sex videos
site
phim sec

9 Αρχές που Πρέπει να Εξετάζουμε όταν Κάποιος μάς Ζητά να τον Πιστέψουμε, Σύμφωνα με τον Carl Sagan

9 Αρχές που Πρέπει να Εξετάζουμε όταν Κάποιος μάς Ζητά να τον Πιστέψουμε, Σύμφωνα με τον Carl Sagan

Όλοι γνωρίζουμε ποιος είναι ο Carl Sagan. Ήταν ένας γνωστός επιστήμονας, φιλόσοφος και μεγάλος στοχαστής, που βοήθησε την επιστήμη να διευρύνει το ακροατήριο της.

Στο πολύ γνωστό και δημοφιλές βιβλίο του που εκδόθηκε μερικούς μήνες πριν από το θάνατό του, Ο Στοιχειωμένος Κόσμος – Η επιστήμη: κερί στο σκοτάδι, ο Sagan μοιράστηκε το μυστικό της άσκησης του λόγου στην καθημερινή ζωή.

Αντί να κηρύττουμε και να φιλοσοφούμε αέναα και χωρίς κανένα αποτέλεσμα, ο Sagan με το έργο του μας προσφέρει κάποιες πρακτικές συμβουλές για αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «Οδηγός εντοπισμού της ανοησίας»!

Ο Sagan περιγράφει τον «Οδηγό εντοπισμού της ανοησίας»:

«Ο οδηγός είναι χρήσιμος κάθε φορά που προκύπτουν νέες ιδέες προς διερεύνηση. Εάν η νέα ιδέα επιβιώσει αφού την έχουμε εξετάσει εξονυχιστικά χρησιμοποιώντας τα εργαλεία του οδηγού αυτού, την αφήνουμε να ξεπροβάλλει με ένθερμη, αν και συγκρατημένη, αποδοχή. Εάν αυτός είναι ο σκοπός σας, αλλά δεν επιθυμείτε να αγοράσετε τον οδηγό, ακόμη και αν ξέρετε ότι θα σας είναι πολύτιμο εργαλείο, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που πρέπει να λάβετε υπ΄όψιν. Υπάρχει μια μέθοδος δοκιμασμένη και απτή».

Συνεπώς, χωρίς να χάσουμε χρόνο, σας παραθέτουμε τις 9 αρχές του Carl Sagan που όλοι πρέπει να αναρωτηθούμε όταν ερχόμαστε σε επαφή με νέες γνώσεις:

1. Η ανεξάρτητη επιβεβαίωση των «γεγονότων» είναι απαραίτητη, όποτε αυτό είναι εφικτό.

2. Κάντε μια ουσιώδη συζήτηση πάνω στα αποδεικτικά στοιχεία που σας παρέχουν ενημερωμένοι υποστηρικτές όλων των απόψεων.

3. Τα επιχειρήματα της εξουσίας δεν έχουν βαρύτητα – οι αρχές «εξουσίας» έχουν κάνει λάθη στο παρελθόν, θα τα επαναλάβουν και στο μέλλον. Ίσως είναι καλύτερα να δηλώσουμε ότι στην επιστήμη δεν υπάρχουν αρχές, στην καλύτερη περίπτωση, υπάρχουν ειδικοί.

4. Αναλογιστείτε τα δεδομένα μιας υπόθεσης. Εάν υπάρχει κάτι που πρέπει να το εξηγήσει κανείς, σκεφτείτε όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσατε να το εξηγήσετε. Στη συνέχεια, αναλογιστείτε με ποια δοκιμαστικά κριτήρια θα μπορούσατε να διαψεύσετε συστηματικά κάθε μια από τις εναλλακτικές λύσεις. Αυτό που επιβιώνει, η υπόθεση που επιβιώνει της δαρβινικής επιλογής μεταξύ των «πολλαπλών υποθέσεων εργασίας», έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι η σωστή απάντηση, σε σχέση με την πρώτη ιδέα που σας ήρθε στο μυαλό.

5. Προσπαθήστε να μην συνδέεστε υπερβολικά με μια υπόθεση μόνο και μόνο επειδή είναι δική σας. Αυτή είναι μόνο ένας σταθμός στην αναζήτηση της γνώσης. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί σας αρέσει η ιδέα. Συγκρίνετε την υπόθεση με τις εναλλακτικές λύσεις, με όρους δικαιοσύνης. Δείτε εάν μπορείτε να βρείτε λόγους για να την απορρίψετε. Εάν δεν το κάνετε, θα το κάνουν κάποιοι άλλοι.

6. Ποσοστικοποιήστε. Αν αυτό που εξηγείτε έχει κάποιο μέτρο, κάποια μορφή ποσοστικοποίησης που συνδέεται με την υπόθεση αυτή, θα έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να διακρίνετε μεταξύ ανταγωνιστικών υποθέσεων. Αυτό που είναι ασαφές και ποιοτικό είναι ανοικτό σε πολλές εξηγήσεις. Φυσικά υπάρχουν αλήθειες που πρέπει να αναζητηθούν στα πολλά ποιοτικά ζητήματα που είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε, αλλά η εύρεση και η διάκριση αυτών είναι πιο δύσκολη.

7. Εάν υπάρχει αλληλουχία επιχειρημάτων, κάθε κρίκος της αλυσίδας πρέπει να είναι έγκριτος και αυταπόδεικτος (συμπεριλαμβανομένης της θέσης) – όχι μόνο οι περισσότεροι από αυτούς.

8. Το ξυράφι του Occam. Αυτός ο βολικός κανόνας μας προτρέπει όταν αντιμετωπίζουμε δύο υποθέσεις που εξηγούν τα δεδομένα εξίσου καλά να επιλέξουμε την απλούστερη.

9. Πάντα να ρωτάτε αν η υπόθεση μπορεί, τουλάχιστον κατ ‘αρχάς, να παραποιηθεί. Προτάσεις που είναι αβέβαιες, αδιάφορες δεν αξίζουν πολύ. Σκεφτείτε τη μεγάλη ιδέα ότι το Σύμπαν μας και όλα αυτά που αυτό εμπεριέχει είναι απλά ένα στοιχειώδες σωματίδιο – ένα ηλεκτρόνιο, ας πούμε – σε ένα πολύ μεγαλύτερο Κόσμο. Αλλά αν δεν μπορέσουμε ποτέ να αποκτήσουμε πληροφορίες από το εξωτερικό του Σύμπαντός μας, τότε αυτή η ιδέα είναι ασαφής, μπορεί να συντριβεί ως επιχείρημα. Πρέπει να είστε σε θέση να ελέγξετε τους ισχυρισμούς. Οι δύσπιστοι σκεπτικιστές πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν το σκεπτικό σας, να εξετάσουν τους πειραματισμούς σας και να δουν αν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Οι ψεύτικες ειδήσεις καταστρέφουν τον τρόπο πρόσβασης των πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Αν χρησιμοποιείτε κοινωνικά μέσα – και ποιος δεν το κάνει – είναι σημαντικό να είστε σε θέση να εμπιστεύεστε τις πληροφορίες που κυκλοφορούν μέσα στη ροή των ειδήσεων.

Ωστόσο, είναι γνωστό ότι τα κοινωνικά μέσα συμβάλλουν στην εξάπλωση ψευδών και ανακριβών πληροφοριών.

Είναι σχεδόν αδύνατο να επαληθεύσετε τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και να ενημερώνεστε για τις ειδήσεις που διαμορφώνουν τον κόσμο.

Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.

share24.gr / Spirit Alive

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook
Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Spirit Alive στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!