sex videos
site
phim sec

Πώς να Καλλιεργήσουμε Κουνουπίδι! Συμβουλές για τη Φύτευση, την Ανάπτυξη και τη Συγκομιδή!

Πώς να Καλλιεργήσουμε Κουνουπίδι! Συμβουλές για τη Φύτευση, την Ανάπτυξη και τη Συγκομιδή!

Το κουνουπίδι είναι ένα από τα πολλά λαχανικά που ανήκουν στο είδος Brassica oleracea, στην οικογένεια Brassicaceae. Πρόκειται για ένα ετήσιο φυτό που πολλαπλασιάζεται και καλλιεργείται με σπόρους. Συνήθως, καταναλώνεται και συγκομίζεται μόνο η κεφαλή.

Επιστημονική ονομασία: Brassica oleracea
Είδος φυτού: Λαχανικό
Έδαφος που προτιμά: Πλούσιο και γόνιμο έδαφος
pH εδάφους: 6,5-6,8
Χρώμα κεφαλής: Λευκή
Εποχή άνθισης: Άνοιξη
Πότισμα: Καθημερινό
Ηλιοφάνεια: Πλήρης ηλιοφάνεια

Η φύτευση και η ανάπτυξη του κουνουπιδιού δεν είναι μια δύσκολη διαδικασία και μάλιστα είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Παράλληλα, μπορείτε να καλλιεργήσετε εύκολα κι άλλα φυτά, όπως το μπρόκολο, το γογγύλι, το λάχανο, που ανήκουν στην ίδια ομαδα φυτών.

Πότε και που φυτεύουμε το κουνουπίδι:

• Το κουνουπίδι φυτεύεται με σπόρο στα μέσα της άνοιξης για να συγκομιστεί το φθινόπωρο, και στις αρχές του φθινοπώρου για να συγκομιστεί στο τέλος του χειμώνα.  Ο σπόρος για να φυτρώσει θέλει αρκετή υγρασία.

• Πριν φυτέψουμε το κουνουπίδι με σπόρο, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το σπορόφυτο είναι πολύ ευαίσθητο σε αντίξοες συνθήκες, δηλαδή σε υψηλές θερμοκρασίες και σε συνθήκες παγετού. Ο σπόρος φυτεύεται σε σπορείο, σε δίσκους με ατομικές θέσεις ή σε τελάρα με χώμα διατηρώντας την υγρασία του χώματος. Μόλις φτάσει τα 15 εκατοστά, μετά από 1,5 μήνα, πρέπει να μεταφυτευτεί στην σταθερή του θέση, αυτό γίνεται στο τέλος της άνοιξης ή στο τέλος του φθινοπώρου, αναλόγως το πότε σπείραμε.

• Το πιο κατάλληλο έδαφος για το κουνουπίδι είναι ένα έδαφος που μπορεί να διατηρήσει την υγρασία του, αρκετά γόνιμο με θρεπτικά συστατικά για το φυτό.

• Ο σπόρος του κουνουπιδιού φυτεύεται σε βάθος 1 με 2 εκατοστών στο σπορείο. Αργότερα στη μεταφύτευση τα φυτά στην ίδια σειρά θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους περίπου 50-60 εκ., ενώ η κάθε σειρά να απέχει από την άλλη σε απόσταση 70-80 εκ.

• Καλό είναι με το πρώτο πότισμα να χρησιμοποιήσουμε λίπασμα πλούσιο σε φώσφορο ή να έχουμε από πριν εφαρμόσει βασική λίπανση με φώσφορο, διότι αυτό θα βοηθήσει το φυτό να προσαρμοστεί στο έδαφος όσο καλύτερα γίνεται (το ριζικό του σύστημα).

• Το κουνουπίδι χρειάζεται αρκτές θρεπτικά στοιχεία για τη θρέψη του. Τα επίπεδα μαγνησίου στο στέλεχός του θα πρέπει να υψηλά, αλλιώς η κεφαλή δεν θα αναπτυχθεί σωστά και δεν θα έχει το μέγεθος που θέλουμε.

• Το κουνουπίδι χρειάζεται πότισμα κάθε 5 – 7 μέρες συνήθως, έτσι το κεφαλάκι του θα αναπτυχθεί σωστά και θα είναι υγιές. Σε κάθε περίπτωση το χώμα δεν πρέπει να μένει στεγνό εντελλώς.

• Όπως και τα άλλα λαχανικά της οικογένειας του κουνουπιδιού, το κουνουπιδάκι μας χρειάζεται ήλιο, τουλάχιστον 6 ώρες καθημερινά.

• Το έδαφος που θα φιλοξενήσει το κουνουπίδι μας πρέπει να είναι υγρό και χρειάζεται να προσθέτουμε κομπόστ και οργανικό λίπασμα συχνά γιατί έχει αρκετές ανάγκες για τη θρέψη του, όπως είδαμε πιο πριν.

• Το pH του εδάφους πρέπει να είναι 6.5 έως 6.8 για να μπορέσει το κουνουπίδι μας να αναπτυχθεί σωστά και να προστατευτεί από την καρκίνωση (όγκοι των ριζών).

Άλλες φροντίδες που χρειάζεται το κουνουπίδι:

• Το κουνουπίδι μεγαλώνει γρήγορα, όπως τα ραπάνια, τα μαρούλια κ.λπ., οπότε μπορείτε να τα φυτεύετε σε ελεύθερες θέσεις στον κήπο και ανάμεσα σε άλλες καλλιέργειες που ήδη έχετε φυτέψει για να καλύπτουν το έδαφος με τα φύλλα τους και να δίνουν μια εικόνα κορεσμού στα παρτέρια σας.

• Για να μειώσετε ασθένειες, όπως η καρκίνωση (όγκοι των ριζών) καλύτερα να μην φυτεύετε κουνουπίδι εκεί που έχετε ξαναφυτέψει κουνουπίδι ή άλλα λαχανικά αυτής της ομόδας φυτών (σταυρανθών) στο παρελθών, όπως λάχανο, μπρόκολο, γογγύλι.

• Εάν είναι απαραίτητο για την προστασία των φυτών από το κρύο και τη ζέστη φροντίστε να τοποθετήσετε από πάνω τους ναίλον ή κάποιο δίχτυ σκίασης.

• Καλύτερα να προσθέτετε βιολογικό λίπασμα στα φυτά ώστε να διατηρείται το έδαφος υγρό και γόνιμο και να απομακρύνετε τακτικά τα ζιζάνια. Όταν βρέχει συνήθως δεν χρειάζεται να ποτίσουμε, μόνο αν το νερό της βροχής εβδομαδιάιως δεν επαρκεί χρειάζεται να συμπληρώσουμε ποτίζοντας.

• Για καλύτερη ανάπτυξη χρησιμοποιείστε αζωτούχα λιπάσματα.

• Μόλις η κεφαλή του κουνουπιδιού έχει μεγαλώσει και αρχίζει να ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα φύλλα (έχει διάμετρο 5 εκατοστά) θα πρέπει να την προστατεύσουμε από τον ήλιο για να διατηρήσει το χρώμα της και να μην ανοίξει. Έτσι μπορούμε να την σκεπάσουμε δένοντας τα φύλλα της βάσης στην κορυφή τους πάνω από την κεφαλή.

• Θα είστε έτοιμοι για τη συγκομιδή σας 7 έως 12 ημέρες, μόλις τα κεφαλάκια του κουνουπιδιού φτάσουν στο τελικό τους μέγεθος και ασπρίσουν εντελώς.

Εχθροί έντομα κι ασθένειες του κουνουπιδιού:

Καλύτερα να βρίσκεστε πάντα σε επαγρύπνηση για να αποφύγετε τους σημαντικούς εχθρούς του κουνουπιδιού, παράσιτα που προσβάλουν και τα άλλα φυτά της οικογένειας των σταυρανθών.

• Οι πιο σημαντικός εχθρός του κουνουπιδιού είναι η πιερίδα των λαχανικών, μια κάμπια που τρώει τα φύλλα, η οποία αργότερα μεταμορφώνεται σε λευκή πεταλούδα. Μπορεί να αντιμετωπιστεί βιολογικά με Βάκιλο Θουριγγίας, ένα σκεύασμα που χρησιμοποιείται στη βιολογική καταπολέμηση εναντίον των λεπιδοπτέρων. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δολώματα με πίττουρα στα οποία έχουμε ρίξει εντομοκτόνο.

• Οι αφίδες. Προσβάλλουν τα φύλλα και η προσβολή είναι εντονώτερη όταν έχουμε έντονη ανάπτυξη στο φυτό. Όποτε μπορούμε και έχουμε λίγα φυτά, μπορούμε να καθαρίζουμε τα φύλλα ή να εφαρμόζουμε άλλες μεθόδους που είδαμε σε σχετικό προηγούμενο άρθο για την βιολογική καταπολέμηση των αφίδων. Επίσης, υπάρχουν πολλά σκευάσματα στην αγορά για την καταπολέμηση αυτού του εχθρού με συμβατικές μεθόδους.

• Η μύγα των σταυρανθών. Είναι ένα μικρό έντομο που τρέφεται και ορύσσει στοές στη βάση του στελέχους του κουνουπιδιού. Αντιμετωπίζεται με αμειψισπορά, καλό σκάλισμα και όργωμα του εδάφους το χειμώνα, ώστε να εκτεθούν οι προνύμφες στην επιφάνεια και να φαγωθούν από φυσικούς εχθρούς ή να καταστραφούν από τον παγετό. Επίσης με αμειψισπορά και με εργασίες βελτίωσης του αερισμού και της δομής του εδάφους αντιμετωπίζονται και οι νηματώδεις.

• Επίσης υπάρχουν και οι ασθένειες που προκαλούνται από μύκητες και βακτήρια και έχουν ως αποτέλεσμα την ξήρανση φύλλων ή της κεφαλής του κουνουπιδιού. Από τις πιο σοβαρές είναι ο περονόσπορος,το ωίδιο, η φουζαρίωση, η βακτηρίωση και οι καρκινώσεις στις ρίζες. Οι ασθένειες αυτές αντιμετωπίζονται πρωτίστως με 3ετής αμειψισπορά (αποφυγή φύτευσης φυτών της συγκεκριμένης ομάδας σταυρανθών στις θέσεις που είχαμε τις προσβολές), μιας και αφού εμφανιστούν δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά για να τις αντιμετωπίσουμε. Επίσης θα πρέπει να εφαρμόζουμε προληπτικά μέτρα, όπως ψεκασμό με χαλκούχα σκευάσματα, καλό όργωμα και σκάλισμα του εδάφους, όχι υπερβολική λίπανση και πότισμα.

Για να αποφύγετε προβλήματα, κρατήστε τον κήπο σας καθαρό, χωρίς ζιζάνια για να απολαύσετε ημέρες γαστρονομικής απόλαυσης με σπιτικό κουνουπιδάκι γιαχνί!

Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ. και Θανάσης Αργυρόπουλος

share24.gr / Καλλιεργητικές Πρακτικές

Κάντε like στην σελίδα μας «Καλλιεργητικές Πρακτικές» για να μένετε ενήμεροι και να βρείτε περισσότερα άρθρα σχετικά με τις Καλλιέργειες και τη Φύση!

Κάθε αναδημοσίευση ολική η μερική σε άλλο ιστότοπο θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά με αναφορά πηγής στο site μας και σύνδεσμο (link) στο άρθρο, καθώς και στη σελίδα Καλλιεργητικές Πρακτικές στο facebook επίσης με ενεργό σύνδεσμο. Σε κάθε άλλη περίπτωση η αναδημοσίευση απαγορεύεται. Κάθε αναδημοσίευση σε έντυπο μέσο απαγορεύεται.
pretty pawg gets her cunny licked fingered and fucked.a knockout post sexvideos2
a knockout postporn tube rocney meets aaralynn jewel and ace of hearts.
extremetube
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!