sex videos
site
phim sec

8 Λόγοι που θα Πρέπει να Τρωμε Σοκολάτα σύμφωνα με την Επιστήμη

8 Λόγοι που θα Πρέπει να Τρωμε Σοκολάτα σύμφωνα με την Επιστήμη

Υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν τα οφέλη που προσφέρει μια σοκολάτας υψηλής ποιότητας για την υγεία – και πιο συγκεκριμένα, η μαύρη σοκολάτα.

Η ποιότητα είναι σημαντική!

Η Kristen Mancinelli, M.S., πιστοποιημένη Διατροφολόγος μας δίνει κάποιες συμβουλές για την κατανάλωση σοκολάτας:

“Για να έχετε τα μέγιστα οφέλη, το καλύτερο είναι να καταναλώνετε μαύρη σοκολάτα, ελάχιστα επεξεργασμένη, χωρίς πρόσθετα όπως σιρόπι καλαμποκιού, υδρογονωμένο λάδι και τεχνητά χρώματα ή γεύσεις. Επίσης, φροντίστε η περιεκτικότητα σε κακάο να είναι 70% … ”

Ας βουτήξουμε στα οφέλη!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ!!

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΑΖΙ 8 ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!

1. Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΙΝΑ ΓΕΜΑΤΗ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ.

Η μαύρη σοκολάτα υψηλής ποιότητας είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Μια πλάκα μαύρης σοκολάτας 100 γραμμαρίων με 70-85% κακάο περιέχει:

  1. 11 γραμμάρια φυτικές ίνες.
  2. 67% της Η.Σ.Π. σιδήρου.
  3. 58% της Η.Σ.Π. μαγνησίου.
  4. 89% της Η.Σ.Π. χαλκού.
  5. 98% της Η.Σ.Π. μαγγανίου.
  6. Έχει επίσης άφθονο κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

2. Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ.

Η ικανότητα ριζικής απορρόφησης οξυγόνου, ή OAC, είναι η ποσοτικοποίηση της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας ενός τροφίμου.

Για να δοκιμάσουν το OAC ενός τροφίμου, οι ερευνητές μετρούν τις επιδράσεις της αντιοξειδωτικής αξίας του τροφίμου παρακολουθώντας την αποτελεσματικότητά του έναντι επιβλαβών μορίων, που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες.

Οι ακατέργαστοι κόκκοι κακάο είναι από τα τρόφιμα με τον υψηλότερο δείχτη OAC. Επιπλέον, η μαύρη σοκολάτα έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση – ενώ περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες και φλαβανόλες από οποιοδήποτε τρόφιμο, ακόμη κι από τα μούρα!

3. Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ UV.

Οι φλαβανόλες, που περιέχει η μαύρη σοκολάτα, μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Οι φλαβανόλες ενισχύουν επίσης τη ροή του αίματος στο δέρμα και το διατηρούν ενυδατωμένο.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Cosmetic Dermatology, 30 συμμετέχοντες που κατανάλωσαν μαύρη σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβανόλες έδειξαν αυξημένη αντίσταση 200% έναντι των υπεριωδών ακτίνων.

4. Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Cosmetic Dermatology, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τη λειτουργική απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού (fMRI) για να μετρήσουν τα αποτελέσματα – αν υπάρχουν – των φλαβονοειδών στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η ερευνητική ομάδα κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα:

“Τα δεδομένα που παρουσιάζονται δείχνουν αύξηση της (οξυγόνωσης του αίματος) ως αντίδρασης σε μια γνωστική εργασία μετά τη χορήγηση κακάο πλούσιου σε φλαβανόλη”.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη κατανάλωναν 150 mg κακάο σε διάστημα πέντε ημερών.

5. Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΒΟΗΘΑ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ (ΝΑΙ!!).

Ο Will Clower, ένας βραβευμένος συγγραφέας, νευροεπιστήμονας και  ιδρυτής της Mediterranean Wellness στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανίας, δηλώνει:

“Ένα μικρό κομμάτι καλής (σοκολάτας) που λιώνει στη γλώσσα 20 λεπτά πριν από το γεύμα ενεργοποιεί τις ορμόνες στον εγκέφαλο που μας ενημερώνουν ότι είμαστε χορτάτοι.” Επιπλέον, ένα κομμάτι σοκολάτα μετά το φαγητό βοηθάει να διατηρείται το αίσθημα κορεσμού (πληρότητα).

Οπότε κι εγώ ρωτάω:

“Επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω το θέμα… Μπορώ να φάω σοκολάτα, μετά να πάρω το δείπνο μου, στη συνέχεια να φάω πάλι σοκολάτα – και αυτό βοηθά να χάσω βάρος;”

Λίγο έως πολύ… Αυτό λέει η επιστήμη, έτσι κι αλλιώς!

6. Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ.

Εντάξει, αυτό είναι λίγο προφανές …

Αλλά, η σοκολάτα πράγματι μας βοηθά να νιώσουμε καλύτερα. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί; Λοιπόν, είμαστε τυχεροί!

Ας πούμε ότι ερωτευόμαστε. Εκτός από αυτά τα συναισθήματα αγάπης που μας πλημμυρίζουν, η σοκολάτα επίσης διεγείρει την απελευθέρωση των ενδορφινών  μας – εκείνης της καλής ορμόνης, της “ορμόνης της χαράς”!

Έτσι, τώρα ξέρουμε γιατί ο αγαπημένος μας θα προτιμούσε για παρέα του μια καλή σοκολάτα κι όχι εμάς!

7. Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.

Είναι τα οφέλη της σοκολάτας φανταστικά ή όχι; Περιμένετε, το καλύτερο δεν ήρθε ακόμη!

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε 470 ηλικιωμένους άνδρες, το κακάο φάνηκε ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου κατά ένα εντυπωσιακό ποσοστό 50% σε διάστημα 15 ετών.

Οι επιστήμονες εξέφραζαν κάποιους ενδοιασμούς – αν όχι απόλυτη δυσπιστία – σχετικά με τα ευρήματα αυτά, συνεπώς συνέχισαν τη δουλειά τους.

Ιδού! Μια άλλη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Nutrition, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση κακάο  – και ιδιαίτερα της μαύρης σοκολάτας που είναι πλούσια σε φλαβονοειδή –  5 φορές την εβδομάδα μείωσε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων – και αυτή τη φορά κατά 57%.

8. η μαυρη σοκολατα προλαμβανει τον διαβητη.

Οι Ιταλοί ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι φλαβανόλες του κακάο βελτιώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη ή τις διαδικασίες του οργανισμού που είναι απαραίτητες για τη μετατροπή της γλυκόζης (ζάχαρης) σε ενέργεια.

Ο Giovanni Desideri, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της L’Aquila της Ιταλίας, δηλώνει:

“Τα ευρήματα της μελέτης ταιριάζουν με ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν έναν παθοφυσιολογικό ρόλο για την αντίδραση στην ινσουλίνη κατά τη γνωστική δυσλειτουργία … τα δεδομένα μας παρέχουν κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι η βελτίωση του μεταβολισμού της γλυκόζης θα μπορούσε να αποτελέσει θεραπευτικό στόχο …”

Ο Desideri αναφέρεται στη μελέτη του, όπου τα άτομα που κατανάλωναν κακάο είχαν καλύτερη μνήμη επιπλέον της βελτιωμένης ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Α, ναι … η μαύρη σοκολάτα ενισχύει επίσης και τη μνήμη, πάρα πολύ!

Τι περιμένουμε; Θα χάσουμε τα οφέλη τη σοκολάτας…Οπότε, ας απολαύσουμε χωρίς ενοχές!

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

share24.gr / Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή και θεραπεία ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Τα άρθρα μας συνοδεύονται από τις πηγές και τα επιστημονικά δημοσιεύματα.

Περισσότερα άρθα, σαν αυτό, για την υγεία στη σελίδα Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης. Κάντε like στο κουτί που ακολουθεί:

!!!Σημαντικό!!! Το περιεχόμενο του site προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας, στη σελίδα “Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης” στο facebook και σύνδεσμο (link) στο άρθρο
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!