sex videos
site
phim sec

7 Αλλαγές που Συμβαίνουν στον Εγκέφαλο Λόγω του Διαλογισμού

7 Αλλαγές που Συμβαίνουν στον Εγκέφαλο Λόγω του Διαλογισμού!

Έχετε ακούσει αρκετές φορές να λένε πως ο διαλογισμός μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα και να σας αλλάξει ακόμα και τη ζωή σας. Επιτυχημένοι επαγγελματίες όλων των κλάδων έχουν αναφερθεί κατά καιρούς στο πώς ο διαλογισμός τους έχει βοηθήσει να αποβάλουν το άγχος και να πετύχουν σε σε απαιτητικά πρότζεκτς.

Υποστηρικτές του διαλογισμού είναι διάφορα διάσημα και επιτυχημένα στον τομέα τους πρόσωπα, όπως ο συνιδρυτής του Twitter Jack Dorsey, η Oprah Winfrey, οι επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης και της πολιτικής Dan Harris και George Stephanopoulos, οι υπάλληλοι της Google, ενώ και ο Steve Jobs ήταν μεγάλος υπέρμαχος του διαλογισμού.

Αλλά ακόμα και μετά από μια τέτοια εντυπωσιακή λίστα ονομάτων που υποστηρίζουν το διαλογισμό συνεχίζουμε  αναρωτιόμαστε, γιατί ο διαλογισμός θεωρείται τόσο χρήσιμος και απαραίτητος για αλλαγές στη ζωή μας;

Παρακάτω θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε επτά πράγματα που η επιστημονική έρευνα μας αναλύει σχετικά με το τι κάνει ο διαλογισμός στο σώμα και και τον εγκέφαλό μας.

1. Ο διαλογισμός μπορεί να μας βοηθήσει να χειριστούμε το άγχος και τις αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει πως ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κατάθλιψης και του άγχους, βοηθώντας τους ανθρώπους να ανταπεξέρχονται καλύτερα από τα ψυχολογικά τους προβλήματα. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ιδίως ο ενσυνείδητος διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το ψυχολογικό στρες, αν και αναφέρουν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να εξακριβώσουν το πώς ο διαλογισμός μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια θετική ψυχική ισορροπία (πέρα από τη μείωση των επιπτώσεων των αρνητικών σκέψεων).

2. Ο διαλογισμός μπορεί να ενισχύσει θετικά τη μνήμη και την επίγνωση.

Έρευνα δείχνει ότι όσοι διαλογίζονται έχουν ιδιαίτερους εγκεφάλους με καλά ανεπτυγμένα τα κέντρα που συνδέονται με την επίγνωση και το συναισθηματικό ελέγχο. Ενώ είναι πιθανό τέτοιες αλλαγές να συμβαίνουν εξαρχής σε όσους ξεκινούν το διαλογισμό, άλλη έρευνα δείχνει ότι μετά την ολοκλήρωση ενός προγράμματος διαλογισμού υπήρξαν επιπλέον αλλαγές στους εγκεφάλους των εθελοντών που συνδέονται με τη μνήμη, την αυτογνωσία και την κριτική τους αντίληψη.

3. Ο χρόνιος διαλογισμός συνδέεται με αλλαγές στον εγκέφαλο που βοηθούν τις κοινωνικές μας συναναστροφές.

Οι Βουδιστές μοναχοί και άλλοι οι επαγγελματίες του διαλογισμού μακροπρόθεσμα εμφάνισαν περισσότερο ανεπτυγμένα τα κέντρα του εγκεφάλου που συνδέονται με την ενσυναίσθηση, αν και οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτό είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο διαλογισμός μπορεί να μεταβάλει τα κύματα του εγκεφάλου, αυξάνοντας τα επίπεδα των κυμάτων άλφα, που συνδέονται με μια κατάσταση χαλάρωσης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ελάττωση των αρνητικών διαθέσεων και των αρνητικών συναισθημάτων, όπως είναι ο θυμός, η οργή και η θλίψη και έτσι, την βελτίωση των κοινωνικών συναναστροφών.

4. Λίγες μόνο εβδομάδες διαλογισμού μπορούν να επιφέρουν τέτοιες αλλαγές.

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι μετά από ένα πρόγραμμα διαλογισμού οκτώ εβδομάδων, οι συμμετέχοντες είχαν πυκνότερο ιστό σε περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τη μάθηση, τη διαχείριση των συναισθημάτων και τη λειτουργία της μνήμης.

Επιπλέον, έδειξαν πως μειώθηκε η συγκέντρωση της φαιάς ουσίας σε τμήματα της αμυγδαλής, την περιοχή δηλαδή του εγκεφάλου που συνδέεται με το φόβο και το άγχος. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Social Cognitive And Affective Neuroscience, ερευνητές αναφέρουν ότι γενικά ισχύει πως, όταν διεγείρουμε μια περιοχή του εγκεφάλου κάνοντας επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες (όπως με την εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας) η φαιά ουσία αυξάνεται στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ όταν δεν χρησιμοποιούμε μια περιοχή του εγκεφάλου, τότε η φαιά ουσία μειώνεται σε αυτήν. Στην περίπτωση που εξετάζουμε, οι εθελοντές που παρουσίασαν μειωμένη αντίδραση στο στρες, ήταν αυτοί που των οποίων η φαιά ουσία μειώθηκε στα τμήματα της αμυγδαλής.

5. Ο διαλογισμός μπορεί να εξισορροπήσει την καρδιακή πίεση στις αρτηρίες της καρδιάς.

Η πνευματική εξάσκηση έχει συνδεθεί με τη μειωμένη αρτηριακή πίεση και με έναν πιο ισορροπημένο ρυθμό της καρδιάς. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα μπορεί να ρυθμίσει καλύτερα τη ροή του αίματος ανάλογα με το πόσο οξυγόνο χρειάζονται οι ιστοί εκείνη την στιγμή. Αρκετοί ερευνητές και η Αμερικάνικη Ένωση Καρδιολογίας πιστεύουν πως ένας πιθανός μηχανισμός για αυτό το αποτέλεσμα να είναι ο διαλογισμός. Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και άλλα σωματικά προβλήματα.

6. Ο διαλογισμός μπορεί να τονώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Σε μια άλλη έρευνα, οι ερευνητές χώρισαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες και έβαλαν την μια από αυτές να ολοκληρώσει μια σειρά μαθημάτων διαλογισμού οκτώ εβδομάδων. Στο τέλος των οκτώ εβδομάδων, η ομάδα που διαλογίστηκε έδειξε αυξημένη δραστηριότητα στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου. Αργότερα, οι ερευνητές εμβολίασαν τις δύο ομάδες με το εμβόλιο κατά της γρίπης. Αυτοί που έκαναν διαλογισμό είχαν και την ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση (το σώμα τους παρήγαγε περισσότερα αντισώματα κατά του ιού της γρίπης για την καταπολέμησή του) και όσο υψηλότερο ήταν το επίπεδο της δραστηριότητας στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, τόσο μεγαλύτερη ήταν η ανοσολογική απόκριση.

7. Ο διαλογισμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη βλαβών στο γενετικό υλικό.

Μια μελέτη έδειξε ότι αυτοί που κατάφεραν να επιζήσουν από τον καρκίνο και ολοκλήρωσαν, παράλληλα με τη θεραπεία τους, ένα πρόγραμμα διαλογισμού, παρουσίασαν αύξηση στο μήκος των τελομερών. Τα τελομερή είναι συμπλέγματα πρωτεϊνών και DNA στις άκρες των χρωμοσωμάτων και τις χρωματίνης που προστατεύουν τα γονίδια μας. Η μείωση του μήκους των τελομερών συνδέεται με διάφορες ασθένειες και την γήρανση. Οι ερευνητές πιστεύουν πως ο μηχανισμός που βοήθησε στην αύξηση του μήκους των τελομερών είναι η μείωση του στρες, πράγμα που βοηθά στη σύνθεση των ενζύμων που επιμηκύνουν τα τελομερή.

Ο διαλογισμός είναι κάτι το πολύ σπουδαίο, άλλα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις υπόλοιπες φροντίδες που πρέπει να προσφέρετε στον εαυτό σας. Έτσι θα πρέπει να κάνετε τακτικά εξετάσεις, να εξασκήστε, να κάνετε γυμναστική και να τρώτε υγιεινά. Τα οφέλη του διαλογισμού λειτουργούν συνδυαστικά με τον υγιεινό τρόπο ζωής που προσφέρετε στον εαυτό σας.

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Φιλοσοφία κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ
Για περισσότερα νέα σχετικά με Επιστημονικά Νέα κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ

!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!! Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο!

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!