sex videos
site
phim sec

Αυτό το Βότανο Σταματά την Τριχόπτωση & Ρυθμίζει τις Ορμόνες Σας

Αυτό το Βότανο Σταματά την Τριχόπτωση & Ρυθμίζει τις Ορμόνες Σας

Οι ορμόνες είναι χημικά μόρια που δρουν ως μηνύματα για το συντονισμό της βιοχημικής δραστηριότητας των κυττάρων και των πολυκυτταρικών οργανισμών. Συνθέτονται τους στους αδένες του σώματος και κυβερνούν τη ζωή μας διεγειρόμενες από εσωτερικά ή εξωτερικά ερεθίσματα.

Στο τοξικό περιβάλλον που ζούμε και με τους παθογόνους παράγοντες που ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά, η παραγωγή ορμονών μπορεί να διαταραχθεί. Οι χημικών ουσίες που χρησιμοποιούμε στο δέρμα μας, που αναπνέουμε στην ατμόσφαιρα και τρώμε στο φαγητό μας, καθώς και παράγοντες όπως το υπερβολικό άγχος διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα.

Οι 5 βασικές ορμόνες

Από όλες τις ορμόνες στο σώμα μας, υπάρχουν πέντε που επηρεάζουν σημαντικά την υγεία.

1. Η Κορτιζόλη

Είναι η ορμόνη του στρες. Την χρειαζόμαστε για να μας κινητοποιήσει να ολοκληρώσουμε τις σωματικές δραστηριότητες και να μας δώσει επιπλέον ενέργεια όταν είναι απαραίτητο. Τα υπερβολικά επίπεδα κορτιζόλης αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα, προκαλούν αύξηση του σωματικού βάρους, χρόνια κόπωση και μπορεί να προξενήσουν λιπωδη εκφύλιση του ύπατος. Απ’ την άλλη χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης μας κάνουν να αισθανόμαστε κουρασμένοι και αδύναμοι, με χαμηλή απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος

2. Διυδροτεστοστερόνη (DHT)

Η διυδροτεστοστερόνη είναι ένα ανδρογόνο, μια ανδρική ορμόνη. Οι γυναίκες την έχουν επίσης, αλλά σε χαμηλότερα επίπεδα. Τα ανδρογόνα είναι υπεύθυνα για τα φυσικά χαρακτηριστικά των ανδρών και σχετίζονται με την φαλάκρα (1). Υψηλά επίπεδα DHT στους άνδρες μπορεί να προκαλέσουν ακμή, υπερτροφία του προστάτη και γυναικομαστία. Στις γυναίκες, υπερβολικά επίπεδα αυτής της ορμόνης μπορεί να προκαλέσουν τριχόπτωση και απώλεια μαλλιών σαν τους άνδρες.

3. Τα Οιστρογόνα

Το οιστρογόνο είναι γυναικεία ορμόνη, δηλαδή υπάρχει σε υψηλότερα επίπεδα στις γυναίκες από ό,τι τους άνδρες. Είναι υπεύθυνα για την γυναικεία σωματική ανάπτυξη, τη ρύθμιση της εμμηνορρυσίας και τη ρύθμιση της χοληστερόλης. Επιπλέον, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών και οργάνων, ενώ επηρεάζει και τον εγκέφαλο.

Πολλές περιβαλλοντικές χημικές ουσίες είναι ξενοοιστρογονα, δηλαδή συνθετικά οιστρογόνα που διαταράσσουν την ισορροπία των επιπέδων των οιστρογόνων και στα δύο φύλα. Η λήψη αυτών των συνθετικών προκαλεί την υπερσυγκέντρωση οιστρογόνων στο σώμα, με αποτέλεσμα την εμφάνιση καρκίνου, τη μειωμένη σεξουαλική ορμή, χαμηλά επίπεδα ενέργειας, διαταραχές στον ύπνο, δερματικές παθήσεις, αναπαραγωγικές βλάβες και παχυσαρκία στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.

4. Η Ινσουλίνη

Παράγεται από το πάγκρεας και ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα. Μεγάλη πρόσληψη ζάχαρης μέσω της κακής διατροφής, κάνει τα κύτταρα να γίνονται πιο ανθεκτικά στην ινσουλίνη, που συχνά οδηγεί στο διαβήτη. Η ανισορροπία της ινσουλίνης επηρεάζει την ικανότητα του σώματος να ρυθμίζει όλες τις άλλες ορμόνες.

5. Ορμόνη του Θυρεοειδούς

Είναι η αρχηγός των υπόλοιπων ορμονών. Παράγεται από το θυρεοειδή και ελέγχει τις άλλες ορμόνες, την ανάπτυξη και το μεταβολισμό. Μικρή συγκέντρωση αυτής της ορμόνης (υποθυρεοειδισμός) μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους, απώλεια μαλλιών, δυσκοιλιότητα, απώλεια μνήμης, μειωμένη λίμπιντο, ξηρά μαλλιά και δέρμα, κόπωση, αδυναμία και άλλα εξίσου σημαντικά συμπτώματα. Αυξημένα επίπεδα της θυρεοειδικής ορμόνης (υπερθυρεοειδισμός) μπορεί να προκαλέσουν βρογχοκήλη, υπερβολική εφίδρωση, καρδιακή αρρυθμία, άγχος, ευερεθιστότητα, και βραχνάδα ή πρήξιμο στο λαιμό.

Τσουκνίδα Για τις Ορμονικές διαταραχές

Ορισμένες ορμονικές ανισορροπίες μπορεί να οφείλονται σε γενετική προδιάθεση, ωστόσο ο αρκετός ύπνος, η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε αυτές τις χημικές ουσίες στα φυσιολογικά επίπεδα.

Η τσουκνίδα είναι ένα βότανο που μπορεί να ρυθμίζει τις ορμόνες
Αυτό το ερεθιστικό για το δέρμα φυτό είναι ευεργετικό για τις ακόλουθες καταστάσεις:

 • Την αναιμία
 • Το βήχα
 • Είναι διουρητικό
 • Το έκζεμα
 • Την υπερτροφία του προστάτη (2)
 • Την ουρική αρθρίτιδα
 • Την ανάπτυξη των μαλλιών
 • Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα
 • Μειώνει την αρτηριακή πίεση και υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς (3)
 • Για τον μυικό πόνο και τους πόνους στις αρθρώσεις
 • Την Οστεοαρθρίτιδα και την ρευματοειδής αρθρίτιδα
 • Την κύηση και τον θηλασμό
 • Τις εποχιακές αλλεργίες
 • Την ουρολοίμωξη (4)

Τα οφέλη της τσουκνίδας για την υγεία μας

Πώς Δρα η Τσουκνίδα στον οργανισμό

Όταν υπάρχουν υπερβολικά επίπεδα ορμονών, ιδιαίτερα οι ορμόνες που σχετίζονται με το φύλο, η τσουκνίδα αποτρέπει την πρόσδεσή τους στις πρωτεΐνες, αναστέλλοντας τη διασπορά τους στο σώμα μέσω σωματικών οδών.

Οι φυτοχημικές ουσίες της τσουκνίδας αναστέλλουν τον σχηματισμό της διϋδροτεστοστερόνης από την τεστοστερόνη και προσδένονται στους υποδοχείς της ορμόνης για να αναστείλουν τη δράση της. Η DHT πιστεύεται ότι είναι η κύρια ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την φαλάκρα στους άνδρες. Το τσάι τσουκνίδας μπορεί να σταματήσει την τριχόπτωση που προκαλείται από αυτή την ορμόνη και ενδεχομένως να τονώσει την ανάπτυξη νέων τριχών από λειτουργικούς θύλακες.

Επίσης, η τσουκνίδα θεραπεύει από αλλεργίες και άλλες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος, μιας και είναι ένα φυσικό αντιισταμινικό. Δεδομένου ότι περιέχει σεροτονίνη και ακετυλοχολίνη, η τσουκνίδα μπορεί να ρυθμίζει την κορτιζόλη, η οποία παράγεται στα επινεφρίδια.

Η θρεπτική αξία της τσουκνίδας είναι επίσης αξιόλογη. Περιέχει τα μέταλλα ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, και ψευδάργυρο. Τη βιταμίνη Α, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, και βιταμίνη K. Είναι ένα ισχυρό αποτοξινωτικό, και έχει επίσης αντι-φλεγμονώδη δράση, ενώ παράλληλα υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Καταναλώστε τη νωπή ή μεταποιημένη Είναι πηγή υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, έχει χαμηλές θερμίδες, τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες. Είναι ιδιαίτερα απαραίτητη σε χορτοφάγους, διαβητικούς ή άλλες ομάδες που κάνουν εξειδικευμένες δίαιτες (5).

Φτιάξτε τσάι τσουκνίδας για να εξισορροπήσετε τις ορμόνες σας

Αν είστε έγκυος, καταναλώστε φύλλα τσουκνίδας και όχι τη ρίζα της, διότι η ρίζα μπορεί να προκαλέσει συστολές στη μήτρα. Βάλτε όριο στο πόσο πίνετε. Όπως αναφέραμε επηρεάζει τις ορμόνες και η μεγάλη ποσότητα δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα Η τσουκνίδα διεγείρει την γαλουχία, γι ‘αυτό είναι καλό να την παίρνετε αν θηλάζετε.

Για το τσάι θα χρειαστείτε:

 • 1 λίτρο νερό
 • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα φύλλα τσουκνίδας (όσο πιο φρέσκα είναι, τόσο το καλύτερο)

Οδηγίες παρασκευής:

 1. Βράζουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι.
 2. Τοποθετούμε τα φύλλα τσουκνίδας σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει με καπάκι. Ρίχνουμε το βραστό νερό πάνω από τα φύλλα και κλείνουμε το καπάκι σφιχτά. Το αφήνουμε να κρυώσει 4-10 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
 3. Πίνουμε το ρόφημα αυτό τακτικά μέσα στη μέρα. Πίνεται ζεστό, αλλά και κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι για να δώσετε γλυκύτητα ή γάλα καρύδας για μια πιο πλούσια γεύση.
 4. Μπορείτε να φτιάξετε ποσότητα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο http://share24.gr δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Εναλλακτικές Θεραπείες & Φαρμακείο Της Φύσης κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ

Οι παραπομπές του άρθρού:

(1) http://www.medicalnewstoday.com/articles/68082.php#what_is_DHT
(2) http://www.progressivehealth.com/stinging-nettle-extract-may-help-reduce-swollen-pr.htm
(3) https://www.organicfacts.net/health-benefits/herbs-and-spices/stinging-nettle.html
(4) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15045190
(5) https://www.hindawi.com/journals/ijfs/2013/857120/
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!