sex videos
site
phim sec

7 συμπτώματα που δείχνουν ότι ο οργανισμός χρειάζεται να πάρει προβιοτικά

7 Σημάδια ότι το πεπτικό μας σύστημα χρειάζεται προβιοτικά συμπληρώματα.

Ας ξεκαθαρίσουμε κατ΄αρχάς το εξής: τι είναι τα προβιοτικά; Τα προβιοτικά σχετίζονται με τα ωφέλιμα βακτήρια που βρίσκονται στο στομάχι μας. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι τα βλαβερά βακτήρια προκαλούν ασθένειες και μολύνσεις, ωστόσο οι ερευνητές ανακαλύπτουν συνεχώς τα οφέλη που προσφέρουν στον οργανισμό τα ωφέλιμα βακτήρια που ο οργανισμός μας – και το γαστρεντερικό μας σύστημα συγκεκριμένα – χρειάζονται για να λειτουργήσουν 100%.

Ας δούμε κάποιες λειτουργίες των προβιοτικών:

  • Βοηθούν στην παραγωγή βιταμίνης Κ, φυλλικού οξέος και ορισμένων βιταμινών Β και λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας.
  • Συντελούν έναν σημαντικό ρόλο στο συνολικό ανοσοποιητικό σύστημα (70-80% του ανοσοποιητικού μας συστήματος λειτουργεί στο έντερο).
  • Βοηθούν στην πέψη των τροφίμων, εξασφαλίζοντας τη διάσπαση και απορρόφηση βιταμινών, μετάλλων, λιπαρών οξέων και αμινοξέων.
  • Βελτιωμένη πνευματική διαύγεια, συγκέντρωση και μνήμη.
  • Συμβάλλουν στην παραγωγή σεροτονίνης (έως και 95% της οποίας προέρχεται από το έντερο)
  • Διατηρεί υπό έλεγχο τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς και τα βλαβερά βακτηρίδια.

Αυτό το τελευταίο είναι και το πιο σημαντικό όφελος.

Τα προβιοτικά, όταν βρίσκονται στο πεπτικό μας σύστημα σε επαρκή ποσότητα, εκτοπίζουν τα βλαβερά βακτήρια (ας το φανταστούμε σαν έναν ανταγωνισμό μεταξύ τους για τους διαθέσιμους θρεπτικούς πόρους). Όταν τα βλαβερά βακτήρια διατηρούνται στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο, το ανοσοποιητικό μας σύστημα παρεμποδίζει τη δημιουργία μολύνσεων και ασθενειών.

Παράλληλα, συμβάλλουν και στη σωστή λειτουργία της ψυχικής μας υγείας, σύμφωνα με τεκμήρια πρόσφατων μελετών: τα επίπεδα σεροτονίνης και η λειτουργία των νευροδιαβιβαστών εξαρτάται άμεσα από την υγεία του γαστρεντερικού μας συστήματος. (1)

Οπότε, υπάρχει τρόπος να καταλάβουμε ότι χρειαζόμαστε προβιοτικά; Ας δούμε μαζί κάποια συμπτώματα – τα οποία ενδεχομένως να προέρχονται και από – άμεσο αποτέλεσμα μιας ανισορροπίας της αναλογίας μεταξύ των στελεχών βλαβερών και ωφέλιμων βακτηρίων:

  • Στομαχικές διαταραχές, όπως μετεωρισμό, δυσκοιλιότητα, φούσκωμα, διάρροια και κοιλιακές κράμπες.
  • Κακές συνήθειες ύπνου.
  • Δερματικά προβλήματα.
  • Θέματα διαχείρισης βάρους.
  • Επιθυμία για ζαχαρούχα, λιπαρά και, γενικά, επεξεργασμένα τρόφιμα.
  • Ανεξήγητες διακυμάνσεις/προβλήματα διάθεσης.
  • Άγχος και κατάθλιψη.
  • Ομίχλη εγκεφάλου.

Τώρα, ας δούμε κάποια, όχι και τόσο ανεπαίσθητες ενδείξεις, ότι χρειαζόμαστε προβιοτικά.

1. Η Χρήση Αντιβιοτικών.

Αυτό είναι αρκετά απλό: σκοπός των αντιβιοτικών είναι να καταστρέψουν τα επιβλαβή βακτήρια σε οποιοδήποτε σημείο του οργανισμού μας. Τα αντιβιοτικά από στόματος, ειδικότερα, δεν κάνουν διακρίσεις μεταξύ καλών και κακών βακτηριδίων.

Οπότε, ας φανταστούμε ότι πάσχει κάποιος από μια βακτηριακή λοίμωξη στα κάτω άκρα. Επειδή, εσφαλμένα, ο γιατρός θεωρεί ότι η τοπική αντιβιοτική κρέμα δεν θα θεραπεύσει τη λοίμωξη, αναγκάζεται να προμηθευτεί και αντιβιοτικά σε μορφή χαπιού. Η μόλυνση καταπολεμάται! Αλλά χάνεται κι ένα μεγάλο μέρος των ωφέλιμων βακτηρίων κατά τη διαδικασία.

Εάν δεν λάβει κάποια βοήθεια από προβιοτικά τρόφιμα ή συμπληρώματα, τα βακτήρια του εντέρου θα χρειαστούν καιρό για να ανακάμψουν και θα τον αφήσουν να πάσχει από τα υπόλοιπα συμπτώματα αυτής της λίστας.

Ένας σωστός κανόνας που θα πρέπει να ακολουθήσουμε είναι να διπλασιάσουμε τη δόση των προβιοτικών μετά την αντιβιοτική θεραπεία για να βεβαιωθούμε ότι εξισορροπούμε την κατάσταση! (Παράδειγμα: εάν λάβατε αντιβίωση για 14 ημέρες, διπλασιάζουμε τα προβιοτικά για 14 ημέρες ούτως ώστε να βοηθήσουμε το έντερο να πετύχει την ισορροπία του).

2. Γαστρεντερικές διαταραχές.

Μετεωρισμός, φούσκωμα, δυσπεψία σε συγκεκριμένες τροφές, διάρροια, δυσκοιλιότητα, κ.λπ. ΟΛΑ αυτά ενδεχομένως (και πολύ πιθανόν) να απορρέουν από ανισορροπία ή έλλειψη προβιοτικών βακτηρίων.

Ξεφορτωθείτε όλα αυτά τα συμπτώματα με μια διατροφή πλούσια σε πλήρη, μη επεξεργασμένα τρόφιμα. Θα χρειαστείτε πιθανώς συμπληρώματα προβιοτικών για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά είναι σημαντικό να προσθέσετε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση στη διατροφή σας μακροπρόθεσμα.

Τα τρόφιμα αυτά περιλαμβάνουν διάφορα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως ώριμα τυριά (πολυκαιρισμένα), γιαούρτι, κεφίρ, προϊόντα σόγιας όπως miso, natto και tempeh, μαγειρεμένα τρόφιμα όπως ξινολάχανο, τουρσιά και kimchi.

Διαβάστε επίσης: Σπιτική συνταγή για λάχανο τουρσί (Ξυνολάχανο) με κουρκουμά.

Παράλληλα, μπορείτε να καταναλώνετε τσάι τζίντζερ για να βοηθήσετε το πεπτικό σας, ενώ παράλληλα αναπληρώνονται και τα βακτήρια του εντέρου σας.

3. Τροφική δηλητηρίαση.

Η τροφική δηλητηρίαση είναι σημάδι αφθονίας και πολλαπλασιασμού κακών βακτηριδίων που εισάγονται στο σύστημά σας από μια εξωτερική πηγή (τις τροφές κυρίως). Αφού η ασθένεια έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, φροντίστε να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας και να λάβετε προβιοτικά συμπληρώματα και τρόφιμα πλούσια σε προβιοτικές ουσίες. Όχι μόνο ο οργανισμός θα ανακάμψει ταχύτερα, αλλά τα προβιοτικά θα βοηθήσουν και θα αποτρέψουν βακτηριακές ασθένειες στο μέλλον.

4. Διαταραχές στη διάθεση.

Γνωρίζατε ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες το 85-95% των συνολικών επιπέδων σεροτονίνης του σώματός σας παράγεται στο στομάχι και όχι στον εγκέφαλο; Η σεροτονίνη είναι η ορμόνη της χαράς του εγκεφάλου και η έλλειψη σεροτονίνης συνδέεται άμεσα με μια ποικιλία διαταραχών της διάθεσης όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

Σύμφωνα με αρκετές επιστημονικές μελέτες, η υγεία των εντέρων έχει άμεση επίδραση στη λειτουργία των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου μας.

Διαβάστε επίσης: Προβιοτικά, επειδή Υγιές Έντερο σημαίνει Υγιής Νους! Καταπολέμηση του Στρες, της Κατάθλιψης και του Άγχους!

Η ανεπάρκεια βιταμινών Β, η οποία μπορεί επίσης να οφείλεται σε φτωχή εντερική λειτουργία, συνδέεται επίσης με διαταραχές της διάθεσης. Ας εξετάσουμε το ενδεχόμενο να προσθέσουμε ένα συμπλήρωμα συμπλέγματος Β στην καθημερινότητά μας.

5. Δερματικές Παθήσεις.

Πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι η κατάσταση του δέρματός μας είναι άμεση αντανάκλαση της υγείας του γαστρεντερικού μας συστήματος. Οι γιατροί είναι στην πραγματικότητα σε θέση να θεραπεύσουν ορισμένες δερματικές παθήσεις αλλάζοντας τις διατροφικές συνήθειες των ασθενών τους, συστήνοντας διατροφή πλούσια σε προβιοτικά.

Μια ισχυρή πεπτική βοήθεια είναι ο συνδυασμός μηλόξυδου με προβιοτικά, μπορεί να καταπολεμήσει επιτυχώς ακμή, ροδόχρου ακμή, εξανθήματα, έκζεμα κλπ. Εάν δεν παρατηρήσετε καμία αισθητή βελτίωση, συνεχίστε τα προβιοτικά και επισκεφθείτε το γιατρό σας για να ελέγξετε τυχόν ορμονικές διαταραχές.

6. Ανίσχυρο Ανοσοποιητικό Σύστημα.

Όπως αναφέρθηκε σχετικά με την τροφική δηλητηρίαση, μια ισχυρή προβιοτική θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ασθένειας και της μόλυνσης. Εκτιμάται ότι 70-80% του συνολικού ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού μας βρίσκεται στον γαστρεντερικό μας σωλήνα. Εάν αρρωσταίνουμε συχνά, ακόμη και με την τήρηση κανόνων πρόληψης, πιθανόν να στερούμαστε επαρκούς ποσότητας προβιοτικών στο έντερο.

Εκτός από την προσθήκη προβιοτικών, θα πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας αρκετές φορές την ημέρα (πριν το φαγητό, μετά τη χρήση τουαλέτας κ.λπ.), και να απολυμαίνουμε τακτικά τον χώρο διαβίωσης.
Συμβουλή: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αιθέρια έλαια και φυτικά καθαριστικά για να καταπολεμήσουμε τα βακτήρια που είναι ανθεκτικά στα χημικά καθαριστικά, όπως η χλωρίνη.

7. Μυκητιάσεις από Ζυμομύκητες (Καντιντίαση, Μονιλίαση)

Δεν μιλάμε μόνο για μολύνσεις από τον μύκητα καντίντα (Candida αlbicans)- κάθε είδους υπερπολλαπλασιασμός μυκήτων μπορεί να παρουσιάσει πολλά συμπτώματα και στους άνδρες και στις γυναίκες. Οι δερματικές διαταραχές, οι κακές συνήθειες ύπνου, η επιθυμία ζάχαρης, το φούσκωμα και το αίσθημα νοητικής «ομίχλης» είναι όλα σημάδια υπερπολλαπλασιασμού ζυμομύκητων στον οργανισμό μας.

Τα προβιοτικά βοηθούν στη διατήρηση των ζυμομύκητων υπό έλεγχο – και θα βοηθήσουν στην πρόληψη μελλοντικών μολύνσεων από ζυμομύκητες – αλλά θα χρειαστεί επίσης να κάνουμε κι άλλες αλλαγές στη διατροφή μας για να απαλλαγούμε από τα συμπτώματα αυτά.

Οι ζυμομύκητες αγαπούν την ζάχαρη, το αλκοόλ και την καφεΐνη. Αποφύγετε τα τρόφιμα και τα ποτά που περιέχουν αυτά τα στοιχεία μέχρι να καταπολεμηθεί η υπερανάπτυξη ζυμομύκητων (και προσπαθήστε να τα διατηρήσετε στα ελάχιστα επίπεδα για μια γενικότερα καλή κατάσταση της υγείας μας).

Λοιπόν, ακόμη να ξεκινήσετε προβιοτικά;

Κείμενο – Απόδοση, Λ.Τ.

share24.gr / Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή και θεραπεία ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας. Τα άρθρα μας συνοδεύονται από τις πηγές και τα επιστημονικά δημοσιεύματα.

Περισσότερα άρθα, σαν αυτό, για την υγεία στη σελίδα Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης. Κάντε like στο κουτί που ακολουθεί:

!!!Σημαντικό!!! Το περιεχόμενο του site προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας, στη σελίδα “Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης” στο facebook και σύνδεσμο (link) στο άρθρο
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!