sex videos
site
phim sec

Βρείτε το pH του Εδάφους Σας στο Σπίτι και Δείτε αν είναι Όξινο ή Αλκαλικό

Βρείτε το pH του Εδάφους Σας στο Σπίτι και Δείτε αν είναι Όξινο ή Αλκαλικό

Για να κάνουμε πιο εύκολα τις κηπουρικές εργασίες μας, πρέπει να γνωρίζουμε μερικές βασικές ιδιότητες του εδάφους μας, πάνω στο οποίο θα μεγαλώσουν τα φυτά μας. Μια από τις πιο βασικές ιδιότητες του εδάφους είναι το pH, που δείχνει το πόσο όξινο ή αλκαλικό είναι. Εδώ γράφουμε δύο τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το μετρήσετε, σε γενικές γραμμές, μόνοι σας στο σπίτι και χωρίς ειδικό εξοπλισμό.

Διαβάστε επίσης: Ελέγξτε αν το χώμα σας είναι κατάλληλο για να φυτέψετε

Γιατί πρέπει να ξέρουμε αν το χώμα μας είναι όξινο ή αλκαλικό;

Ο βαθμός pH του εδάφους παίζει ρόλο στο κατά πόσο είναι διαθέσιμα τα βασικά μεταλλικά στοιχεία στις ρίζες των φυτών σας, που είναι απαραίτητα για την θρέψη τους, δηλαδή ο σίδηρος, το μαγνήσιο, το ασβέστιο κ.α.

Συνήθως, τα περισσότερα φυτά αναπτύσσονται φυσιολογικά σε εδάφη με pH ελαφρώς όξινο (6,5). Αν ζείτε σε μια περιοχή με αλκαλικό έδαφος, δηλαδή με pH άνω του 7,0 , έχετε δύο επιλογές. Είτε θα λάβετε μέτρα για να μειώσετε το pH, είτε θα επιλέξετε φυτά καλά προσαρμοσμένα να αναπτύσσονται σε αλκαλικές συνθήκες. Εάν κάνετε το δεύτερο, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία φυτών για να διαλέξετε, στα οποία θα αναφερθούμε στη συνέχεια.

Την αλκαλικότητα του εδάφους σας μπορείτε να την μειώσετε με την προσθήκη οργανικών υλικών, όπως πευκοβελόνες, τύρφη, κομποστοποιημένα φύλλα κ.α. Κάθε φορά που προσθέτετε κάτι στο χώμα για να διορθώσετε το pH, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το χώμα να το αφομοιώσει πριν κάνετε την επόμενη τροποποίηση προσθέτοντας και άλλα υλικά.

Όταν προσθέτουμε οργανικά υλικά στο έδαφος, όπως αυτά που αναφέρθηκαν πιο πάνω, το ρΗ συνήθως μετακινείται προς την ουδέτερη ζώνη (στο 7), είτε το χώμα μας είναι όξινο, είτε είναι αλκαλικό. Αυτό συμβαίνει επειδή η οργανική ύλη παίζει ένα ρυθμιστικό ρόλο και προστατεύει το έδαφος από το να γίνει υπερβολικά όξινο ή αλκαλικό.

Το ώριμο κομπόστ έχει συνήθως σχεδόν ουδέτερο pH, έτσι οι τακτικές εφαρμογές ενίσχυσης του εδάφους με κομπόστ, θα πρέπει να είναι η κύρια μέθοδος που θα ακολουθήσετε για να βελτιώσετε εδάφη με ακραίες τιμές pH. Αν το pH στο χώμα σας είναι ελαφρώς όξινο ή ελαφρώς αλκαλικό, η οργανική λίπανση και η εφαρμογή κομποστ για λίπασμα είναι το μόνο που χρειάζεται ώστε τα φυτά σας να αναπτυχθούν φυσιολογικά χωρίς προβλήματα θρέψης.

Διαβάστε: Φτιάξτε κομπόστ στον κήπο σας για βιολογική λίπανση των φυτών σας

#1 Τεστάρετε το pH του εδάφους χρησιμοποιώντας ξύδι και μαγειρική σόδα

Από διάφορα διάσπαρτα σημεία του κήπου ή του αγρού σας (συνήθως 5-10 ανάλογα πόσο μεγάλος είναι) συλλέξτε σε καθαρή πλαστική σακούλα δείγματα σε βάθος 0-30 εκατοστά (δηλαδή το βάθος στο οποίο αναπτύσσονται οι ρίζες των φυτών σας) με ένα φτυάρι. Δεν χρειάζεται η ποσότητα να είναι μεγάλη, αλλά αντιπροσωπευτική.

Στη συνέχεια θα πρέπει να αναμίξετε καλά το μείγμα χωμάτων, ώστε να γίνει ομοιογενές. Από το ομοιογενές μείγμα τς σακούλας θα συλλέξτε 1 φλιτζάνι χώματος, το οποίο θα πάρετε σπίτι σας να το αναλύσετε χρησιμοποιώντας το ξύδι και την μαγειρική σόδα.

Στο σπίτι, θα χρειαστείτε 2 πλαστικά ή γυάλινα μπολ, το φλιτζάνι με το χώμα που συλλέξατε, ξίδι και μαγειρική σόδα.

Από το φλιτζάνι με με το χώμα, βάλτε 2 μεγάλες κουταλιές σε κάθε μπολ. Στο πρώτο μπολ, προσθέστε μισό φλιτζάνι ξίδι. Αν αφρίσει, έχετε αλκαλικό έδαφος με pH μεταξύ 7 και 8.

Αν δεν αφρίσει το χώμα στο μπολ με το ξίδι, προσθέστε αποσταγμένο νερό στο άλλο μπολ μέχρι το χώμα να διαλυθεί σε αυτό και ύστερα προσθέστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Αν αφρίσει έχετε όξινο έδαφος, πιθανόν με pH μεταξύ 5 και 6.

Εάν το χώμα δεν αντιδράσει καθόλου στην προσθήκη ξυδιού και σόδας, τότε έχετε ουδέτερο pH 7 και είστε τυχεροί, γιατί είναι είναι αυτό που θέλετε.

# 2 Το τεστ με το κόκκινο λάχανο

Σε μια κατσαρόλα ρίξτε 2 φλιτζάνια αποσταγμένο νερό. Ψιλοκόψτε ένα κόκκινο λάχανο σε μικρά κομμάτια και προσθέστε 1 φλιτζάνι από αυτά στην κατσαρόλα. Σιγοβράστε για 5 λεπτά, βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε το να καθίσει περιμένοντας πάνω από 30.

Σουρώστε το σε ένα μπολ. Το υγρό του θα έχει ένα μωβ χρώμα και pH ουδέτερο, δηλαδή 7.

Για να τεστάρετε το χώμα σας, προσθέστε 2 κουταλάκια του γλυκού χώμα (από αυτό που συλλέξαμε με την προηγούμενη μέθοδο) σε ένα μικρό βάζο και λίγα εκατοστά από το εκχύλισμα του λάχανου. Ανακατέψτε και περιμένετε για 30 λεπτά. Ελέγξτε το χρώμα που πήρε το χώμα στο βάζο. Αν έγινε ροζ, το χώμα σας είναι όξινο, ενώ αν έγινε μπλε/ πράσινο, το χώμα σας είναι αλκαλικό.

Υπάρχει μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών που ευδοκιμούν σε όξινα εδάφη. Αυτά περιλαμβάνουν τα βατόμουρα, τα φασόλια, το μπρόκολο, τα τεύτλα, το σκόρδο, το λάχανο, το μαρούλι και τα άλλα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, το μαϊντανό, τα μπιζέλια, τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σπανάκι κ.α.

Αν βρήκατε το χώμα σας ελαφρώς αλκαλικό (pH μεταξύ 7 και 8), μπορείτε να καλλιεργήσετε λαχανικά που αναπτύσσονται φυσιολογικά σε τέτοια εδάφη, όπως αγκινάρα, σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελλών, πεπόνι, αμπέλι, πράσα, πορτοκαλιές, ροδακινιές, ζαχαρότευτλα, μεσπιλέα, γογγύλια, κ.α.

Γνωρίζοντας το pH του εδάφους σας βοηθάτε τα φυτά σας να μεγαλώνουν απορροφώντας καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά από το έδαφος. Η ικανότητά τους να το κάνουν εξαρτάται και από άλλες ιδιότητες, όπως η δομή του εδάφους, ο συνδυασμός άμμου, ιλύος, αργίλου και οργανικής ύλης.

Η δομή του εδάφους και η οξύτητά του καθορίζουν σε πιο βαθμό θα είναι διαθέσιμα τα θρεπτικά στοιχεία στα φυτά σας. Χρησιμοποιήστε αυτούς τους εύκολους και γρήγορους τρόποι για να έχετε μια ιδέα του pH του εδάφους σας και να προγραμματίστε τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε πριν φυτέψτε το επόμενο έτος.

Του Θανάση Αργυρόπουλου (Γεωπόνος ΑΠΘ), επικοινωνία στο share24gr@gmail.com

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ
Για περισσότερα νέα σχετικά με Έξυπνα TIPS για DIY κατασκευές κάντε like στην σελίδα στο facebook
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!