sex videos
site
phim sec

Γιατί Κιτρινίζουν τα Φύλλα του Βασιλικού και Τι Πρέπει να Κάνετε για να το Αντιμετωπίσετε

Γιατί Κιτρινίζουν τα Φύλλα του Βασιλικού και Τι Πρέπει να Κάνετε για να το Αντιμετωπίσετε!

O βασιλικός είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά για καλλιέργεια στον κήπο και στην αυλή λόγω των αρωματικών φύλλων του, που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε φρέσκα ή αποξηραμένα στην κουζίνα μας.

Στη χώρα μας μπορούμε με διάφορες καλλιεργητικές πρακτικές να έχουμε φρέσκο βασιλικό όλο το χρόνο σε γλάστρα μέσα και έξω από το σπίτι μας. Ο βασιλικός είναι σχετικά ανθεκτικό φυτό, αλλά ευπαθές σε ορισμένες ασθένειες και παράσιτα, που μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό και κιτρίνισμα στα φύλλα του.

Γιατί τα φύλλα του βασιλικού κιτρινίζουν;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό στα φύλλα του βασιλικού και ο προσδιορισμός τους δεν είναι πάντα εύκολος.

Το ακατάλληλο πότισμα. Οι ρίζες το βασιλικού μπορεί να σαπίσουν ξαφνικά, αν τον ποτίζετε με πάρα πολύ νερό. Αυτός είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που τα φύλλα του μπορεί να κιτρινίσουν. Ποτίζουμε τον βασιλικό μόνο όταν η επιφάνεια του χώματος του εδάφους είναι ξηρή σε βάθος 4 εκατοστών. Να θυμάστε πως το ελαφρά ξηρό χώμα είναι πιο προτιμητέο από το υγρό και μουσκεμένο. Κατά γενικό κανόνα, ένα βαθύ πότισμα κάθε 7 έως 10 ημέρες είναι αρκετό. Αν μεγαλώνετε το βασιλικό στη γλάστρα, βεβαιωθείτε ότι αυτή έχει τουλάχιστον μία οπή αποστράγγισης στο κάτω μέρος.

Μυκητολογικές Ασθένειες. Υπάρχουν αρκετές ασθένειες που προκαλούνται από μύκητες, που μπορούν να κιτρινίσουν τα φύλλα του βασιλικού, με τον περονόσπορο την πιο σημαντική από αυτές. Ο περονόσπορος έχει γρήγορη εξάπλωση και σύμπτωμά του είναι το ξαφνικό κιτρίνισμα των φύλλων που προσβλήθηκαν σε μεγάλες κηλίδες, οι οποίες αργότερα γίνονται γκρι ή καφέ. Τα φύλλα αρχίζουν να ξεραίνονται περιφερειακά ή στην κορυφή τους. Αν προλάβετε το πρόβλημα νωρίς, ίσως είστε σε θέση να σταματήσετε την εξάπλωση κόβοντας τα φύλλα και τους βλαστούς που έχουν προσβληθεί. Ωστόσο, αν έχετε φυτά που έχουν πληγεί σοβαρά πρέπει να τα απομακρύνετε για να μη μολύνουν τα υπόλοιπα.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που κάνει τα φύλλα του βασιλικού να κιτρινίσουν Ο βασιλικός προτιμά κατά τη διάρκεια της μέρας θερμοκρασίες πάνω από 21℃, ενώ η θερμοκρασία τη νύχτα θα πρέπει να είναι πάνω από τους 10℃. Η διάρκεια της ηλιοφάνειας είναι ακόμα ένας παράγοντας που προκαλεί το πρόβλημα. Ο βασιλικός προτιμά άμεση έκθεση στον ήλιο για έξι έως οκτώ ώρες ημερησίως. Για την ανάπτυξή του σε εσωτερικούς χώρους, θα χρειαστεί πιθανόν τεχνητό φως (λάμπα) κατά τη διάρκεια του χειμώνα, για 10 έως 12 ώρες την ημέρα.

Διαβάστε : Διατηρήστε τα βότανα του κήπου σε βάζο με νερό μέσα στο σπίτι το χειμωνα

Αφίδες (Μελίγκρα). Οι αφίδες είναι μικροσκοπικά παράσιτα που απομυζούν το χυμό από τα κύτταρα των φύλλων, προκαλώντας έτσι αποχρωματισμό σε αυτά. Δείτε στην κάτω επιφάνεια του ελάσματος των φύλλων και στα τρυφερά μέρη του βλαστού για το αν έχουν παρασιτιστεί απο αυτά τα έντομα. Ο έλεγχος των αφίδων είναι ευκόλος με κάποια βιολογική εφαρμογή με σαπούνι, αλλά να προσέχετε να μην ψεκάζετε με σαπούνι τις μεσημεριανές ώρες ή τις ζεστές μέρες του έτους, καθώς το σαπούνι μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Διαβάστε : Βιολογική καταπολέμηση αφίδων με φυσικές μεθόδους

Νηματώδεις. Τα μικρά αυτά παράσιτα διαβιούν στο έδαφος και προκαλούν κόμβους, δηλαδή κύστες, στις ρίζες. Οι ρίζες δυσλειτουργούν με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστά η θρέψη του φυτού και τα φύλλα στο πάνω μέρος να κιτρινίζουν. Η καλύτερη λύση είναι να απομακρύνεται τα φυτά που έχουν αυτό το πρόβλημα, να πετάξετε μακριά το χώμα από τις γλάστρες τους και να φυτέψετε νέα.

Η έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Ο βασιλικός είναι ανθεκτικό φυτό και αναπτύσσεται καλά σε φτωχά εδάφη, αλλά εξακολουθεί να απαιτεί θρεπτικά συστατικά, ώστε να είναι θαλερός. Ρίξτε λίπασμα τακτικά στο βασιλικό για να αποτρέψετε κιτρινισμούς στα φύλλα του. Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα για όλες τις χρήσεις ή ποτίστε το με εκχύλισμα κομπόστ.

Διαβάστε: Φτιάξτε εκχύλισμα κομποστ για βιολογική λίπανση

Του Θανάση Αργυρόπουλου (Γεωπόνος ΑΠΘ)

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ

!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!! Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο!

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!