sex videos
site
phim sec

Πώς να Φτιάξετε Σπιτική Κομπόστα από Ροδάκινα

Πώς να Φτιάξετε Σπιτική Κομπόστα από Ροδάκινα

Ήρθε εκείνη η ώρα που περίμενα τόσο καιρό…η ώρα της φθινοπωρινής παράκρουσης! Να ψήσω μηλόπιττες, να ετοιμάσω τη σχολική γιορτή για τα Χριστούγεννα, να κάνω γενική στο σπίτι! Λατρεύω εκείνο το δροσερό αεράκι της ηλιόλουστης φθινοπωριάτικης μέρας που μου χαϊδεύει τα μαλλιά καθώς πάω για ψώνια στην πλατεία κρατώντας τον τετράχρονο γιό μου από το χέρι. Χαζεύουμε τα μανάβικα, γεμάτα πολύχρωμα καφάσια με κάθε λογής φρούτα, αλλά ο μικρός τσίμπησε χωρίς να το καταλάβω ένα ζουμερό ροδάκινο και το έβαλε στο στόμα του! Αυτό ήταν! Σήμερα θα φτιάξουμε ροδάκινα κομπόστα, για να έχουμε τον χειμώνα, να δώσουμε σε φίλους, να κερνάμε τους επισκέπτες, μα πάνω από όλα να βιώσουμε τη διαδικασία και να μοσχοβολήσει η κουζίνα μας καλοκαίρι, έστω κι αν αυτό μας έχει αφήσει προ πολλού!

Λοιπόν, δείτε πώς μπορούμε να το κάνουμε…

Τι χρειαζόμαστε:

  • Κατσαρόλα για να αποστειρώσουμε τα βάζα.
  • Βάζα, καπάκια και δακτυλίδια.
  • Εργαλεία: τουλουπάνι, χωνί, κουτάλα για να αφαιρέσουμε τις φουσκάλες, καπάκι.
  • Ροδάκινα (περίπου 6,5 κιλά για 6 βάζα του λίτρου)
  • Ζάχαρη 
  • Χυμός λεμόνι
  • Μικρά και μεγάλα δοχεία

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει όλα τα βάζα και τα δακτυλίδια. Το πλυντήριο πιάτων είναι μια πολύ καλή λύση και μάλιστα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα απολύμανσης εάν το πλυντήριό σας έχει τέτοιο πρόγραμμα. Εάν όχι, ήρθε η ώρα να κάνετε την αποστείρωση των βάζων στην κατσαρόλα.  

1. Γεμίστε την κατσαρόλα μέχρι τα 2/3 με νερό και ρυθμίστε το μάτι της κουζίνας στην υψηλότερη θερμοκρασία.

Καπάκια και δαχτυλίδια για κονσερβοποίηση

Αυτά είναι τα καπάκια και τα δακτυλίδια. Τα δακτυλίδια μπορείτε να τα ξαναχρησιμοποιήσετε κάθε φορά που φτιάχνετε κονσέρβα, αλλά θα πρέπει να έχετε καινούργια καπάκια κάθε φορά γιατί μπορεί να σκουριάσουν μετά από πολλές χρήσεις.

Ο ευκολότερος τρόπος να καθαρίσετε τα καπάκια είναι να τα βράσετε σε μικρό κατσαρολάκι για 5 λεπτά.

Χρησιμοποιήστε έναν μαγνητικό ανυψωτή για να τα βγάλετε από την κατσαρόλα μόλις είναι έτοιμα. (επειδή θα είναι ακόμα καυτά)

Τέτοια εργαλεία θα κάνουν τη διαδικασία κονσερβοποίησης πιο εύκολη. Δείτε πώς τα χρησιμοποιούμε όσο προχωράμε στη διαδικασία. Σίγουρα θα τα βρείτε σε ειδικά καταστήματα μαγειρικής!

2. Και τώρα, ας ασχοληθούμε με τα ροδάκινα. Αρχικά ξεπλένουμε τα ροδάκινα με κρύο νερό.

Τώρα, επειδή δεν θέλουμε να ξεφλουδίσουμε όλα τα ροδάκινα με το χέρι, θα χρησιμοποιήσουμε ένα τρικ. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό αφήστε τα ροδάκινα να βράσουν 30-40 δευτερόλεπτα.

Με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε τα ροδάκινα και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ ή στον νεροχύτη γεμάτο με κρύο νερό.

Βγάλτε τα ροδάκινα ένα-ένα από το κρύο νερό, κόψτε τα στη μέση και τραβήξτε απαλά τη φλούδα, η οποία θα αφαιρεθεί πανεύκολα και μετά αφαιρέστε τα κουκούτσια.

Κόψτε τα ροδάκινα και τα βυθίστε σε νερό με λεμόνι. Προσωπικά χρησιμοποιώ περίπου 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού σε περίπου 3 φλιτζάνια νερό. Αυτό θα βοηθήσει τα ροδάκινα να μη μαυρίσουν.   Αφαιρέστε τα ροδάκινα από το νερό και τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο μπολ.

3. Τώρα είναι μια καλή στιγμή να φτιάξετε το σιρόπι. Μπορείτε να φτιάξετε ελαφρύ, μέτριο, ή πυκνό σιρόπι. Για το ελαφρύ σιρόπι χρησιμοποιήστε 6 φλιτζάνια νερό και 2 φλιτζάνια ζάχαρη, για μέτριο σιρόπι: 6 φλιτζάνια νερό και 3 φλιτζάνια ζάχαρη και για πυκνό σιρόπι: 6 φλιτζάνια νερό και 4 φλιτζάνια ζάχαρη. Προσωπικά προτιμώ το ελαφρύ σιρόπι. Ζεσταίνουμε το νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα και προσθέτουμε αργά τη ζάχαρη. Ρυθμίστε σε μέτρια θερμοκρασία, σβήστε τον διακόπτη και διατηρήστε την κατσαρόλα ζεστή. 

4. Τώρα μπορείτε να προχωρήσετε στην επόμενη διαδικασία με 2 διαφορετικούς τρόπους. Προσωπικά προτιμώ αυτό που λέμε «ωμή κομπόστα», δηλαδή δεν κάνω κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία στα ροδάκινα και απλώς τα προσθέτω στα βάζα. Εσείς μπορείτε να επιλέξετε τη «σιροποαστή κομπόστα» όπου προσθέτετε τα ροδάκινα σε φέτες στο διάλυμα σιροπιού για 5 λεπτά καθώς βράζει και στη συνέχεια τα προσθέτετε στα βάζα. Με τη μέθοδο της «σιροπιαστής κομπόστας» οι φυσαλίδες αέρα στο σιρόπι μέσα στο βάζο στο τέλος τις διαδικάσίας θα είναι λιγότερες και θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε περισσότερα ροδάκινα ανά βάζο.  

5. Μόλις τοποθετήσετε τα ροδάκινα, προσθέστε το σιρόπι. Η μία μερίδα σιροπιού θα πρέπει να γεμίσει 6 βάζα αν τα γεμίσετε με πολλά ροδάκινα. Γεμίστε το βάζο μέχρι  1.5 με 2 εκ. από την επιφάνεια.

Τοποθετήστε το σιρόπι στα βάζα και αφαιρέστε τις φυσαλίδες

Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να πιέσετε τα ροδάκινα και να αφαιρέσετε τις φυσαλίδες αέρα ανάμεσά τους. Γυρίστε ελαφρά τα βάζα και πιέστε τα ροδάκινα προς τα μέσα. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη στην περίπτωση «άβραστης κομπόστας».

6. Καθαρίστε τις άκρες του βάζου με ένα καθαρό υγρό πανί και τοποθετήστε τα καπάκια και τα δακτυλίδια, κλείστε τα βάζα αλλά μην σφίξετε πολύ δυνατά.

7. Τοποθετήστε τα βάζα στην κατσαρόλα.

Βεβαιωθείτε ότι ρίξατε αρκετό νερό για να καλύψετε τα βάζα. Ελέγξτε το διάγραμμα στο κάτω μέρος της σελίδας για χρόνο επεξεργασίας. Οι χρόνοι επεξεργασίας διαφέρουν ανάλογα με τη χρησιμοποιούμενη μέθοδο (ωμή, ή σιροπιαστή), το μέγεθος του βάζου και το υψόμετρο. Καλύψτε το κατσαρόλα με το καπάκι της κατά την διαδικασία.

8. Χρησιμοποιείστε τον μαγνητικό ανυψωτήρα για να αφαιρέσετε τα βάζα από την κατσαρόλα.

Τοποθετήστε ταβάζα στην κατσαρόλα και αργότερα βγάλτε τα με ένα ανυψωτήρα βάζων

9. Αφήστε τα βάζα να κρυώσουν εντελώς. Εάν ακούσετε τα καπάκια να κάνουν «ποπ» σημαίνει ότι έχουν σφραγιστεί σωστά. Κάποια θα κάνουν «ποπ» όσο βρίσκονται ακόμη μέσα στην κατσαρόλα καθώς έχετε σβήσει τη φωτιά και αρχίζουν να κρυώνουν. Τα βάζα που δεν έχουν κάνει από μόνα τους «ποπ» αφού κρυώσουν, θα πρέπει να μπουν στο ψυγείο και να καταναλωθούν πρώτα απ΄όλα. Καλή απόλαυση!

Προδιαγραφές!

Δείτε ενδεικτικό χρόνο βρασμού για ροδάκινα, είτε κομμένα στη μέσημ είτε σε φέτες.
Διαδικασία σε υψόμετρο
Είδος κομπόστας Μέγεθος βάζου 0 – 300 m 300-1000 m 1000 – 3000 m Πάνω από 3000 m.
Βραστή 500ml. 20 Min 25 30 35
1000ml 25 30 35 40
Άβραστη 500ml. 25 30 35 40
1000ml 30 35 40 45

 

Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.


share24.gr
Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα στο facebook
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!