sex videos
site
phim sec

Τι είναι τα Καλιούχα Λιπάσματα (Ποτάσας) & Πως τα Χρησιμοποιούμε στον Κήπο

Τι είναι τα Καλιούχα Λιπάσματα (Ποτάσας) & Πως τα Χρησιμοποιούμε στον Κήπο

Τα φυτά απαιτούν 3 βασικά μακροστοιχεία για τη θρέψη τους. Ένα από αυτά είναι κάλιο (K) και τα άλλα δύο το άζωτο και ο φώσφορος (N,P). Τα λιπάσματα που είναι πλούσια σε κάλιο συχνά αναφέρονται ως λιπάσματα ποτάσας. Τα λιπάσματα αυτά παρασκευάζονται από φυσικά συστατικά που διασπώνται στο έδαφος. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε μερικές πληροφορίες για τη λίπανση με κάλιο.

Τι είναι το λίπασμα ποτάσας;

Το λίπασμα ποτάσας πήρε το όνομά του από την παραδοσιακή διαδικασία απόσπασης καλίου από την τέφρα. Η τέφρα τοποθετούνταν σε γλάστρες και βρεχόταν με νερό. Από το κάτω μέρος του δοχείου έσταζε διάλυμα πλούσιο σε κάλιο το οποίο συγκεντρωνόταν, εξ ου και η αγγλική ονομασία του καλίου, pot-ash-ium (pot=δοχείο, ash=στάχτη). Η σύγχρονες τεχνικές διαχωρισμού του καλίου από την οργανική και ανόργανη ουσία είναι αρκετά διαφορετικές από τις παραδοσιακές, αλλά όπως και να ‘χει το κάλιο είναι βασικό στοιχείο και χρήσιμο για όλους τους οργανισμούς.

Το κάλιο του εδάφους είναι το έβδομο πιο κοινό στοιχείο στη φύση. Συλλέγεται από το έδαφος με τη μορφή αλάτων. Τα άλατα καλίου με την μορφή νιτρικού καλίου, θειικού καλίου και χλωριούχου καλίου είναι τα είδη των λιπασμάτων ποτάσας που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες. Θρέφουν τα φυτά και παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή τους, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

Οι καρποί των φυτών καταναλώνονται και τα υπολείμματά τους καταλήγουν πάλι στο έδαφος. Το κάλιο που περιέχουν εκπλύνεται στου υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες και εμφανίζεται ξανά στα ανώτερα στρώματα του εδάφους με τη μορφή των αλάτων. Τα άλατα καλίου απομονώνονται και συγκεντρώνονται, μετά από επεξεργασία των ορυκτών και εμφανίζονται ξανά στην παραγωγή ως καλιούχα λιπάσματα. Με την εφαρμογή των καλιούχων λιπασμάτων κλείνει και ο κύκλος του καλίου στο οικοσύστημα.

Οι άνθρωποι και τα φυτά χρειάζονται εξίσου κάλιο για την ανάπτυξή τους. Στα φυτά το κάλιο είναι σημαντικό για την πρόσληψη νερού, τη βιοσύνθεση σακχάρων και τον αποθησαυρισμό τους στους καρπούς. Είναι επίσης υπεύθυνο για το σχηματισμό και την ποιότητα των καρπών και της παραγωγής. Παίζει σημαντικό ρόλο στην άνθιση και προωθεί το σχηματισμό περισσότερων ανθέων καλύτερης ποιότητας. Το κάλιο του εδάφους είναι η βασική πηγή πρόσληψης για τα φυτά. Τα περισσότερα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, όπως οι μπανάνες που είναι η βασική πηγή καλίου για τον άνθρωπο όταν καταναλώνονται.

Χρησιμοποιώντας λιπάσματα καλίου στον Κήπο

Η ενσωμάτωση λιπασμάτων καλίου στο έδαφος είναι ζωτικής σημασίας όταν το pH είναι αλκαλικό. Τα λιπάσματα ποτάσας αυξάνουν το pH του εδάφους, έτσι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται υπερβολικά σε οξύφιλα φυτά (φυτά που αναπτύσσονται σε όξινο ή σχετικά όξινο έδαφος), όπως η ορτανσία, η αζαλέα, η καμέλια, η γαρδένια και το ροδόδεντρο. Περίσσεια ανθρακικού καλίου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα τοξικότητας σε φυτά που προτιμούν ελαφρώς όξινο ή ισορροπημένο pH στην ριζόσφαιρά τους. Το καλύτερο είναι να κάνετε μια ανάλυση εδάφους για να διαπιστώσετε αν υπάρχει έλλειψη καλίου σε αυτό πριν χρησιμοποιήσετε λίπασμα ποτάσας στον κήπο.

Το κάλιο προωθεί την ανάπτυξη και την παραγωγή φρούτων και λαχανικών, ενώ στα καλλωπιστικά προωθεί την ανθοφορία και γενικά την υγεία των φυτών. Προσθέστε στάχτη ξύλων στο κομπόστ σας για να αυξήσετε την περιεκτικότητά του σε κάλιο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κοπριά, η οποία έχει μια μικρή ποσοστό καλίου και είναι σχετικά εύκολο να την απλώσετε γύρω από τις ρίζες των φυτών. Τα φύκια και τα ιζήματα άμμου είναι επίσης πλούσια σε κάλιο.

Πως ωφελεί το καλιούχο λίπασμα το φυτό

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα καλιούχα λιπάσματα

Το κάλιο δεν μετακινείτε προς τα κάτω στο έδαφος πάνω από 3 εκατοστά, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να σκαλίζετε το χώμα πάνω από το ριζικό σύστημα των φυτών πριν το εφαρμόσετε. Η μέση τιμή συγκέντρωσης χλωριούχου καλίου ή θειικού καλίου στο χώμα είναι 400 γραμμάρια στα 100 τετραγωνικά μέτρα.

Η περίσσεια καλίου έχει ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση αλάτων, το οποίο μπορεί να είναι επιζήμιο για τις ρίζες. Ετήσιες εφαρμογές κομπόστ και κοπριάς συνήθως επαρκούν για τον κήπο, εκτός κι αν το έδαφος είναι αμμώδες και αρκετά ελαφρύ. Τα αμμώδη εδάφη είναι φτωχά σε οργανική ύλη και χρειάζονται ενσωμάτωση πεσμένων φύλλων και άλλων οργανικών υλικών για την αύξηση της γονιμότητας.

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!