sex videos
site
phim sec

15 αποφθέγματα του C.G.Jung για αυτογνωσία και προσωπική ανάπτυξη

15 αποφθέγματα του C.G.Jung για αυτογνωσία και προσωπική ανάπτυξη

Ο Carl Gustav Jung γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου, 1875, στην Ελβετία και υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ψυχαναλυτές και ψυχιάτρους του 20ού αιώνα. Ακούραστος μελετητής της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, αποστασιοποιήθηκε από τις ιδέες του μέντορα και φίλου του Sigmund Freud, κάτι που οδήγησε στην οριστική ρήξη της προσωπικής τους φιλίας και συνεργασίας το 1913,όπου και συναντήθηκαν για τελευταία φορά. Στην πορεία της ζωής του ο Jung πέρασε από διάφορα στάδια προσωπικής ανακάλυψης και εξέλιξης, κάτι που είχε άμεση επίπτωση στην πορεία της ψυχαναλυτικής του πορείας. Ερεύνησε τόσο τις δυτικές όσο και τις ανατολίτικες φιλοσοφίες, ενώ παράλληλα εντρύφησε σε πνευματικές πρακτικές διάφορων πολιτισμών. Πρότεινε τη θεωρία του συλλογικού ασυνείδητου, όπου όλοι οι άνθρωποι μοιράζονται κοινά ψυχολογικά χαρακτηριστικά-κάτι το οποίο αποτυπώνεται στα κοινά θέματα των μύθων κάθε λαού ανά τον κόσμο. Έθεσε τη βάση για νέες ανακαλύψεις στην ψυχολογία, ξεφεύγοντας από τις επεξηγήσεις που μέχρι τότε βασίζονταν στα καταπιεσμένα ένστικτα των ανθρώπων.

Μέσα από τα βιβλία του, ο Jung προσφέρει τρόπους να κατανοήσουμε τα προσωπικά μας κομμάτια και τους τρόπους με τους οποίους εμείς διαμορφώνουμε την αντίληψη μας για την καθημερινότητα. Παρακάτω βρίσκονται μερικά από τα πιο σημαντικά του αποφθέγματα για την αυτογνωσία και την προσωπική μας εξέλιξη!

 

  • Το να γνωρίζεις το προσωπικό σου σκοτάδι είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσεις το σκοτάδι των άλλων.
  • Είσαι αυτό που κάνεις, όχι αυτό που λες ότι θα κάνεις.
  • Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη, είμαι αυτό που επιλέγω να είμαι κάθε στιγμή.
  • Τα οράματα σου γίνονται ξεκάθαρα μόνο όταν μπορείς να κοιτάξεις μέσα στην δική σου καρδιά. Αυτός που οδηγεί το βλέμμα του προς τα έξω, ονειρεύεται. Αυτός που οδηγεί το βλέμμα εντός του, αφυπνίζεται.
  • Αυτό στο οποίο αντιστέκεσαι, επιμένει να υφίσταται.

 • Τα παιδιά εκπαιδεύονται από τους μεγαλύτερους παρατηρώντας αυτό που εκείνοι είναι, και όχι αυτά που οι ίδιοι λένε.
 • Όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που βλέπουμε τα πράγματα, και όχι από το πώς είναι αυτά καθεαυτά.
 • Οτιδήποτε μας ενοχλεί στους άλλους μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε περισσότερο τον δικό μας εαυτό.
 • Η μοναχικότητα δεν έρχεται με το να μην έχεις ανθρώπους γύρω σου, αλλά από το να μην σου δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνήσεις τα πράγματα τα οποία είναι σημαντικά για εσένα, ακόμα και εάν αυτά δεν είναι αποδεκτά από τους άλλους.
 • Η ντροπή είναι ένα συναίσθημα που κατατρώει την ψυχή.
 • H έννοια της ευτυχίας θα έχανε το νόημα της εάν δεν υπήρχε και η έννοια της δυστυχίας να την εξισορροπήσει.
 • Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα εώς ότου να το αποδεχτούμε.
 • Η γνώση δεν βρίσκεται μόνο στην αλήθεια αλλά και στα σφάλματα που κάνουμε.
 • Δεν υπάρχει κατανόηση και συνειδητότητα χωρίς πρώτα να βιώσουμε πόνο.
 • Μην δεσμεύεσαι από κάποιον που θέλει να φύγει από τη ζωή σου γιατί έτσι δεν θα γνωρίσεις κάποιον άλλο που θα θέλει να έρθει.

Της Δήμητρας Παράσχου

Η Δήμητρα Παράσχου είναι ψυχοθεραπεύτρια και Relationship Coach. Διοργανώνει βιωματικές ομάδες γυναικών και σεμινάρια σχετικά με τις ανθρώπινες σχέσεις, την ψυχολογική ανακάλυψη και ενδυνάμωση. Έχει ειδικευτεί στην Αναλυτική Ψυχολογία (Γιουνγκιανή) και εφαρμόζει τις αρχές της Αρχετυπικής Ψυχοθεραπείας στην πρακτική της.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί της στο email: dparaschou1@gmail.com

share24.gr / Spirit Alive

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Spirit Alive στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!