sex videos
site
phim sec

4 Λόγοι για του οποίους είναι Σημαντικό να Υπάρχει Σωματική Επαφή μέσω Αγγιγμάτων

4 Λόγοι για του οποίους είναι Σημαντικό να Υπάρχει Σωματική Επαφή μέσω Αγγιγμάτων

Οι άνθρωποι ως κοινωνικά όντα ποθούν τη φυσική επαφή. Στην ουσία, το είδος μας απαιτεί την κοινωνική επαφή για να ευδοκιμήσει. Οι κοινωνικές σχέσεις και επαφές που κάνουμε είναι θεμελιώδεις για την οικοδόμηση του ανθρώπινου πολιτισμού και αυτές οι σχέσεις και επαφές είναι που τον εξέλιξαν.

Δυστυχώς, όσο η κοινωνία αναπτύσσεται οι άνθρωποι απομονώνονται μεταξύ τους και η φυσική επαφή εκλείπει. Η επαφή αποτελεί απαραίτητο τρόπο επικοινωνίας και σχηματισμού δεσμών μεταξύ των ανθρώπων, στοιχεία απαραίτητα για τον πολιτισμό.

4 λόγοι για τους οποίους χρειάζεται να ερχόμαστε περισσότερο σε επαφή με τους γύρω μας:

1.Οι συχνές αγκαλιές αυξάνουν τη φυσική ευεξία του ατόμου

Μία αγκαλιά δεν είναι μόνο μία χειρονομία καλοσύνης, είναι κάτι παραπάνω για την ψυχική μας υγεία. Οι τακτικές αγκαλιές μπορούν να μειώσουν την ταχυκαρδία και την αρτηριακή πίεση ενός ατόμου. Η επίδραση της δεν είναι στιγμιαία, αλλά επηρεάζει μακροπρόθεσμα την υγεία. Οι χειρονομίες πλατωνικής αγάπης, όπως είναι οι αγκαλιές, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν το στρες και το άγχος.

Οι αγκαλιές από έναν δικό μας άνθρωπο μπορούν να ενισχύουν την αυτοπεποίθηση μας, ενώ όταν γίνονται συχνά μπορούν να μειώνουν αποτελεσματικά το στρες και τις άλλες ζημιογόνες επιδράσεις του στον οργανισμό. Από μόνη της η χειρονομία της αγκαλιάς είναι μία φυσική επαφή, η οποία λειτουργεί σαν συμπεριφορικός δείκτης που δείχνει υποστήριξη και οικειότητα. Αυτό σημαίνει πως, αυτοί που λαμβάνουν ή δίνουν περισσότερες αγκαλιές νιώθουν πιο προστατευμένοι στη ζωή τους ενάντια στις τοξικές καταστάσεις.

2. Η φυσική επαφή ενισχύει το ομαδικό πνεύμα και οικοδομεί φιλικές σχέσεις

Όταν αγγίζουμε κάποιον φιλικά, με μία χειραψία η ακουμπώντας τον ελαφρά στην πλάτη, του στέλνουμε ένα μη λεκτικό μήνυμα συνεργασίας ή φιλικής διάθεσης. Οι επιπτώσεις αυτών των χειρονομιών δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις προσωπικές σχέσεις, αλλά και με τις επαγγελματικές. Ίσως, έχετε προσέξει στους αγώνες μπάσκετ οι παίκτες ακουμπάνε ο ένας τον άλλον με χειραψίες κάθε φορά που βρίσκουν αφορμή. Αυτό γίνεται επειδή πολλές μελέτες έδειξαν πώς τα αγγίγματα αυτά οδηγούν με περισσότερη πιθανότητα στη νίκη της ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τις ομάδες εργασίας στις επιχειρήσεις και για τις σχολικές δραστηριότητες των μαθητών.

3. Η σωματική επαφή εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια

Οι άνθρωποι σχηματίζουν δεσμούς μεταξύ τους μέσω φυσικής επαφής. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι αξιολογούν την αξιοπιστία κάποιου από την ποιότητα της χειραψίας του. Το φυσικό άγγιγμα ενεργοποιεί τον κογχομετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου, που συνδέεται με τα συναισθήματα της ανταμοιβής και της συμπόνιας. Οι μελέτες έδειξαν πως, η αίσθηση της αφής μεταφέρει σήματα ασφάλειας, εμπιστοσύνης και ανακούφισης. Η επαφή διεγείρει το πλανητικό νεύρο του σώματος, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ανταποδοτική συμπόνια και έτσι, ένα απλό άγγιγμα μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης, μία ορμόνη γνωστή ως «η ορμόνη της αγάπης».

4. Οι άνθρωποι που βιώνουν συχνά τη σωματική επαφή είναι λιγότερο βίαιοι

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα παιδιά που δεν βιώνουν αρκετή αγάπη μέσα από χάδια, τείνουν να είναι πιο επιρρεπή στη βία όταν φτάσουν στην ενηλικίωση. Οι νευροψυχολόγοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η κοινωνική βία σχετίζεται συχνά με την ελαττωμένη έμφαση στο δεσμό του μωρού με τη μητέρα και το θηλασμό. Όταν ένα μωρό δέχεται αγάπη μέσα από την επαφή, μαθαίνει να συνδέεται με τους άλλους αργότερα σαν ενήλικας με έναν υγιή τρόπο. Καθώς μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά, είναι λιγότερο πιθανό να ασκήσουν σωματική βία και να έχουν επιθετική συμπεριφορά. Αυτή η πρώιμη επαφή ανοίγει το δρόμο για τη συναισθηματική σταθερότητα του ατόμου. Τα αποτελέσματα δεν είναι μόνο ατομικά, αλλά έχουν επίδραση και στην κοινωνία.

share24.gr / Spirit Alive

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook —> Spirit Alive – Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Spirit Alive στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!