sex videos
site
phim sec

Γιατί τα μήλα πέφτουν από το δέντρο πριν ωριμάσουν; Οι λόγοι της προσυλλεκτικής καρπόπτωσης και πώς να την αντιμετωπίσετε.

Γιατί τα μήλα πέφτουν από το δέντρο πριν ωριμάσουν; Οι λόγοι της προσυλλεκτικής καρπόπτωσης και πώς να την αντιμετωπίσετε.

Μήπως τα μήλα σας πέφτουν από τη μηλιά πριν ωριμάσουν; Δεν χρειάζεται πανικός! Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα μήλα πέφτουν πριν ωριμάσουν και ίσως η δική σας περίπτωση να μην είναι και τόσο περίπλοκη! Το πρώτο βήμα είναι να μάθετε για ποιον λόγο τα ανώριμα μήλα πέφτουν από το δέντρο και μετά να δείτε τι πρέπει να κάνετε για να το αντιμετωπίσετε. Δείτε λοιπόν, για ποιους λόφους τα μήλα πέφτουν από το δέντρο!

Γιατί πέφτουν τα μήλα από το δέντρο;

Ας ξεκινήσουμε με τον απλούστερο και πιο θετικό λόγο για τον οποίο τα μήλα μπορεί να πέσουν πρόωρα. Μερικές φορές, η πρόωρη πτώση των καρπών είναι απλώς ο τρόπος της Μητέρας Φύσης να ελαττώσει το βαρύ φορτίο που επωμίζεται ένα δέντρο με πλούσια καρποφορία. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Μάλιστα, συνιστάται να αραιώνετε μόνοι σας τα μήλα έξι εβδομάδες μετά την πλήρη άνθηση, ώστε να μένει ένα μήλο ανά ταξικαρπία (το τσαμπί με τα μήλα που μεγαλώνουν από την ίδια ταξιανθία),  έτσι ώστε κάθε μήλο να απέχει 10-15 εκατοστά από το διπλανό. Η αραίωση με αυτό τον τρόπο εμποδίζει, επίσης, το σπάσιμο των κλαδιών του δέντρου και τον τραυματισμό τους από το υπερβολικά βαρύ φορτίο και επιτρέπει στο δέντρο να παράγει μεγάλα και υγιή φρούτα.

Αυτή η φυσική πτώση καρπών, που περιγράψαμε πιο πάνω, αρχίζει μέσα στον Ιούνιο ή στα τέλη Μαΐου και κορυφώνεται περίπου 8 εβδομάδες μετά την ανθοφορία στις αρχές του Ιουλίου. Τόσο τα μήλα όσο και τα αχλάδια είναι επιρρεπή σε αυτή τη διαδικασία. Εάν ο καιρός είναι δροσερός και υγρός εκείνες τις μέρες, η πτώση των άωρων καρπών γίνεται αρκετά έντονη και μπορεί να διαρκέσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μην ανησυχείτε όμως,συνήθως  μόνο ένα από τα 20 άνθη της μηλιάς θα δώσει ένα ώριμο φρούτο, κάτι το οποίο θα σας ικανοποιήσει και θα οδηγήσει στην παραγωγή που θέλετε, οπότε η απώλεια μερικών καρπών του δέντρου δεν είναι και το τέλος του κόσμου.

Και πάλι να πούμε, πως αυτού του είδους η αραίωση είναι ένας τρόπος της Μητέρας Φύσης ωστε να  περιορίσει των ανταγωνισμό μεταξύ των φρούτων, να κατανείμει καλύτερα του διαθέσιμους θρεπτικούς πόρους και να παραγάγει ποιοτικά φρούτα.

Εντούτοις, εάν θεωρείτε πως η πτώση των άωρων καρπών τον Ιούνιο είναι υπερβολική, πριν ξεκινήση η νέα καλλιεργητική σεζόν, δοκιμάστε να κλαδέψετε σωστά τα δέντρα για να αερίζεται καλύτερα η κόμη τους και να εισέρχεται περισσότερο φως από τον ήλιο. Επίσης, η έλλειψη αζώτου μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια συμπτώματα, γι ‘αυτό εφαρμόστε ένα λίπασμα γενικής χρήσης για τη θρέψη των δέντρων σας, αλλά προσέξτε να μην το παρακάνετε, καθώς η περίσσεια αζώτου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρόωρη πτώση καρπών.

Διαβάστε επίσης: Καλοκαιρινό κλάδεμα μηλιάς και αχλαδιάς για να προάγω την καρποφορία

Η έλλειψη νερού μπορεί επίσης να προκαλέσει πρόωρη πτώση των μήλων, οπότε φροντίστε να καθορίσετε ένα πρόγραμμα ποτίσματος και λιπάσματος για να διατηρήσετε την υγρασία και να βελτιώσετε τη γονιμότητα του εδάφους.

Άλλοι λόγοι που οι μηλιές ρίχνουν τα μήλα τους.

Υπάρχουν κι άλλες αιτίες για την πτώση των φρούτων, που μπορεί να είναι αρκετά καταστροφικοί για την παραγωγή σας. Η επίθεση είτε από παράσιτα είτε από ασθένειες μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πτώση των καρπών. Στο μέλλον θα αναφερθούμε λεπτομερώς στους εχθρούς και τις ασθένειες της μηλιάς και στους τρόπους αντιμετώπισής τους. Στη στιγμή, να έχετε κατά νου πως θα πρέπει να τηρείτε ένα προγράμμα ψεκασμών με φυτοφάρμακα και τα σκευάσματα που χρησιμοποιείτε και να ενημερώνετε λεπτομερώς τον γεωπόνο σας. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες της ετικέτας και μην ψεκάζετε με εντομοκτόνα κατά την επικονίαση, αφού δεν θέλετε να σκοτώσετε τις μέλισσες και τους άλλους επικονιαστές των ανθέων, σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μαζέψετε ούτε ένα μήλο φέτος!

Μιλώντας για επικονιαστές, ένας άλλος λόγος για τον οποίο μια μηλιά μπορεί να ρίξει φρούτα είναι αν υπάρχει ανεπαρκής επικονίαση κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας. Κρατήστε τους επικονιαστές σε κοντινή απόσταση από τα δέντρα, ενθαρρύνετε τα ωφέλιμα έντομα και τις μέλισσες να μείνουν κοντά στον οπωρώνα σας φυτεύοντας φυτά που τα φιλοξενούν σε κοντινή απόσταση και αποφύγετε τη χρήση εντομοκτόνων όταν το δέντρο ανθίζει.

Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.

share24.gr / Καλλιεργητικές Πρακτικές

Κάντε like στην σελίδα μας «Καλλιεργητικές Πρακτικές» για να μένετε ενήμεροι και να βρείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με τις Καλλιέργειες και τη Φύση!

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.

Ένα σχόλιο

  1. Καλή σας ημέρα. Έχω φυτέψει εδώ και πέντε χρόνια διάφορα οπωροφόρα δέντρα, όπως ροδακινιες, βερυκοκες, μηλιές, αχλαδιες και κερασιές. Φέτος οι αχλαδιες έχουν καρπό, οι κερασιές δεν τις έχω δει ακόμα, οι βερυκοκες δεν έχουν ούτε έναν καρπό. Μπορειτα να μου πείτε πού οφείλεται???

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!