sex videos
site
phim sec

Οι Καλλιεργητικές Εργασίες του Ιουλίου Στον Κήπο Σας

Οι Καλλιεργητικές Εργασίες του Ιουλίου Στον Κήπο Σας!

Ο Ιούλιος είναι ο μήνας που δεν απαιτεί από μας πολλές καλλιεργητικές φροντίδες, μιας και τα φυτά έχουν μεγαλώσει πλήρως και παράγουν καρπούς. Επίσης, η άνοιξη έχει περάσει και ο καιρός είναι πιο ζεστός με χαμηλή υγρασία που δεν ευνοεί αρκετές από τις μυκητολογικές ασθένειες που βλάπτουν τα φυτά. Καθημερινά, πλέον, απολαμβάνετε στο τραπέζι σας τα λαχανικά και τα φρούτα του κήπου σας.

Προτεραιότητα για σας είναι ο έλεγχος των ζιζανίων και η διαχείριση της ανάπτυξης των φυτών σας. Βοτανίστε λίγα λεπτά κάθε μέρα σε διαφορετικά σημεία του κήπου για να κάνετε την διαδικασία αυτή πιο εύκολη για σας. Κρατήστε τον εαυτό σας σε εγρήγορση για τυχόν ασθένειες και επιβλαβή έντομα που μπορεί να εμφανιστούν στον κήπο σας.

Επίσης, αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνετε τα λεγόμενα καλοκαιρινά κλαδέματα στα δέντρα σας ώστε να σχηματιστούν οι καρποφόροι οφθαλμοί σε αυτά για το επόμενο έτος.

Για τα Κηπευτικά – Λαχανικά Σας:

Αυτό το μήνα φυτεύουμε πατάτες για την δεύτερη περίοδο καλλιέργειάς, την χειμερινή, οι οποίες θα ωριμάσουν και θα συγκομιστούν το Νοέμβρη. Φυτέψτε τες σε παρτέρια ή σε σάκους, τα οποία μπορείτε εύκολα να τα καλύψετε για να τα προστατεύσετε όταν αργότερα το χειμώνα έρθουν οι πρώτοι πάγοι.

Μεταφυτέψτε όσα φυτά το έχουν ανάγκη, ειδικά αυτά που έχετε σε γλάστρες και έχουν αναπτύξει υπερβολικά το ριζικό τους σύστημα. Επίσης υποστυλώστε φυτά όπως τις αγγουριές και φασολιές καθώς αναπτύσσονται, ώστε να μην ακουμπούν στο έδαφος τα φύλλα και οι βλαστοί τους.

Κόψτε τον ακραίο κορυφαίο οφθαλμό στις μελιτζάνες όταν δείτε να έχει 6-7 καρπούς και αφαιρέστε τους πρώτους νεαρούς καρπούς ώστε να παράξει περισσότερα άνθη και καλύτερης ποιότητας καρπούς. Το ίδιο κάντε και στα κολοκυθάκια και τις κολοκύθες για να ενθαρρύνετε τα φυτά να κάνουν διακλαδώσεις.

Αφαιρέστε τους πλάγιους (λαίμαργους) βλαστούς της ντομάτας κάθε εβδομάδα και κόψτε όλα τα φύλλα που βρίσκονται κάτω από τους πιο ώριμους χαμηλότερους καρπούς στη βάση τους φυτού για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αέρα και να προλάβετε πολλές σοβαρές ασθένειες. (Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πως Κλαδεύουμε την Ντομάτα για να Δέσουν Καλύτερα οι Καρποί!) Ενισχύστε την καλλιέργεια της τομάτας σας τακτικά ρίχνοντάς υγρό λίπασμα μία φορά την εβδομάδα και αν παρατηρείτε τα φύλλα να είναι χλωμά και κίτρινα, ρίξτε πιο τακτικά. Γενικά, να τροφοδοτείτε τις καλλιέργειες με λίπασμα γενικής χρήσης και όταν τα φυτά αρχίσουν να καρποφορούν να εφαρμόζετε λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο.

Αρχίστε να συγκομίζετε τα σκόρδα όταν η κορυφή τους αρχίζει να πέφτει και να κιτρινίζει. Μαζέψτε τα κολοκυθάκια σας, ενώ είναι ακόμα μικρά ώστε να σχηματιστούν περισσότερα στο φυτό και κάθε φορά να τα συγκομίζετε στην ώρα τους ώστε να ενθαρρύνετε το φυτό να παράγει περισσότερα. Για τους ίδιους λόγους μαζεψτε τακτικά τα φασολάκια σας.

Μαζέψτε και αποξηράνετε τα βότανα στον ήλιο για τη χρήση αργότερα εντός του έτους. Επίσης συγκομίστε μπιζέλια, παντζάρια που φυτέψατε την άνοιξη, καρότα, πατάτες, πιπεριές, λαχανικά σαλάτας, μαρούλι και ντομάτες αυτό το μήνα.

Να ποτίζετε τις καλλιέργειές σας καθημερινά όταν ο καιρός είναι ζεστός εξασφαλίζοντας ότι το χώμα τους είναι συνεχώς υγρό. Ενώ οι πατάτες σας ωριμάζουν, ρίξτε χώμα γύρω από τις ρίζες του φυτού για να μην εκτεθούν οι κόνδυλοι στον ήλιο και πρασινίσει η επιφάνειά τους.

Ελέγξτε τα φύλλα των φυτών σας για το αν υπάρχουν κάμπιες ή λευκά αυγά πεταλούδας στην κάτω επιφάνειά τους. Αφαιρέστε κάθε άρρωστο φύλλο που βρίσκετε στα φυτά σας για να αποτρέψετε τις μολυσματικές ασθένειες να εξαπλωθούν και στα υπόλοιπα φύλλα. Επίσης, αφαιρέστε κάθε ζιζάνιο που φυτρώνει κοντά στις ρίζες των φυτών σας για να μην ανταγωνίζονται μαζί τους για τα θρεπτικά συστατικά και το νερό.

Για τα Δέντρα και τα Φρούτα Σας:

Αραιώστε τα φρούτα στα οπωροφόρα δέντρα σας, αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, για να παράγετε μεγαλύτερους και καλύτερης ποιότητας καρπούς. Αυτό βοηθήσει επίσης στην πρόληψη της καστανής σήψης. Ρίξτε στα δέντρα σας κάποιο καλιούχο λίπασμα για να μείνουν υγιή και παραγωγικά.

Χωρίστε τις καταβολάδες στα βατόμουρα του κήπου σας για να δημιουργήσετε περισσότερα φυτά για το επόμενο έτος. Αν δεν χρειάζεστε περισσότερα φυτά απλά αφαιρέστε αυτές τις καταβολάδες εντελώς.

Κάντε το καλοκαιρινό κλάδεμα στα πυρηνόκαρπα δέντρα σας, δαμασκηνιές, βερικοκιές, ροδακινιές και κερασιές. Το καλοκαιρινό κλάδεμα μειώνει τον κίνδυνο να παρουσιαστεί η ασθένεια μολύβδωσης των φύλλων αργότερα. Επίσης με το καλοκαιρινό κλάδεμα διατηρείτε στα δέντρα σας το σχήμα που επιθυμείτε να έχουν.

Για τα Λουλούδια Σας:

Φροντίστε τα πολυετή καλλωπιστικά φυτά του κήπου σας αφαιρώντας ξερούς βλαστούς και φύλλα. Αφαιρέστε ξερά άνθη από τα φυτά που ανθίζουν αυτούς τους μήνες, όπως γεράνια ή τριαντάφυλλα, ώστε να τα ενθαρρύνετε να σχηματίσουν περισσότερα λουλούδια.

Φροντίστε τα αναρριχώμενα φυτά σας φτιάχνοντας νέα υποστηρίγματα για τη νέα βλάστηση ή κλαδεύοντας την ανεπιθύμητη βλάστηση ώστε να τος δώσετε το σχήμα που επιθυμείτε.

Πάρτε μοσχεύματα από τα αγαπημένα σας φυτά και φυλάξτε τα σε δροσερούς εσωτερικούς χώρους ώστε με αυτά να πολλαπλασιάσετε αργότερα τα φυτά σας. Μοσχεύματα μπορούν επίσης να λάβετε από θάμνους και από πολυετή ποώδη φυτά.

Κοιτάτε καθημερινά αν κάποιο παράσιτο έχει εγκατασταθεί στα φυτά σας για να μπορέσετε να εφαρμόσετε γρήγορα μια θεραπεία. Έχετε το νου σας για μυκητολογικές ασθένειες που μολύνουν τα φύλλα και τα άνθη των φυτών και αφαιρέστε ό,τι πέσει στην αντίληψή σας.

Για το Γκαζόν Σας:

Ποτίστε το γκαζόν σας συχνά κατά τη διάρκεια του ζεστού καιρού, ιδιαίτερα αν το είχατε σπείρει όψιμα και μην το αφήνετε να στεγνώσει. Εάν αντιμετωπίζετε παρατεταμένη ξηρασία, ρυθμίστε τις λεπίδες της μηχανή του γκαζόν ψηλότερα για να μειώσουν το στρες στο γρασίδι. Επίσης ο ζεστός καιρός ενθαρρύνει την ταχεία ανάπτυξη των ζιζανίων, γι’ αυτό μπορείτε να εφαρμόσετε κάποια ζιζανιοκτόνα που υπάρχουν ειδικά για το γκαζόν, αν θέλετε.

Του Θανάση Αργυρόπουλου (Γεωπόνος ΑΠΘ) Επικοινωνία στο share24gr@gmail.com

Τον επόμενο μήνα συνεχίζουμε με το άρθρο για τις Καλλιεργητικές Εργασίες του Αυγούστου στον Κήπο Μας!

Για περισσότερα νέα και πρακτικές σχετικές με καλλιέργειες και τον κήπο σας κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook, πατήστε το like (Μου Αρέσει) στο παρακάτω πλαίσιο (Μην το πατάτε αν είστε ήδη μέλος στη σελίδα):

!!!ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!