sex videos
site
phim sec

5 Σκέψεις που Σαμποτάρουν τα Σχέδιά Μας Όταν Θέλουμε Όλα να Γίνονται Τέλεια

5 Σκέψεις που Σαμποτάρουν τα Σχέδιά Μας Όταν Θέλουμε Όλα να Γίνονται Τέλεια

Η ανάγκη να πετύχουμε σε όσα κάνουμε και να εξελισσόμαστε συνεχώς στη ζωή μας μας οδηγεί στο να θέλουμε να είμαστε τελειομανείς, Η τελειομανία είναι μια νοοτροπία που μας ωθεί να σκεφτόμαστε με απόλυτο τρόπο. Θεωρούμε πως αν δεν κάνουμε τα πράγματα άριστα, θα αποτύχουμε. Οι άνθρωποι που είναι τελειομανείς και σκέφτονται έτσι, ρωτούν συχνά, “Τι είναι λάθος με το να θέλω τα πράγματα να γίνονται τέλεια;”.

Η απάντηση είναι τίποτα, εκτός κι αν αυτή η ανάγκη τους επηρεάζει αρνητικά.

Την τελειομανία μπορούμε να την παρομοιάσουμε με ένα λαχταριστό κέικ σοκολάτας. Φανταστείτε να ετοιμάσετε το κέικ με τα καλύτερα και πιο ακριβά υλικά που υπάρχουν στην αγορά. Φανταστείτε να αναμίξετε όλα αυτά τα νόστιμα συστατικά σε ένα μπολ και στη συνέχεια να ρίξετε σε αυτό μια κουταλιά βρώμικου χώματος. Μόλις το κέικ ψηθεί, πόσο πιθανό είναι να το φάτε; Είναι μάλλον απίθανο.

Η τελειομανία είναι σαν αυτό το κέικ σοκολάτας. Υπάρχουν πολλά απαραίτητα συστατικά σε αυτή, που σας εξελίσσουν και σας βοηθούν να κάνετε πράγματα στη ζωή σας, αλλά απ’ την άλλη υπάρχουν και ορισμένα στοιχεία που την καθιστούν ανεπιθύμητη.

Διαβάστε: 9 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι τελειομανής

Εδώ παραθέτουμε πέντε σκέψεις που κάνουμε όταν θέλουμε να γίνουν τα πράγματα τέλεια και σαμποτάρουν τις ενέργειές μας, σκέψεις που μοιάζουν με την ανεπιθύμητη βρωμιά στο κέικ σοκολάτας που ετοιμάζουμε:

1. Η Υπό Όρους Αυτοεκτίμηση.

Η αίσθηση της αξίας μας έχει άμεσο αντίκτυπο σε κάθε μας δραστηριότητα και σε κάθε αλληλεπίδραση με τους άλλους. Οι τελειομανείς βασίζουν την αξία τους σε ορισμένες προϋποθέσεις, που σχετίζονται κυρίως με το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους. Αυτός ο καταναγκασμός, να αναζητούν συνεχώς την αυτο-ᾱξία τους μέσα από το πόσο καλά κάνουν τα πράγματα, είναι αρκετά στρεσογόνος. Οι τελειομανείς αισθάνονται σαν να υπολείπονται συνεχώς από τα αυστηρά κριτήρια που θέτουν για να καθορίσουν την αξία τους. Οι επιτυχίες τους είναι εφήμερες στη σκέψη τους, διότι επικεντρώνονται γρήγορα στην εύρεση νέων κινήτρων και προσδοκιών για να αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους.

2.Η Εξατομίκευση των Καταστάσεων.

Οι τελειομανείς βλέπουν τον κόσμο με απόλυτο τρόπο. Γι’ αυτούς, αν κάτι δεν είναι τέλειο, είναι μια αποτυχία. Η σκέψη αυτή στο επόμενο στάδιο πάει ένα βήμα παραπέρα. Στην σκέψη τους, μια αποτυχία σημαίνει πως οι ίδιοι είναι αποτυχημένοι. Επειδή κανένας δεν θέλει να αισθάνεται αποτυχημένος, παίρνουν υπερβολικές αποφάσεις για να αποφύγουν μια υποθετική καταστροφή.

3. Ο Φόβος της Αποτυχίας.

Στην πραγματικότητα, αυτό που κινητοποιεί έναν τελειομανή είναι ο φόβος της αποτυχίας, παρά η επιθυμία για το τέλειο. Αυτός ο φόβος μειώνει την πιθανότητα να παρθούν επιπόλαια ρίσκα, το οποίο είναι συχνά ζωτικής σημασίας για την επίτευξη θετικών στόχων. Απ’ την άλλη, ο φόβος των ρίσκων μειώνει επίσης την ικανότητα ενός τελειομανή να μάθει από τα λάθη του. Αυτοί οι χαρακτήρες επικεντρώνονται υπερβολικά στην κρίση τους αδυνατώντας να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία της αποτυχίας για να βρουν νέους τρόπους να προσεγγίσουν παρόμοια προβλήματα.

4. Η Αναβλητικότητα.

Λόγω των πρώτων δύο σκέψεων σε συνδυασμό με τον φόβο της αποτυχίας, οι τελειομανείς συχνά αναβάλλουν την έναρξη ή την ολοκλήρωση μιας εργασίας. Η θέληση να έχουν τον πλήρη έλεγχο όσων κάνουν και η άρνηση να συμμετέχει κάποιος άλλος στα σχέδιά τους, οδηγεί στην αργοπορημένη ολοκλήρωση των εργασιών τους.

5. Το Στρες.

Οι τελειομανείς αισθάνονται πίεση σε κάθε τομέα της ζωής τους, συμπεριλαμβανομένων:

  • Της Ψυχολογικής τους Υγείας. Η εμμονή με την τελειότητα τους επηρεάζει συναισθηματικά και είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν άγχος ή κατάθλιψη.
  • Της Φυσικής Υγείας τους. Σωματικά, το άγχος της τελειομανίας μπορεί να οδηγήσει στη δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού, καθιστώντας τον οργανισμό αδύναμο να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.
  • Των Σχέσεων. Η τελειομανία μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις σας, επειδή όταν έχετε εξωπραγματικά υψηλά στάνταρτ για τον εαυτό σας, μπορείτε επίσης να τείνετε να απαιτείτε εξίσου σουρεαλιστικά πρότυπα από τους άλλους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες εντάσεις στις κοινωνικές, φιλικές και ερωτικές σχέσεις με τους άλλους.
  • Της Δουλειάς. Η τελειομανία μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που δουλεύετε στο σημείο του να μην μπορείτε ποτέ να τελειώσετε την εργασία σας στο χρόνο που πρέπει, να δυσκολεύεστε να αναθέσετε σε άλλους κομμάτια της δουλειάς σας ή να εργάζεστε υπερβολικά πολλές ώρες μόνο και μόνο για να βεβαιωθείτε ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι “τέλειο”.
  • Της Διασκέδασης. Η δυνατότητά κάποιου να απολαμβάνει τη ζωή εμποδίζεται από την τελειομανία. Πολλοί τελειομανείς σκέφτονται, “Θα βγω να διασκεδάσω μόνο όταν τελειώσω τη δουλειά μου”. Αλλά λόγω της προσπάθειάς τους να αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους μέσα από τα επιτεύγματά τους συνήθως αποτυγχάνουν και δεν ολοκληρώνουν ποτέ πραγματικά τη δουλειά τους.
  • Της Εσωτερικής Διαύγειας του Πνεύματος. Η τελειομανία επηρεάζει αρνητικά την πνευματική υγεία. Είναι δύσκολο να επικεντρωθεί κάποιος πραγματικά στον εαυτό του και τις πνευματικές αναζητήσεις του, όταν ανησυχεί υπερβολικά για να κάνει τα πράγματα τέλεια.

Έτσι, μπορείτε να κρατήσετε τα συστατικά της τούρτας σας καθαρά από τις παραπάνω ανεπιθύμητες σκέψεις που την κάνουν αποκρουστική. Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από τέλειο. Αυτό σημαίνει ότι θα κρατήσει όλα τα καλά χαρακτηριστικά της τελειομανίας στην προσπάθεια για να πετύχετε, χτίζοντας παράλληλα δεσμούς με τους άλλους και κρατώντας τον εαυτό σας σε ηρεμία.

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook
Για περισσότερα νέα σχετικά με θέματα Ευεξίας κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!