sex videos
site
phim sec

Φτιάξτε ένα μικρό Θερμοκήπιο για τα Φυτά του Κήπου Σας Εύκολα με Αυτόν τον Τρόπο

Φτιάξτε ένα μικρό Θερμοκήπιο για τα Φυτά του Κήπου Σας Εύκολα με Αυτόν τον Τρόπο!

Αρκετές ανοιξιάτικες και φθινοπωρινές καλλιέργειες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ πολλές από αυτές είναι ευαίσθητες, ειδικά στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης των φυτών.

Για να λύσουμε το πρόβλημα αυτό, θα πρέπει να τους παρέχουμε με κάποιο τρόπο καλύτερες θερμοκρασίες, από αυτές του περιβάλλοντος, καλύπτοντας τα φυτά κάτω από ένα μικρό θερμοκήπιο, που θα ακολουθεί τη γραμμή φύτευσης.

Ανάλογα με το πάχος του ναύλον, που θα χρησιμοποιήσουμε, η θερμοκρασία θα αυξηθεί 4 έως 8 βαθμούς και η καλλιέργεια θα μείνει προστατευμένη από τις παγωμένες νύχτες, πράγμα το οποίο μπορεί να είναι κρίσιμο όταν φυτεύουμε στις αρχές του έτους ή προσπαθούμε να επεκτείνουμε την καλλιεργητική περίοδο μέχρι τα τέλη φθινοπώρου.

Επιπλέον, το θερμοκήπιο τις ηλιόλουστες μέρες παγιδεύει τη θερμότητα και ενθαρρύνει την ανάπτυξη των φυτών, που σημαίνει μεγαλύτερη συγκομιδή μαρουλιών, σπανακιού, λάχανου και άλλων σκληραγωγημένων φυτών. Τα πλεονεκτήματα δεν σταματούν εδώ. Καθώς ο καιρός ζεσταίνει, οι καλυμμένες με νάιλον σειρές προστατεύουν τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα άλλα θερινά κηπευτικά από την απροσδόκητους όψιμους παγετούς στο τέλος της άνοιξης.

Τα νάιλον καλύμματα και κουβέρτες θα πρέπει να είναι στερεωμένα σε στεφάνες PVC ή κάποιου άλλου υλικού. Αφού οι στεφάνες δίνουν ένα σχήμα τούνελ στο νάιλον κάλυμμα, οι πλευρές του ναίλον μπορούν να στερεωθούν στο έδαφος με χώμα ή τούβλα ή πέτρες, παγιδεύοντας έτσι τον αέρα στο εσωτερικό. Πλέον ο αέρας του θερμοκηπίου θα είναι μονωμένος από τον έξω χώρο.

Διαβάστε: Ξεκινήστε το δικό σας λαχανόκηπο

Φτιάξτε τα δικά σας μικρά θερμοκήπια καλύπτοντας τις σειρές της καλλιέργειας χρησιμοποιώντας απλά υλικά. Αρχικά, αποφασίστε και καταγράψτε ένα σχέδιο, ώστε να ταιριάζει με τον κήπο σας. Προμηθευτείτε εύκαμπτους σωλήνες PVC ή βέργες ξύλινες ή μεταλλικές, που να σχηματίζουν ημικύκλιο. Σημειώστε το μήκος τους και σιγουρευτείτε πως ταιριάζει με το πλάτος των σειρών καλλιέργειας.

Τα υλικά αυτά είναι διαθέσιμα σε καταστήματα γεωργικών εφοδίων και μπορείτε να τα προμηθευτείτε εύκολα. Το ίδιο εύκολα μπορείτε να προμηθευτείτε και τα νάιλον καλύμματα. Είναι διαθέσιμα σε πολλά μεγέθη και μπορείτε να κόψετε το μήκος που θέλετε, για να ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Υλικά με τα οποία θα δουλέψουμε στο παράδειγμά μας:

  • Ευέλικτες βέργες PVC ή κάποιου άλλου υλικού
  • Μεταλλικούςπασσάλους στήριξης
  • Νάιλον πλαστικό διάφανο κάλυμμα
  • Συρματόσχοινο για στερεοποίηση και δέσιμο υλικών
  • Τούβλα

Οδηγίες κατασκευής του θερμοκηπίου

1. Αν δεν έχετε προμηθευτεί έτοιμες στεφάνες στις διαστάσεις που τις θέλετε και έχετε πάρει σωλήνες PVC με σκοπό να τις κάμψετε μόνοι σας στερεώνοντάς τες στο έδαφος, μετρήστε το μήκος που θα χρειαστείτε σύμφωνα με το σχέδιό σας και τους υπολογισμούς σας και κόψτε τις σωλήνες με ένα κόφτη ή σιδηροπρίονο.

2. Ανοίξτε τρύπες στο έδαφος στα σημεία που θέλετε να μπουν οι στεφάνες, σύμφωνα με το σχέδιό σας, χρησιμοποιώντας τους σιδερένιους πασσάλους και καρφώνοντάς τους στο έδαφος σε βάθος 15 εκατοστών με τη βοήθεια ενός σφυριού.

Κατασκευή Θερμοκηπίου

3. Ταιριάξτε τους σωλήνες PVC περνώντας τους πάνω στους σιδερένιους πασσάλους κάμπτοντας ελαφρά τους σωλήνες, για να δημιουργήσετε τόξα. Πλέον οι στεφάνες είναι έτοιμες. Θα πρέπει να προσέχετε από την αρχή, η διατομή του σωλήνα PVC να ταιριάζει στη διάμετρο της σιδερόβεργας για να εφαρμόζει.

Κατασκευή Θερμοκηπίου

4. Για πρόσθετη υποστήριξη, περάστε ένα σωλήνα PVC κατά μήκος πάνω από τις κορυφές όλων των στεφάνων και δέστε τον με τα συρματόσχοινα καλά.

Κατασκευή Θερμοκηπίου

5. Απλώστε το κάλυμμα πάνω από τις στεφάνες και στερεώστε το στο έδαφος με τούβλα, πέτρες, χώμα ή άλλα βαριά υλικά που έχετε διαθέσιμα.

Του Θανάση Αργυρόπουλου (Γεωπόνος ΑΠΘ), για επικοινωνία στείλτε mail στο share24gr@gmail.com

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ
Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα στο facebook
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!