sex videos
site
phim sec

Κουρκουμάς! Βοηθάει στην Ταχεία Απώλεια Λίπους και την Αποτοξίνωση του Ήπατος

Κουρκουμάς! Βοηθάει στην Ταχεία Απώλεια Λίπους και την Αποτοξίνωση του Ήπατος, δείτε πώς!

Κουρκουμάς, «το χρυσαφένιο μπαχαρικό», προέρχεται από την Ινδία και τις γύρω περιοχές. Τώρα τελευταία έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές στον δυτικό κόσμο λόγω της πολυχρηστικότητας και της θεραπευτικής ωφέλειας που έχει για τον οργανισμό. Στην ουσία είναι το βασικό συστατικό του κάρυ. Λίγοι γνωρίζουν πως ο κουρκουμάς έχει την ιδιότητα να επιταχύνει την αποτοξίνωση του ήπατος από τις τοξίνες που συσσωρεύονται εκεί και την απώλεια βάρους αδυνατίζοντας πιο γρήγορα.

Ξαδερφάκι με την πιπερόριζα, ο κουρκουμάς βοηθά στο φούσκωμα, σκοτώνει τα παράσιτα, ρυθμίζει την έμμηνο ρύση, διαλύει τις χολολιθιάσεις και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων και απολυμαίνει πληγές, κοψίματα και μώλωπες. (1)

Θα σας παρουσιάσουμε λοιπόν 5 απίστευτα οφέλη που προέρχονται από αυτό το ισχυρό μπαχαρικό.

1. Αποτοξίνωση του Ήπατος.

Η κουρκουμίνη, το πιο γνωστό συστατικό του κουρκουμά, έχει ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία ηπατικών λοιμώξεων και παράλληλα προστατεύουν το ήπαρ. Πρόσφατα, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο κουρκουμάς που έχει υποστεί ζύμωση είχε την ιδιότητα να αυξήσει ελαφρώς τα επίπεδα της αμινοτρανσφεράσης αλανίνης (ALT), η οποία προκαλεί βλάβη και/ή δυσλειτουργία του ήπατος. (2)

Σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Liver International «η ιδιότητα του κουρκουμά να αναστέλλει αρκετούς παράγοντες όπως ο πυρηνικός παράγων kappaB, που ρυθμίζει διάφορες προφλεγμονώδεις και ινωτικές κυτοκίνες καθώς και τις αντιοξειδωτικές ιδιότητές της, παρέχει δε μοριακή βάση προστασίας για τυχόν ηπατικές διαταραχές. Η κουρκουμίνη εξασθενεί την ηπατική βλάβη που προκαλείται από την αιθανόλη, τη θειοακεταμίδη, την υπερβολική δόση σιδήρου, τη χολόσταση και την οξεία, υποχρονική και χρόνια κατανάλωση τετραχλωράνθρακα (CCl (4)) (3). Επιπλέον, αναστρέφει κάπως την κίρρωση CCl έως έναν βαθμό. Το μπαχαρικό είναι επίσης ωφέλιμο για τη θεραπεία του ίκτερου και άλλων ηπατικών προβλημάτων. (4)

2. Καταπολεμά το λίπος

Ο οργανισμός μας περιέχει δύο ειδών λίπους, το φαιό (καστανόχρωμο) λίπος και το λευκό λίπος. Ενώ το λευκό λίπος αποθηκεύει ενέργεια, το φαιό λίπος καίει την ενέργεια γα να παραγάγει θερμότητα. Ενώ το φαιό λίπος βελτιώνει την υγεία, το λευκό λίπος αυξάνει τον κίνδυνο ασθενειών και είναι δείγμα κακού τρόπου ζωής. Η κουρκουμίνη ενισχύει την παραγωγή ειδικών γονιδίων φαιού λίπους που ενισχύουν την απώλεια βάρους και βελτιώνουν το ποσοστό  φαιού/λευκού λίπους.

Διεγείρει επίσης την παραγωγή νέων μιτοχονδρίων αυξάνοντας την οξείδωση λιπαρών οξέων, τα επίπεδα πρωτεϊνών της ευαίσθητης σε ορμόνες λιπάσης και της p-acyl-CoA καρβοξυλάσης και αυξάνει τη δραστικότητα της ενεργοποιημένης με AMP πρωτεϊνικής κινάσης. Αυτές οι διεργασίες διαλύουν το λίπος που υπάρχει ήδη στον οργανισμό, παρεμποδίζουν την παραγωγή νέου λίπους και βελτιώνουν τον μεταβολισμό. Έτσι ο κουρκουμάς είναι ένας ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος να χάσει κανείς βάρος. (5).

Διαβάστε το σχετικό άρθρο: Ένας χυμός κουρκουμά ισοδυναμεί με 60 λεπτά στο γυμναστήριο

3. Ενισχύει το Ανοσοποιητικό Σύστημα

Η κουρκουμίνη έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει την ενεργοποίηση των κυττάρων T, B, των μακροφάγων, ουδετερόφιλων, φυσικών φονικών κυττάρων και των δενδριτικών κυττάρων και να βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορεί επίσης να σταματήσει την παραγωγή διαφόρων προφλεγμονωδών κυτοκινών, συμπεριλαμβανομένων των TNF, IL-1, IL-2, IL-6, IL-8, IL-12 και χημειοκινών (6). Επίσης, περιέχει αντιβακτηριδιακά, αντιιικά και αντιμυκητιακά συστατικά.

4. Μειώνει τις φλεγμονές

Ο κουρκουμάς είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες και συγκρίνεται σε αποτελεσματικότητα με φάρμακα όπως η υδροκορτιζόνη, φαινυλοβουταζόνη ή ιβουπροφαίνη (7,8). Ωστόσο, ο κουρκουμάς είναι πολύ πιο ασφαλής και δεν έχει παρενέργειες.

Ο κουρκουμάς μπορεί να θεραπεύεσαι ασθενείς του εντερικού, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα και την οστεοαρθρίτιδα. (9)

5. Πρόληψη κατά του καρκίνου

Ο κουρκουμάς έχει την ιδιότητα να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα και να αναστέλλει την ανάπτυξη των προκαρκινικών κυττάρων σε καρκινικά. Είναι ιδιαίτερα ισχυρό έναντι του καρκινικού του μαστού, του καρκίνου του παχέους εντέρου, του καρκίνου του στομάχου και του δέρματος (10). Ο κουρκουμάς δίδεται επίσης ως συμπληρωματικό φάρμακο σε ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία. Οι περισσότερες μελέτες εξετάζουν αυτή τη στιγμή τον τρόπο που λειτουργεί ο κουρκουμάς και τον τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιείται στην θεραπεία του καρκίνου.

6. Μειώνει τα Επίπεδα Χοληστερόλης

Σύμφωνα με μελέτες, μικρές δόσεις κουρκουμά έχουν θετικό αποτέλεσμα στην ολική χοληστερόλη, την χοληστερόλη LDL, τα τριγλυκερίδια ε ασθενείς με οξύ στεφανιαίο νόσημα. (11)

Η κουρκουμίνη βοηθάει την παραγωγή mRNA και δημιουργεί τους αναστολείς LDL-γεγονός που επιτρέπει στα κύτταρα του ήπατος να αποβάλλουν περισσότερη χοληστερόλη από τον οργανισμό. (12)

 Πώς να προσθέσουμε τον Κουρκουμά στη διατροφή μας

Τώρα που ξέρετε τους λόγους που πρέπει να καταναλώνετε κουρκουμά, θα σας δείξουμε πως να το κάνετε. Απλώς πρέπει να συνδυάσετε το μπαχαρικό με λάδι καρύδας και μαύρο πιπέρι, για να αυξήσετε την απορρόφηση και την βιοδιαθεσιμότητα.

Smoothies: Ανακατέψτε ½ – 1 κ.γ. κουρκουμά με το αγαπημένο σας φρούτο ή λαχανικό σε μορφή smoothies.  Ο κουρκουμάς ταιριάζει με kale, σπανάκι, , μάνγκο, τζίντζερ και γάλα καρύδας.

Αφέψημα:  θρυμματίστε φρέσκο κουρκουμά ή χρησιμοποιείστε 1-2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά για ένα ωραίο αφέψημα. Συνδυάστε με φρέσκο λεμόνι, κανέλλα ή τζίντζερ. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε και χρυσό γάλα αμυγδάλου. 

Λαχανικά εποχής: ο κουρκουμάς αναδεικνύει τις γεύσεις της γλυκοπατάτας, των πράσινων λαχανικών, του ηλιόσπορου και του μπρόκολο.

Κίτρινη μουστάρδα: ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται στη μουστάρδα για να δώσει ένα κίτρινο χρώμα, οπότε χρησιμοποιήστε τη μουστάρδα πιο πολύ, για κρέατα, σαλάτες ή σάντουιτς.

Αυγά: μπορείτε να βάλετε κουρκουμά σε αυτά, είτε σε  αυγά σκραμπλ, ποσέ, ομελέτες για να αναδείξετε τη γεύση τους, ακόμη και σε σαλάτα με αυγά.

Σούπες: Φτιάξτε μια υπέροχη σπιτική κοτόσουπα και εμπλουτίστε τη γεύση της με κουρκουμά για να θεραπεύσετε μια ίωση και να βελτιώσετε το ανοσοποιητικό.

Ρύζι: Δώστε χρώμα στο ρύζι σας προσθέτοντας κουρκουμά σε βραστό νερό πριν τοποθετήστε το ρύζι.

Κάρυ: ο κουρκουμάς είναι αυτός που δίνει στο κάρυ το χρυσό χρώμα και την πλούσια υφή, οπότε απολαύστε αυτό το όμορφο μπαχαρικό τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή και θεραπεία ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Τα άρθρα μας συνοδεύονται από τις πηγές και τα επιστημονικά δημοσιεύματα.

share24.gr / Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης

Περισσότερα άρθα, σαν αυτό, για την υγεία στη σελίδα Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης. Κάντε like στο κουτί που ακολουθεί:

!!!Σημαντικό!!! Το περιεχόμενο του site προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας, στη σελίδα “Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης” στο facebook και σύνδεσμο (link) στο άρθρο
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!