sex videos
site
phim sec

Νέα ανακάλυψη από τη NASA: Πλανήτης με 3 Ήλιους!

Νέα ανακάλυψη από τη NASA: Πλανήτης με 3 Ήλιους!

Ας προσπαθήσουμε να φανταστούμε το εξής: ένας πλανήτης, ατέλειωτες ηλιόλουστες μέρες, ανατολές και ηλιοβασιλέματα εις τριπλούν, ανάλογα με τις εποχές (που διαρκούν όσο η ζωή του ανθρώπου κι ακόμη περισσότερο)!

Έναν τέτοιο κόσμο ανακάλυψαν οι αστρονόμοι του Πανεπιστημίου της Arizona χρησιμοποιώντας την τεχνική της άμεσης απεικόνισης. O πλανήτης HD 131399Ab, δεν μοιάζει με κανέναν κόσμο όπως τον γνωρίζουμε εμείς – ένας πλανήτης που έχει, μακράν, την ευρύτερη τροχιά μέσα σε ένα σύστημα πολλών αστέρων.

Ο πλανήτης έχει εντοπιστεί σε απόσταση περίπου 340 έτη φωτός από τη Γη, στον αστερισμό του Κενταύρου. Ο πλανήτης HD 131399Ab θεωρείται ότι έχει ηλικία περίπου 16 εκατομμυρίων ετών, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους νεώτερους εξωπλανήτες (ή εξωηλιακούς πλανήτες) που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Έχοντας θερμοκρασία 850 kelvins (σχεδόν 1,070 F ή 580 C) και βάρος περίπου όσο 4 φορές η μάζα του Δία, είναι ένας από τους ψυχρότερους εξωπλανήτες με τη λιγότερη μάζα.

«Ο HD 131399Ab είναι ένα από τους ελάχιστους εξωπλανήτες άμεσης απεικόνισης και ο πρώτος που διαθέτει τόσο ενδιαφέρουσα δυναμική διαμόρφωση» αναφέρει ο Daniel Apai, επικεφαλής της «Επιστημονικής Ομάδας Εξωπλανητικού Συστήματος» (NExSS) της  NASA, που ασχολείται με την αναζήτηση ζωής σε πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος.

Κατά τη μισή τροχιά του πλανήτη, η οποία διαρκεί 550 γήινα έτη, τρία άστρα είναι ορατά στον ουρανό, τα δύο λιγότερο φωτεινά βρίσκονται πιο κοντά το ένα στο άλλο και σε μεγάλη απόσταση βρίσκεται το πιο φωτεινό άστρο, όπως αναφέρει Kevin ο Wagner, που ανακάλυψε τον HD 131399Ab. «Για τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους αυτού του πλανήτη, τα άστρα εμφανίζονται κοντά το ένα στο άλλο, δίνοντας στη νύχτα μια οικεία όψη, αλλά με μια μοναδική κατάσταση τριπλής ανατολής και δύσης σε καθημερινή βάση. Καθώς ο πλανήτης περιστρέφεται και τα αστέρια απομακρύνονται κάθε μέρα, φτάνει σε ένα σημείο της τροχιάς του όπου η δύση του ενός συμπίπτει με την ανατολή ενός άλλου– οπότε σε εκείνο το σημείο είναι σχεδόν πάντοτε μέρα, για περίπου ένα τέταρτο της περιστροφής του, ή περίπου 140 ώρες γης».

Ο πλανήτης αυτός είναι η πρώτη ανακάλυψη ενός εξωπλανήτη που έγινε με το τηλεσκόπιο SPHERE, τα αρχικά του οποίου σημαίνουν «Όργανο Φασματο-πολωμετρικής Εξωπλανητικής Υψηλής Αντίθεσης». Είναι εγκατεστημένο στο Μεγάλο Τηλεσκόπιο που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Νοτίου Αστεροσκοπείου (European Southern Observatory, ESO) στο Cerro Paranal στη Βόρεια Χιλή, που αναζητά πλάνητες γύρω από άλλα άστρα. Το SPHERE είναι ευαίσθητο στο υπέρυθρο φως, γεγονός που ο βοηθάει να εντοπίζει θερμά σήματα νέων πλανητών.

Παρά το γεγονός ότι χρειάζονται επανειλημμένες και μακροχρόνιες παρατηρήσεις για να καθοριστεί η τροχιά του πλανήτη, φαίνεται ότι ισχύει το εξής: στο κέντρο της τροχιάς βρίσκεται ένα άστρο που έχει μάζα 80 τοις εκατό μεγαλύτερη από τη μάζα του ήλιου και ονομάστηκε HD 131399A, το οποίο έχει δορυφόρους τα δύο άλλα αστέρια το B και το C, σε απόσταση περίπου 300 AΜ (μία ΑΜ, ή αστρονομική μονάδα, είναι ίση με τη μέση τομή της απόστασης μεταξύ Γης και Ήλιου). Το άστρο B και το C περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους, καθώς τα χωρίζει μια απόσταση σχεδόν ίση με αυτή μεταξύ του ήλιου μας και του Κρόνου.

Σε αυτή την περίπτωση ο πλανήτης HD 131399Ab ταξιδεύει γύρω από το κεντρικό αστέρι A, σε μία τροχιά περίπου διπλή από αυτή που έχει ο δικός μας Πλούτωνας εάν κάνουμε τη συγκρίνουμε με το δικό μας ηλιακό σύστημα. Οι ερευνητές τονίζουν ότι πιθανότατα τα σενάρια σχετικά με την τροχιά ποικίλουν σε εύρος, οπότε η ετυμηγορία σχετικά με την μακροπρόθεσμη σταθερότητα του συστήματος θα πρεπει να περιμένει τις επόμενες παρατηρήσεις που θα ορίσουν καλύτερα την τροχιά του πλανήτη.

«Εάν ο πλανήτης ήταν πιο μακριά από το άστρο με τη μεγαλύτερη μάζα στο σύστημα, θα πεταγόταν εκτός συστήματος» αναφέρουν οι ερευνητές. «Οι υπολογισμοί έδειξαν ότι αυτός ο τύπος τροχιάς μπορεί να είναι σταθερός, αλλά εάν τα πράγματα αλλάξουν έστω και λίγο, γρήγορα θα αποσταθεροποιηθεί».

Οι πλανήτες σε συστήματα πολλαπλών αστέρων είναι εξαίρετα ενδιαφέροντες για τους επιστήμονες διότι παρέχουν ένα δείγμα του τρόπου που οι λειτουργούν οι συσχετισμοί των πλανητικών συστημάτων σε αυτά τα ακραία σενάρια. Αν και μας φαίνονται εξωπραγματικοί, στην ουσία τα συστήματα πολλαπλών αστέρων είναι τόσο συνήθη όσο και τα μεμονωμένα άστρα.

«Δεν είναι σαφές πώς κατέληξε αυτός ο πλανήτης σε αυτή την ευρεία τροχιά σε αυτό το ακραίο σύστημα και δεν μπορούμε ακόμα να πούμε τι σημαίνει αυτό για την ευρύτερη κατανόηση του τύπου των πλανητικών συστημάτων εκεί έξω, αλλά φαίνεται πως υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία απ΄όσο μπορούσαμε να φανταστούμε» λέει ο Wagner. «Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι πλανήτες στα συστήματα πολλαπλών αστέρων έχουν διερευνηθεί σε μικρότερο βαθμό από άλλα».

«Αυτό είναι το είδος της ανακάλυψης που μας βοηθά να τοποθετήσουμε το δικό μας ηλιακό σύστημα στο πλαίσιο μιας διαφοροποίησης των πολλαπλών κόσμων που βρίσκονται έξω από εμάς, ανακαλύπτοντας συστήματα διαφορετικά από τα δικά μας», αναφέρει η Mary Voytek, επικεφαλής του τμήματος αστρολογίας της NASA στην Washington. «Συνδυάζοντας αυτά τα αποτελέσματα με έρευνες σχετικά με τη διαμόρφωση των κατοικήσιμων κόσμων, θα έχουμε μια καλύτερη κατανόηση των συστημάτων στα οποία διαμορφώνονται οι κατοικήσιμοι κόσμοι. Η NExSS θα διασφαλίσει ότι γίνονται αυτές οι συνδέσεις».

Η ομάδα αυτή θα διερευνήσει την ποικιλότητα των εξωπλανητών, θα μάθει την ιστορία τους, τη γεωλογία τους και την αλληλεπίδραση κλίματος και συνθηκών ζωής. Η ομάδα NExSS επιθυμεί να θέσει τους πλανήτες σε ένα αρχιτεκτονικό πλαίσιο – καθώς τα ηλιακά συστήματα διαμορφώνονται μέσα από δυναμικές διεργασίες. Βάσει της κατανόησης του δικού μας ηλιακού συστήματος και του πλανήτη Γη, οι ερευνητές σκοπεύουν να ταυτοποιήσουν και να αναγνωρίσουν ποια σημεία είναι κατοικήσιμα. Η ομάδα NExSS επιταχύνει τους ρυθμούς έρευνας και χαρακτηρισμού άλλων κόσμων, οι οποίοι πιθανόν να μπορέσουν να υποστηρίξουν τη ζωή στον γαλαξία μας.

Μετάφραση  – Απόδοση Λ.Τ.

share24.gr / Επιστημονικά Νέα

Για περισσότερα νέα σχετικά με Επιστήμες κάντε like στην σελίδα στο facebook —> Επιστημονικά Νέα

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Επιστημονικά Νέα στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!