sex videos
site
phim sec

8 Φρούτα & Λαχανικά που Ενισχύουν τη Λειτουργία του Εγκεφάλου

8 Φρούτα & Λαχανικά που Ενισχύουν τη Λειτουργία του Εγκεφάλου

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας υπολογίζεται ότι υπάρχουν 47.500.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που πάσχουν από άνοια (1). Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το 8,8% των ατόμων που θα περάσουν τα 65 έτη, θα παρουσιάσουν κάποια μορφή αυτής της εκφυλιστικής νόσου του εγκεφάλου.

Ευτυχώς, μπορούμε να προλάβουμε μέσω της διατροφής μας αυτόν τον κίνδυνο και να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και άλλων παρόμοιων νόσων που σχετίζονται με την υγεία του εγκεφάλου στο μέλλον. Η καθημερινή άσκηση και νοητικές δραστηριότητες (όπως τα σταυρόλεξα), που κρατούν το μυαλό μας σε εγρήγορση, είναι επίσης σημαντικά, αλλά κυρίως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή. Καταναλώνοντας τα σωστά φρούτα και λαχανικά σε τακτική βάση, διασφαλίζουμε την καλή λειτουργία των διανοητικών ικανοτήτων μας στο μέλλον.

1. Τα Βατόμουρα

Μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Tufts έδειξε ότι τα βατόμουρα ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και βοηθούν στη συγκέντρωση (2). Καταναλώνοντας ένα φλιτζάνι βατόμουρα την ημέρα βρέθηκε πώς αποτρέπεται η προσωρινή απώλεια μνήμης και αντιστρέφονται τα προβλήματα λόγω βλάβης στο κέντρο κινητικής λειτουργίας. Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να προλαμβάνουν διάφορες μορφές καρκίνου, κάτι που τα κάνει μια εξαιρετική επιλογή για καθημερινή κατανάλωση μεταξύ των γευμάτων. Να θυμάστε ότι ένα φλιτζάνι βατόμουρα περιέχει δεκατρία γραμμάρια ζάχαρης, έτσι μπορείτε να προσαρμόσετε τη δίαιτα που ακολουθείτε.

2. Οι Ντομάτες

Συχνά φοβόμαστε να καταναλώνουμε τροφές που περιέχουν λίπη, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο εγκέφαλος χρειάζεται ορισμένα λίπη για να λειτουργήσει σωστά. Επιπλέον, χρειάζεστε καροτενοειδή, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να προστατεύουν αυτά τα λίπη στον εγκέφαλό σας. Εδώ είναι που γίνονται απαραίτητες οι ντομάτες, μιας και είναι μια εξαιρετικά καλή πηγή καροτενοειδών και αντιοξειδωτικών. Έτσι, κάθε φορά που τρώτε ντομάτες, βοηθάτε το μυαλό σας να καταπολεμήσει τη φλεγμονή, πράγμα που σημαίνει ότι ελαχιστοποιείτε τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Alzheimer και ορισμένων μορφών καρκίνου (3).

3. Το Μπρόκολο

Αυτό το σταυρανθές λαχανικό είναι πολύ αποτελεσματικό και συχνά θεωρείται μια υπερτροφή. Δεν έχει μόνο υψηλές συγκεντρώσεις βιταμίνης C, αλλά περιέχει επίσης χολίνη και βιταμίνη Κ, οι δύο θρεπτικές ουσίες που είναι απαραίτητες για την υγεία του εγκεφάλου, ενώ παράλληλα είναι γνωστό ότι βελτιώνουν τη μνήμη (4). Ένα άλλο ισχυρό χαρακτηριστικό του μπρόκολου είναι η υψηλή περιεκτικότητα του σε φολικό οξύ. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το φολικό οξύ μπορεί να αποτρέψει τη νόσο του Alzheimer, και χρησιμεύει επίσης στη μείωση της κατάθλιψης .

4. Το Αβοκάντο

Αυτό το νόστιμο φρούτο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην καλή κυκλοφορία του αίματος (5).Το αβοκάντο μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο της υπέρτασης, ένας από τα προβλήματα υγείας που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν άμεσα τη γνωστική λειτουργία. Με άλλα λόγια, τρώγοντας ένα αβοκάντο, βοηθάτε το μυαλό σας να παραμείνει ισχυρό. Επειδή το αβοκάντο έχει ασυνήθιστα υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες για ένα φρούτο, είναι καλύτερο να το κόβουμε στη μέση και να το απολαμβάνουμε μετά από ένα χρονικό διάστημα δύο ημερών.

5. Το Σέλινο

Το σέλινο έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από μια απλή ικανοποίησή όταν το μασουλάμε. Είναι γεμάτο με το φλαβονοειδές λουτεολίνη. Τα φλαβονοειδή βοηθούν τα κύτταρα να εμποδίσουν αποτελεσματικά τη διαδικασίας της γήρανσης, ενώ επίσης μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα. Ένα ακόμα πλεονέκτημα της προσθήκης σέλινου στη διατροφή μας είναι ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι η λουτεολίνη μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των νευρολογικών παθήσεων (6). Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ελάττωση της φλεγμονής είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη διατήρηση της γνωστικών λειτουργιών.

6. Το Σπανάκι

Η διατροφική του αξία μοιάζει πολύ με αυτή του μπρόκολου. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ, αυτό σημαίνει ότι η προσθήκη μιας και μόνο μερίδας σπανάκι στην καθημερινή διατροφή θα μπορούσε να επιβραδύνει και να αποτρέψει την εξασθένηση της μνήμης καθώς γερνάτε. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Rush του Σικάγο παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες και τις γνωστικές ικανότητες σε περισσότερους από 950 ηλικιωμένους. Κατά τη διάρκεια αυτής της μελέτης, ανακάλυψαν ότι η καθημερινή κατανάλωση σπανακιού μας δίνει το ίδιο επίπεδο πνευματική διαύγειας και γνωστικών ικανοτήτων, με κάποιον μια δεκαετία νεότερο, που δεν τρώει πράσινα λαχανικά (7). Με άλλα λόγια, το σπανάκι έχει τη δυνατότητα να κρατήσει την υγεία του εγκεφάλου σας σε πολύ νεότερη κατάσταση από αυτήν της πραγματικής σας ηλικίας.

7. Τα Καρότα

Αν δεν σας αρέσει το σέλινο, μπορείτε να απολαύσετε τα ίδια οφέλη της λουτεολίνης τρώγοντας καρότα. Ακόμα μία μελέτη έχει δείξει ότι η αύξηση της πρόσληψης λουτεολίνης μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή στον εγκέφαλο (8). Ως εκ τούτου, είναι πιο εύκολο να ανακτήσετε την μνήμη σας και να αντιμετωπίσετε την απώλεια μνήμης, που είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της δυσλειτουργίας του εγκεφάλου. Έτσι επιτυγχάνετε το στόχο της ευεξίας κάτι που ο καθένας προσδοκά για να έχει ποιότητα στη ζωή του.

8. Τα Μήλα

Όπως φαίνεται ένα μήλο την ημέρα μπορεί πραγματικά να κάνει πέρα τον γιατρό. Το φρούτο αυτό είναι πλούσιο με σημαντικά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, υπέρτασης και καρκίνου. Επιπροσθέτως, τα μήλα έχουν μεγάλη συγκέντρωση κερκετόλης που είναι συγκεντρωμένη στη φλούδα του καρπού. Αυτό το αντιοξειδωτικό λειτουργεί σαν φράχτης μεταξύ των κυττάρων του εγκεφάλου και των ελεύθερων ριζών που τους επιτίθενται (9). Η καθημερινή πρόσληψη κερκετόλης σε καθημερινή βάση μπορεί να αποτρέψει την εξασθένηση της μνήμης.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ

Οι παραπομπές του άρθρου:

(1) http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs362/en/
(2) http://enews.tufts.edu/stories/101399BlueberriesMayImproveMemory.htm
(3) https://www.psychologytoday.com/blog/the-farmacy/201204/fat-brains-need-tomatoes
(4) http://www.telegraph.co.uk/news/science/science-news/11364896/Brain-food-6-snacks-that-are-good-for-the-mind.html
(5) http://www.webmd.com/diet/features/eat-smart-healthier-brain#1
(6) http://www.huffingtonpost.com/2011/07/29/want-to-slow-memory-loss-_n_912806.html
(7) http://www.huffingtonpost.com/2015/04/03/diet-and-alzheimers-leafy-greens_n_6987672.html
(8) http://www.livescience.com/35049-carrot-compound-lutelolin-brain-inflammation-memory-101013.html
(9) http://www.cnn.com/2010/HEALTH/09/08/cookinglight.food.boost.mind/
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!