sex videos
site
phim sec

Σφήνωσε ένα Χάλκινο Νόμισμα στη Ντομάτα και Αντιμετώπισε το Περονόσπορο Ένα Έξυπνο Κόλπο

Σφήνωσε ένα Χάλκινο Νόμισμα στη Ντομάτα και Αντιμετώπισε το Περονόσπορο! Ένα Έξυπνο Κόλπο!Όσοι δεν χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα και μυκητοκτόνα σπρέι στα λαχανικά τους, ψάχνουν μια λύση που μπορεί να τους βοηθήσει για τις πιο σοβαρές ασθένειες των φυτών τους.

Ο Χαλκός για τις μυκητολογικές ασθένειες

Η απροθυμία μας να χρησιμοποιήσουμε τέτοια σκευάσματα μπορεί να μας κοστίσει ολόκληρη την καλλιέργεια. Τα κηπευτικά είναι πολύ ευαίσθητα σε μυκητολογικές ασθένειες και επειδή ο εχθρός είναι σχεδόν αόρατος και περίπλοκος βιολογικά οι βιολογικοί μέθοδοι αντιμετώπισής του είναι ελάχιστοι.

Η πιο σοβαρή μυκητολογική ασθένεια για την τομάτα και την πατάτα είναι ο περονόσπορος, μια ασθένεια που προκαλείται από τον ίδιο μύκητα, τον Phytophthora infestans. Ένας βιολογικός τρόπος για την αντιμετώπισή του είναι η χρήση χαλκού (2). Πράγματι ο χαλκός έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί μοριακούς μηχανισμούς που μπορούν να ελέγξουν την εξάπλωση μυκήτων, βακτηρίων και ιών σε ένα φυτό. Γι’ αυτό εξάλλου χρησιμοποιείται στον βορδιγάλιο πολτό σαν γαλαζόπετρα με χρήση σε οπωροφόρα δέντρα και στα αμπέλια κυρίως.

Τα κέρματα περιέχουν χαλκό

Τα κέρματα 10, 20 και 50 λεπτών του ευρώ που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κατά 89% κατασκευασμένα από χαλκό ενώ και τα κόκκινα κέρματα μικρής αξίας έχουν επίσης επικάλυψη χαλκού με μικρές ποσότητες (1). Πολλοί πιστεύουν πως η χρήση κερμάτων για πρόληψη μυκητολογικών ασθενειών είναι μύθος, αλλά υπάρχουν αναφορές που υποστηρίζουν αυτή την πρακτική (3).

Ας δούμε πως μπορούμε να τη δοκιμάσουμε και εμείς στις ντομάτες μας

Πως να χρησιμοποιήσουμε τα χάλκινα κέρματα στην τομάτα

Τα μόνα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα κέρματα και ένα κοφτερό μαχαιράκι. Όταν μεγαλώσουν τα φυτά μας και αρχίζουμε να απομακρύνουμε τους πλάγιους βλαστούς για να βοηθήσουμε το φυτό να σχηματίσει περισσότερα άνθη και μεγαλύτερους καρπούς το καλοκαίρι, κάνουμε μια μικρή τομή στο στέλεχος που έμεινε από τους βλαστούς που απομακρύναμε και τοποθετούμε το κέρμα μέχρι να σφηνώσει.

Διαβάστε: Πως κλαδεύουμε την ντομάτα για να δέσουν καλύτερα οι καρποί

Ο χαλκός θα απελευθερωθεί σταδιακά με τη δράση των οξέων των χυμών του φυτού και μέσω του φλοιώματος (αγωγός ιστός) θα ταξιδέψει σε άλλους ιστούς του φυτού. Το κόλπο αυτό είναι πιο αποτελεσματικό αν χρησιμοποιείται στην αρχή της σεζόν, πριν το φυτό εκτεθεί στους μύκητες.

Άλλες παρόμοιες μέθοδοι

Μια άλλη μέθοδος που βρήκαμε ενδιαφέρουσα είναι χρησιμοποιώντας, αντί για κέρματα, σύρματα χαλκού ανάλογα με αυτά των ηλεκτρικών καλωδίων. Κάντε μια πλάγια τομή στο σύρμα ώστε να σχηματιστεί ένα αιχμηρό άκρο και τρυπάτε με αυτό το στέλεχος του φυτού.

Ένας άλλος τρόπος να χρησιμοποιήσετε χαλκό για προστασία, είναι να προμηθευτείτε ένα χάλκινο πλέγμα και να το τοποθετήσετε γύρω από το φυτό καθώς αυτό μεγαλώνει. Η ιδέα εδώ είναι πως μιας και οι περισσότεροι μύκητες μεταδίδονται μέσω του νερού και της βροχής, που καθώς πέφτει στο έδαφος ή στα φύλλα των μολυσμένων φυτών, διασπείρει τα σπόρια τους στα διπλανά φυτά, το χάλκινο πλέγμα τα συγκρατεί και τα εξασθενεί εμποδίζοντας έτσι την διασπορά τους.

share24.gr

(1)http://copperalliance.eu/applications/coinage
(2)http://articles.extension.org/pages/18351/organic-management-of-late-blight-of-potato-and-tomato-with-copper-products
(3)http://www.waldeneffect.org/blog/Fighting_tomato_blight_with_pennies__63__/

Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!