sex videos
site
phim sec

Πολλαπλασιάζοντας τις φτέρες με Διαίρεση του Ριζώματός τους! Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να το κάνετε!

Πολλαπλασιάζοντας τις φτέρες με Διαίρεση του Ριζώματός τους! Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να το κάνετε!

Οι φτέρες είναι ιδιαίτερα φυτά που δίνουν στον κήπο μας ποικιλομορφία και καλλωπίζουν πολλές βεράντες και γλάστρες όπου φυτεύοται. Αναλόγως της ποικιλίας, ευδοκιμούν στη σκιά, ή σε χαμηλό φως, ακόμη και σε κάποια φωτεινά σημεία που δεν δέχονται, όμως, άμεσα το φως του ήλιου.

Όποιες κι αν είναι οι εξωτερικές ή εσωτερικές συνθήκες του δικού σας χώρου, σίγουρα κάπου εκεί θα υπάρχει μια φτέρη που την φροντίζετε. Και μάλιστα, όσο την ποτίζετε, είτε βρίσκεται σε γλάστρα, είτε μέσα σε χώμα, η φτέρη θα σας ανταμείβει με  το όμορφο και πλούσιο πτεροειδές της φύλλωμα.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με τα περισσότερα φυτά, ειδικά εκείνα που αναπτύσσονται σε γλάστρες, οι φτέρες μετά από λίγο καιρό δεν χωράνε πλέον στον περιορισμένο χώρο της γλάστρας και σπάνε το δοχείο τους ή επεκτείνονται στο χώμα πέρα από εκεί που τις φυτέψαμε αρχικά. Ας δούμε λοιπόν μαζί με ποιον τρόπο μπορείτε να ξεχωρίσετε τις φτέρες, να διαιρέσετε τις ρίζες τους και να πολλαπλασιάσετε τα φυτά σας.

Πότε χρειάζεται να διαιρέσουμε τις φτέρες;

Κατά γενικό κανόνα, οι φτέρες πρέπει να αλλάζουν δοχείο και γλάστρα, ή να διαχωρίζονται οι ρίζες τους κάθε 3 έως 5 χρόνια. Εάν το φυτό σας αρχίσει να ξεραίνεται στο κέντρο και να δίνει μικρότερα φύλλα, είναι πιθανό να το δείτε να ξεχειλίσει από τη γλάστρα ή και να επεκταθεί στον κήπο.

Μια λύση είναι απλά να μεταφέρουμε το φυτό μας μαζί με την μπάλα χώματος σε ένα μεγαλύτερο δοχείο, αλλά το πιο σωστό, που επιλέγουν κι οι περισσότεροι κηπουροί, είναι να το διαιρέσουμε σε δύο μικρότερα. Ο διαχωρισμός των φυτών είναι εύκολη διαδικασία και σχεδόν πάντα επιτυχημένη, διότι σε αντίθεση με πολλά πολυετή φυτά, οι φτέρες και οι ρίζες τους είναι ανθεκτικές σε σκληρή μεταχείριση και στους τραυματισμούς από τα εργαλεία.

Πώς ξεχωρίζουμε τις ρίζες


Η καλύτερη εποχή για να διαιρέσουμε τις φτέρες είναι η άνοιξη. Όταν διαχωρίζετε τις φτέρες, πρέπει πρώτα να τις σηκώσετε από την παλιά τους γλάστρα και να μεταχειριστείτε την μπάλα χώματος σε ένα πάγκο. Μόλις τις αφαιρέσετε, απομακρύνετε όσο περισσότερο χώμα μπορείτε για να αποκαλύψετε μέρος των ριζών. Ενδεχομένως το χώμα να μην είναι πολύ, καθώς οι φτέρες έχουν την τάση να φτιάχνουν πολύ πυκνά σφιχτές, αλληλομπλεγμένες ρίζες.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μακρύ οδοντωτό μαχαίρι για να κόψετε τη ρίζα στη μέση, ή σε τέταρτα ίσα μέρη. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν υγιή φύλλα πάνω σε κάθε τμήμα που ξεχωρίζετε και προσπαθήστε κάθε μέρος να διατηρέι ίσο αριθμό φύλλων με τα υπόλοιπα. Οι ρίζες της φτέρης είναι σκληρές και μπορεί να χρειαστεί χρόνος και κόπος για να τις διαχειριστείτε και να αολοκληρώσετε αυτή την εργασία.

Πολλαπλασιασμός φτέρης με διαίρεση: Ξεχωρίζοντας τις ρίζες με ένα μαχαίρι

Στην περίπτωση που το κομμάτι χώματος με τη ρίζα που αφαιρέσατε έχει φύλλα που φαίνονται άρρωστα, με έλκη στο στέλεχος και κιτρινωπα, κόψτε τα χαμηλά και αφήστε τα νεαρά φύλλα που φαίνονται στη βάση να αναπτυχθούν. Τα νεαρά φύλλα θα σχηματίσουν την πρασινάδα πάνω από τη γλάστρα που είχατε συνιθίσει να βλέπετε. Μη διστάζεται να κόψετε χαμηλά τα άρρωστα φύλλα, όπως βλέπετε και στην εικόνα.

Πολλαπλασιασμός φτέρης με διαίρεση: Αφήνουμε τα νεαρά φύλλα να δώσουν τη νέα βλάστηση

Αφού διαχωρίσετε τις φτέρες σας, μετακινήστε κάθε τμήμα σε μια νέα γλάστρα, ή σε κάποιο άλλο μέρος του κήπου που δεν το βλέπει άμεσα το φως του ήλιου, συμπλήρωσε το δοχείο με μείγμα χώματος που έχει καλή αποστράγγιση (μπορείτε να ανακατέψετε σε αυτό κάποιο εδαφοβελτιωτικό, όπως περλίτη και βερμικουλίτη), και φροντίστε, κατά προτίμηση να έχει άμμο και οργανικό υλικό. Ποτίστε κάθε τμήμα καλά στη φύτευση και συνεχίστε τις επόμενες εβδομάδες να ποτίζετε παραπάνω από όσο συνήθιως χρειάζεται η φτέρη, καθώς τα φυτά έχουν ανάγκη να συνηθίσουν στη νέα τους θέση και να αναπτύσσονται κανονικά!

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

share24.gr / Καλλιεργητικές Πρακτικές

Κάντε like στην σελίδα μας «Καλλιεργητικές Πρακτικές» για να μένετε ενήμεροι και να βρείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με τις Καλλιέργειες και τη Φύση!

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!