sex videos
site
phim sec

Μάθε να Πατάς το Reset στο Μυαλό Σου και να Κάνεις Ένα Καινούργιο Ξεκίνημα

Μάθε να Πατάς το Reset στο Μυαλό Σου και Κάνε Ένα Καινούργιο Ξεκίνημα!

Πολλές φορές αισθανόμαστε πως το μυαλό μας βρίσκεται σε σύγχυση και είναι μπερδεμένο. Θα θέλαμε να υπάρχει ένα κουμπάκι να κάνουμε reset. Η περίοδος των διακοπών είναι μια καλή ευκαιρία να αποφορτίσουμε την ένταση που έχουμε στο μυαλό μας. Ο χρόνος που περνάμε με φίλους και την οικογένειά μας και τα ταξίδια μας βοηθούν γι’ αυτό μας το σκοπό. Το γεγονός όμως πως λείπουμε αρκετό καιρό από τη δουλειά και τις προσωπικές μας εκκρεμότητες μας δημιουργεί ενοχές. Ανησυχούμε για όσα συσσωρεύονται και σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε όσα μας απασχολούμε στον χρόνο που αποφασίσαμε να αφιερώσουμε στον εαυτό μας.

Βεβαιωθείτε ότι Περνάτε Ποιοτικό Χρόνο Χωρίς να Εκτίθεστε σε Ανούσιες Πληροφορίες

Βεβαιωθείτε ότι δεν υποκρίνεστε στον εαυτό σας ότι χαλαρώνετε, αλλά περνάτε ουσιαστικά και ποιοτικά το χρόνο σας με την οικογένεια και τους φίλους σας. Είναι εκείνες οι στιγμές που θα απελευθερώσουν τις πιο όμορφες σκέψεις που θα ξεμπερδέψουν το κουβάρι της σύγχυσης που έχει συσσωρευθεί στο μυαλό σας.

Καθημερινά δεχόμαστε έναν βομβαρδισμό ειδήσεων, ψευδών πληροφοριών και άχρηστων γεγονότων από όλες τις κατευθύνσεις. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011, μέσα σε μια συνηθισμένη ημέρα λαμβάνουμε πέντε φορές περισσότερες πληροφορίες απ’ ό,τι παίρναμε το 1986. Στον κόσμο υπάρχουν 21274 τηλεοπτικοί σταθμοί που παράγουν 85000 ώρες πρωτογενούς τηλεοπτικού προγράμματος κάθε μέρα (με στοιχεία του 2003). Παρακολουθούμε κατά μέσο όρο πέντε ώρες τηλεόραση την ημέρα. Για κάθε ώρα που ξοδεύουμε για να παρακολουθήσουμε βίντεο στο YouTube, ανεβαίνουν ταυτόχρονα 5999 ώρες νέα βίντεο!

Τι Συμβαίνει στο Εγκέφαλο Όταν Είμαστε σε Σύγχυση και Πως λειτουργεί ο Εγκέφαλος Ώστε να την Ξεπεράσει;

Ο λόγος που αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε σε σύγχυση είναι ότι η ικανότητα επεξεργασίας που έχει το συνειδητό του μυαλού μας είναι περιορισμένη. Αυτό είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο εξελίχθηκε το σύστημα προσοχής του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλός μας έχει δύο κυρίαρχους τρόπους με τους οποίους συγκεντρώνεται: το «δίκτυο θετικού-καθήκοντος» και το «δίκτυο αρνητικού-καθήκοντος» (ονομάζονται δίκτυα επειδή αποτελούνται από κατανεμημένα δίκτυα νευρώνων στον εγκέφαλο, με τρόπο αντίστοιχο των ηλεκτρικών κυκλωμάτων). Το δίκτυο θετικού-καθήκοντος ενεργοποιείται όταν συμμετέχουμε ενεργά σε μια εργασία και επικεντρωνόμαστε σε αυτή χωρίς να αποσπάται η προσοχή μας. Οι νευροεπιστήμονες το παραλληλίζουν με την κεντρική εκτελεστική εξουσία. Το δίκτυο αρνητικού-καθήκοντος ενεργοποιείται όταν αναρωτιόμαστε για πράγματα, όταν ρεμβάζουμε και ψάχνουμε να βρούμε λύσεις. Αυτή είναι η κατάσταση της αφηρημάδας. Αυτά τα δύο δίκτυα συγκέντρωσης λειτουργούν σε μια ισορροπία στον εγκέφαλο: όταν το ένα είναι ενεργό το άλλο δεν είναι.

Αυτό το διττό σύστημα συγκέντρωσης είναι ένα από τα κορυφαία εξελικτικά στοιχεία του ανθρώπινου εγκεφάλου και είναι αυτό που μας έδωσε τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε και να χειριστούμε τη φωτιά, να χτίσουμε τις πυραμίδες και τα άλλα θαύματα του κόσμου, να ανακαλύψουμε την πενικιλίνη και τα υπόλοιπα αντιβιοτικά και να αποκωδικοποιήσουμε το σύνολο του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Η οξυδέρκεια που οδήγησε σε αυτά τα επιτεύγματα πιθανώς προήλθε από τη λειτουργία της αφηρημάδας και της ρέμβης. Αυτή η κατάσταση του εγκεφάλου, που χαρακτηρίζεται από τη ροή και την αντιστοίχηση μεταξύ των διαφορετικών ιδεών, τις πραγματικότητας και των φανταστικών σκέψεων είναι υπεύθυνη για τις μεγαλύτερες στιγμές δημιουργικότητας και ενόρασης που έζησε η ανθρωπότητα. Βρεθήκαμε σε θέση να λύσουμε προβλήματα που προηγουμένως έμοιαζαν άλυτα. Μια βόλτα για ψώνια ή ένας περίπατος στο ποτάμι και ξαφνικά – μπουμ – να η απάντηση στο πρόβλημα που ψάχναμε και μας βασάνιζε, εμφανίζεται ξαφνικά. Έτσι λειτουργεί ο νους όταν είναι αφηρημένος, κάνει συνδέσεις μεταξύ πραγμάτων που ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε φανταστεί ότι μπορεί να συνδέονται.

Το τρίτο στοιχείο του συστήματος συγκέντρωσης του εγκεφάλου είναι το φιλτράρισμα των σκέψεων, μας βοηθά να προσανατολίσουμε την προσοχή μας, μας λέει που πρέπει να δίνουμε προσοχή και τι μπορούμε με ασφάλεια να αγνοήσουμε. Όλο αυτό αναμφίβολα εξελίχθηκε για την επιβίωση, να μας προειδοποιήσει για τα αρπακτικά ζώα και για άλλες επικίνδυνες καταστάσεις. Η συνεχής ροή πληροφοριών από το Twitter, το Facebook, το Instagram, το chat, τα ηλεκτρονικά μηνύματα και άλλα παρόμοια μπερδεύει και δεσμεύει αυτό το σύστημα με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε που να δώσουμε προσοχή και για πόσο διάστημα – είναι κατάρα της εποχής της πληροφορίας.

Η Νοητή Τραμπάλα Πάνω στην Οποία Καθόμαστε!

Ο Vinod Menon, καθηγητής νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, έδειξε ότι η εναλλαγή μεταξύ αφηρημάδας και συγκέντρωσης ελέγχεται σε ένα μέρος του εγκεφάλου που ονομάζεται “νησιωτικός φλοιός”, μια σημαντική δομή μιας ίντσας κάτω από την επιφάνεια της κορυφής του κρανίου. Η διαδικασία της εναλλαγής περιλαμβάνει την κροταφοβρεγματική ένωση. Αν παραλληλίσουμε τη σχέση μεταξύ του κέντρου προσοχής και του κέντρου αφηρημάδας με  μια τραμπάλα, τότε ο νησιωτικός φλοιός λειτουργεί σαν ένα μοχλό που κρατά τη μια πλευρά προς τα κάτω, έτσι ώστε η άλλη να παραμένει στον αέρα. Η αποτελεσματικότητα αυτού του διακόπτη ποικίλει από άτομο σε άτομο, σε ορισμένους λειτουργεί ομαλά, ενώ σε άλλους είναι λίγο σκουριασμένος. Αν χρησιμοποιούμε το μοχλό αυτόν πάρα πολύ συχνά, νιώθουμε κουρασμένοι και λίγο ζαλισμένοι, σαν να ταλαντευόμαστε για πολύ ώρα με μεγάλη ταχύτητα.

Κάθε φορά που κοιτάμε τις ενημερώσεις στο Facebook, τα tweets ή μηνύματα κειμένου που λαμβάνουμε από τους φίλους μας, εισάγουμε στο μυαλό μας πληροφορίες που ανταγωνίζονται άλλες πιο σημαντικές και ξοδεύουν τους πόρους του μυαλού αστραπιαία.

Προγραμματίστε Σωστά τα Διαλείμματά Σας!

Αν θέλετε να είστε πιο παραγωγικοί και δημιουργικοί, και να έχετε περισσότερη ενέργεια, η επιστήμη υπαγορεύει ότι θα πρέπει να είστε πιο συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι στους στόχους σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα πρέπει να προγραμματίζετε τις δραστηριότητές σας και να αφιερώνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναν καθορισμένο χρόνο και όχι να ασχολείστε με αυτά στα διαλείμματα σας.

Ο έλεγχος του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επίσης, θα πρέπει να γίνεται σε καθορισμένους χρόνους. Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που το είδατε αλλά δεν το αναγνώσατε ακόμα, μπορεί να απασχολεί την σκέψη σας και να καταναλώνει τους πόρους του εγκεφάλου αποσπώντας την προσοχή σας από όσα κάνετε. Τι θα μπορούσε να είναι; Ποιος μου το έστειλε; Έχει συμβεί κάτι καλό ή κάτι κακό; Καλύτερα να κλείνετε το chat από το να ακούω τα συνεχόμενα ping και να αναρωτιέστε ποιος σας στέλνει μήνυμα.

Πατήστε το Reset!

Η αύξηση της δημιουργικότητας θα συμβεί φυσικά, βάζοντας σε τάξη τα πολλαπλά πρότζεκτ και αφιερώνοντας το χρόνο σας σε ένα συγκεκριμένο έργο για παρατεταμένες περιόδους, ας πούμε, 30 έως 50 λεπτά. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι μια βόλτα στη φύση ή η ακρόαση μουσικής μπορεί να προκαλέσει την αφηρημάδα που χρειάζεται το μυαλό. Αυτό λειτουργεί ως ένα νευρωνικό κουμπί επαναφοράς (reset), και παρέχει όλα τα αναγκαία εχέγγυα για όσα προγραμματίζετε να κάνετε.

Η αφηρημάδα και η ρέμβη οδηγεί στη δημιουργικότητα και οι δημιουργικές δραστηριότητες μας εφοδιάζουν με εμπιστοσύνη, με δύναμη για να αλλάξουμε τον κόσμο, με φαντασία για να πλάθουμε τον έξω κόσμο όπως μας αρέσει και να επιδρούμε θετικά στο περιβάλλον. Η μουσική, για παράδειγμα, αποδεικνύεται ότι είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για να βελτιώσει τη συγκέντρωσή μας, να μας κάνει να αισθανθούμε αυτοπεποίθηση, να αποκτήσουμε κοινωνικές δεξιότητες και να αισθανθούμε συνδεδεμένοι με τον κόσμο.

Αυτή η ριζοσπαστική ιδέα των συνεχών διαλειμμάτων χαλάρωσης– δηλαδή ότι η επίλυση προβλημάτων μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο και ότι δεν χρειάζεται πάντα να επιτευχθεί άμεσα – μπορεί να επιδράσει πολύ θετικά όταν πρόκειται για λήψη σοβαρών αποφάσεων. Σκεφτείτε το εξής: Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, οι λανθασμένες ιατρικές διαγνώσεις είναι η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου, που έχουν ως επίπτωση εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο. Αυτό που θέλετε είναι ο γιατρός να σας δώσει τη σωστή απάντηση και όχι να βιαστεί και να το κάνει γρήγορα. Η ετεροχρονισμένη απόφαση δεν είναι πάντα μη επιθυμητή. Επίσης, δεν θέλετε ο πιλότος ή ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας να κάνουν λάθος τη στιγμή που εργάζονται, αλλά να έχουν ευκαιρίες να αναθεωρήσουν ένα σφάλμα – αυτός είναι ο λόγος που οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και άλλες θέσεις εργασίας, που απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση, κάνουν συχνά διαλείμματα. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που εργάζονται υπερωρίες φτάνουν σε ένα σημείο φθίνουσας απόδοσης.

Συμπέρασμα

Τα συχνά διαλείμματα είναι το βιολογικό κουμπί επανεκκίνησης του εγκεφάλου. Το να πάρετε έναν υπνάκο 10 με 20 λεπτά είναι ακόμα καλύτερα. Σε αρκετές μελέτες, ένας μεσημεριανός υπνάκος βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία και την αντοχή, ενώ μειώνει την υπνηλία και την αίσθηση κόπωσης. Αν μπορέσετε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας να κάνει τακτικά διαλείμματα χωρίς να ασχολείται με ανούσια πράγματα και να βομβαρδίζεται από άχρηστες πληροφορίες και αν αφιερώνετε χρόνο για σύντομους μεσημεριανούς υπνάκους, περισυλλογή και διαλογισμό, θα είστε πιο ικανοί και σίγουροι να επιλύσετε ορισμένα από τα μεγάλα προβλήματα που σας απασχολούν. Το μυαλό σας θα πάψει να είναι σε σύγχυση και θα αισθάνεστε ευεξία, ενώ όλα θα γίνονται πιο ξεκούραστα.

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με θέματα Ευεξίας κάντε like στην σελίδα στο facebook
Για περισσότερα νέα σχετικά με Επιστημονικά Νέα κάντε like στην σελίδα στο facebook

!!!Σημαντικό!!! Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!