sex videos
site
phim sec

Επιστήμονες Υποστηρίζουν Ότι το Πλέξιμο Μας Κάνει Ευτυχισμένους και Πνευματικά Υγιείς Άρχισε να Ασχολείσαι από Σήμερα

Επιστήμονες Υποστηρίζουν Ότι το Πλέξιμο Μας Κάνει Ευτυχισμένους και Πνευματικά Υγιείς! Άρχισε να Ασχολείσαι από Σήμερα!

Όσοι πλέκουν είναι πολύ παθιασμένοι με αυτό που κάνουν. Με το πλέξιμο ασχολούνται κυρίως οι γυναίκες κάθε ηλικίας. Τους αρέσει να πλέκουν για μέλη της οικογένειάς τους αλλά και για να διακοσμήσουν το σπίτι. Οι υπόλοιποι, που δεν έχουμε ασχοληθεί ποτέ, αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που τις ψυχαγωγεί και τις ωθεί να ασχολούνται ώρες με αυτό, αλλά πλέον νομίζω ότι έχουμε την απάντηση.

Το πλέξιμο ωφελεί την ψυχική υγεία μας, σύμφωνα με αρκετές έρευνες. Η Washington Post δημοσιοποίησε μια έρευνα του 2013 κατά την οποία περίπου 3.500 πλέκτριες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με το πώς ένιωθαν μετά από το πλέξιμο. Πάνω από το 80% δήλωσε ότι σίγουρα αισθάνθηκαν πιο ευτυχισμένοι. Το πλέξιμο δεν είναι μια εντελώς γυναικεία δραστηριότητα και χόμπι, καθώς όλο και περισσότεροι άνδρες ασχολούνται για να απολαύσουν τα ίδια οφέλη. Μερικοί ισχυρίζονται ότι τους βοήθησε να διαχειριστούν καλύτερα το θυμό!

Το Πρόγραμμα Neural Knitwork

Στην Αυστραλία, το πρότζεκτ Neural Knitwork άρχισε να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να πλέκουν και παράλληλα να ενημερώνονται για θέματα της νευροεπιστήμης και της ψυχικής υγείας. Τα πλεκτά που δημιουργούσαν οι συμμετέχοντες δεν περιορίστηκαν σε είδη ένδυσης, αλλά έφτιαξαν χειροποίητους πλεκτούς νευρώνες σχηματίζοντας έναν τεράστιο εγκέφαλο. Το πρόγραμμα αυτό συνεχίζεται και στη σελίδα τους στο Facebook μπορείτε να δείτε τις εκπληκτικές τους δημιουργίες.

Ενώ οι συμμετέχοντες έπλεκαν με το βελόνι και δημιουργούσαν νήματα, άκουγαν τους εμπειρογνώμονες να τους ενημερώνουν για θέματα ψυχικής υγείας, όπως για τον εθισμό, την άνοια, την κατάθλιψη και τον τρόπο λειτουργίας των νευρώνων.

Το πλέξιμο και οι νευρικές συνδέσεις του εγκεφάλου

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει περίπου 80 δισεκατομμύρια νευρώνες. Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και η σωματική δραστηριότητα συμβάλουν στη δημιουργία νευρικών συνδέσεων, που κρατούν τον εγκέφαλο υγιή και λειτουργικό. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται δίκτυα για τον έλεγχο των κινήσεων και τη δημιουργία αναμνήσεων. Οι πλέκτριες μαθαίνουν ότι καθώς δημιουργούν τα ξεχωριστά σχέδιά τους, οι νευρώνες στον εγκέφαλό τους σχηματίζουν νέους δρόμους. Οι δημιουργίες τους μιμούνται εν μέρει τις διαδικασίες που συμβαίνουν ταυτόχρονα στους εγκεφάλους τους. Την ίδια στιγμή, οι εγκέφαλοί τους εγγράφουν νέες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Περισσότερα οφέλη για την ψυχική υγεία από το πλέξιμο

Η Betsan Corkhill είναι φυσιοθεραπεύτρια και έκανε αρκετές μελέτες πάνω στο πλέξιμο, τις οποίες δημοσίευσε και στην προσωπική της ιστοσελίδα. Διεξήγαγε κάποια πειράματα στον εαυτό της και διαπίστωσε ότι το πλέξιμο ήταν πραγματικά χρήσιμο στο να μειώσει τις κρίσεις πανικού και το άγχος.

“Αυτός που ασχολείται με το πλέξιμο χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος της ικανότητας του εγκεφάλου για να εκτελέσει με συντονισμένη σειρά τις κινήσεις του πλεξίματος. Όσο περισσότερο χώρο αφιερώνεται στον εγκέφαλό σας για την κατασκευή ενός σύνθετου έργου, τόσο λιγότερο χώρο αφήνετε στις αρνητικές σκέψεις”

– Betsan Corkhill

Όσοι πλέκουν αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και με μια καλύτερη διάθεση

Η Ann Futterman-Collier, του Πανεπιστημίου της Βόρειας Αριζόνας, μελετάει το πώς δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με την ύφανση ( πλέξιμο, κατασκευή δαντελών, ραφές) μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της διάθεσης και στην άρση των καταθλιπτικών καταστάσεων.

Έκανε έρευνα σε 60 γυναίκες εθελόντριες χωρίζοντάς τες σε τρία διαφορετικά γκρουπ. Κάθε γκρουπ έκανε μια διαφορετική δραστηριότητα, το πρώτο ασχολήθηκε με το γράψιμο και τη συγγραφή, το δεύτερο με το διαλογισμό και το τρίτο με το πλέξιμο και την ύφανση. Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων καταγράφονταν οι καρδιακοί παλμοί, η αρτηριακή πίεση και η παραγωγή σιέλου των συμμετεχόντων. Οι γυναίκες που έπλεκαν είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα, όταν αργότερα εκτιμήθηκε η διάθεσή τους. Ένιωθαν περισσότερο ευεξία και κατάφεραν να μειώσουν τις αρνητικές σκέψεις πιο αποτελεσματικά από τις ομάδες που έγραφαν ή διαλογίζονταν.

Φαίνεται πως η δραστηριότητα του πλεξίματος μας φτιάχνει τη διάθεση, επειδή μας κάνει να αισθανόμαστε πιο δημιουργικοί απ ό,τι αν ασχολούμαστε με άλλες δραστηριότητες.

Η επίδραση της ντοπαμίνης στην ευτυχία μας

Ο εγκέφαλός μας παράγει μια χημική ουσία που ονομάζεται ντοπαμίνη. Αυτή η ουσία μας κάνει να αισθανόμαστε ευτυχείς, μας δίνει περισσότερα κίνητρα και μας βοηθά να είμαστε πιο εστιασμένοι και συγκεντρωμένοι σε ό,τι κάνουμε. Η ντοπαμίνη αυξάνεται μετά το σεξ, το φαγητό, την άσκηση, τον ύπνο, και τις δημιουργικές δραστηριότητες.

Υπάρχουν φάρμακα για την αύξηση της ντοπαμίνης, αλλά και πολλοί άλλοι τρόποι που μπορούμε να την αυξήσουμε φυσικά. Το πλέξιμο, ή ύφανση και οι χειροτεχνίας είναι ο ευκολότερος και φθηνότερος τρόπος. Μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι και να λατρέψουμε αυτό που φτιάξαμε. Επιπλέον, θα μας δώσει επιβεβαίωση όταν θα λάβουμε τα συγχαρητήρια και τους επαίνους από τους άλλους. Αν είστε μετριόφρονες και δεν θέλετε να προβάλλεστε ο στόχος σας μπορεί να είναι διαφορετικός, το πλέξιμο θα ενισχύσει την παραγωγή ντοπαμίνης και έτσι απλά θα αισθάνεστε πιο ευτυχισμένοι και πιο πλήρεις. Είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των απογοητεύσεων στη ζωή.

“Μερικές φορές, οι άνθρωποι έρχονται κοντά μου όταν πλέκω και μου λένε πράγματα όπως,” Ω, μακάρι να μπορούσα και εγώ να πλέκω, αλλά δεν είμαι σε θέση να κάτσω και να αφιερώσω τόσο χρόνο για να κάνω κάτι τέτοιο. ” Πώς μπορεί κάποιοι να αντιλαμβάνονται το πλέξιμο σαν χάσιμο χρόνου; Πρώτον, ποτέ δεν πλέκω μόνο, πλέκω και σκέφτομαι παράλληλα, πλέκω και ακούω, πλέκω και παρακολουθώ. Δεύτερον, δεν αισθάνομαι ότι σπαταλώ τον χρόνο μου, διότι στο τέλος θα έχω φτιάξει ένα χρήσιμο και καλόγουστο αντικείμενο”

– Stephanie Pearl-McPhee

Αν νομίζατε ότι το πλέξιμο είναι μόνο για τις ηλικιωμένες κυρίες, ξανασκεφτείτε το!

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με θέματα Ευεξίας κάντε like στην σελίδα Τα μυστικά μιας ευτυχισμένης ζωής στο facebook

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook

!!!Σημαντικό!!! Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!