sex videos
site
phim sec

Γιατί Βάφουμε Αυγά το Πάσχα; 5 Θεωρίες για την Προέλευση του Εθίμου!

Κάθε χρόνο, την Μεγάλη Πέμπτη συνηθίζουμε παραδοσιακά να βάφουμε κόκκινα αυγά, τα οποία τσουγκρίζουμε το Πάσχα. Αλλά από που προέρχεται αυτή η παράδοση;

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι μία και μοναδική, αλλά υπάρχουν πολλές θεωρίες για το πως τα κόκκινα αυγά έγιναν μέρος της πασχαλινής παράδοσης και χριστιανικό έθιμο. Παραθέτουμε πιο κάτω πέντε από τους επικρατέστερους λόγους και αν ξέρετε περισσότερους μπορείτε να τους συμπληρώσετε στα σχόλια.

1. Για να Γιορτάσουμε τον Ερχομό της Άνοιξης

Τα αυγά συχνά συνδέονται με αρχαιοελληνικές γιορτές για τον ερχομό της άνοιξης. Ως σύμβολο της αναγέννησης και της νέας ζωής που έρχεται στον κόσμο, είναι κατάλληλα για τον εορτασμό της άνοιξης και της αναζωογόνησης της φύσης που συμβαίνει μετά το χειμώνα. Εκείνες τις εποχές ήταν σύνηθες να διακοσμούν με αυγά τις εορταστικές εκδηλώσεις και να ανταλλάσσουν χρωματιστά αυγά ως δώρα μεταξύ των φίλων και των μελών της οικογένειας. Ο συμβολισμός της αναγέννησης ταιριάζει ιδανικά με τον εορτασμό του Πάσχα, και την Ανάσταση του Ιησού. Η πρακτική της διακόσμησης και της ανταλλαγής των κόκκινων αυγών υιοθετήθηκε από τους Χριστιανούς και περιλαμβάνεται στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πάσχα.

 

2. Αποτελούσε Παράδοση στην Περιοχή της Μεσοποταμίας

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως οι πρώτοι Χριστιανοί που κατοικούσαν στην περιοχή της Μεσοποταμίας (η περιοχή ανάμεσα στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη) έβαφαν κόκκινα αυγά για να αναπαραστήσουν το αίμα που έτρεχε από τις πληγές του Χριστού κατά τη διάρκεια της σταύρωσης. Η Εκκλησία υιοθέτησε αυτή την πρακτική και την συνεχίζει έκτοτε.

3. Μια Βασιλική Παράδοση

Ο βασιλιάς Εδουάρδος Α’ της Αγγλίας ενδέχεται να συνέβαλε στο έθιμο του βαψίματος των αυγών για τον εορτασμό του Πάσχα. Τον 13ο αιώνα, ο Εδουάρδος διέταξε να χρωματιστούν 450 αυγά και να διακοσμηθούν με χρυσά φύλλα. Αργότερα τα δώρισε στα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας ως δώρα για το Πάσχα.

4. Ο Θρύλος της Μαρίας της Μαγδαληνής και τα Κόκκινα Αυγά

Υπάρχουν αρκετές ιστορίες με την Μαρία Μαγδαληνή βασικό πρόσωπο πίσω από τη δημιουργία της παράδοσης των κόκκινων αυγών. Μια εκδοχή περιλαμβάνει την επίσκεψη της Μαρίας της Μαγδαληνής στον τάφο του Ιησού τρεις ημέρες μετά την σταύρωση. Στην επίσκεψή της αυτή κουβαλούσε ένα καλάθι με βραστά αυγά για να τα μοιραστεί με τις υπόλοιπες γυναίκες που θρηνούσαν στον τάφο. Όταν έφτασε βρήκε τον βράχο που κάλυπτε την είσοδο του τάφου να έχει μετακινηθεί και τον τάφο άδειο. Εκείνη τη στιγμή τα αυγά στο καλάθι της πήραν ένα λαμπρό χρώμα με κόκκινη απόχρωση.
Ένας άλλος μύθος λέει πως η Μαρία η Μαγδαληνή πήγε να βρει τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο μετά την ανάσταση του Ιησού από τους νεκρούς. Χαιρέτησε τον αυτοκράτορα λέγοντας “Χριστός Ανέστη“. και ο Τιβέριος απάντησε, “Εάν αυτά τα αυγά γίνουν κόκκινα, τότε θα πιστέψω και εγώ πως ο Χριστός αναστήθηκε” δείχνοντας τα αυγά που ήταν δίπλα του στο τραπέζι. Την συνέχεια μπορεί να την μαντἐψει ο οποιοσδήποτε, τα αυγά άλλαξαν χρώμα και βάφτηκαν κόκκινα.

5. Ο Θρύλος της Παναγίας και τα Κόκκινα Αυγά

Διάφοροι θρύλοι στην Ελλάδα θέλουν την Παναγία και όχι την Μαρία την Μαγδαληνή να είναι η πηγή του εθίμου. Η Παναγία ήταν παρών στη σταύρωση του υιού της τη Μεγάλη Παρασκευή και, σύμφωνα με αυτούς τους θρύλους είχε μαζί της αυγά. Σε μια από τις εκδοχές το αίμα από τις πληγές του Ιησού έπεσε στα αυγά και τα έβαψε κόκκινα. Μια άλλη εκδοχή λέει πως η Παναγία έκλεγε και ικέτευε τους ρωμαίους στρατιώτες να είναι λιγότερο σκληροί με τον σταυρωμένο Ιησού . Έδωσε σε αυτούς τους στρατιώτες τα αυγά και όπως έκλεγε, τα δάκρυά της έπεσαν πάνω στα αυγά στιγματίζοντας τα με κηλίδες λαμπρών χρωμάτων.
Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας!
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!