sex videos
site
phim sec

Οι Καλλιεργητικές εργασίες του Ιουνίου στον Κήπο Σας

Οι Καλλιεργητικές εργασίες του Ιουνίου στον Κήπο Σας!

Η ευχαρίστηση έρχεται με τα απλά πράγματα. Ο Ιούνιος θα σας βρίσκει κάθε μέρα στο πάγκο του κήπου σας να κόβετε μια σαλάτα με ντομάτες και πιπεριές, που μόλις μαζέψατε και να την απολαμβάνετε με μια φέτα ψωμί βουτηγμένη στο λάδι.

Τα φυτά σας αυτό το μήνα θα αναπτυχθούν πλήρως και θα απολαύσετε τους καρπούς τους. Όσοι είστε παθιασμένοι με τον κήπο ξυπνάτε πριν τις 6 το πρωί με την ανατολή του ηλίου για να προλάβετε την πρωινή “δράση” στον κήπο. Οι ώρες αυτές έχουν κάτι μαγικό, σας δίνουν ενέργεια και δεν θέλετε να τις χάσετε.

Υπάρχουν πολλά να κάνετε για να φροντίσετε τα φυτά σας. Εργαστείτε οργανώνοντας τον χρόνο σας σωστά και έξυπνα. Έχετε να κλαδέψετε κάποιους λαίμαργους βλαστούς, να αφαιρέσετε ζιζάνια, να κρατήσετε μακριά τους εχθρούς και τα έντομα.

Για τα Λουλούδια Σας:

Βγάλτε τα νεαρά φυτά σας από τους κλειστούς χώρους, αν τα προστατεύατε από τις χαμηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων μηνών. Φυτέψτε τα σε μεγαλύτερες γλάστρες και φτιάξτε κρεμαστούς κήπους, αξιοποιώντας την φαντασία σας. Περιποιηθείτε τους βολβούς που ανθίζουν το καλοκαίρι ώστε να κρατήσουν. Φροντίστε να ποτίζετε συχνά τα λουλούδια που φυτέψατε φέτος, επίσης μπορείτε να αγοράσετε από το φυτώριο μερικά μονοετή λουλούδια για να εμπλουτίσουν τα χρώματα του κήπου σας (Σκυλάκια, Κατηφές, Μαργαρίτες, Πανσές, Γαρίφαλλα, κ.α.).

Κόψτε τον κορυφαίο οφθαλμό και τις άκρες των θαμνωδών φυτών σας για να έχουν περισσότερα άνθη, κλαδέψτε τους βλαστούς που προεξέχουν στα κρεμαστά φυτά σας και αφαιρέστε τα παλιά άνθη στα τριαντάφυλλα για να ανανεώσουν την ανθοφορία τους. Το ίδιο κάντε και στα γεράνια.

Τοποθετήστε στηρίγματα στα πολυετή και ψηλά φυτά που έχετε για να μην έχουν πρόβλημα από τον άνεμο. Δέστε τους νέους βλαστούς και κληματίδες των αναρριχώμενων (κισσός, αγιόκλημα, αμπέλοψις) με σκοινάκια στα στηρίγματα.

Ποτίστε τα φυτά σας με κάποιο σύστημα συλλογής βρόχινου νερού, που είχαμε δει σε προηγούμενο άρθρο. Είναι ένας οικολογικός τρόπος και οικονομικός, όταν έχετε πολλά καλλωπιστικά και κηπευτικά φυτά που θα χρειάζονται καθημερινά μεγάλες ποσότητες νερού και θα εξοικονομήσετε αρκετό χρόνο.

Μαζέψτε ρίγανη, δεντρολίβανο, βασιλικό και άλλα βότανα και αρωματικά φυτά για να δώσουν άρωμα και γεύση στο φαγητό σας.

Για τα Κηπευτικά – Λαχανικά Σας:

Ποτίστε καλά τις ζεστές μέρες τα κηπευτικά σας φροντίζοντας να μην στεγνώνει τελείως το χώμα τους και ανά 2 με 3 εβδομάδες ρίξτε στο νερό που ποτίζετε κάποιο υγρό λίπασμα.

Ωθήστε τις ντοματιές σας να τροφοδοτήσουν με χυμούς και θρεπτικά συστατικά τους βλαστούς που έχουν καρπούς κόβοντας και απομακρύνοντας τους νέους βλαστούς που αναπτύσσονται στις μασχάλες των φύλλων. Εναλλακτικά μπορείτε να φυτέψετε τους βλαστούς που κόβετε και θα πάρετε νέα φυτά.

Παρατηρείστε τα φύλλα των φυτών σας και δείτε αν αναπτύσσονται σε αυτά διάφορα παράσιτα (φυλλορύκτες, μελίγκρες, θρίπες και ασθένειες) και αντιμετωπίστε τα.

Αν καλλιεργείτε πατάτες φροντίστε να είναι παραχωμένες καλά στα σαμάρια τους ρίχνοντας κομπόστ γύρω, τους αλλά μακριά από το λαιμό. Να σπέρνεται ανά 2 εβδομάδες κάποια πράσινα φυλλώδη σαλατικά (όπως ρόκα, καλοκαιρινές ποικιλίες μαρουλιού, βλίτα, κ.α.), τα οποία φυτρώνουν γρήγορα και είναι ότι πρέπει για να συνοδεύουν τις καλοκαιρινές σας σαλάτες.

Για τα κηπευτικά που φυτέψατε αργά το Μάιο και τα έχετε στο θερμοκήπιο, κρατήστε τα λίγες μέρες ακόμα εκεί μέχρι να σκληραγωγηθούν και προστατέψτε τα από εχθρούς και ασθένειες όσο είναι ακόμα μικρά.

Για τα Δέντρα και τα Φρούτα Σας:

Κάντε κλάδεμα καρποφορίας στις μηλιές, δαμασκηνιές, ροδακινιές αφαιρώντας τους πιο αδύναμους και μικρούς καρπούς, ώστε οι χυμοί του δέντρου να πάνε στους πιο γερούς καρπούς για να γίνουν τα φρούτα σας μεγαλύτερα και πιο γευστικά. Ρίξτε κάποιο οργανικό καλιούχο λίπασμα (ποτάσα) για να δέσουν καλύτερα οι καρποί και να έχουν ζωντάνια τα δέντρα.

Στα νεαρά σας δέντρα ρίξτε λίπασμα βραδείας απελευθέρωσης και κομπόστ για να αναπτυχθούν όπως πρέπει.

Για το Γκαζόν Σας:

Όταν υπάρχει παρατεταμένη ξηρασία, κουρεύετε το γκαζόν πιο ψηλά από το συνηθισμένο για να αποφύγει το στρες, όταν είναι κουρεμένο, λόγω περιβαλλοντικών συνθηκών. Ποτίστε το τις μέρες που έχει πολύ ζέστη, ειδικά αν είναι φρεσκοτοποθετημένο. Ρίξτε κατάλληλο λίπασμα για το γκαζόν για να το διατηρήσετε πράσινο και καταπολεμήστε τα ζιζάνια με ένα ειδικό ζιζανιοκτόνο.

Για περισσότερα νέα και πρακτικές σχετικές με καλλιέργειες και τον κήπο σας κάντε like στην σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook, πατήστε το like στο παρακάτω πλαίσιο:

Συνεχίστε στο άρθρο:

Για την Καταπολέμηση Εχθρών και Ασθενειών:

Φτιάξτε γύρω από το λαιμό των φυτών αυλάκια σε δακτυλίους για να μην έρχεται σε επαφή το νερό με το λαιμό των φυτών και για να μην αναπτύσσονται πολλά ζιζάνια κοντά τους. Αυτό αποτρέπει την εμφάνιση ασθενειών που μεταδίδονται μέσω του νερού και μολύνουν την περιοχή του λαιμού στο βλαστό και τα κατώτερα φύλλα (π.χ. φυτόφθορες, περονόσποροι).

Επιθεωρήστε τα φυτά κοιτώντας αν έχουν μολυνθεί από ωίδιο (λόβα) τα φύλλα και βοτρύτη τα άνθη των κηπευτικών και καλλωπιστικών σας ή μονίλια τα πυρηνόκαρπα (ροδακινιές, κερασιές, δαμασκηνιές, αμυγδαλιές) και αφαιρέστε τα προβεβλημένα μέρη. Εφαρμόστε, αν θέλετε, κάποιο κατάλληλο μυκητοκτόνο για να μην εξαπλωθεί η μόλυνση. Μερικές από αυτές μπορεί να εξελιχθούν πολύ άσχημα για τα φυτά σας.

Κοιτάξτε στα νεαρά φύλλα και τρυφερούς βλαστούς αν έχουν παρασιτήσει αφίδες (μελίγκρα) και απομακρύνεται με το χέρι τα έντομα αυτά. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια οργανικά εντομοκτόνα με φυσικές πυρεθρίνες του εμπορίου ή να φτιάξετε ένα μείγμα με βάση το σαπούνι για να τα αντιμετωπίσετε, που όμως δεν θα είναι πάντα αποτελεσματικό.

Δείτε κάτω από τα φύλλα των φυτών σας αν κρύβονται μικρές πράσινες ή καφετί κάμπιες, αυτές μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε με κάποιο δόλωμα, αρκεί να κρατήσετε τα κατοικίδιά σας μακριά από αυτό. Επίσης, το αμπέλι παρασιτείτε στα φύλλα από ακάρεα (ερίνωση) και σκαθάρια φυλλοδέτες.

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε παραθέσει μια μικρή συνοπτική λίστα βιολογικής καταπολέμησης εντομολογικών εχθρών, που ίσως τη βρείτε χρήσιμη σαν ένα αρχικό οδηγό καθοδήγησης.

Καλύψτε την περιοχή γύρω από το λαιμό των φυτών με πεσμένα φύλα και άχυρα , ώστε να μην τα πλησιάζουν σαλιγκάρια και φροντίστε το κομπόστ χώμα σας να διατηρείτε σε μέρος που αερίζεται καλά για να μην αναπτυχθούν επιβλαβείς μύκητες και μικροοργανισμό σε αυτό.

Όπως είδατε, αυτόν τον μήνα έχουμε να κάνουμε ένα συνδυασμό από πολλά πράγματα στον κήπο μας. Όλα αυτά δεν μας κουράζουν, αντιθέτως, καθώς απολαμβάνουμε με τη δύση του ηλίου την απογευματινή σαλάτα μας, γεμίζουμε με ενέργεια και προσμονή για να ξεκινήσουμε το επόμενο πρωινό άλλη μια συναρπαστική μέρα!

Τον επόμενο μήνα συνεχίζουμε με το άρθρο για τις Καλλιεργητικές Εργασίες του Ιουλίου στον Κήπο Μας!

Του Θανάση Αργυρόπουλου (Γεωπόνος ΑΠΘ) Επικοινωνία στο share24gr@gmail.com
!!!ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο

Ένα σχόλιο

  1. ΟΙ ΤΟΜΑΤΙΕΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΘΟ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΗΣ ΠΟΤΗΖΩ

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!