sex videos
site
phim sec

Πολλαπλασιάστε τα Φυτά σας με Μοσχεύματα Ρίζας - Τί είναι και Πώς να το Κάνετε

Πολλαπλασιάστε τα Φυτά σας με Μοσχεύματα Ρίζας – Τί είναι και Πώς να το Κάνετε

Ο πολλαπλασιασμός των φυτών από τα μοσχεύματα ρίζας είναι σχετικάμια άγνωστη τεχνική, γι ‘αυτό οι περισσότεροι διστάζουν να τη δοκιμάσουν. Δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε. Ο πολλαπλασιασμός με μοσχεύματα ρίζας δεν είναι κατάλληλος για όλα τα φυτά, αλλά είναι ιδανικός για ορισμένα από αυτά, όπως, μεταξύ άλλων: τα σμέουρα και τα βατόμουρα, οι πασχαλιές, οι τριανταφυλλιές, το αγιόκλημα, η συκιά, η αγριομηλιά κ.α.

Τι είναι τα μοσχεύματα ρίζας;

Τα μοσχεύματα από ρίζες είναι κομμάτια ρίζας κομμένα από φυτά που σκοπεύετε να πολλαπλασιάσετε. Τα μοσχεύματα αυτά τα παίρνουμε από την ρίζα των φυτών τους μήνες που βρίσκονται σε λήθαργο, δηλαδή Νοέμβριο με Ιανουάριο, σε κάθε περίπτωση, σίγορα πριν σπάσει ο λήθαργος. Τους μήνες αυτούς οι ρίζες έχουν υψηλή συγκέντρωση υδατανθράκων για την ανοιξιάτικη ανάπτυξή τους και έτσι τα μοσχεύματα αυτά έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτυχθούν και να πετύχει ο πολλαπλασιασμός. Εξετάστε τις ρίζες πριν παρετε τα μοσχεύματα και επιλέξτε αυτές που έχουν ανοικτό χρώμα και φαίνονται υγιείς.

Αποφύγετε εκείνες που παρουσιάζουν ενδείξεις σήψης, ή παρασιτισμού από έντομα. Οι νέοι βλαστοί μεγαλώνουν από το τμήμα της ρίζας που βρίσκεται πιο κοντά στο φυτό. Εάν φυτέψετε τη ρίζα ανάποδα, δεν θα βλαστησει. Πάρτε το χρόνο σας για να εντοπίσετε το πιο κατάλληλο τμήμα της ρίζας για να την κόψετε και  αργότερα κάνετε την τομή υπό γωνία.

Πώς να πάρετε τα μοσχεύματα:

Σκάψτε στη βάση του μητρικού φυτού κοντά στο λαιμό του και κόψτε ένα τμήμα ρίζας μήκους 5-8 εκ. Επιλέξτε ένα τμήμα με διάμετρο μολυβιού. Ξαναφυτέψτε το μητρικό φυτό αμέσως και ποτίστε αρκετά εάν το έδαφος είναι ξηρό. Χρησιμοποιήστε ένα αιχμηρό μαχαίρι αντί για κλαδευτήρι κήπου ώστε να αποφύγετε να συμπιέσετε τη ρίζα. Η τεχνική κοπής ριζών εξαρτάται από το πάχος της ρίζας. Για να αποθηκεύσετε τα μοσχεύματα που πήρατε, τοποθετήστε τα  σε υγρό έδαφος οριζοντίως.

Θυμηθείτε: ο βλαστός θα εμφανιστεί από το κομμένο άκρο του μοσχεύματος. Καλύψτε τα κομμάτια τα ρίζας με 1,5 εκ. του μίγματος ειδικό που κρατά την υγρασια, χρησιμοποιείστε άμμο και βερμικουλίτη για το μείγμα αυτό. Αν έχετε παχιά μοσχεύματα ρίζας, τοποθετήστε τα κάθετα με το κομμένο άκρο πάνω.

Τοποθετήστε τις δέσμες των μοσχευμάτων, έτσι όπως τις έχετε στρωματώσει στην άμμο, μέσα σε μια πλαστική σακούλα και κλελίστε τη με πλαστικό ναίλον και ταινίες γύρω-γύρω. Μην εκθέτετε τα τακτοποιημένα μοσχεύματα απευθείας στο φως του ήλιου, διότι μέσα στη σακούλα η θερμοκρασία θα αυξηθεί.

Σημείο τομής ρίζας για να πάρουμε μόσχευμα και δεξιά στρωμάτωση μοσχευμάτων σε δίσκο

Ανοίξτε τη σακούλα σε τακτά χρονικά διατήματα και ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η άμμος είναι ακόμη υγρή, δηλαδή διατηρεί την υγρασία της. Χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για να εμφανιστούν οι βλαστοί. Μόλις εμφανιστούν, αφαιρέστε το πλαστικό περίβλημα. Κάθε βλαστός αναπτύσσει τις δικές του ρίζες και η αρχική ρίζα τελικά ατροφεί και εξαφανίζεται.

Μόλις αναπτυχθούν ρίζες των βλαστών, μεταφυτεύστε κάθε βλαστό σε μία γλάστρα με γόνιμο και καλής ποιότητας χώμα. Τοποθετήστε τα μικρά φυτά σε ένα προστατευμένο εσωτερικό χώρο σε σημείο που να το βλέπει ο ήλιος και φροντίστε το χώμα να παραμένει συνεχώς υγρό. Το χώμα του δοχείου σας, λογικά, θα περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά για να βοηθήσει την ανάπτυξη του φυτού τους πρώτους μήνες. Εάν αισθάνεστε ότι το φύλλωμα είναι χλωμό ή ότι το φυτό έχει προβλήματα στην ανάπτυξή του σε σχέση με τον αναμενόμενο φυσιολογικό ρυθμό, μπορείτε να προσθέσετε υγρό λίπασμα.

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

share24.gr / Καλλιεργητικές Πρακτικές

Κάντε like στην σελίδα μας «Καλλιεργητικές Πρακτικές» για να μένετε ενήμεροι και να βρείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με τις Καλλιέργειες και τη Φύση!

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!