sex videos
site
phim sec

Πως να Διατηρήσετε τα Βότανα του Κήπου σε Βάζο με Νερό στο Σπίτι κατά τη διάρκεια του Χειμώνα

Πως να Διατηρήσετε τα Βότανα του Κήπου σε Βάζο με Νερό στο Σπίτι κατά τη διάρκεια του Χειμώνα!

Τα κρύα του φθινοπώρου σηματοδοτούν το τέλος της καλλιεργητικής περιόδου και τη συλλογή των βοτάνων που μεγάλωναν στην αυλή για την χρησιμοποίησή τους στην κουζίνα μας. Για τους πιο απαιτητικούς από μας, αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο και μπορούμε να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε τα βότανά μας σε νερό μέσα στο σπίτι.

Ανακαλύψτε ποια από τα βότανα της αυλής σας που μπορούν να αναπτυχθούν στο νερό και βάλτε τα σε μια σειρά από γυάλινα βάζα, το ένα δίπλα στο άλλο, στο περβάζι σας. Τα στελέχη των βοτάνων αυτών έχουν την ικανότητα να ριζοβολούν σε ποτήρια ή βάζα με νερό βρύσης, προσθέτοντας έτσι μια ιδιαίτερη νότα φύσης στη διακόσμηση της κουζίνας σας και εξασφαλίζοντας φρέσκα φύλλα και βλαστούς για άρωμα και γεύση στα πιάτα σας τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Ποια βότανα αναπτύσσονται σε νερό

Τα βότανα που ριζοβολούν στο νερό και αναπτύσσονται έτσι τους χειμερινούς μήνες είναι μερικά από τα πολυετή ποώδη φυτά. Αντιθέτως, τα ετήσια φυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι από τη φύση τους ώστε να αυξάνονται για μία μόνο σεζόν, να παράγουν σπόρους, και στη συνέχεια να ξεραίνονται Τα πολυετή φυτά βλασταίνουν και παράγουν συνεχώς καινούργια φύλλα, όταν αφαιρούμε τα παλαιότερα, καθώς αυτά μεγαλώνουν

Μερικά από τα πιο δημοφιλή βότανα που μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν στο νερό είναι το Φασκόμηλο, το Θυμάρι, η Μέντα, ο Βασιλικός, η Ρίγανη, το Βάλσαμο, η Στέβια κ.α. Σε περίπτωση που έχετε κάποιο πολυετές ποώδες βότανο και δεν ξέρετε αν αυτό αναπτύσσεται με αυτή τη διαδικασία, κόψτε μερικά στελέχη και πειραματιστείτε βάζοντάς τα σε νερό για να δείτε αν θα ριζοβολήσουν.

Πώς να κάνετε σωστά τη διαδικασία

Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά απλή, σε σημείο που μπορείτε να τη δείξετε στα παιδιά σας και να τα εκπαιδεύσετε σχετικά με τα βότανα με έναν διασκεδαστικό τρόπο. Διαλέξτε μερικά από τα φυτά που έχετε στον κήπο ή σε γλάστρες στο μπαλκόνι σας και κόψτε με ένα μαχαιράκι στελέχη με μήκος περίπου 15 εκατοστά αφαιρώντας τα φύλλα του κοτσανιού 8-10 εκατοστά από τη βάση προς την κορυφή.

Γεμίστε ένα βάζο ή ένα ποτήρι με καθαρό νερό από τη βρύση, αλλά αποφύγετε το αποσταγμένο νερό. Η απόσταξη αφαιρεί μερικά βασικά μέταλλα που επιτρέπουν στα βότανα να αναπτυχθούν. Εάν χρησιμοποιήσετε διάφανο γυάλινο βάζο, θα πρέπει να αλλάζετε το νερό πιο συχνά, καθώς στα τοιχώματα θα κάτσει άλγη και δε θα φαίνεται ωραίο αισθητικά. Τα χρωματιστά γυάλινα βάζα είναι τα καλύτερα, επειδή επιπλέον εμποδίζουν το φως του ηλίου να φωτίζει άμεσα τις ρίζες του φυτού.

Τα βότανα στο βάζο θα απορροφήσουν υγρασίας από το κάτω μέρος του στελέχους, γι’ αυτό κάντε μια τομή στη βάση με γωνία για να αυξηθεί η επιφάνεια αυτής της περιοχής. Τοποθετήστε το στέλεχος σε βάζο γεμάτο με καθαρό νερό και αφήστε το σε σημείο όπου θα βλέπει τουλάχιστον έξι ώρες του φωτός του ήλιου κάθε μέρα.

Τα βότανα αυτά θα σας προμηθεύουν σταθερά με μικρές ποσότητες αρωματικών φύλλων κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Να αφαιρείτε κάθε φύλλο όταν φτάνει στο πλήρες μέγεθός του, ώστε να ενθαρρύνετε το βλαστό να παράξει περισσότερα φύλλα στην κορυφή. Τα βότανα με αυτόν τον τρόπο θα μπορούν να αυξάνονται για μήνες, δηλαδή αρκετό καιρό μέχρι να έρθει η επόμενη άνοιξη και να βλαστήσουν ξανά αυτά που έχετε στον κήπο.

Του Θανάση Αργυρόπουλου (Γεωπόνος ΑΠΘ), για επικοινωνία – συνεργασία στείλτε mail στο share24gr@gmail.com

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Καλλιεργητικές Πρακτικές κάντε like στην σελίδα στο facebook πατώντας εδώ
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!