεγμονώδη αρθρίτιδα, αρθρίτιδα γόνατος κ.λπ … (1)

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών, ο χρόνιος πόνος που προκαλείται από την αρθρίτιδα αποτελεί σήμερα την κύρια αιτία αναπηρίας στις Ηνωμένες Πολιτείες (2). Η πλειονότητα των 50 εκατομμυρίων Αμερικανών που πάσχουν από αρθρίτιδα θεωρεί ως βασική προτεραιότητα την διαχείριση του πόνου (3).

Η αποτελεσματική διαχείριση του πόνου της αρθρίτιδας όχι μόνο βοηθά στην ανακούφιση της ενόχλησης αλλά βελτιώνει και την κινητικότητα και βοηθά στην πρόληψη της επιδείνωσης της νόσου. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα πολύ συνηθισμένα λάθη που κάνουμε και επηρεάζουν δραστικά την ποιότητα ζωής μας.

Τι ακριβώς είναι η Αρθρίτιδα;

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε κάποιον που πάσχει από αρθρίτιδα, αλλά πολύ λίγοι από εμάς πραγματικά γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό.

Όσον αφορά τα αίτια της αρθρίτιδας: δεν υπάρχει κανένας συγκεκριμένος λόγος (4). Τις περισσότερες φορές, είναι θέμα είτε του τρόπου ζωής είτε ενός ιατρικού ιστορικού.

Βασικά, οι αιτίες της αρθρίτιδας περιλαμβάνουν λοιμώξεις, κάπνισμα, τραύματα, γενετική προδιάθεση, ακόμα και παχυσαρκία. Συνήθως, η αιτία είναι ένας συνδυασμός παραγόντων.

Ενώ η γενετική προδιάθεση ενδεχομένως να καταστήσει κάποιον περισσότερο ή λιγότερο ευάλωτο σε ορισμένες μορφές αρθρίτιδας, ο τρόπος ζωής συνήθως καθορίζει εάν και σε τι βαθμό θα εκδηλωθεί και θα αναπτυχθεί κάποια κακή μορφή αρθρίτιδας.

Τα συμπτώματα της αρθρίτιδας περιλαμβάνουν πόνο και φλεγμονή των αρθρώσεων, δυσκαμψία και μειωμένο εύρος κίνησης. Όλα αυτά ενδεχομένως να επιδεινώνουν την ποιότητα ζωής και να δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας. (5)

11 Λάθη που Προκαλούν Πόνο στις Αρθρώσεις.

Για όλους αυτούς τους λόγους και για ακόμη περισσότερους, η φροντίδα των αρθρώσεων βοηθά στην πρόληψη και τον έλεγχο του πόνου και της δυσφορίας στο μέλλον. Αν έχετε υψηλό βαθμό κινδύνου να εκδηλώσετε αρθρίτιδα, ή εάν ήδη πάσχετε από αρθρίτιδα, καλύτερα να αποφύγετε τα ακόλουθα σφάλματα που προκαλούν πόνο αρθρίτιδας.

1. Φοβόμαστε να κάνουμε γυμναστική.

Η άσκηση ενδεχομένως να μας προβληματίζει όταν νιώθουμε ενόχληση στις αρθρώσεις, αλλά πραγματικά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να νιώσουμε καλύτερα και να απαλύνουμε τον πόνο όταν κάνουμε δραστηριότητες και χόμπι (6). Η άσκηση έχει αμέτρητα φυσιολογικά και ψυχολογικά οφέλη, λιπαίνει τις αρθρώσεις μας, ενώ μειώνει τυχόν συμπτώματα κατάθλιψης (7,8).

Η υπό επιτήρηση μυϊκή ενίσχυση είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τους ασθενείς με αρθρίτιδα καθώς προάγει την ανάπτυξη των μυών και βοηθά στη σταθερότητα των αρθρώσεων (9). Ωστόσο, εάν πονάτε πολύ για να πάτε στο γυμναστήριο, ένας απλός περίπατος είναι πολύ καλύτερος από την καθιστική ζωή.

Διαβάστε επίσης: Η γυμναστική βελτιώνει την ψυχική μας υγεία

2. Διστάζετε να επισκέπτεσθε τον γιατρό σας.

Είτε η αναμονή της επίσημης διάγνωσης είναι βαρετή, είτε αισθάνεστε άβολα να ενοχλήσετε τον γιατρό σας, οι τακτικές εξετάσεις και η θεραπεία είναι ο μοναδικός τρόπος να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας.

Ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα ή να συστήσει αλλαγές στον τρόπο ζωής που ενδεχομένως να ανακουφίσουν από τον πόνο της αρθρίτιδας και να επιβραδύνουν την εξέλιξη ορισμένων τύπων αρθρίτιδας.

Ακόμη και αν μπορείτε να διαχειριστείτε τον πόνο σας, είναι εξίσου σημαντικό να βλέπετε τακτικά τον γιατρό σας.
Είναι ακόμη πιο σημαντικό ο γιατρός να επιβεβαιώσει τη σωστή διάγνωση, καθώς κάθε είδος αρθρίτιδας έχει τη δική του θεραπευτική αγωγή.

3. Παραμελούμε την ψυχική μας υγεία.

Η αρθρίτιδα είναι μια μορφή χρόνιας ασθένειας και ως εκ τούτου οι ασθενείς που πάσχουν από αυτήν είναι πιο πιθανό να διαγνωσθούν με άγχος, κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές ψυχικής υγείας.
Κι αυτό ερμηνεύεται εύκολα: ο συνεχής πόνος της αρθρίτιδας επιδρά εξίσου σημαντικά στην ψυχική μας ευεξία όπως και στη φυσική μας κατάσταση (10).

Τα άτομα με αρθρίτιδα ασθενούν σχεδόν τον διπλάσιο χρόνο, ενώ έχουν πάνω δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους (11).

Εκτός από τις τακτικές επισκέψεις σε γιατρό, φροντίστε επίσης να δείτε έναν σύμβουλο ψυχικής υγείας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνοι και ότι όλοι μας έχουμε τις κακές μας μέρες.

Η άρνηση αναζήτησης θεραπευτικής αγωγής μειώνει την πιθανότητα συμμόρφωσης με τη θεραπεία, γεγονός που με τη σειρά του, ενδεχομένως, να επιδεινώσει τον πόνο και τη φλεγμονή και να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία, οδηγώντας τον ασθενή σε ένα φαύλο κύκλο (12).

Εάν πάσχετε από αρθρίτιδα, μπορεί να υποφέρετε από κατάθλιψη και να μην το γνωρίζετε. Με άλλα λόγια: μην φοβάστε να αντιμετωπίσετε τυχόν ψυχικές διαταραχές.

4. Ο σκεπτικισμός απέναντι στις φυσικές θεραπείες & τα θεραπευτικά βότανα.

Παρά τους αρνητές, οι κλινικές δοκιμές επιβεβαιώνουν ότι οι φυσικές θεραπείες μπορούν να είναι εξίσου αποτελεσματικές με τις σύγχρονες φαρμακευτικές αγωγές για τη θεραπεία του πόνου της αρθρίτιδας (13,14).

Διαβάστε περισσότερα:
Χρησιμοποιήστε τη ζελατίνη για τον πόνο στις αρθρώσεις
Ένα ισχυρό ρόφημα για την αντιμετώπιση της ουρικής αρθρίτιδας

Τα οφέλη από τις φυσικές θεραπείες επεκτείνονται και στην ψυχική υγεία και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής – μπορεί απλά να μην λειτουργούν αμέσως. Ένα παραπάνω πλεονέκτημα είναι ότι οι φυσικές θεραπείες όπως ο κουρκουμάς, τα αιθέρια έλαια και το μασάζ δεν έχουν αρνητικές παρενέργειες.

5. Δεν παίρνουμε την αρθρίτιδα στα σοβαρά.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ των πόνων που σχετίζονται με τη σωματική δραστηριότητα ή την ηλικία και την πραγματική αρθρίτιδα (15). Η αρθρίτιδα μπορεί να έχει περιόδους ύφεσης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θεραπεύεται εντελώς. Σπανίως η αρθρίτιδα είναι μια προσωρινή κατάσταση και, αν δεν την αντιμετωπίσει σωστά, ενδεχομένως η εξέλιξη της ασθένειας να επιταχυνθεί προσωρινά ή μόνιμα (16). Ο έλεγχος της κατάστασής σας συνεπάγεται κάποιες σοβαρές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

6. Κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών.

Ένα από τα βασικά σημάδια και συμπτώματα της αρθρίτιδας είναι οι φλεγμονές.

Η επιλογή μιας διατροφής με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μετά τη διάγνωση της αρθρίτιδας, είναι εξαίρετα ευεργετική (17). Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι γνωστά για το γεγονός ότι προκαλούν φλεγμονές.

Τα μεταποιημένα/επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν γενικά υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, ανθυγιεινά λίπη και νάτριο – ουσίες που προκαλούν φλεγμονές.

Θα πρέπει να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες αντιφλεγμονώδεις τροφές στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Το διαιτολόγιο αυτό περιλαμβάνει πράσινα φυλλώδη λαχανικά, καρύδια, φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα, ελαιόλαδο και πολλά άλλα. Προσπαθήστε όσο μπορείτε να καταναλώνετε βιολογικά τρόφιμα και να προσφέρετε στον εαυτό σας πολλές θρεπτικές ουσίες (18).

Διαβάστε επίσης: Αντικαταστήστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα με αυτές τις φυσικές τροφές

7. Θεωρούμε την χειρουργική επέμβαση ως γρήγορη αποκατάσταση.

Μερικοί άνθρωποι ανατρέχουν σε επεμβατικές επιλογές για να θεραπεύσουν τον πόνο της αρθρίτιδας. Ενώ η χειρουργική επέμβαση κατέχει αναμφισβήτητα τη δική της θέση στην αντικατάσταση της άρθρωσης, η έρευνα έχει δείξει ότι οι επεμβατικές προσπάθειες για την αποκατάσταση των αρθρώσεων είναι ως επί το πλείστον αναποτελεσματικές (19).

Η αρθρίτιδα είναι μια χρόνια αυτοάνοση διαταραχή, που σημαίνει ότι το σώμα θα συνεχίσει να επιτίθεται στον μαλακό ιστό (και οστό) και μετά από οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση.

Σε περιπτώσεις όπου η διάγνωση εμφανίζεται μετά από τραυματισμό ή ασθένεια, η χειρουργική επέμβαση το μόνο που θα κάνει είναι να επιδεινώσει την κατάστασή μας.

Σε κάθε περίπτωση, η χειρουργική επέμβαση δεν είναι μια γρήγορη λύση. Είναι επεμβατική και επιθετική και πρέπει να θεωρείται η έσχατη λύση.

Ακόμη και αν η ίδια η χειρουργική επέμβαση εξελιχθεί καλά, υπάρχουν πολλές επιπλοκές που μπορεί να εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επούλωσης. (20).

8. Υποβαθμίζουμε τη σημασία του καλού ύπνου.

Ο ύπνος είναι ο τρόπος που ο οργανισμός μας αποκαθιστά τυχόν βλάβες: καταπολέμηση φλεγμονών, μείωση οιδημάτων (21). Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, όσοι πάσχουν από αρθρίτιδα χρειάζονται πραγματικά περισσότερο ύπνο από τα άτομα που δεν πάσχουν από αρθρίτιδα (22).

Δυστυχώς, η απώλεια ύπνου ή οι διαταραχές του ύπνου μπορεί εύκολα να θεωρηθεί παρενέργεια του πόνου της αρθρίτιδας και ως εκ τούτου να μην αντιμετωπισθεί.

Το θέμα είναι ότι ένας καλός κι επαρκής ύπνος είναι εξίσου σημαντικός με οποιαδήποτε άλλη μορφή ενεργούς διαχείρισης της αρθρίτιδας. Στην πραγματικότητα, η έλλειψη ύπνου μπορεί να επιδεινώσει (και θα επιδεινώσει) τον πόνο και τη φλεγμονή (23).

Η αϋπνία είναι σύνηθες σύμπτωμα εκείνων που πάσχουν από αρθρίτιδα, οπότε φροντίστε να συζητήσετε την έλλειψη ύπνου με το γιατρό σας και να διερευνήσετε φυσικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Διαβάστε επίσης: Το μέλι βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας 

9. Κάπνισμα.

Η νικοτίνη υπό οιαδήποτε μορφή προκαλεί φλεγμονές. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν ότι οι καπνιστές έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν ρευματοειδή αρθρίτιδα σε σχέση με τους μη καπνιστές (24,25).

Εάν πάσχετε από αρθρίτιδα (ή κινδυνεύετε να αναπτύξετε) και είστε καπνιστής, φροντίστε να βρείτε έναν τρόπο διακοπής του καπνίσματος, (26).

10. Αισθανόμαστε απελπισία.

Ανεξάρτητα από όσα αναφέρονται στο λάθος νούμερο 3 παραπάνω στη λίστα μας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρείτε την ψυχραιμία σας ακόμα και όταν αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Όπως ακριβώς υπάρχουν εκατοντάδες τύποι αρθρίτιδας, υπάρχουν ισάριθμες επιλογές θεραπείας (27).

Η αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων όπως η αρθρίτιδα δεν έχει μόνο μια επιλογή. Εάν μια θεραπεία δεν λειτουργήσει όπως περιμένουμε, ή δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο ήταν παλαιότερα, τότε ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε μια νέα προσέγγιση. Αξίζει να επαναλάβουμε το εξής: φροντίστε την ψυχική σας υγεία. Είναι το κλειδί για τη γενικότερη ευημερία του οργανισμού μας (28).

11. Θεωρούμε ότι μπορούμε να υπομείνουμε τον πόνο.

Η συνεχής παραμέληση του χρόνιου πόνου είναι εξαντλητική.
Μετά από λίγο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κόπωση, την κατάθλιψη και χειρότερο πόνο. Δεν χρειάζεται να κάνουμε τον ήρωα όταν πονάμε: καλύτερα να επωφεληθούμε από τις επιλογές θεραπείας του πόνου που έχουμε στη διάθεσή μας (φυσικά παυσίπονα). Όπως και με οποιαδήποτε ασθένεια, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υποφέρετε εάν μπορείτε να το αποφύγετε με παυσίπονα.

Διαβάστε επίσης: Βότανα που λειτουργούν άριστα ως παυσίπονα

Φροντίστε να αντιμετωπίσετε τυχόν θέματα που ταλαιπωρούν την ψυχική σας υγεία, ακόμη κι αν χρειαστεί να πάρετε αναρρωτική άδεια από την εργασία. Επίσης, μην φοβάστε να μιλήσετε στους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους σας για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζετε.

Η αρθρίτιδα είναι, ως επί το πλείστον, μια αόρατη ασθένεια που σας οδηγεί, στις περισσότερες περιπτώσεις, «απλώς να την αποδεχτείτε». Αλλά δεν χρειάζεται∙ και το πιο σημαντικό από όλα: δεν πρέπει να την αποδεχτείτε!

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

share24.gr / Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης

11 Λάθη που προκαλούν πόνο στις αρθρώσεις infographic

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή και θεραπεία ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Τα άρθρα μας συνοδεύονται από τις πηγές και τα επιστημονικά δημοσιεύματα.

Περισσότερα άρθα, σαν αυτό, για την υγεία στη σελίδα Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης. Κάντε like στο κουτί που ακολουθεί:

!!!Σημαντικό!!! Το περιεχόμενο του site προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας, στη σελίδα “Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης” στο facebook και σύνδεσμο (link) στο άρθρο
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!