sex videos
site
phim sec

Αποτοξινώσετε το συκώτι σας με Αυτούς τους 12 Φυσικούς Τρόπους!

Αποτοξινώσετε το Συκώτι σας με Αυτούς τους 12 Φυσικούς Τρόπους!

Ό,τι πρέπει για ένα υγιές συκώτι!

To ήπαρ είναι ένα βασικό αλλά ιδιαίτερα ανθεκτικό όργανο, το οποίο προσαρμόζεται εύκολα στις καταστάσεις. Το φορτώνουμε συνεχώς με ανθυγιεινή διατροφή, φάρμακα και ακατάλληλο τρόπο ζωής κι αυτό συνεχίζει να είναι ανθεκτικό, να επεξεργάζεται οτιδήποτε τρώμε και πίνουμε, να συνθέτει τις πρωτεΐνες και τα λίπη, ενώ παράλληλα φιλτράρει τις τοξίνες και παρέχει στον οργανισμό τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Λόγω του φόρτου, το ήπαρ ενίοτε δυσλειτουργεί. Εάν δεν προχωρήσουμε σε σωστή διατροφή και αλλαγές του τρόπου ζωής, οι τοξίνες θα συσσωρεύονται συνεχώς και θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, ενώ ο διαβήτης και η παχυσαρκία συνδέονται με τον ηπατικό καρκίνο.

Τα συμπτώματα ενός προβληματικού ήπατος είναι τα εξής:

 • Κοιλιακό άλγος/οίδημα
 • Πικρή γεύση στο στόμα
 • Απώλεια όρεξης
 • Υψηλή χοληστερόλη
 • Κούραση
 • Κατακράτηση υγρών στην κοιλιακή χώρα
 • Ίκτερος
 • Ευαισθησία δέρματος
 • Σκουρόχρωμα ούρα
 • Πόνοι στη χοληδόχο κύστη

Είτε αντιμετωπίζετε κάποια από αυτά τα συμπτώματα, είτε θέλετε να φροντίσετε την υγεία του ήπατος, σας παραθέτουμε 12 χρήσιμες συμβουλές για να αποτοξινώσετε το ήπαρ με φυσικούς τρόπους.

1. Αποφύγετε το αλκοόλ

Δεν μπορείτε να έχετε υγιές συκώτι χωρίς να αποφύγετε το αλκοόλ.

Ένα ποτήρι κρασί ή μπύρας με το δείπνο σας ενδεχομένως να είναι ευεργετικό, αλλά η κατάχρηση ενδεχομένως να βλάψει το ήπαρ σας. Η φθορά μπορεί να προκληθεί από τα μεταβολικά υποπροϊόντα κατανάλωσης οινοπνεύματος και μια ενδεχόμενη φλεγμονή (1). Ο αλκοολισμός είναι μια δεδομένη κατάχρηση, καθώς η χρόνια υπερβολική κατανάλωση συχνά βλάπτει αυτό το ζωτικό όργανο του οποίου το έργο είναι να φιλτράρει τυχόν επιβλαβείς ουσίες. Η υπερβολική κατανάλωση 4 ή περισσότερων ποτών ταυτόχρονα δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετή για να προκαλέσει βλάβη στο ήπαρ. Στην πραγματικότητα, 21 περιπτώσεις έντονης κατανάλωσης αλκοόλ σε περίοδο 7 εβδομάδων αρκούν για να προκαλέσουν συμπτώματα πρώιμης ηπατικής νόσου (2). Για να κάνετε ένα διάλειμμα, διακόψτε το αλκοόλ για τουλάχιστον μία εβδομάδα, στη συνέχεια καταναλώστε αλκοόλ σε ελαφρές έως μέτριες δόσεις (1-2 ποτήρια όχι περισσότερο μερικές φορές την εβδομάδα) για να αποφύγετε να φορτώσετε το ήπαρ με υπερβολική ποσότητα τοξινών.

2. Εάν είστε υπέρβαρος, καλύτερα να χάσετε κάποια κιλά.

Η παχυσαρκία είναι η υπερβολική ποσότητα σωματικού λίπους, η οποία διαφέρει από το μεγάλο σωματικό βάρος και σχετίζεται με το υπερβολικό βάρος σε σχέση με το ύψος. Το βάρος ενδεχομένως να αποτελείται από μύες, οστά, νερό και λίπος. Οι ερευνητές εντόπισαν σαφή συσχέτιση μεταξύ της παχυσαρκίας και της ηπατικής νόσου.
«Η παχυσαρκία συνδέεται όχι μόνο με τα αρχικά στάδια της ασθένειας [μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος], δηλαδή με απλή στεάτωση (SS), αλλά και με τη σοβαρότητα αυτή της νόσου. Από κλινική άποψη, η παχυσαρκία αυξάνει τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα όταν συνδυάζεται με NAFLD [μη αλκοολική ηπατοπάθεια], που οφείλεται σε καρδιαγγειακή και ηπατική θνησιμότητα, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου κινδύνου HCC [καρκίνου του ήπατος]. Από θεραπευτική άποψη, η απώλεια βάρους θεωρείται ο ακρογωνιαίος λίθος για την πρόληψη και θεραπεία της νόσου», σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη. (3)

3. Καταργήστε τις επεξεργασμένες τροφές από το διαιτολόγιό σας.

Ακόμα κι αν δεν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, εάν τρώτε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, το ήπαρ σας ταλαιπωρείται. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα (συμπεριλαμβανομένης της σόδας) περιέχουν υπερβολικές ποσότητες ζάχαρης, αλατιού, κακών λιπαρών, χημικών ουσιών, γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και άλλων επικίνδυνων ουσιών.
Ίσως το χειρότερο συστατικό για το ήπαρ (όπως και για κάθε άλλο όργανο) που βρίσκεται στα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης, ένα πανταχού παρόν γλυκαντικό που προκαλεί ηπατική νόσο, ακόμη και στα παιδιά (4).  Ο τίτλος μιας μελέτης του 2015 σχετικά με την επίδραση του σιροπιού καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη στο ήπαρ ήταν: «Η πρόσληψη υδατανθράκων και η αλκοολική ηπατοπάθεια: η φρουκτόζη ως όπλο μαζικής καταστροφής». (5)

Η περικοπή των επεξεργασμένων τροφών και η αντικατάστασή τους με φυσικά προϊόντα θα βοηθήσει στη θεραπεία του ήπατός σας και θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα.

4. Μειώστε τα αναλγητικά.

Αναλγητικά, όπως η ασπιρίνη, η ιβουπροφαίνη και η ακεταμινοφαίνη πωλούνται σχεδόν παντού και μειώνουν αναμφίβολα τον ήπιο πόνο γρήγορα για τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτές οι κοινές θεραπείες, ωστόσο, είναι τρομερές για το συκώτι σας.

 • Ακεταμινοφαίνη – είναι γνωστό ότι προκαλεί ηπατική βλάβη. Η λήψη αυτών με αλκοόλ αυξάνει δραστικά τον κίνδυνο ηπατικής βλάβης. (6)
 • Ιμπουποφραίνη – λειτουργεί παρεμποδίζοντας την παραγωγή ηπατικών ενζύμων που ρυθμίζουν τη φλεγμονή, εμποδίζοντας άμεσα τη λειτουργία του ήπατος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη, ασθένεια και ανεπάρκεια εάν χρησιμοποιηθεί με την πάροδο του χρόνου.
 • Ναπροξένη – προκαλεί οξεία ηπατική ανεπάρκεια. (7)
 • Η ασπιρίνη – που περιλαμβάνεται στην ομάδα των μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων (ΜΣΑΦ) μαζί με αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω, διαταράσσει τη λειτουργία του ήπατος παρεμβαίνοντας στη σύνθεση των ορμονών και των ρυθμιστικών βιοχημικών. Η ασπιρίνη μπορεί επίσης να προκαλέσει αιμορραγία σε όλο το πεπτικό σύστημα.

5. Τεύτλα!!

Τα τεύτλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και προστατεύουν ιδιαίτερα το συκώτι. Σε μια μελέτη της αποτελεσματικότητας των τεύτλων στην ηπατική λειτουργία, τα επίπεδα αντιοξειδωτικών αυξήθηκαν σημαντικά στον ιστό του ήπατος μετά από μια περίοδο ισχαιμίας (στέρηση οξυγόνου), διεγείροντας την ενζυματική λειτουργία για να επιστρέψουν το ήπαρ σε κανονική λειτουργία. (8)

Η μπεταλαΐνη είναι μια κόκκινη-ιώδης χρωστική που βρίσκεται στα παντζάρια που έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η υπεροξείδωση των λιπιδίων είναι η βλάβη που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα. Πειράματα σε αρουραίους έδειξαν ότι όταν τρέφονταν με τεύτλα απέφευγαν το μεγαλύτερο μέρος του οξειδωτικού στρες. Επιπλέον, τα επίπεδα αντιοξειδωτικών παρέμειναν σταθερά μετά το πείραμα.

Σύμφωνα με τη μελέτη «… η χρήση τεύτλων θα μπορούσε να είναι μια πολλά υποσχόμενη στρατηγική συμπληρωματικής βοήθειας για τη διαχείριση των νοσημάτων που μεταδίδονται από το οξειδωτικό στρες, όπως η ηπατική βλάβη και ο καρκίνος». (9)
Η μπεταλαΐνη μεταβολίζεται από τη θρεπτική χολίνη. Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι η ανεπάρκεια χολίνης είναι η κύρια αιτία λιπώδους ηπατικής νόσου. (10)

6. Αποτοξίνωση με νερό.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν πίνουν αρκετό νερό. Για την επαναρύθμιση της λειτουργίας του ήπατος, είναι απαραίτητη μια πλύση του οργάνου σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή. Η αύξηση της πρόσληψης νερού θα βοηθήσει το συκώτι να καθαρίσει.

Το νερό που φιλτράρεται με αντίστροφη όσμωση είναι το καλύτερο, για να απομακρυνθούν οι περισσότερες χημικές ουσίες που προστίθενται στο νερό του δημόσιου δικτύου. Εάν το νερό της βρύσης περιέχει φθόριο, το φιλτραρισμένο νερό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο πλαίσιο της υγείας του ήπατος, καθώς το φθόριο έχει βρεθεί ότι προκαλεί, μεταξύ άλλων, την καταστροφή του λίπους στο ήπαρ. (11)

7. Καταναλώστε καλά λιπαρά

Τα τρανς λίπη που προέρχονται από τα υδρογονωμένα έλαια θα ταλαιπωρήσουν το συκώτι σας. Τα έλαια ψυχρής πίεσης είναι υγιή λίπη που θα το υποστηρίξουν με αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Άλλες πηγές υγιών λιπών περιλαμβάνουν:

 • Αβοκάντο
 • Καρύδα
 • Λιναρόσπορος
 • Κάνναβη
 • Ελιά

Το έλαιο καρύδας, με τα λιπαρά οξέα μεσαίας αλυσίδας, θεραπεύει ιδιαίτερα το συκώτι. Τα αντιοξειδωτικά του αποτρέπουν την ηπατική τοξικότητα και επιταχύνουν την επούλωση μετά από χημειοθεραπεία και την χρήση αντιβιοτικών (12, 13). Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον καφέ σας μια κουταλιά λάδι καρύδας, ενισχύοντας έτσι τις ιδιότητες θεραπείας του ήπατος που έχει ο καφές.

Το ελαιόλαδο βοηθά επίσης στην προστασία του ήπατος. Ενδεχομένως να χάσει ελάχιστη από την ιδιότητα αυτή όταν ζεσταθεί, οπότε καλύτερα να το καταναλώνετε ωμό κατ΄ευθείαν πάνω στα τρόφιμα. Για μια φυσική αποτοξίνωση του ήπατος: ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και πιείτε το αμέσως μόλις ξυπνήσετε, πριν το πρωινό. Το ελαιόλαδο αποτρέπει τη συσσώρευση κακών λιπών στο συκώτι και το λεμόνι καθαρίζει και προστατεύει.

8. Κάντε γυμναστική

Η άσκηση βοηθά τα πάντα. Αυξάνει τη ροή του αίματος, οι τοξίνες εξαφανίζονται, ενισχύονται οι μύες, ελέγχεται το βάρος, μειώνεται το στρες, ο ύπνος βελτιώνεται … και ο κατάλογος συνεχίζεται. Ακόμα και μια μέτρια άσκηση (150 λεπτά την εβδομάδα βιαστικού περπατήματος) έχει σημαντική επίδραση στη μείωση του λιπώδους ιστού στα άτομα με λιπώδη ηπατική νόσο (14).  Για να θεραπεύσετε και να διατηρήσετε την υγεία του ήπατος αλλά και για μια φυσική ενίσχυση αποτοξίνωσης του ήπατος, θα πρέπει να ασκείστε τακτικά.

9. Συμπληρώστε τη διατροφή σας με Βιταμίνη E.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας:

“Ο επιπολασμός της μη αλκοολικής λιπώδους ηπατικής νόσου (NAFLD) είναι πιθανό να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου λόγω της παχυσαρκίας και του διαβήτη. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει οριστική θεραπεία για το NAFLD. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η βιταμίνη Ε (RRR-α-τοκοφερόλη) συνιστάται μόνο σε ενήλικες που πάσχουν από μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα (NASH) χωρίς διαβήτη ή κίρρωση και με επιθετική ιστολογία … Η θεραπεία με βιταμίνη Ε επέδειξε σημαντική βελτίωση στη στεάτωση [κατακράτηση λιπωδών κυττάρων], σε φλεγμονές, στην στεατοηπατίτιδα [λιπώδης ηπατοπάθεια] σε ενήλικες ασθενείς με επιθετικό NASH που δεν έχουν διαβήτη ή κίρρωση.» (15)

Τα τρόφιμα με σημαντική περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε περιλαμβάνουν:

 • Αβοκάντο
 • Μπρόκολο
 • Kale
 • Ξηροί καρποί: αμύγδαλα, φουντούκια, κουκουνάρια
 • Φοινικέλαιο
 • Παπάγια
 • Μαϊντανός
 • Ελιές/ελαιόλαδο
 • Ακατέργαστοι σπόροι: ηλίανθος, κολοκύθα, σουσάμι
 • Γλυκοπατάτα
 • Σέσκουλο
 • Σπανάκι
 • Πέστροφα
 • Πράσινα γογγύλια

10. Καταναλώστε πικρά χόρτα

Τα πράσινα λαχανικά είναι εξαιρετικά θρεπτικά και είναι το καλύτερο φυσικό φάρμακο για την υγεία του ήπατος. Περιέχουν αντιοξειδωτικά φλαβονοειδών στις χρωστικές τους που είναι ισχυροί θεραπευτές. Πικρά χόρτα όπως ρόκα, πικραλίδα, τεύτλα, έλαμπος και χόρτα διαμορφώνουν τα λιπαρά οξέα του ήπατος. (16) Η πικρή γεύση διεγείρει την έκκριση της χολής για να καθαρίσει το συκώτι και να προωθήσει την αποτελεσματική πέψη. Το πράσινο τσάι έχει επίσης παρόμοιες ιδιότητες που προστατεύουν το ήπαρ.

Η αντικατάσταση τροφών όχι και τόσο υγιεινών, με περισσότερα χόρτα θα σας αναζωογονήσει και θα σας βοηθήσει να χάσετε κιλά εάν είστε υπέρβαροι.

Εάν έχετε προβλήματα με το συκώτι σας, αποφύγετε:

 • Κεράσια
 • Μελιτζάνα
 • Πιπεριές
 • Πατάτες
 • Τοματίλλος
 • Ντομάτες
  Αυτά τα φυτά μπορεί να είναι ήπια τοξικά για ένα συμβιβασμένο συκώτι

11. Ώρα για Grapefruit

Αυτό το πικρό εσπεριδοειδές δεν χαίρει της αναγνώρισης που του αξίζει. Είναι ένα εργοστάσιο βιταμίνης C που περιέχει αμέτρητα αντιοξειδωτικά.
Όσον αφορά την υγεία του ήπατος, το γκρέιπφρουτ περιέχει τη ναρινενίνη, η οποία προστατεύει από την ηπατική βλάβη και την άνωση που προκαλείται από την κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος (18). Περιέχει επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καταπολεμούν το χημικό επαγόμενο οξειδωτικό στρες (19). Επιπλέον, τα χηλικοποιητικά αποτελέσματα του εσπεριδοειδούς δρουν ενάντια στη νέκρωση του ήπατος, τον εκφυλισμό του υδρογόνου και την αποδιοργάνωση του ηπατικού ιστού. (20)

Προσθέστε μισό γκρέιπφρουτ ή ένα μεγάλο ποτήρι χυμό γκρέιπφρουτ στο καθημερινό πρωινό σας για μια μεγάλη φυσική αποτοξίνωση του ήπατος. Απλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα φρούτα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με το φάρμακο που συνταγογραφείται, οπότε συνεννοηθείτε με τον γιατρό σας

 

12. Καταναλώστε βιολογικά τρόφιμα.

Το Roundup είναι το πιο δημοφιλές ζιζανιοκτόνο στον κόσμο. Περιέχει ένα συστατικό που λέγεται γλυφοσάτη, το οποίο προκαλεί μια ολόκληρη πληθώρα σοβαρών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων διαταραχών του φάσματος του αυτισμού, πονοκεφάλους, νευρολογικές δυσλειτουργίες, παχυσαρκία, αλλεργίες, άσθμα και ηπατική νόσο. Τα υπολείμματα γλυφοσάτης υπάρχουν σε όλα σχεδόν τα συμβατικά τρόφιμα που πωλούνται, από το μέλι έως τα κιβώτια δημητριακών μέχρι το κρασί.

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι υπερβολικά χαμηλές δόσεις Roundup (ανάλογες με αυτό που οι άνθρωποι πιθανότατα αφομοιώνουν καταναλώνοντας συμβατικές συσκευασμένες και επεξεργασμένες τροφές) που χορηγήθηκαν σε αρουραίους τακτικά, για μια περίοδο 2 ετών οδήγησαν στη μη αλκοολική λιπώδη ηπατική νόσο το δεύτερο έτος. (21)
“Οι ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως δέχονται μελέτες τοξικότητας σε αρουραίους ως δείκτη κινδύνου για την ανθρώπινη υγεία. Τα αποτελέσματα αυτής της τελευταίας μελέτης έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία». (22)

Αυτό είναι σημαντικό, σύμφωνα με τη μελέτη, καθώς η λιπώδης ηπατική νόσος συσχετίζεται με την παχυσαρκία, τον διαβήτη και το μεταβολικό σύνδρομο. Επιπλέον, υπάρχουν σωρευτικά αποτελέσματα:
“Υπάρχουν αυξανόμενα στοιχεία που υποδεικνύουν ότι τα GBH [ζιζανιοκτόνα με βάση τη γλυφοσάτη] επιφέρουν τοξικές επιδράσεις μέσω διαφορετικών μηχανισμών, ανάλογα με το επίπεδο έκθεσης.”

Η μελέτη αυτή επίσης έδειξε βλάβη λόγω γλυφοσάτης και σε άλλα όργανα. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν θάνατο των κυττάρων των ιστών, ίνωση, τον κακό και μη φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπών και βλάβη στα μιτοχόνδρια του κυττάρου (τα κέντρα των κυττάρων που παίρνουν θρεπτικά συστατικά, τα διασπούν και την απελευθερώνουν ως ενέργεια).

Η βιολογική τροφή εξ ορισμού σημαίνει ότι το προϊόν αναπτύσσεται χωρίς συνθετικά φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα ή λιπάσματα. Σημαίνει επίσης ότι οι αγρότες χρησιμοποιούν σπόρους που δεν είναι γενετικά τροποποιημένοι. Αυτοί οι παράγοντες μειώνουν δραστικά την έκθεσή σας στη γλυφοσάτη και άλλες τοξικές χημικές ουσίες. Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η φυσική αποτοξίνωση του ήπατος, τα φυτοφάρμακα μπορούν να βλάψουν το ήπαρ μόνιμα

Συμπέρασμα

Το συκώτι σας είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό όργανο στο σώμα σας και λειτουργεί ως φίλτρο των τροφών που καταναλώνετε. Φροντίστε αυτό το κρίσιμο όργανο με φυσικό τρόπο αποτοξίνωσης και οι τοξίνες θα γίνουν παρελθόν.

Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ.

share24.gr / Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης

Περισσότερα άρθα, σαν αυτό, για την υγεία στη σελίδα Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης. Κάντε like στο κουτί που ακολουθεί:

!!!Σημαντικό!!! Το περιεχόμενο του site προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας, στη σελίδα “Εναλλακτικές θεραπείες & Φαρμακείο της Φύσης” στο facebook και σύνδεσμο (link) στο άρθρο
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!