sex videos
site
phim sec

Προσοχή Οι Selfies Συνδέονται με Αυτές τις Διαταραχές Προσωπικότητας λένε οι Ψυχολόγοι

Προσοχή, Οι Selfies Συνδέονται με Αυτές τις Διαταραχές Προσωπικότητας λένε οι Ψυχολόγοι!

Όλοι μας έχουμε φίλους που τους αρέσει να βγάζουν selfies με το κινητό τους και να τις ποστάρουν στο facebook ή στο instagram για να τις δουν οι ακόλουθοι τους.

Χάρη σε κάποια νέα στοιχεία, έχουμε πλέον μερικούς τεκμηριωμένους λόγους να ανησυχούμε για την ψυχική  υγεία όσων είναι εθισμένοι σε αυτή τη συνήθεια. Βλέπετε, οι ψυχολόγοι ανακάλυψαν ότι η ψυχαναγκαστική ανάγκη κάποιον να βγάζουν selfies συνδέεται με μια σειρά διαταραχών της ψυχικής υγείας και της προσωπικότητας του ατόμου.

Ίσως σκέφτεστε πως οι διαταραχές, στις οποίες θα αναφερθούμε παρακάτω, έχουν να κάνουν με άτομα που βγάζουν δεκάδες selfies κατά τη διάρκεια της μέρας και δεν αφορούν τους πιο συγκρατημένους από μας. Όμως, σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση, ακόμα και η λήψη τριών μόνο τέτοιων φωτογραφιών καθημερινά είναι αιτία ανησυχίας.

Ας ρίξουμε μια ματιά, λοιπόν, στις πιο σοβαρές διαταραχές που οι ειδικοί μας προειδοποιούν πως μπορεί να μας προκαλούν την καθημερινή ανάγκη μας να φωτογραφίζουμε τον εαυτό μας με το κινητό.

Ναρκισσισμός

Έρευνα έχει δείξει πως άτομα με ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας τείνουν να δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετές φωτογραφίες selfies. Ειδικά αυτοί που επεξεργάζονται αυτές τις φωτογραφίες διορθώνοντας ατέλειες με φίλτρα έντονου φωτισμού ή θόλωσης, είναι ένα σημάδι πως διακατέχονται από περισσότερο ναρκισσισμό.

Ναρκισσισμός και SelfiesΤα ναρκισσιστικά άτομα έχουν ανάγκη τον θαυμασμό των άλλων σε υπερβολικό βαθμό. Έτσι, μια selfie και η ανάρτησή της στο διαδίκτυο, τους επιτρέπει να πάρουν αυτό που θέλουν μετρώντας τα likes και σχόλια κάτω από τη φωτογραφία. Αυτό το είδος θαυμασμού είναι εξαιρετικά παραπλανητικό λόγω της ανειλικρινής φύση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αν και ένας νάρκισσος μπορεί να γνωρίζει ότι τα likes δεν λένε πάντα την αλήθεια, δεν θα σταματήσει από το να ικανοποιεί το πάθος του ανεβάζοντας καθημερινά τέτοιες φωτογραφίες.

Διαταραχή Σωματικής Δυσμορφίας

“Δύο στους τρεις από όσους πάσχουν από διαταραχή δυσμορφίας σώματος και έρχονται να με επισκεφθούν στο ιατρείο μου, από τότε που ενσωματώθηκε φωτογραφική κάμερα στα κινητά τηλέφωνα βγάζουν ψυχαναγκαστικά φωτογραφίες τον εαυτό τους και τις αναρτούν στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης”, λέει ο ψυχίατρος Δρ Ντέιβιντ Veale.

Ένας 19χρονος έφηβος στη Μ. Βρετανία με τέτοια διαταραχή προσπάθησε να αυτοκτονήσει, όταν απέτυχε να τραβήξει την τέλεια selfie. Προσπαθούσε για 10 ώρες να βγάλει μια φωτογραφία του εαυτού του που να του αρέσει, ενώ συνήθιζε να βγάζει 200 selfies κάθε μέρα.

Για να ικανοποιήσει αυτόν τον ακραίο εθισμό, δεν βγήκε από το σπίτι του για έξι μήνες. Φυσικά, η περίπτωση του Ντάνι είναι ακραία. Όμως, θα μπορούσαν να ταυτιστούν αρκετοί μαζί του όταν είπε, “Το μόνο πράγμα που νοιαζόμουν ήταν να έχω το τηλέφωνό μου δίπλα μου έτσι ώστε να μπορώ να ικανοποιώ την επιθυμία μου να βγάζω φωτογραφίες τον εαυτό μου οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας για να βρω μια που να μου αρέσει.”

Οι ασθενείς που πάσχουν από διαταραχή Δυσμορφίας βρίσκουν την εξωτερική τους εμφάνιση άσχημη, ακόμα και αν δεν έχουν κανένα ψεγάδι και προσπαθούν συνεχώς να δουν τον εαυτό τους έτσι όπως πιστεύουν στο μυαλό τους πως θα ήταν όμορφος. Οι selfies τους βοηθούν να ικανοποιήσουν αυτό τους το πάθος. Επίσης, συχνά αυτή η διαταραχή συνοδεύεται από διατροφικές διαταραχές.

χαμηλή αυτοεκτίμηση

Χαμηλή Αυτοεκτίμηση και SelfiesΣύμφωνα με την εμπειρογνώμονα της ψυχικής υγείας Τίνα Σαντρι, μια τέτοια συμπεριφορά ενός ατόμου, δηλαδή να βγάζει συνέχεια selfies, “μπορεί να σημαίνει κάτι περισσότερο από ένα άλμπουμ αυτοπαρουσίασης και να αντισταθμίζει την πολύ χαμηλή και εύθραυστη αυτοεκτίμηση του ατόμου.

Ενώ με την πρώτη σκέψη, οι selfies φαίνεται να ενισχύουν την αυτοεκτίμηση κάποιου, το κάνουν με αρνητικό τρόπο. “Οι έφηβοι συχνά οδηγούνται από ανασφάλεια να κατασκευάζουν μια ιδεατή περσόνα του εαυτού τους ελκυστική σε αυτούς, πλήττοντας με αυτόν τον τρόπο αρνητικά την αυτοεκτίμησή τους“, λέει ο ψυχολόγος Lucie Hemmen. “Αν μια νεαρή κοπέλα έκθεση μια επιτηδευμένη φωτογραφία της που αντιπροσωπεύει κάτι εξιδανικευμένο, αλλά όχι τον εαυτό της, και πάρει 300 likes, ο πραγματικός της εαυτός αντιλαμβάνεται πως η συμπάθεια του κόσμου πάει στην ψευδή εικόνα και η αυτοεκτίμησή της πλήττεται”

share24.gr

Για περισσότερα νέα σχετικά με Ψυχολογία & Αυτοβελτίωση κάντε like στην σελίδα στο facebook

!!!Σημαντικό!!! Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο

pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!