sex videos
site
phim sec

8 Σημάδια που Προειδοποιούν για τον Καρκίνο του Πνεύμονα και Πρέπει να Γνωρίζετε

8 Σημάδια που Προειδοποιούν για τον Καρκίνο του Πνεύμονα και Πρέπει να Γνωρίζετε

Στην εποχή που ζούμε όλοι μας γνωρίζουμε περιπτώσεις ανθρώπων στο στενό μας κύκλο των οποίων η ζωή επηρεάστηκε άμεσα από τον καρκίνο.

Μεταξύ των διάφορων μορφών και τύπων αυτής της επάρατης νόσου, ο καρκίνος του πνεύμονα είναι από τους πιο συχνά εμφανιζόμενους. Είναι επίσης ο πιο θανατηφόρος καρκίνος στις δυτικές κοινωνίες, με το 27% όλων των θανάτων από καρκίνο να οφείλονται σε αυτόν, χωρίς να κάνει διάκριση και να προσβάλει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες εξίσου.

Ο ρυθμός εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα αυξάνεται συνεχώς. υπολογίζεται πως σήμερα περίπου 402.326 Αμερικανοί πάσχουν από καρκίνο του πνεύμονα (1).

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε από πριν τα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα που προειδοποιούν εγκαίρως και να επισκεφθείτε το γιατρό σας αμέσως, εάν κάποιο από αυτά ή περισσότερα πέσουν στην αντίληψή σας.

Όσο νωρίτερα γίνει η διάγνωση, τόσο πιο εύκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί και οι πιθανότητες επιβίωσης θα είναι σαφώς πολύ μεγαλύτερες.

Τα 8 προειδοποιητικά σημάδια του καρκίνου του πνεύμονα στο σώμα:

1.Ο Επίμονος Βήχας

Ο βήχας είναι μια κοινό σύμπτωμα που συνδέεται με πολλές ασθένειες λιγότερο σοβαρές από τον καρκίνο, όπως το κοινό κρυολόγημα. Ωστόσο, αν ο βήχας επιμένει για πάνω από 2 εβδομάδες και δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι βελτίωσης, δεν γίνεται πιο ήπιος και δεν υποχωρεί, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι του καρκίνου του πνεύμονα.(2,3)

2. Αλλαγή στην Αίσθηση του Βήχα

Αν ο βήχας αρχίζει να ακούγεται διαφορετικά από πριν ή αρχίζει να προκαλεί πόνο στο λαιμό, καλό θα είναι να επισκεφθείτε τον γιατρό. Άλλα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν τις αιμοπτύσεις με το βήχα (αίμα που βγαίνει με το βήχα) και την αποβολή μεγάλης  ποσότητας πράσινης βλέννας.

3. Δυσκολία στην Αναπνοή

Οι καρκινικοί όγκοι στον πνεύμονα μπορεί να περιορίσουν τη ροή του αέρα στις αναπνευστικές οδούς ή να προκαλέσουν συσσώρευση υγρών γύρω από τους πνεύμονες. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια αίσθηση σαν να έχει κοπεί η ανάσα (4).

Εάν αισθανθεί κάποιος πως δεν μπορεί να πάρει εύκολα μια βαθιά ανάσα ή νοιώσει δύσπνοια κατά την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων μέσα στη μέρα τακτικά, είναι η ώρα να μιλήσει με τον γιατρό του.

4. Πόνος στο Στήθος

Το σύμπτωμα αυτό συνήθως συνοδεύεται με το βήχα και μπορεί να υπάρχει στον ασθενή μαζί με έντονο πόνο στην πλάτη. Η ένταση του πόνου μπορεί να διακυμένεται από επίμονος και έντονος ως και αμβλύς και περιστασιακός.

Ενώ είναι ένα κλασικό σύμπτωμα που προειδοποιεί για καρκίνο στον πνεύμονα, μπορεί επίσης να είναι μια ένδειξη άλλων σοβαρών ιατρικών παθήσεων. Είτε έτσι είτε αλλιώς, ο πόνος στο στήθος είναι ένα σύμπτωμα που αξίζει να παρακολουθείται και να εξεταστεί από κάποιον παθολόγο (5).

5. Συριγμός

Συριγμός είναι ο συριστικός ήχος (σαν σφύριγμα) που βγαίνει κατά τη διάρκεια της ομιλίας κάποιου που πάσχει από απόφραξη των αναπνευστικών οδών ή συστολή τους κατά την εκπνοή. Στους ασθενείς με καρκίνο, το σύμπτωμα αυτό προκαλείται συνήθως από την ανάπτυξη του όγκου και της φλεγμονής στους πνεύμονες.

Φυσικά, αυτό το σύμπτωμα δεν είναι πάντα μια ένδειξη εμφάνισης καρκίνου και μπορεί να συνδέεται με άλλα αναπνευστικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων κάποιων ελάσσονος σημασίας, όπως τη ρινίτιδα ή την υπερβολική παραγωγή βλέννας (6).

6. Βραχνάδα, βραχνή φωνή

Εάν γίνουν αντιληπτές οποιεσδήποτε μόνιμες αλλαγές στη φωνή, ειδικά στην περίπτωση της βραχνάδας, κάτι τέτοιο μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ένας όγκος επηρεάζει τη λειτουργία του λάρυγγα.

Σε αυτή την περίπτωση είναι συνετό να ρωτήσει ο πάσχων το γιατρό του και να υποβληθεί σε μια ακτινογραφία θώρακος για να βρει την αιτία που προκάλεσε αυτή την αλλαγή, ειδικά αν τα συμπτώματα αυτά συνοδεύονται από αιμόπτυση (7).

7. Ανεξήγητη Απώλεια Βάρους

Ενώ είναι φυσιολογική η αυξομείωση του βάρους, μια απότομη απώλεια βάρους σε σύντομο χρονικό διάστημα, είναι σχεδόν πάντα ένα σημάδι πως συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό, ειδικά αν αυτός που το παθαίνει νιώθει παράλληλα κούραση και αδυναμία.

Βασικά, η απώλεια π.χ. 10 κιλών σε σύντομο διάστημα  χωρίς παράλληλα να αλλάξουν οι διατροφικές συνήθειες ή το πρόγραμμα της γυμναστικής και της καθημερινής σας ρουτίνας είναι ένα από τα πρώτα ορατά σημάδια του καρκίνου.

Το αδυνάτισμα σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλεται στο γεγονός ότι τα καρκινικά κύτταρα απαιτούν πολλή ενέργεια και μπορούν να τροποποιήσουν το μεταβολισμό του οργανισμού για την ανάγκη της θρέψης τους (8).

8. Πόνος στα Οστά

Το σύμπτωμα αυτό εμφανίζεται στα οστά της σπονδυλικής στήλης, στα μεγάλα οστά του μηρού, τα πυελικά οστά, και τα πλευρά, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τους ώμους. Είναι συχνά ένα σημάδι ότι ο καρκίνος του πνεύμονα έχει κάνει μετάσταση στα οστά.

Κάποιος που βιώνει επίμονο οστικό πόνο σε αυτά τα οστά θα πρέπει γρήγορα να πάει να κάνει εξετάσεις και να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία όσο το δυνατόν συντομότερα (9).

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Επιμέλεια κειμένου Α.Α.

για τις ιστοσελίδες: share24.gr / Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!